Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.10.2007 10:33:03
|
|
|
Hiid: See mast haaratakse, millega sk2nneerimisel esimesena suhtlus luuakse. T2en2oliselt on selleks saateantenn, millele on vastuv6tuantenn suunatud.
Postitatud mobiililt
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
mryx
HV kasutaja
|
21.10.2007 14:03:55
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Hiid: See mast haaratakse, millega sk2nneerimisel esimesena suhtlus luuakse. T2en2oliselt on selleks saateantenn, millele on vastuv6tuantenn suunatud. <br/><br/><i>Postitatud mobiililt</i> |
Sellel koduseadmel ehk kõnekeeles sarvikul tuleb antennid vastakuti keerata ja siis härjal sarvist haarata
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.10.2007 17:35:57
|
|
|
Mryx: Asi on lihtsamast lihtsam - kui modem yhendust loob, siis esmalt "vilistatakse vaikselt". Siis oodatakse, et kas keegi vilistab vastu. Kui ei, siis vilistatakse uuesti, kuid tugevamalt. Ja mida t2psemalt on koduseadme toa- v6i v2liantenn suunatud, seda n6rgema vilistamise ISP vastv6tuantenn kinni pyyab! Vastupidine ISP seadme vilistamise kuulmine on lihtsam, kuna ISP antennid asuvad k6rgemal ja vilistamise tugevus suurem.
Postitatud mobiililt
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
rv30
HV kasutaja
|
21.10.2007 17:44:54
|
|
|
... kui modem yhendust loob, siis esmalt "vilistatakse vaikselt". |
Oletame nüüd, et seda "vaikset vilistamist" kuulsid kaks tugijaama. Mis peale seda juhtuma hakkab? Mina väidan, et ühendus luuakse vähem koormatud jaamaga mitte aga lähima st tugevama signaaliga jaamaga.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lemmy
Kreisi kasutaja

|
21.10.2007 17:50:59
|
|
|
T2en2oliselt on selleks saateantenn, millele on vastuv6tuantenn suunatud. |
Et siis Kõu puhul kasutatakse simpleks sidet?
_________________ Vähem möla, pikem samm! |
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
21.10.2007 18:55:10
|
|
|
See kuradi connecti mahakukkumine on vaikselt juba muutunud täiesti idiootseks värgiks
Istud niisama 20 sekundit kusagil ja loed midagi > pew, tuli kustus ja nüüd oota minut, et refresh või back nupp reaalselt midagi tegema hakkaks
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
MaitK
HV veteran

|
21.10.2007 19:01:43
|
|
|
Scart kirjutas: |
See kuradi connecti mahakukkumine on vaikselt juba muutunud täiesti idiootseks värgiks
Istud niisama 20 sekundit kusagil ja loed midagi > pew, tuli kustus ja nüüd oota minut, et refresh või back nupp reaalselt midagi tegema hakkaks |
Võta command prompt lahti ja pane näiteks neti.ee pingima, kui miskit lugema hakkad netis.
|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Xcater
HV kasutaja
|
21.10.2007 19:25:47
|
|
|
põm kui tuli käib kollaselt rohelisele ja vastupidi siis toimub koguaeg lülitamine jaamade vahel kuna üks mastidest on liiga koormatud
aajah..üks probleem veel? Kuda reageerivad teiseteisega atenn ja plekkkatus ning kuidas mõjub see signaalile?
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
eldorado
HV veteran

|
21.10.2007 19:29:45
|
|
|
kas keegi vorreldes seda EMT-ga HSPDA voi gprs-iga? minu meelest sama muunad ainult profiilis, sest emt -ga saad rohkem kiirus kuid piirangud mahu kohta, koul piirangut ei ole aga saad vist sama maht mis emt-ga :DDDD
|
|
Kommentaarid: 148 loe/lisa |
   |
9 :: |
4 :: |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
mryx
HV kasutaja
|
21.10.2007 21:25:23
|
|
|
Silwer kirjutas: |
Tanel kirjutas: |
tsitaat: |
tugijaamad alla 50% koormusega jne..
|
ei saa olla nii vähe
10 000 lepingulist klienti on liitunud ja praeguste seadmete koormus on arvestatud maks 15 000 kliendile |
15000 kasutajat oli ühe kandesagedusega. Televõrgul on kolm kandesagedust kasutada. Mõnes kohas kus on ühe masti all rohkem kasutajaid on võetud kasutusele ka lisasagedusi. Seega ei ole see maksimaalne klientide number 15000 vaid juba praegu oluliselt suurem. Kuulake meeldetuletuseks seda kunagist juulis tehtud Tehnokrati intervjuud Laur Lemendikuga Televõrgust: http://akamai.tehnokratt.net/tehnokratt/arhivaar/tehnokratt/tehnokratt_2007-06-30_17-05.wma
See koht kus räägitakse maksimaalsest arvust klientidest algab umbes 18/19 minuti peal. |
Kui seda ülemist juttu lugeda, siis ikkagi ei saa aru, miks peab seda tegema:
rv30 kirjutas: |
Võrk lülitab kasutajaid ühe tugijaama piirkonnast teise tugijaama ümber olenevalt sellest kui suur on antud tugijaama koormus. |
Ülekoormuse probleemi ei tohiks ju olla praeguse kasutajate arvu juures?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Laurman
Kreisi kasutaja

|
21.10.2007 21:28:26
|
|
|
mryx kirjutas: |
Silwer kirjutas: |
Tanel kirjutas: |
tugijaamad alla 50% koormusega jne..
|
ei saa olla nii vähe
10 000 lepingulist klienti on liitunud ja praeguste seadmete koormus on arvestatud maks 15 000 kliendile |
15000 kasutajat oli ühe kandesagedusega. Televõrgul on kolm kandesagedust kasutada. Mõnes kohas kus on ühe masti all rohkem kasutajaid on võetud kasutusele ka lisasagedusi. Seega ei ole see maksimaalne klientide number 15000 vaid juba praegu oluliselt suurem. Kuulake meeldetuletuseks seda kunagist juulis tehtud Tehnokrati intervjuud Laur Lemendikuga Televõrgust: http://akamai.tehnokratt.net/tehnokratt/arhivaar/tehnokratt/tehnokratt_2007-06-30_17-05.wma
See koht kus räägitakse maksimaalsest arvust klientidest algab umbes 18/19 minuti peal. |
Kui seda ülemist juttu lugeda, siis ikkagi ei saa aru, miks peab seda tegema:
Võrk lülitab kasutajaid ühe tugijaama piirkonnast teise tugijaama ümber olenevalt sellest kui suur on antud tugijaama koormus. |
Ülekoormuse probleemi ei tohiks ju olla praeguse kasutajate arvu juures? |
Kurat seda teab kui palju peab neid kilobitte olema, et ülekoormuseks loeataks? Võibolla ongi mõeldud, et 50kbs igalühel käes ja no virin.. Ülekoormus on sel juhul veelgi naeruväärsem arv..
|
|
Kommentaarid: 101 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
21.10.2007 22:01:14
|
|
|
Scart, sa seda oled vaatanud, kui kõva sul levi on vä? Ma ei ole ja hetkel ei viitsi ka, sest õlu maitsab parem, kui nöök
Leidsin selle koha, kus Axesstel modem näitab antenni signaali tugevust. Kaasasoleva CD pealt on vaja installida proge. Ühendada modem arvutiga USB kaabliga ja lülitada lüliti ka USB ühenduse asendisse. Seejärel käivitada installitud Axess Manager avada Menu sealt leht Status ja seal see signaali tugevus EvDO Signal ongi. Minul näiteks praegu -52 dBm. Mida väiksem number, seda tugevam signaal. Lugesin, et hea signaali tugevus on kuni 85 dBm. Alates kusagil -90 dBm oleks vaja lisavälisantenni. |
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
3 :: |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
21.10.2007 22:07:47
|
|
|
Mida väiksem number, seda tugevam signaal. |
Tegemist on negatiivsete arvudega ehk see lause ei ole tõene.
_________________ Folding@home
FAH foorum |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
metsakivi
HV vaatleja
|
21.10.2007 22:17:44
|
|
|
Ivoshiee kirjutas: |
Mida väiksem number, seda tugevam signaal. |
Tegemist on negatiivsete arvudega ehk see lause ei ole tõene. |
Õige on ka:" Mida väiksem on signaali tugevuse absoluutväärtus, seda parem on ühendus tugimastiga."
PS. Number ei ole arv. Arv koosneb numbritest nagu 3. klassis kõigile õpetati!
Edu rännakul teamiste maailma, Matemaatikaõpetaja.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
22.10.2007 00:18:04
|
|
|
Hiid kirjutas: |
Scart, sa seda oled vaatanud, kui kõva sul levi on vä? Ma ei ole ja hetkel ei viitsi ka, sest õlu maitsab parem, kui nöök |
Õlu on alati võit!
Üleval masti otsas oleva väliantenni tugevus on ~ -70 ühikut, plastikjullaga on ~ -75 kuni 80.
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
rv30
HV kasutaja
|
22.10.2007 08:19:03
|
|
|
Mina räägin siin numbritest ehk absoluutväärtusest ja selles mõttes on minu väide tõene. Oleks ma sõnastanud oma väite vastupidiselt oleks mulle saanud ette heita täpselt seda sama, mida sina praegu teed. Kui minna väga filosoofiliseks, siis ei ole ükski lause tõene. Kuna tõde ei saagi sõnades väljendada. Ja minu sellest väitest ei maksa omakorda hakata arendama teooriat, et tõde ei olegi olemas.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.10.2007 09:11:47
|
|
|
Lemmy: Esimene ühenduse otsimine ehk nö "algusvilistamine" on alati Simplex Ehk siis üks vilistab ja ootab, kas keegi vastab.
Teisisti ei saagi, kuna selle esmase vastastikuse vilistamisega valitakse kiirused ja omavahel sobiv kompressioon ja veaparandus.
Ivoshiee: Iga kord pole detsibellides esitatav suuruse näitaja sugugi parim kvaliteeditunnus Kui räägiksime täiesti müravabast eetrist, siis küll. Kuid mürarikka eetri korral tasub palju rohkem eelistada ühendust, kus on võimalikult vähe mürast tingitud vigaseid ja kadunud pakette. Ehk siis eelistan 1-e kadunud (ja 1x korratavat) paketti 1000-le kadunud (ja 100x kordamist vajavale) paketile...
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lemmy
Kreisi kasutaja

|
22.10.2007 11:51:12
|
|
|
Lemmy: Esimene ühenduse otsimine ehk nö "algusvilistamine" on alati Simplex Ehk siis üks vilistab ja ootab, kas keegi vastab. |
Ma ei tea, kus koolis sina oled käinud, aga vanasti (ma eeldan, et ka praegu) nimetati sihukest sidet ikka pooldupleks e. half-duplex.
_________________ Vähem möla, pikem samm! |
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
metsakivi
HV vaatleja
|
22.10.2007 12:24:36
|
|
|
Mina räägin siin numbritest ehk absoluutväärtusest ja selles mõttes on minu väide tõene. Oleks ma sõnastanud oma väite vastupidiselt oleks mulle saanud ette heita täpselt seda sama, mida sina praegu teed. Kui minna väga filosoofiliseks, siis ei ole ükski lause tõene. Kuna tõde ei saagi sõnades väljendada. Ja minu sellest väitest ei maksa omakorda hakata arendama teooriat, et tõde ei olegi olemas. |
Niisama harimiseks. Mingit kogust, hulka väljendav numbrikombinatsioon on ARV. Kui ei mõõdeta kogust vaid arv või arvukombinatsioon toimib tähisena (nn nominaalskaala mõõdikuna), näiteks sportlase võistlussärgil või võidusõiduautol kirjutis 15, siis on see NUMBER. Praeguses kontekstis on signaalitugevuse mõõt ARV. Nii nagu riigieelarve ridadel raha kogust mõõtvad numbrikombinatsioonid on ARVUD. Igasugused muud targutused sel teemal on harimatuse näitamine, ei muud.
Parimat, Jüri
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.10.2007 13:18:09
|
|
|
Metsakivi: niipalju v2ikseks t2psustuseks, et : Detsibell on m66tyhik. Ja jutt k2ib seega m66tetulemusest, mis on saadud otseselt m66teseadme ekraanilt v6i kaudselt vastavate arvutusvalemite kaudu.
Postitatud mobiililt
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
22.10.2007 17:34:28
|
|
|
Mina räägin siin numbritest ehk absoluutväärtusest ja selles mõttes on minu väide tõene. Oleks ma sõnastanud oma väite vastupidiselt oleks mulle saanud ette heita täpselt seda sama, mida sina praegu teed. Kui minna väga filosoofiliseks, siis ei ole ükski lause tõene. Kuna tõde ei saagi sõnades väljendada. Ja minu sellest väitest ei maksa omakorda hakata arendama teooriat, et tõde ei olegi olemas. |
Nagu antud näide ilusaste näitabki, siis tõe "tõesus" on kammitsetud osalevate osapoolte kogemusse ehk mällu. Mälu, aga on isiklik ning väga ebapüsiv. Kui lisada sinna ka kultuuri ja ühiskonna mõju, siis ongi tõe-vale tasakaal pehmelt öeldes udune. Filosoofid lähevad oma arutlustes halliks, aga praktikas on tõel oma kriteeriumid selgelt paigas - kui muidu ei saa, siis kohtus ikka leitakse tõde.
FAH foorum |
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
ottocar
HV vaatleja
|
22.10.2007 17:56:27
|
|
|
Täpselt ei tea aga kas simplex ei tähenda mitte seda, et suhelakse ilma emajaamata (ehk nagu siis koduseadmed omavahel). Dublex tähendaks siis seda, et läbi keskjaama. Täpselt ei mäleta enam, SORRY kui väga puusse panin.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.10.2007 18:18:16
|
|
|
Ottocar: Pole vahet, kas modemid on yksi v6i mitte. Peamine on, et mul on aktiivne modem, mis soovib teisega vestlust alustada. Ja siis ta vilistabki l2bi eetri, et kas kusagil on keegi kellega "lobiseda". Ja teeb seda niikaua yksi, kuni keegi vastab. Edasine s6ltub tehnilistest lahendustest - 1 v6i mitu kanalit, mis protokoll (omavaheline suhtluskeel), kiirused, veaparandus jne.
Postitatud mobiililt
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
22.10.2007 18:51:35
|
|
|
ottocar kirjutas: |
Täpselt ei tea aga kas simplex ei tähenda mitte seda, et suhelakse ilma emajaamata (ehk nagu siis koduseadmed omavahel). Dublex tähendaks siis seda, et läbi keskjaama. Täpselt ei mäleta enam, SORRY kui väga puusse panin. |
See nüüd kuidagi KÕUga seotud ei ole - ilma baasjaamata ei saa kliendiseadmed omavahel mitte midagi tehtud.
FAH foorum |
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
ottocar
HV vaatleja
|
22.10.2007 19:47:21
|
|
|
Ottocar: Pole vahet, kas modemid on yksi v6i mitte. Peamine on, et mul on aktiivne modem, mis soovib teisega vestlust alustada. Ja siis ta vilistabki l2bi eetri, et kas kusagil on keegi kellega "lobiseda". Ja teeb seda niikaua yksi, kuni keegi vastab.<br/>Edasine s6ltub tehnilistest lahendustest - 1 v6i mitu kanalit, mis protokoll (omavaheline suhtluskeel), kiirused, veaparandus jne. <br/><br/><i>Postitatud mobiililt</i> |
Võibolla tõesti see nii mul lihtsalt kogemus digiraadiojaamadega. Seal nii, et kui valida simplex siis jaamad saavad ilma emajaamata omavahel suhelda (muidu käib kõik läbi keskjaama). Rohkem kursis ei ole pakkusin huupi. Sain naza targemaks!
|
|
tagasi üles |
|
 |
|