Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Eesti Energia "KÕU" märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 118, 119, 120 ... 379, 380, 381  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
xjan
HV vaatleja

sõnum 25.10.2007 16:27:02 vasta tsitaadiga

Võrgu võimsus ~15000 ja reaalselt ~10000 kasutajat või võrgu võimsus ~25000 ja reaalselt ~15000 kasutajat... koormuse jaotuses on vahe sees. Ehk siis peaks taastuma suurusjärk vähemalt sama hea võrk kui oli ca. 7000 kasutaja juures icon_smile.gif. Tegelikkuses on efekt tõenäoliselt veel oluliselt paremgi, sest võrgu arendus on suunatud spetsiifiliste piirkondade/tugijaamade parendamiseks. Tagasiside klientidelt ja võrgu monitooring esimese 4-5 kuu jooksul on need kitsaskohad ära näidanud.

Keegi muidugi ei välista, et ka 25000 kasutajat n. järgmise aasta sügiseks KÕU-d tarbimas on, kuid eks siis tulevad ka järgmised täiendused. Minu meelest on ülimalt positiivne, et selle võrgu on loonud ettevõte, kel on nii backbone ressurssi kui rahalisi vahendeid piisavalt, et tagada võrgu toimivus ja areng.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 25.10.2007 16:45:44 vasta tsitaadiga

xjan kirjutas:
Võrgu võimsus ~15000 ja reaalselt ~10000 kasutajat või võrgu võimsus ~25000 ja reaalselt ~15000 kasutajat... koormuse jaotuses on vahe sees. Ehk siis peaks taastuma suurusjärk vähemalt sama hea võrk kui oli ca. 7000 kasutaja juures icon_smile.gif. Tegelikkuses on efekt tõenäoliselt veel oluliselt paremgi, sest võrgu arendus on suunatud spetsiifiliste piirkondade/tugijaamade parendamiseks. Tagasiside klientidelt ja võrgu monitooring esimese 4-5 kuu jooksul on need kitsaskohad ära näidanud.

Keegi muidugi ei välista, et ka 25000 kasutajat n. järgmise aasta sügiseks KÕU-d tarbimas on, kuid eks siis tulevad ka järgmised täiendused. Minu meelest on ülimalt positiivne, et selle võrgu on loonud ettevõte, kel on nii backbone ressurssi kui rahalisi vahendeid piisavalt, et tagada võrgu toimivus ja areng.

Areng on positiivne küll. Eriti kui laiendamine tuleb kliendi soovist.
Samas:
See laiendamine viib hinnatõusuni, ilmselt juba järgmine aasta. samas kui see on ainuke variant kuskil anyway, siis pole vahet kui see raha on olemas.
Usun (lakke vaadates) et see on üks äriplaani osa, saada raha pool-monopolina sealt kust teised ei võta.
Tehnoloogia piirid (sagedused ja mõneti evolutsiooni tupiktee tehnoloogia) ei lase neil siiski tihedas linna-asustuses tegutseda. on neid kandjaid 2 või 3.
Kahjuks on tehnoloogia selline, mis ei lase kiiruseid garanteerida ja ka mahtu vähe, seega ärivajadusi see väga ei kata...
Sest esmane rõõm internetist kohas kus seda enne polnud, võib asenduda "urinaga" miks ta pole nii hea nagu ma tahan... Hea ju unustatakse kähku...
tagasi üles
waux
HV Guru
waux

sõnum 25.10.2007 16:59:47 vasta tsitaadiga

kui ma lubatud 2Mbit-i kätte saaksini,igal ajal,iga kell,oleksin nõus teenuse eest ka maksma rohkem.max 500.- kuu.seda siiski mahupiirangu vabalt,sest muidu on konkureerivad ISP-d mõtekamad.
Hetkel kõigun 0,1-0.8Mbit vahel,ning yhenduse stabiilsus on ikka ausalt öeldes nõrk.Tahaks kvaliteeti,mitte säästunetti,mida upitakse ilusate reklaamlausetega.
Kommentaarid: 597 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 494
tagasi üles
xjan
HV vaatleja

sõnum 25.10.2007 17:20:42 vasta tsitaadiga

Ma ei tahaks uskuda hinnatõusu, pigem kui üldse võiks näha erinevate pakettide tulekut ala staatiline IP, pordid lahti, "sitasikutaja" pakett öisteks tõmbamisteks jms. 15000 kasutajat teenivad ka 300,- kroonise kuumaksu juures juba ~2 aastaga investeeringu tasa.

wfiles - sinule sobiv teenus on täiesti olemas teatud mööndustega (hind/saadavus sinu asukohas jne), küll aga mitte EE/TV poolt. Mine koputa selliste nõudmistega kuskil mujal uksetaga. Sellist võrgu max tehnoloogia piiril garanteeritud kiirust ei tule KÕU-l küll kunagi
tagasi üles
Silwer
HV kasutaja

sõnum 25.10.2007 17:29:44 vasta tsitaadiga

wfiles kirjutas:
kui ma lubatud 2Mbit-i kätte saaksini,igal ajal,iga kell,oleksin nõus teenuse eest ka maksma rohkem.max 500.- kuu.seda siiski mahupiirangu vabalt,sest muidu on konkureerivad ISP-d mõtekamad.

Sellist asja ei ole sulle keegi kunagi lubanud ja see "helesinine" unistus sul niipea kohe kindlasti ei täitu. Seega soovitan sul kohe Kõu'st loobuda ja võtta mõni konkureeriv ISP.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 25.10.2007 17:43:18 vasta tsitaadiga

wfiles: Kas oled siis nõus nii 3000 - 30000 tuhat krooni kuus välja käima icon_wink.gif

Kusagil eelmise aasta detsembris oli arutusel selline varinat, et "saaks kanalit võtta, kus kellegi teise kasutaja bitte ei eksisteeriks", kuid sellele ideele oli kohe vastulause, et see hind läheks nii kõrgeks, et "keegi seda teenust ei ostaks ja ei kasutaks".

Aga kui Sul kõva raha on kohvris olemas ja Sa selle TV juhtidele lauale paned, kes teab, ehk isegi eraldavad "vaba ühenduse" icon_biggrin.gif Kõik pidavat ostetav ja müüdav olema...
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
waux
HV Guru
waux

sõnum 25.10.2007 18:33:25 vasta tsitaadiga

metstat ne vredna.ärge mind nüüd täitsa alla tallake,olen kah ju reklaami ohver icon_lol.gif
Kommentaarid: 597 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 494
tagasi üles
Xcater
HV kasutaja

sõnum 25.10.2007 18:56:30 vasta tsitaadiga

kui asi muutuks juba stabiilsemaks st. ei oleks nii suuri kiiruse kõikumisi, siis oleks see juba suur samm edasi+veel kiirust ka veits juurde ja voalaaaa..... thumbs_up.gif
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 25.10.2007 20:05:43 vasta tsitaadiga

Ega keegi teine pole sellist asja täheldanud: iga päev kukub ühendust kell 18.53 üheks minutiks maha. Tuled jäävad põlema, ping kaob musta augu ning kõik disconnectib ainult selleks, et minut hiljem tagasi olla. Väga imelik juhus, sest nii enne, kui pärast on nett korralik ja mingeid kõikumisi ei ole.
---

No tule taevas appi! Signaaltuli on roheline, tugevusnäitajad on programmis head > connect tuli kustub ära sõna otseses mõttes koguaeg ja kui on püsti ühendus, on kiiruseks:

Teie internetiühenduse kiirus on ligikaudu 64 Kbits/s (kilobitti/sekundis) ehk 7.94 KB/s (kilobaiti/sekundis).
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
ottocar
HV vaatleja

sõnum 25.10.2007 21:25:31 vasta tsitaadiga

Täitsa huvitav, scart ega ka teised virisejad ei ole muutunud, ainult televõrk on muutunud! Kõu on pidevas arengu see on ülimalt positiivne thumbs_up.gif Endiselt olen KÕU fänn ja endiselt ei ole keegi mulle paremat pakkumist suutnud teha (mõelge ikka enne kui huupi laduma hakkate)!
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 26.10.2007 00:19:02 vasta tsitaadiga

ottocar kirjutas:
Täitsa huvitav, scart ega ka teised virisejad ei ole muutunud, ainult televõrk on muutunud! Kõu on pidevas arengu see on ülimalt positiivne thumbs_up.gif Endiselt olen KÕU fänn ja endiselt ei ole keegi mulle paremat pakkumist suutnud teha (mõelge ikka enne kui huupi laduma hakkate)!

Muutus tõesti, peale keskööd oli laksust 70KB/s juures! Hetkel on kiirus ~ 80KB/s, enne keskööd oli see kiirus heal juhul 10. Mis nüüd juhtus, naabritmutt pani oma Poola resti kinni või järsku kadus metsa takistav mõju? icon_razz1.gif
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.10.2007 09:08:29 vasta tsitaadiga

Scart: Eks l2hip2evad / n2dal n2itab, kas asi j22b paika v6i kukub uuesti 2ra!
Meenutades varasemaid kymneid r66muh6iskeid ja j2rgnevaid nutmisi, siis mina küll esialgu veel kindel poleks.

Postitatud mobiililt
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.10.2007 09:53:39 vasta tsitaadiga

eitahamidagi teada, mul on kohvrist võtta kohe miljard aga vot kade olen ja ei anna seda sulle!
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 26.10.2007 10:59:30 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Scart: Eks l2hip2evad / n2dal n2itab, kas asi j22b paika v6i kukub uuesti 2ra!<br/>Meenutades varasemaid kymneid r66muh6iskeid ja j2rgnevaid nutmisi, siis mina küll esialgu veel kindel poleks. <br/><br/><i>Postitatud mobiililt</i>

Kui sa arvad, et mina arvan, et see kiirus püsima jääs siis jah, valesti arvad icon_lol.gif

Kell 8 kukkus kiirus 60 pealt kahe peale, üsna lõbus on surfata.
tagasi üles
ranel
HV Guru

sõnum 26.10.2007 11:21:49 vasta tsitaadiga

tahanteada, , loe oma gprs mobiiliga ennem läbi ka mis on kirjutatud, mitte ära ainult vasta viimasele poestitusele. kõu muutubki öösel normaalseks ja päeval langeb ja õhtul on peaagu üldse ära kukkumas.

tahanteada, ,kas sa üldse kunagi kõu internetti oled kasutanud icon_rolleyes.gif

Scart
HV Guru
Scart

sõnum 26.10.2007 13:11:30 vasta tsitaadiga

Niisiis. Kuna kiirused olid lõunaks langenud 2-3 KB/s kanti, tõin antenni ja kontrollisin kõike üle ja siis tekkis mul mõte. Lasin kiirusetesti ja zone.ee serverist 1MB downloadi käima antenni mu esimese korruse toas voodil olles. Ja siis kappasin üles ning antenn sai oma vanale kohale. All, toas olles olid tugevuse näitajad -85 ja -90 ning signaaltuli kollane. Üleval on tugevusenäitajad -78/-80 ning signaaltuli on roheline aga.... mõlemal juhul on netiliiklus täpselt sama, loe samahästi kui olematu. testisin kaks korda ja koguaeg identne tulemus. Nagu ütles kunagi üks tegelane filmis: I am out of ideas. Millegipärast olen kindel, et kui peale keskööd on see kiirus automaagiliselt 60+ KB/s.

Milline on siis hetkel kiirus? Selline, et mul kulus selle postituse jaoks 3 minutit - 1,8KB/s
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 26.10.2007 13:22:15 vasta tsitaadiga

kõrvaltlugejana ütleks, et sinu jooksutest näitas veaparanduse töötavat heal tasemel........
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
Lindremant
Kreisi kasutaja
Lindremant

sõnum 26.10.2007 14:59:18 vasta tsitaadiga

Sai ka endale soetatud see kõu mobiilne seade. Aga seda rõõmu ei jätkunud kauaks, sai siis plaat sisse pandud ja programmi küsimise peale seada USB külge ühendatud, aga automaatselt ära ei instaleerinud XP SP2 on op, sai siis restart tehtud j2rgmise ringiga installis kõik ära, aga seadet ikka tööle ei saanud. Ok uninstall, restart peale seda ei tööta masinal ükski USB port, ok sai siis teise masinasse proovitud, aga nii kui seadme ühendan viskab masin pildi eest ära, ja power nupp keeldud töötamast. Aitab vooluvõrgust täielikult välja lülitamine. On kellelgi sarnaseid probleeme.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 28
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 26.10.2007 15:26:16 vasta tsitaadiga

marss garantiisse koos läpaka ja seadmega. kõu e omasse muidugi.
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 26.10.2007 16:07:10 vasta tsitaadiga

Jätsin masina niisama ja tegin oma asju, kui märkasin, et HVd uuendab 80KB/s. Mis siis ikka, padavai redeliga üles, tõin antenni allaa ja urliks www.gamespot.com. Kollase ja punase vahel pendeldava signaaliga lendas info alla 80KB/s. Viisiin üles, täpselt sama, 80KB/s hoolimata sellest, et all, arvuti juures toas oli signaali tugevus 20 ühikut nõrgem.

Kui see teeb mingit loogikat, siis mina seda ei näe igatahes. Lõunapaiku oli mõlemas asukohas kiirus 2KB/s, nüüd on 80KB/s.
tagasi üles
clm
HV kasutaja

sõnum 26.10.2007 16:42:58 vasta tsitaadiga

Kindel et ikka õiget antenni liigutasid ? icon_biggrin.gif Mis numbrid originaalantenniga tulevad ?
Endal ruuter.ee näitab 135KB/s. Mingi aeg väheneb 20-30KB/s kanti. Ilmselt õhtul kui kõik töölt kodus ja netis.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 26.10.2007 16:58:37 vasta tsitaadiga

clm kirjutas:
Kindel et ikka õiget antenni liigutasid ? icon_biggrin.gif Mis numbrid originaalantenniga tulevad ?
Endal ruuter.ee näitab 135KB/s. Mingi aeg väheneb 20-30KB/s kanti. Ilmselt õhtul kui kõik töölt kodus ja netis.

Ikka õiget, 0 pesas käivat eraldi KÕU seda välist. Kui kruvisin mõlemasse otsa plastikantennid uuesti külge, ei muutunud midagi. Hommikul oli 2 ja praegu on plastikutega 80KB/s, nii et väliatenn on suhtkoht kasutu icon_lol.gif
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.10.2007 17:28:40 vasta tsitaadiga

S2rt: Mitu korda tuleb sulle korrata, et mitte Kandevsageduse tugevus pole oluline, vaid hoopis Korralike ja Vigaste Pakettide suhe.
Mida v6imsam on sul v2liantenn ja mida k6rgemal ta on, seda v2hem on vigaseid ja puuduvaid pakette!
Kui ei usu, siis lylita veaparandus v2lja ja vaata, mis kiirusega bitid liiguvad - pakun, et kiirus on nii 2,4-4,8 kilobitti ja tubase antenniga puudub igasugune yhendus, s6ltumata sellest, et signaalituli on roheline!

Postitatud mobiililt
tagasi üles
mryx
HV kasutaja

sõnum 26.10.2007 19:49:18 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
S2rt: Mitu korda tuleb sulle korrata, et mitte Kandevsageduse tugevus pole oluline, vaid hoopis Korralike ja Vigaste Pakettide suhe.<br/>Mida v6imsam on sul v2liantenn ja mida k6rgemal ta on, seda v2hem on vigaseid ja puuduvaid pakette!<br/>Kui ei usu, siis lylita veaparandus v2lja ja vaata, mis kiirusega bitid liiguvad - pakun, et kiirus on nii 2,4-4,8 kilobitti ja tubase antenniga puudub igasugune yhendus, s6ltumata sellest, et signaalituli on roheline! <br/><br/><i>Postitatud mobiililt</i>

Scarti katsetest järeldub siis, et "Korralike ja Vigaste Pakettide suhe" ei sõltunud antenni asukohast (kas katusel või toas).
Mulle tunduks ka sel juhul välisantenn mõttetuna.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
ranel
HV Guru

sõnum 26.10.2007 19:53:06 vasta tsitaadiga

tahanteada, , kõu purgist ei saagi rohelist signaali kätte ilma antennita, aga sina kui kogenud kõu kasutaja teadsid seda ilmselt juba varemgi. icon_wink.gif
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Eesti Energia "KÕU" mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 118, 119, 120 ... 379, 380, 381  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.