Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa Kodu internet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 22, 23, 24  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 30.08.2007 23:16:47 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
Niiet, kui mul ruuter äikesega läks , ei saa ma seda niisama ära konfida ja järgi torgata vaid pean endale tasulise Elisa tehniku kutsuma?
OK ma katsun ruuteri konfist backupi teha ja taastada...
Sel juhul väga normaalne süsteem .....
mul käis tehnik kodus peale seda kui ise lolli peaga reset vajutasin icon_biggrin.gif
vahetas vana uue vastu ja mingit teenustasu otsa ei läinud, vähemalt arvet ei antud

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
KillerXP
HV Guru
KillerXP

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 31.08.2007 01:37:57 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
Niiet, kui mul ruuter äikesega läks , ei saa ma seda niisama ära konfida ja järgi torgata vaid pean endale tasulise Elisa tehniku kutsuma?
OK ma katsun ruuteri konfist backupi teha ja taastada...
Sel juhul väga normaalne süsteem .....

jah täpselt nii, elisa on suhteliselt pessimistlik oma "saladuste" jagamisel miskipärast, pole ise ka aru saanud miks. Tegelikult ei tohi sa ruuterist isegi ära määrata parental controlliga mida sinu lapsed kasutada võivad ja mida mitte icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 98 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 93
tagasi üles
Westswamp
HV Guru
Westswamp

sõnum 31.08.2007 07:22:55 vasta tsitaadiga

LordMRTP kirjutas:
küsimus teile kui telisin neti 2006 kas saan siis tulid kohe lahtised pordid kaasa või kinnised ja kui isegi lahtised kas siis on minu ruuteri viga et teised ei n2 minu kodukaid ? icon_confused.gif
seda pead sa ikka ise teadma ja lepingust välja lugema. Vaikimisi on pordid suletud ja nende avamine maksab 50 kr kuus. Ja edasi ära unusta, et kui on ruuter ka vahel, tuleb lisaks teha portide suunamised ruuteris.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
wiinanina
HV kasutaja

sõnum 31.08.2007 07:53:37 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
Niiet, kui mul ruuter äikesega läks , ei saa ma seda niisama ära konfida .....

Traadi otsas käiv seade on ju Elisa oma. Nende asi on see töös hoida. Ja kui see äikesega läheb siis ära vahetada.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 31.08.2007 07:59:40 vasta tsitaadiga

kas see müstiline ruuter on mingi seade, mis oskab elisapoolsest otsast olla dsl i modem ja kliendipoolsest otsast mingit juhtmevaba äksesspointi ka mängida? kui ma õigesti aru saan, pannakse mingitel puhkudel thomsoni modemit kliendile. see omab küll eelkonfi, sest pppoe ühendust ma arvutiga tegema hakkama ei pea selleks, et netti saada. modem hoiab ise dsl i püsti. aga mis seade see ruuter ikkagi on?
Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
Kommentaarid: 1156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 724
tagasi üles
limp
HV Guru
limp

sõnum 31.08.2007 09:01:26 vasta tsitaadiga

wiinanina kirjutas:
Pailaps kirjutas:
Niiet, kui mul ruuter äikesega läks , ei saa ma seda niisama ära konfida .....

Traadi otsas käiv seade on ju Elisa oma. Nende asi on see töös hoida. Ja kui see äikesega läheb siis ära vahetada.

minuteada äikesega tekitatud kahju hüvitad sina... mõtle ise peaga, kui näiteks ostad mingise toote ning see äikesega läbi läheb, ei saa seda ju enam garantii korras parandada (on ka tegelikult erandeid)

Windows keskkond on nagu li*s - kõik teda ke*ivad aga keegi teda ei armasta!
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 31.08.2007 13:01:52 vasta tsitaadiga

Ausalt ma ei ole Elisa tootetingimusi täpsemalt läbi lugenud.
On kellelgi neid anda?
Elionis on vähemalt niimoodi, et äiksekahjustus on force majeure ja ei kuulu hüvitamise, küll aga saab natukene odavamalt seadme kui rike on registreeritud.

laurx , jah see müstiline ruuter on Thomson Speedtouch 716v5

Westswamp
HV Guru
Westswamp

sõnum 31.08.2007 18:27:51 vasta tsitaadiga

Kuna modem ei ole kliendi oma ja äike on lepingus vääramatujõu all ning muid punkte seadme kohta lepingus ei ole ja kui klient ei ole isiklikult põhjustanud seadme riknemist, on selle väljavahetamine Elisa rida ja riisiko. Muidu on ju igal asjal garantiiaeg, mille lõppemisel maksab omanik remondi. Kuna aga kliendil puudub info garantii algusaja kohta (seade võib olla juba kasutuses olnud) ei saa ju selle remondi eest kliendilt raha koorida. Ma arvan, et need seadmed on Elisale peenraha.
Ja neile kes kurdavad, et ei saa Elisa ruuteris seadistusi teha, soovitaks võtta ainult modem ja ruuter ise muretseda.
tagasi üles
aigar
HV kasutaja

sõnum 31.08.2007 18:47:28 vasta tsitaadiga

kõige lihtsam on lolli mängida ja öelda et ei tööta ja ei tea miks... keegi csi-d kohale ei saada, lihtsalt vahetatakse seade ära.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 45
tagasi üles
wiinanina
HV kasutaja

sõnum 31.08.2007 18:57:32 vasta tsitaadiga

limp kirjutas:
minuteada äikesega tekitatud kahju hüvitad sina... mõtle ise peaga, kui näiteks ostad mingise toote ning see äikesega läbi läheb, ei saa seda ju enam garantii korras parandada (on ka tegelikult erandeid)

Ei viitsi vaielda.
Aga lühidalt:
Ma ei osta Elisalt seadmeid. Ma ostan teenust. Kodu Internet 15.
Kujutan ette, et reklaamikampaaniate kaudu uue kliendi leidmine maksab rohkem, kui selle karbi hulgihind.
Ja seda teavad nad väga hästi, mitu firmat siin veel teenust pakuvad.
Seadme eest on ainuke võimalus neil minult mingit raha saada, kui seadme kest on füüsiliselt vigastatud või teenuse lõppedes pole mul neile seda seadet anda.
tagasi üles
Kreisi
HV vaatleja
Kreisi

sõnum 04.09.2007 01:07:34 vasta tsitaadiga

Elisa ei kasuta PPoE-d. Ja et vältida probleeme kasutatakse eelkonfitud modemeid või ruutereid mis on passwordiga kaitstud.
kes tahab oma dsl gateway liinile panna siis pole muud kui seadista BRIDGED connection ja määra Virtual Circuit: VPI ja VCI.
endal tiksub liinil WAG54gp2 ja elisa modem vedeleb sahtli põhjas.
kuna kavatsen loobuda elisast elioni kolmiku kasuks siis sama seade toimib kenasti ka elioni IPTV-ga.
tagasi üles
Mirkel
HV veteran
Mirkel

sõnum 04.09.2007 08:20:11 vasta tsitaadiga

Tahaks ka liituda millalgi... DigiTV on sees ning elisa ütleb, et tehniline valmidus puudub. Nagu möhh? ADSL2+ tuleb sisse ju. Milles probleem.
Viimati öeldi vist, et uuest aastast... icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 57
tagasi üles
Kreisi
HV vaatleja
Kreisi

sõnum 04.09.2007 12:48:12 vasta tsitaadiga

üks asi on elioni adsl2+ aga elisa lihtsalt ei levi veel sinna järelikult, nagu enamus kohtades üle eesti. see et nad elioni vaske kasutavad ei tähenda et nad saaksid kohe lambist sulle oma vurtsu sisse lasta.
samas nt kelvingisse elisa levib kuigi see sinust veel kaugemal poolsaare tipus.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 04.09.2007 18:25:50 vasta tsitaadiga

keegi viimasel ajal elisa ühenduse otsas uimasust pole täheldanud
igasugu p2p jurakad on suletud, aga ikka uimerdab isegi HV'sse uimerdab 8s icon_neutral.gif
modemi restart ei päästa icon_sad.gif

lamp
HV Guru
lamp

sõnum 05.09.2007 14:15:21 vasta tsitaadiga

lõpetasin juunis lepingu.
avastasin panka vaadates, et juuli ja augusti eest on ka ilusti elisa arve esitatud icon_lol.gif
kutid on seda normilt ignoreerinud, et ma olen avalduse neile andnud ja ka seadmed tagastanud icon_razz1.gif
näis mis tugi ytleb, esialgu nad ei omanud infot nagu oleks keegi ära lõpetanud lepingu icon_biggrin.gif

edit: asi siiski lahenes, mingi "linnuke" oli kuskilt puudu jäänud icon_razz1.gif

viimati muutis lamp 05.09.2007 16:20:46, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 193 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 169
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Pailaps
HV Guru

sõnum 05.09.2007 14:17:08 vasta tsitaadiga

no shit, lõpetasin serverimajutuse, viisin serveri minema elisa keskusest, andsin allkirja ka , et pange kinni, kuu hiljem selgus, et ei siiski on töös, ehk ühendus jooksis kuu aega tühja, hea, et järgi küsisin
minake
HV veteran
minake

sõnum 06.09.2007 13:00:19 vasta tsitaadiga

nett on elisal juba pea terve suve uimane kui tatt olnud, mingid lehed tulevad alla nagu istux dialup modemi taga, samas kui sikutama panna siis tuleb asi kiiresti j2lle, et milles kyhvel v6ix olla mina küll aru ei saa...
a samas pole vist mingit alternatiivi ka hetkel?
Kommentaarid: 164 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 137
tagasi üles
limp
HV Guru
limp

sõnum 10.09.2007 16:40:42 vasta tsitaadiga

minake kirjutas:
nett on elisal juba pea terve suve uimane kui tatt olnud, mingid lehed tulevad alla nagu istux dialup modemi taga, samas kui sikutama panna siis tuleb asi kiiresti j2lle, et milles kyhvel v6ix olla mina küll aru ei saa...

oled ikka masina igasugust sodist puhastanud ja välistanud, et selles pole süüd?
ahjaa küsimus laiale ringile. kui need alla 10 hakkavad ip-d ei tööta, kellega ühendust täpsemalt võtta ning mida sinna kirjutada?
st kas nad avavad ainult ip põhiselt või kui ikka ütlen, et tahaks ikka kõiki võrke kätte saada, mille ip algab 10-ga, siis nad avavad kõik?

tagasi üles
minake
HV veteran
minake

sõnum 10.09.2007 17:00:09 vasta tsitaadiga

jah systeemi on piisavalt vahetatud... peale sinna helistamist l2x asi veidi paremax, kuigi r22giti sama juttu, et see browseri viga rohkem jne.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 10.09.2007 18:10:58 vasta tsitaadiga

Kulunud aeg - 1.154 sekundit

Saadetud andmed - 870784 baiti

6034116.1 bit/sec
5892.7 Kbit/sec
5.8 Mbit/sec
736.6 KB/sec

5 mbit peaks olema. kõik on ok.

Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
tagasi üles
rastix
Kreisi kasutaja

sõnum 26.09.2007 16:43:07 vasta tsitaadiga

minake kirjutas:

kusjuures mul esineb aegajalt sama uimasuse sündroom. Lehed avanevad väääga aeglaselt ja MSN-i isegi ei logi sisse.
Ma olen selle peale lülitanud modemi 10-ks minutiks välja ja peale seda mured kaovad.
Kommentaarid: 88 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 84
tagasi üles
minake
HV veteran
minake

sõnum 27.09.2007 02:02:28 vasta tsitaadiga

t2na tulin koju netti pold, tegin mis ikka tavaliselt, restart modemile, siis arvutile ei midagi, helistasin sinna, lubati tagasi helistada ja kui helistati siis v2ideti, et:
Teie piirkonnas on IP adressid otsa saanud thumbs_up.gif lubati j2rgmisex p2evax netti, p2ris huvitav juhus, polegi sellist vabandust kuulnud mix netti ei saa....
tagasi üles
limp
HV Guru
limp

sõnum 27.09.2007 07:07:25 vasta tsitaadiga

minake kirjutas:
t2na tulin koju netti pold, tegin mis ikka tavaliselt, restart modemile, siis arvutile ei midagi, helistasin sinna, lubati tagasi helistada ja kui helistati siis v2ideti, et:
Teie piirkonnas on IP adressid otsa saanud thumbs_up.gif lubati j2rgmisex p2evax netti, p2ris huvitav juhus, polegi sellist vabandust kuulnud mix netti ei saa....

mul oli sama pull, aga seda juulis kunagi. siis ei osatud sedagi öelda, kobiseti et nende poolt on kõik ok. siis tegin tehnilisele toele ühe telefoni kõne ja vähemasti seletati ära mis viga.

tagasi üles
minake
HV veteran
minake

sõnum 27.09.2007 10:53:02 vasta tsitaadiga

ilmselt on tyypidele meeletult kliente tulnud ja ei suudeta neid k6ik 2ra majandada, meenub kunagise comtrade ajad, kus algul oli k6ik ilus kena ja tore a kui kliente juure tuli pidevalt siis ei suudetud oma tehnikat uuendada vastavalt vajadustele ja nett imes vilinal. krt kas 6htuti on siis t6esti nii palju kasutajaid, et lihtsalt k6igile ip aadresse ei j2tku? mingit 50 eeq nüüd selle eest ka ei kavatse maxta, et omal alati ip adress olemas oleks. icon_evil.gif
tagasi üles
Steff.
Kreisi kasutaja
Steff.

sõnum 27.09.2007 10:56:58 vasta tsitaadiga

Mul kodus on juba mingi neljas kuu sama ip.
Mis sellest et modem on väljas käinud ja mida iganes.
Millest see tuleneb? icon_rolleyes.gif

limp
HV Guru
limp

sõnum 27.09.2007 11:09:33 vasta tsitaadiga

Steff. kirjutas:
Millest see tuleneb? icon_rolleyes.gif

endal samuti. 3 nädalat oli modem välja lülitatud ja kui tagasi sisse lülitasin sain sama ip icon_biggrin.gif lease time ehk pikk.

tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 27.09.2007 11:15:57 vasta tsitaadiga

nii on jah. aga staatiline IP maksab neil +50kr kuu icon_wink.gif seega saate kauba peale asja. mina ilmselt loobun elisast, kuna teisele aadressile paigutamine maksab 1k eek ( maksab enivei, sest peab olemasoleva lepingu lõpetama ja uue alustama uues kohas)
tagasi üles
8
HV Guru

sõnum 27.09.2007 12:49:33 vasta tsitaadiga

limp kirjutas:
Steff. kirjutas:
Millest see tuleneb? :roll:

endal samuti. 3 nädalat oli modem välja lülitatud ja kui tagasi sisse lülitasin sain sama ip :D lease time ehk pikk.

See võib ka sellest olla, et antud piirkonna IPd on enamvähem kõik juba kasutusel ja ega siis polegi pärast ajutist väljasolekut liinile tagasitulemisel muud IPd talle jagada kui ikka seesama mis ennegi. Vaevalt neid kliente korraga palju off-line juhtub olema, pigem ikka rohkem ükshaaval (sama piirkonna alamvõrgus). Ehk siis enamus aega kõik ikka ripuvad oma IP küljes ja ega sel juhul ju neid IPsid eriti vabalt ei ringlegi...
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
trt
HV vaatleja

sõnum 28.09.2007 01:50:50 vasta tsitaadiga

Elisa poolt pakutavat ruuterit küll ei maksaks kasutada.

Põhiline probleem on turvalisusega. Elisa paroole teadvad isikud saavad kontrollida täielikult sinu võrgu välisliiklust, isegi kogu su sisevõrgus toimuvat. Seda väljaspoolt, st. interneti vahendusel läbi teatud serverite, mis on parooliga (paljudele teada) kaitstud. Peale Sinu jälgimise on väga lihtne seadistada ruuter nii, et selle ressurssi saaks soovi korral ka interneti poolt kasutada.

Kliendil puudub ilma administraatori õigusteta (seda sulle ei anta) sisse logimata vähimgi võimalus kontrollida, mis ruuteris tegelikult toimub, kuidas ja kellele paketid (ka lani omad) liiguvad, kes ja mis eesmärkidel seadet kasutab.

Tõsi, kõigil teenustepakkujatel on liini endapoolses otsas võimalik kontrollida sinu sidet internetiga, kuid mitte sinu sisevõrgus toimuvat, nagu Elisal.

Kuigi Elioni digiTV konf. on tunduvalt keerulisem kui Elisa pppoA standardseade, siis avaldab esimene oma seadmete sätted täielikult, lubab kliendil liituda oma soovide järgi valitud modem-ruuteritega, teine võimaldab ainult enda poolt tarnitud ja "suure saladuskattega" seadistatud seadmetega internetile juurdepääsu. Arusaamatu!

Kui kasutad Elisa modemit, ja enda poolt korralikult häälestatud ruuterit, siis vähemalt Sinu sisevõrku nii lihtsalt ei pääse.

Dünaamiliselt muutuv IP, mida Elion kasutab, on kindlasti anonüümsem. Kui soovid staatilist IP-d serveri jaoks, siis saad ka selle lisatasu eest.

Elisa poolt pakutav IP praktiliselt ei muutu, muutuvat ei saa isegi juurde makstes. Oled lihtsalt tuvastav iga töllaka jaoks kogu maailmas. Mitmed serverid blokeerivad ka Sinu allalaadimisvõimaluse aadressi järgi. Kui keegi sinu arvutisse sisse murrab, jätab ta IP meelde ja selle järgi järgmine kord sind lihtne ülesse leida.
tagasi üles
8
HV Guru

sõnum 28.09.2007 02:19:39 vasta tsitaadiga

trt kirjutas:
[...]

No ja las kontrollivad kui tahavad... Oleks meeldiv ülatus, kui keegi mu elu jooksul kogutud sodi-podi vastu huvi tunneks ja kellelegi peale mu enda sellest veel laiemalt kasu oleks... tänapäeva kiires maailmas, kus enamusel pole aega, et hädapärasematki ära teha. Mis muide kehtib ka siin teemaks oleva Elisa puhul - neil seda tehnilist personali (eriti veel asja jagavat personali) niigi napib ja pead-jalad tööd täis, mistõttu peab ikka tõesti erihuvi ja vajadus olema, et veel üksiku kliendi (tuhandete hulgast) detailse pakettide nuhkimisega aega veeta...
tagasi üles
trt
HV vaatleja

sõnum 28.09.2007 03:13:52 vasta tsitaadiga

8 kirjutas:
trt kirjutas:
[...]

No ja las kontrollivad kui tahavad... Oleks meeldiv ülatus, kui keegi mu elu jooksul kogutud sodi-podi vastu huvi tunneks ja kellelegi peale mu enda sellest veel laiemalt kasu oleks... tänapäeva kiires maailmas, kus enamusel pole aega, et hädapärasematki ära teha. Mis muide kehtib ka siin teemaks oleva Elisa puhul - neil seda tehnilist personali (eriti veel asja jagavat personali) niigi napib ja pead-jalad tööd täis, mistõttu peab ikka tõesti erihuvi ja vajadus olema, et veel üksiku kliendi (tuhandete hulgast) detailse pakettide nuhkimisega aega veeta...

Sinuga täiesti nõus selles osas, et vaevalt et Elisa tehnikud Sinu vastu huvi tunnevad ja infot paketthaaval uurivad.
Suhteliselt vabalt saab soovi korral tuhandeid mõne lisaprogrammi abil jälgida ja sõeluda nende hulgast välja huvipakkuvama info.

Paroolide teadasaamine pole ju üldse väga keeruline. Selleks ei pea olema Elisa tehnik, et näiteks naabrimehe sisevõrgus toimetada.

Väidan vaid seda, et kliendi turvalisuse aspektist on Elisa internetiühenduse seadistus pehmelt öeldes väga nõrk.
tagasi üles
rastix
Kreisi kasutaja

sõnum 28.09.2007 18:38:25 vasta tsitaadiga

trt kirjutas:
8 kirjutas:
trt kirjutas:
[...]

Sinuga täiesti nõus selles osas, et vaevalt et Elisa tehnikud Sinu vastu huvi tunnevad ja infot paketthaaval uurivad.
Suhteliselt vabalt saab soovi korral tuhandeid mõne lisaprogrammi abil jälgida ja sõeluda nende hulgast välja huvipakkuvama info.

Paroolide teadasaamine pole ju üldse väga keeruline. Selleks ei pea olema Elisa tehnik, et näiteks naabrimehe sisevõrgus toimetada.

Väidan vaid seda, et kliendi turvalisuse aspektist on Elisa internetiühenduse seadistus pehmelt öeldes väga nõrk.

nõrk või mitte, kuid usun siiralt, et keegi Elisast ei kontrolli su netiliiklust. Kui seda oleks vaja ilmtingimata teha, siis seda tehtaks ka mitte ainult Elisa ühenduse taga olles.

laurx kirjutas:
nii on jah. aga staatiline IP maksab neil +50kr kuu icon_wink.gif seega saate kauba peale asja. mina ilmselt loobun elisast, kuna teisele aadressile paigutamine maksab 1k eek ( maksab enivei, sest peab olemasoleva lepingu lõpetama ja uue alustama uues kohas)

soovitan sul neile kirjutada-joonistada, et nad trahvist loobuks, sest jääd sa ju ikkagi nende teenust kasutama. Alati ju leiab mingi kompromissi. beer_yum.gif
Kommentaarid: 88 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 84
tagasi üles
trt
HV vaatleja

sõnum 28.09.2007 21:19:07 vasta tsitaadiga

Elisa seadusekuulekusest.

Seadusest tulenevalt peab sideettevõte pakkuma võimalust kliendile teatud perioodil, kui ta teenust ei vaja, see ajutiselt välja lülitada (teenuseleping peatada, piirata).

Näiteks, viibid suvel palju maakodus, linnas ADSL internetiühendust sel perioodil ei vaja. Sooviksid teenuse ajutist piiramist 3 kuuks 1. juunist 31.augustini.

1. Oled Elioni DigiTV klient, lahtised pordid. Teatad soovist klienditeenindusele, lülitatakse 3 kuuks teenus välja- kuumaksu nende eest ei küsita, 1. sept. lülitatakse teenus automaatselt sisse 30kr. eest. 3 kuu kulu 30kr.

2. Oled Elisa 15M internetiteenuse tarbija, lisaks oled tellinud lahtised pordid. Teatad soovist klienditeenindusele, kes vastab, et sellist ajutise teenuse peatamist nad ei paku. Tehniline tugi tuleb omalt poolt vastu, saavat küll side selleks ajaks katkestada, kuid sellel pole mõtet, sest kuumaksudes see ei kajastu mitte kuidagi. Tulemus- kuumaksed iga kuu eest 500kr. (450kr. internet+50kr. lahtised pordid). Kolme kuu eest 1500kr.

Analoogiliselt Elioniga käitub ka näiteks Eesti Energia "Kõu" nime all, samuti mitmed väikefirmad, kes WiFi kaudu andmesideteenuseid pakuvad.

Kui eelmise aasta sügisel oldi seaduse eiramisest teadlikud ja vabandati, et ei ole veel jõutud asjaga tegeleda, siis nüüd, aasta hiljem, ollakse eriti jultunud, ei vaevuta enam vabandamagi, vaid öeldakse, et Elisa lihtsalt ei paku sellist võimalust.
tagasi üles
limp
HV Guru
limp

sõnum 28.09.2007 21:49:25 vasta tsitaadiga

trt - endal oli samamoodi, tahtsin kuuks ajaks, elisast öeldi, et ainult siis saab, kui plekin selle 1k eeku lepingu rikkumise eest ning miskise summa hiljem sisselülitamise eest. Kas see lepingurikkumise tasu aluseks oli 1a vähemalt klient? Mul igatahes aasta täis ning kunagi ehk peab neid jälle pookima sel teemal.

tagasi üles
trt
HV vaatleja

sõnum 28.09.2007 22:05:21 vasta tsitaadiga

Elisa lehelt copy-paste:

Kliendiga sõlmitakse interneti juurdepääsuseadme kasutamiseks tähtajatu tooteleping. Juhul kui leping lõpetatakse kliendipoolselt enne 18 kuu möödumist, tuleb kliendil tasuda ühendustasu 1000.-.

Ja seda juhul, kui teed lepingu tavatingimustel, mitte mingitel soodustingimustel a`la DigiTV seadmed tasuta. Aasta tagasi räägiti veel 12 kuust.

Konkurendi Elioni juures võid lõpetada kohe järgmisel päeval, mingit trahvi (nn. ühendustasu) ei maksa.
tagasi üles
Westswamp
HV Guru
Westswamp

sõnum 28.09.2007 23:53:56 vasta tsitaadiga

No küll on hala. Aga te unustate ära, et Elion ei jaga ühenduse kasutamiseks vajalikke seadmeid tasuta. Jah küll kampaania korras, aga ikkagi on need varem või hiljem sinu omad. Juhtub seadmega midagi peale garantiiaja lõppu (endal on Elisa modem juba kaks korda väljavahetatud) või muutub tehnoloogi, maksad jälle. Tuttav just küsis, et mida teha vana Elioni ADSL-modemiga, mille ta stardikana soetas, soovitasin lutsu visata. Vahetus Elisal tehnoloogia, tulid ja vahetasid modemi välja.
Ja ma arvan, et neid inimesi on ikka väga vähe, kes saavad endale suvel kolm kuud puhkust lubada icon_wink.gif
Ja huvitav miks siin teemas on hetkel ainult 685 postitust ja Elioni teemas 5681. Mina oskan ainult ühe järelduse teha, kumbaga on rohkem probleeme icon_wink.gif icon_razz1.gif
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 29.09.2007 00:03:32 vasta tsitaadiga

Huvitav palju on Elisal kliente ja palju on Elionil kliente.

Kui palju neist küsimustest on vastatud ja paljud Elioni enda töötajate poolt. Kus on Elisa inimesed?

Probleemidest pole keegi prii aga keegi peab need ka ära lahendama.
Tehnoloogia küll vananeb, aga see ei takista kellelgi uut arvutit osta iga aasta-kahe tagant. icon_smile.gif

Garantiitingimustega pole ma muidugi nõus, arvestades milline jumpstükk speedtouch on ei imestaks, et ta iseenesest töötamise lõpetaks.
Palju vajab muutmist , aga kõik saavad ettepanekuid teha.

Päikest ja rõõmsat meelt soovides,
P.

trt
HV vaatleja

sõnum 29.09.2007 02:21:31 vasta tsitaadiga

Westswamp kirjutas:
Tuttav just küsis, et mida teha vana Elioni ADSL-modemiga, mille ta stardikana soetas, soovitasin lutsu visata. Vahetus Elisal tehnoloogia, tulid ja vahetasid modemi välja.

Kui tuttaval on Elioni Zyxeli ruuter P660R-61, siis see sobib ADSL2+ jaoks, tõsi, on vaid ühe pordiga ja DigiTV jaoks keeruline kasutada. Internetiga töötab väga hästi.

Elion oleks pidanud ametlikult stardikomplekti koosseisus olnud seadmele ka tuge pakkuma ja kirjutama selge õpetuse kuidas Zyxelit kasutada. Nad võiksid selle lõpuks siiski valmis kirjutada. Loomulikult said sigadusega hakkama!

Kui Elisa avalikustaks oma konfi ja lubaks kliendil enda seadmeid kasutada, siis sobiks ka nende võrku.

Minult:
1 - Elionile vanade seadmete toe eest, Elisale aga oma uute "salastatud" seadmete eest ---------------------- 10 tk.

viimati muutis trt 29.09.2007 13:35:30, muudetud 1 kord
tagasi üles
Westswamp
HV Guru
Westswamp

sõnum 29.09.2007 08:10:17 vasta tsitaadiga

Ausalt öeldes on mul täiesti poogen mis konfiga see modem töötab. Tähtis on, et ta töötab ja majandan ma asju oma ruuteris. Nii et väga lihtne, kui ruuteri eest pappi väljakäija ei taha, pole sul ka täisõigusi vaja selle üle. Tahad õigusi, ostad ise täpselt sellise ruuteri, millise meeldib. Miks peaks sul olema täielikud õigused asja üle, mis sulle ei kuulu.
tagasi üles
trt
HV vaatleja

sõnum 29.09.2007 16:51:58 vasta tsitaadiga

Kuidas on Teil lood Elisa arvete kättesaamisega?

Minule pole saadetud posti teel arveid aprillist augustini. Samas on kohale jõudnud 2 võlateatist. Kas tõesti postimees armastab just Elisa arveid ja jätab need endale, samas võlateatiste vastu puudub igasugune huvi?

Lugesin eestpoolt, et KillerXP oli hädas sama asjaga.

Ehk polegi postikandja kleptomaan?
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 29.09.2007 17:40:02 vasta tsitaadiga

trt kirjutas:
Kuidas on Teil lood Elisa arvete kättesaamisega?

Minule pole saadetud posti teel arveid aprillist augustini. Samas on kohale jõudnud 2 võlateatist. Kas tõesti postimees armastab just Elisa arveid ja jätab need endale, samas võlateatiste vastu puudub igasugune huvi?

Lugesin eestpoolt, et KillerXP oli hädas sama asjaga.

Ehk polegi postikandja kleptomaan?
muidugi on ka võimalik endale earved tellida
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 70
tagasi üles
limp
HV Guru
limp

sõnum 29.09.2007 17:45:31 vasta tsitaadiga

endale küll kõik kohale jõudnud. enamasti maksan juba arve ära enne selle kohale jõudmist (st siis arvete maksmise päeval icon_razz.gif )

tagasi üles
trt
HV vaatleja

sõnum 29.09.2007 18:00:59 vasta tsitaadiga

limp kirjutas:
endale küll kõik kohale jõudnud. enamasti maksan juba arve ära enne selle kohale jõudmist (st siis arvete maksmise päeval icon_razz.gif )

Tore kuulda, et Sinule saadavad.
Huvitav, mille poolest minust erined, ehk on Sul peale internetiühenduse veel mingi leping, mobiili oma näiteks? Minul oli vaid internet.

Vähe segaseks jäi tõik, et maksad arved ära juba enne, kui need kohale jõuavad. Kas saad need kätt alles pärast kokkulepitud arvete maksmise tähtpäeva?

Minu arveldus pärast mitmeid Elisa kreeditarveid (need tulid muideks kohale) liiga segane (kuidas kõik algas, vt. minu varasemat postitust https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=257409&postdays=0&postorder=asc&start=425 ), et suvaliselt maksta.

viimati muutis trt 29.09.2007 18:07:09, muudetud 1 kord
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 29.09.2007 18:06:44 vasta tsitaadiga

krt telefoni puhul saadavad jah earve, teise puhul mitte icon_biggrin.gif
internet on mul iga kuu 248.- ja 18ndaks tuleb ära maksta
seega kõige lihtsam on otsekorraldus thumbs_up.gif

limp
HV Guru
limp

sõnum 29.09.2007 19:08:02 vasta tsitaadiga

trt kirjutas:
limp kirjutas:

Tore kuulda, et Sinule saadavad.
Huvitav, mille poolest minust erined, ehk on Sul peale internetiühenduse veel mingi leping, mobiili oma näiteks? Minul oli vaid internet.

Vähe segaseks jäi tõik, et maksad arved ära juba enne, kui need kohale jõuavad. Kas saad need kätt alles pärast kokkulepitud arvete maksmise tähtpäeva?

Minu arveldus pärast mitmeid Elisa kreeditarveid (need tulid muideks kohale) liiga segane (kuidas kõik algas, vt. minu varasemat postitust https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=257409&postdays=0&postorder=asc&start=425 ), et suvaliselt maksta.

no tegelikult leping pole minu nimel. naise isa oli klient (mobiili) ning tegin ka interneti lepingu tema nimele. internet eest tuleb arve minu posti aadressil ning telefoni arved temale. see on ainuke erinevus ma pakun icon_smile.gif

tagasi üles
Westswamp
HV Guru
Westswamp

sõnum 30.09.2007 12:15:10 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
krt telefoni puhul saadavad jah earve, teise puhul mitte icon_biggrin.gif
mul küll mõlemad e-arvena icon_rolleyes.gif
Ei armasta postkastist paberil arveid leida ja vähemalt on 100% kindel, et arve on kohal enne maksetähtaega, Elisa puhul alati hiljemalt 5.-ndaks kuupäevaks.
tagasi üles
8
HV Guru

sõnum 06.10.2007 23:58:52 vasta tsitaadiga

Nii, veidi sai ühe kliendi juures muuseas asja uuritud - tekkis küsimus, et kas Elisa poolt paigaldatud SpeedTouch ruuteri enda sisemine tulemüür peabki olema vaikimisi (pärast seadme paigaldamist Elisa tehniku poolt) "disabled" olekus? Tegemist suletud portidega kliendipaketiga, ma oletan, et sel juhul vist on tulemüür lihtsalt juba kaugemas punktis ees ja seepärast siis kliendiruuteris pole seda enam vaja? On nii?
tagasi üles
minake
HV veteran
minake

sõnum 09.10.2007 22:48:22 vasta tsitaadiga

njaa, nett on t2iesti masendavas olukorras hetkel, masina lykkan 66sex v2lja ja kui koju tulen siis ennem netti ei saa kui sinna elisasse helistan, kysitax alati samu kysimusi ning 6eldaxe yht ja sama: laseme tehnikutel uurida ja helistame teile tagasi, tagasi helistataxe kuda kunagi, oleneb klienditeenindajast. nett on nüüd viimased korrad ka tunduvalt aeglasemalt tagasi tulnud kui ennem, nüüd juba tund v6i kaks enne kui nett saabub ennem tuli mingi 5-10min jooxul... selline olukord on juba oma poolteist n2dalat kestnud ja asi ei tundu kudagi paranevat icon_evil.gif saatsin t2na neile kirja ka, n2is mis sealt kostetaxe mulle...
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 11.10.2007 09:09:26 vasta tsitaadiga

tsitaat:

soovitan sul neile kirjutada-joonistada, et nad trahvist loobuks, sest jääd sa ju ikkagi nende teenust kasutama. Alati ju leiab mingi kompromissi

praeguse seisuga jääb elisa leping mu endises korteris minu nimele ja mulle hakkavad selle kahes korteris kasutajad kahepeale selle alalhoidmise eest raha maksma. katsun süsteemi ühe ruuterijunni abil nii kaua töös hoida, kui mu 12 või sisi nüüd 18 kuud täis saab ja lähen viskan kuskil eliisa esinduses tellerit selle modemiga. ues kohas ja edaspidi eliisa teenuseid tarbida plaanis ei ole ja kui keegi tuttavatest küsib, et millsit ISP i võtta, siis elisat soovitama ka ei hakka. isegi STV on mõistlikum oma lepingutelt.

tagasi üles
minake
HV veteran
minake

sõnum 11.10.2007 10:43:28 vasta tsitaadiga

endal l6ppeb detsembri keskel nendega see sundleping 2ra ja vaatan turul ringi mis asemele v6tta, sellist sunnitud lepingut enam ei taha...
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa Kodu internet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 22, 23, 24  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.