Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Betamax
HV Guru

|
24.09.2007 22:14:44
|
|
|
See on nüüd küll OT, aga touchpadi tööd mõjutab ka selle puhtus. Kui ikka touchpadi kasutamisel on tunne nagu sõidaks sõrmega rasvasel praepannil, siis on tegu ikka kasutajapoolse laiskusega, mitte ebakvaliteetse tootega.
Samas, ise saan aeg-ajalt kasutada Endurot ja selle touchpadi, millel sõrmega sõitmine on nagu mägisuusatamine - touchpad on algusest peale olnud kergelt mühklik
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fiocchi
HV kasutaja

|
24.09.2007 22:21:54
|
|
|
Henrik kirjutas: |
Fiocchi kirjutas: |
Pole öelnud, et päris algosadeks tuleb lammutada, kuid nii lihtsaid vahetusi pole enamikul näinud. HP'l ja IBM'il läbivad jupid tõsisema testimise enne ja seega on vähem tõenäoline, et vigasem jupp masinasse satub. Samuti puudub paljudel odavklassi läpakates kiirendus ja kaldeandurid, mis kukkumise või põrutuse korral kõvakettal lugemispea lukustavad ja seega ketta võimalikust vigastusest säästavad. |
Kodanik Fiocchi räägib masinatest mis maksavad ka oma kaks kuni 3 korda rohkem tavapärasest aparaadist. Need klassid ei olegi võrreldavad. |
Praegu minu omanduses olev T43 sai eelmine aasta 15k eest soetatud. Tõsi küll käest kätte, mitte poest, aga siiski uuena ja kinnises pakendis.
Samuti ühinen nendega, kes ütlevad, et odavate läpakate touchpadid on ebamugavad. IBM'i oma on sellisest materjalist, mille peal sõrm vähemalt libiseb paremini. Ka on küsimus kas odavamatel touchpadi nurgad on programmeeritavad? Et mingis nurgas tabides tehakse eelnevalt määratud tegevus(browseris back, foward vms) ja kas on võimalik neid seadistusi kiirelt muuta valides erinevate profiilide vahel?
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
0 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
24.09.2007 23:38:44
|
|
|
Eks ta ole, natuke valed arusaamad on paraku suurel osal tavaostjatest - just see, et soovitakse saada võimalikult suure jõudlusega/võimsusega/kiirusega/misiganes-muude-tippnumbritega sülearvutit. Seda ilmselt eelkõige just viimaste mängude mängimise jaoks (aga sageli ka puhtalt enda ego upitamiseks / naabri suhtes vms.). Samas aga unustades, et tegelikult on sülearvutil hoopis teine funktsioon ja seda õiget kasutusfunktsiooni suudab pakkuda hoopiski lahjema konfiga masin väga hästi (olles samas siis ka palju energiasäästikum ning ergonoomilisem). Tegelikult tõelised mõttekad sülearvutid on ikkagi näiteks ULV protsessoriga 1...1,8kg raskused 11...13" ekraaniga ja 6...12 tunnise akuga mudelid. Kallid nad muidugi on jah, kuid reeglina ka kvaliteetsemad ja läbimõeldumad.
Aga teemas püsides - Tegelikult pole ju midagi parata, et rahval omamoodi soovid ja tahtmised on ning arvan, et nii Ordi kui ML lihtsalt on sunnitud sellist üüber-sjuuper spec'idega valikut pakkuma maksimaalselt odava hinna eest (s.t. säästes kõige muu arvelt peale performance-parameetrite). Lihtsalt öeldes, just selline toodang meil müüb ja mitte vähe...
Tegelikult... võiksid (eelkõige välismaa)firmad hakatagi veelgi kaugemale arendama eraldi arvutiklassi - nn. laua-läpakaid, mis mõeldud ja optimeeritud just peamiselt statsionaarseks laua peal kasutamiseks ja vahel harva punktist A punkti B viimiseks. Sisuliselt võttes enamuse lauaarvutikomponente, kuid paigutades need sülearvuti stiilis korpusesse (samas mille mõõdud ja kaal pole enam olulised). Osalt on selliseid pille juba ka liikvel, kuid vähe esialgu. Samas vaevalt Ordi ja muud kohalikud tegelased siin midagi ka ära teha saaksid, sest emaplaate ja korpuseid meil Eestis ju valmistada ei osata/suudeta. Kõrvalmärkusena - kui poleks 80ndate lõpus - 90ndate algul totaalselt ära hävitatud tollal suhteliselt heal tasemel Eesti kohalikku elektroonikatööstust, oleks ehk tänaseks nii mõndagi siin kohapeal suudetud valmis teha, igatahes midagi enamat kui praegused arvuti"tootjad" Ordi (jt.) kelle kogu oskus piirub vaid lego kokkuklõpsimisega...
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Subu
HV veteran

|
25.09.2007 00:14:08
|
|
|
Loen ja loen ning muigan. Väike küsimus ka, kas Sina oled tegelikult tõeliselt mõteka läpaka kasutaja?
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
2 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
physics
HV kasutaja
|
25.09.2007 06:36:11
|
|
|
8, jällegi mina ei näe mõtet osta lahjema configa sülekat, tehnika areneb niigi kiiresti ja päris ei tahaks koguaeg uuendama hakata arvutit, parem siis ostan juba võimsama. ja selle olen nõus, et sülearvutil on teine funktsioon. Minu arus kaotab läpakas mõtte 17" ekraani ja suure kaalu juurese.
Mina kui varsti läpaka soetaja pean põhiliseks seda, et arvuti peab olema võimas ja seda siis kaua, et oleks mitu aastat mureta, jällegi mõtlen ka sellele milleks ma seda kasutan. Koolis kannan seda vast suht vähe paar korda nädalas ja 2,9kg läppar ära ka ei tapa, mõeldes sellele, et kodus on suurema ekraaniga läpparis parem tööd teha, 15.4" on juba üpris suur. need 11...13" mudelid on neile kes koguaeg liiguvad. Kvaliteedi üle ei oska midagi kurtma veel hakata, niikaua kuni jamasid ei tule siis ei ole ka probleemi.
Aga nii ongi, rahvas ostab neid üüber-sjuuper spec-idega arvuteid, arvatavasti ka selle mõttega, et see mitu aastat asju ilusti jooksutaks. Selles on sul õigus, et nad panevad rõhku jõudlusele. Eks tegelikult näeb mis saab, kui ostan ordi sülearvuti siis alati on ka tagastamisvõimalus kui mulle tõesti ei meeldi see arvuti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Henrik
HV kasutaja
|
25.09.2007 08:44:26
|
|
|
physics kirjutas: |
[b]...siis alati on ka tagastamisvõimalus kui mulle tõesti ei meeldi see arvuti. |
Sellist õigust ei ole enam ammu olemas, kui tehing just kommunikatsioonivahendit kasutades sõlmitud pole. Ja ka siis on tagastamisõigus 14 päeva jooksul.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
25.09.2007 13:06:52
|
|
|
udna kirjutas: |
oman ise juba kuskil ligi 1,5 aastat Ordi AL55PD läpakat, ning siiani on ainult ühe korra DVD kirjutaja pärast garantiis käinud kuna ei tahtnud plaate hästi lugeda, garantiis vahetati kirjutaja ära ning siiani korras. Viimased 5-6 kuud on arvuti töötanud peaaegu et 24 tundi ja 7 päeva nädalas(vahepeal on muidugi tulnud mõned päevad kui arvuti on kinni olnud) Ma olen Ordi läpakaga ülimalt rahul, sest minuarust väga töökindel(ptui, ptui, ptui igaksjuhuks et ära ei sõnuks ) Aku peab praegu kuskil 2-2,5 tundi vastu. Kui aga ainult netis surfata siis kuskil 3-3,5 tundi, võibolla isegi väheke rohkem |
Päris hea, kui asjaga kord garantiis käimist saab "heaks kvaliteediks" lugeda. Justkui tavapärane oleks pärast uut ostu paar-kolm korda garantiitöökoja uksi kulutada. Ma arvan, et hinnangute lähtepunkt on siinkohal juba vale.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
udna
HV kasutaja
|
25.09.2007 14:40:54
|
|
|
Draax kirjutas: |
udna kirjutas: |
oman ise juba kuskil ligi 1,5 aastat Ordi AL55PD läpakat, ning siiani on ainult ühe korra DVD kirjutaja pärast garantiis käinud kuna ei tahtnud plaate hästi lugeda, garantiis vahetati kirjutaja ära ning siiani korras. Viimased 5-6 kuud on arvuti töötanud peaaegu et 24 tundi ja 7 päeva nädalas(vahepeal on muidugi tulnud mõned päevad kui arvuti on kinni olnud) Ma olen Ordi läpakaga ülimalt rahul, sest minuarust väga töökindel(ptui, ptui, ptui igaksjuhuks et ära ei sõnuks ) Aku peab praegu kuskil 2-2,5 tundi vastu. Kui aga ainult netis surfata siis kuskil 3-3,5 tundi, võibolla isegi väheke rohkem |
Päris hea, kui asjaga kord garantiis käimist saab "heaks kvaliteediks" lugeda. Justkui tavapärane oleks pärast uut ostu paar-kolm korda garantiitöökoja uksi kulutada. Ma arvan, et hinnangute lähtepunkt on siinkohal juba vale. |
Mina küll nimetaks heaks kvaliteediks. Samas endine klassivend kes ostis kuskil kolm kuud tagasi fujitsu-siemens läpaka, mis käis juba teisel nädalal garantiis, Samuti mingi jama DVD seadmega. Kas siis selle mõne üksiku vea pärast peab nimetama seda halvaks kvaliteediks?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
25.09.2007 17:24:28
|
|
|
sekundeerin 8 jutule hooga.
Subu, kuigi küsimus oli vist 8le, siis vastan kah. ma ei ole tõeliselt mõteka läpaka kasutaja, aga kui võimalust tekiks, siis vahetaks hetkegi mõtlemata oma t40 x-seeria isendi vastu.
physics kodus kasutamise jutu peale ütleks, et kodus kasutamiseks on väline kuvar, hiir, klaver, kõlarid, printer etc. ja äriklassi läpakatel on selle kõige tarbeks ilusasti ka dokid olemas (jaa, odavatel leidub ka, aga nende hulgast sellist funktsionaalsust annab taga ajada, võtke küsige kodumaise tootja kleepsuga läpakat, millele ka dokki pakkuda oleks).
physics, mida sa sülearvutiga teed, et lahjema konfiga rahul ei ole? mängid? renderdad maastikuvaateid? kompileerid suuremal hulgal softi? mängimiseks läpaka ostmine on imo üsna kahtlase väärtusega raharaiskamine. raua vananemise kiiruse juures on mänguläppar anyway suhteliselt kiirelt vanaraud ja siis ei ole võimsuse tarbeks tehtud kompromissid enam positiivsed.
15"+ ja 3kg+ on minu arvates juba suur läpakas, seda kaasas kanda on siiski tüütu, räägitagu, mida tahes. olen ka ise paar aastat seda teinud ja enam ei taha. kodus kasutamiseks läpaka ostjatest ei saa ma lihtsalt aru. eritingimustel võib-olla küll (koduloomad ei saa juhtmeid närimata jäetud kuidagi? ), aga milleks kurat siis lauaarvutid loodud on? kui voodis vaja tarbida, siis läpaka asemel secondary (sry, pisut oma vaatenurk vist, esimene võib ju ka olla) masin + telekas seinale + juhtmeta klaver/hiir on palju mõistlikum investeering.
garantii osas. ma ei loeks kvaliteedi näitajaks üksiku isendi garantiiremondis käimise kordade arvu. eriti seoses seadmetega, mis kvalifitseeruvad klassi 'mis liigub see kulub'. pigem seda, kuidas garantii käigus oli teenindus ja kaua protseduur aega võttis või kui häiriv see oli. paar päeva vs paar nädalat on juba päris suur vahe. näiteks.
mimpz, macbookile võid ka windowsi osta ja peale installida ju, sellepärast ära seda küll muretsemata jäta. eriti selle roosa ordiga võrreldes.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
25.09.2007 18:07:20
|
|
|
physics, pole olemas kerget ja võimast sülearvutit.
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ramm
Kreisi kasutaja

|
26.09.2007 12:26:51
|
|
|
Muide Ordi hangib neid läpakaid http://www.compal.com ..sealt tulevad ka fuji ja hp ning lenovo..jms
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
29.09.2007 12:42:25
|
|
|
Nägin viimati, et suurim konkurent ML Arvutid müüs usinasti Ordi läpakaid Järelikult on töökindlus olemas, kui sellised Kriitikud peavad toodet oma müügivõrgu jaoks sobivaks
Ja veel - kes unistab suurtest Lauaarvuti-Läpakatest, siis maailmas on suund sellele täiesti olemas. Ekraani suurus 21-22 tolli ja kaal a 7 kilogrammi 8)
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
29.09.2007 13:06:06
|
|
|
ML arvutid on parajad saastad... pean silmas neid läppareid. Mitu tükki minukäest läbi käinud ja paras minema visata selline jama....
ei ole tegemist reklaamiga ordile vaid hoopis ütlus et homemade läpparid on üldiselt parajad jurad.. ainult mõned neist on vast sutsu paremas korpuses ja kõlbavad ka kasutamiseks. Aga üldiselt need läpparid on kõik suht mobiilsed desktop arvutid mis enamus ajast tahavad juhe seinas passida.
ML ja kriitikud? Igast jama müüvad nad poes kirve hinnaga.
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
physics
HV kasutaja
|
29.09.2007 18:47:32
|
|
|
angel kirjutas: |
ML arvutid on parajad saastad... pean silmas neid läppareid. Mitu tükki minukäest läbi käinud ja paras minema visata selline jama....
ei ole tegemist reklaamiga ordile vaid hoopis ütlus et homemade läpparid on üldiselt parajad jurad.. ainult mõned neist on vast sutsu paremas korpuses ja kõlbavad ka kasutamiseks. Aga üldiselt need läpparid on kõik suht mobiilsed desktop arvutid mis enamus ajast tahavad juhe seinas passida.
ML ja kriitikud? Igast jama müüvad nad poes kirve hinnaga.  |
Mis sulle nende ML sülearvutitega oli kui sa neid siin parajateks juustuteks käkerdad.?
eino, siis samahästi kui näiteks IBM on Aameriklaste jaoks homemade läppar siis on see nende jaoks juust kuigi kõikidel oma eelistused ja oma kogemused.
ML on üldse firma kes kirvehinnaga mõndasid tooteid müüb võrreldes muude firmadega.
|
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
29.09.2007 18:54:33
|
|
|
pehmed korpused (ühest servast ei tasu teda ülesse tõsta ja väntsutada), kuumad kui ahjud (trükkida nende taga suht halb kuna käed soojenevad), aku ei pea vasta, ekraanid kuidas kunagi, klaver nagu vedru jne...
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
physics
HV kasutaja
|
29.09.2007 19:12:40
|
|
|
pehmed korpused (ühest servast ei tasu teda ülesse tõsta ja väntsutada), kuumad kui ahjud (trükkida nende taga suht halb kuna käed soojenevad), aku ei pea vasta, ekraanid kuidas kunagi, klaver nagu vedru jne... |
korpuste puhul olen enamasti nõus , ordi omad nii väga küll kuumad ei ole, aga kui sellega mängida siis temperatuurid tõusevad märgatavalt. , ekraanide üle ei kurda ja klaveri juures ka ei nuriseks.
korpused võiksid küll tugevamad olla.
|
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
29.09.2007 19:56:04
|
|
|
ordi ja ml jms kõik suht enamvähem ühesugused... proovi mõnda HP, IBM, Dell klaverit ja siis sa enam nende odavate käkkide taga trükkida ei taha.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
darkside
HV veteran

|
29.09.2007 19:59:20
|
|
|
sõpradel tuttavatel hakkab muresid just Ordi poolt taas tulema Ekraanile ilmuvad kuidagi imelikult mingid triibud lambitst Ühx raal käinud paar korda remondis, mingix ajab kaovad ära aga tulevad ikka tagasi
|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
29.09.2007 20:40:16
|
|
|
korpuste osas... unustage ühest nurgast läpaka tõstmine ära. see tapab enamiku läpakaid lõpuks ära.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
29.09.2007 20:43:25
|
|
|
londiste kirjutas: |
korpuste osas... unustage ühest nurgast läpaka tõstmine ära. see tapab enamiku läpakaid lõpuks ära. |
ma oma hp nc6400 logu pidevalt piinan nõnda. ei ta nagise ega ragise midagi. täiesti ühes tükkis on... ainuke viga et tal kuramuse ekraani tagumne osa ei ole nii tugev kui sooviks (aka IBM vana äriklass) ning väike 1 mm muhk on ekraani taga (käega tunneb silmaga raske märgata)... ehk siis lühidalt---> üldine kvaliteet on suht metsas enamus läpparitel. Igalühel leiab midagi logisevat või nagisevat
ise ostsin asja töötegemiseks seega üritagu ta vinguma hakata et ma teda väntsutan.. läppar ongi mobiilne asi nagu mobla mitte laua peal töö tegemiseks
|---"-"- -----(")_(")-----------------|
viimati muutis angel 29.09.2007 20:42:30, muudetud 1 kord |
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
physics
HV kasutaja
|
29.09.2007 20:44:21
|
|
|
londiste kirjutas: |
korpuste osas... unustage ühest nurgast läpaka tõstmine ära. see tapab enamiku läpakaid lõpuks ära. |
ma oma hp nc6400 logu pidevalt piinan nõnda. ei ta nagise ega ragise midagi. täiesti ühes tükkis on... ainuke viga et tal kuramuse ekraani tagumne osa ei ole nii tugev kui sooviks (aka IBM vana äriklass) ning väike 1 mm muhk on ekraani taga (käega tunneb silmaga raske märgata)... ehk siis lühidalt---> üldine kvaliteet on suht metsas enamus läpparitel. Igalühel leiab midagi logisevat või nagisevat  |
vot, kaalu säästmiseks ei saa ei tea mis materjalist korpust teha. sülearvutitel enamustel see korpuste jama, mõni on küll tugevam, aga kui meeldib sellele peale istuda või loopida siis see vastu ei peagi
|
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
29.09.2007 20:47:54
|
|
|
loopimine jah on üks asi millele peab vasta ainult sõjaväe läppar (tore kirst) aga peale istumise (keskmine eurooplane mitte usa pekk) peaks paremad äriklassid ära kannatama. Üheskohas olid isegi testid kus otseses mõttes lõhuti läppareid ja mõned äriklassid suutsid ikka suht imesid korda saata
juttu point: need "home made" kraam ei pea vasta isegi sellele kui sutsu lohakamalt asjaga ringi käid ning on algusest peale tunda kuidas korpus nagiseb ja ragiseb. Aga kui hoolega hoida ja enamvähem normaalne korpus siis peab vasta. Mul kodus ühel üle 2 aasta vanune ordi läppar ja siiamaani töötab asi väga kenasti ja välimus on korralik (asja kasutatakse desktop arvutina ehk siis alati laua peal)
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
physics
HV kasutaja
|
29.09.2007 20:49:27
|
|
|
loopimine jah on üks asi millele peab vasta ainult sõjaväe läppar (tore kirst) aga peale istumise (keskmine eurooplane mitte usa pekk) peaks paremad äriklassid ära kannatama. Üheskohas olid isegi testid kus otseses mõttes lõhuti läppareid ja mõned äriklassid suutsid ikka suht imesid korda saata |
mnjaa ordi omad neid ära ei kannataks vist, vähemalt kui ma viimati ühe korpust näpuga vajutasin siis oli näha kui painduv korpus oli
äriklassi sülekatel on ja vist ka jääb kvaliteet paremaks ja arvutit hoides ta ka peab vastu
|
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
29.09.2007 20:53:37
|
|
|
nu mina ütleks et niipalju kui äriklassi uurinud ei ole needki just see mis võiks... vanasti tundus nagu asi parem olevat...
eks ordi jms firmad võiks kah need läpparid parema korpusega katta aga vat siis hind tõuseks ja rahvas ei osta... enamus inimesi ostavad asja ju selle põhimõtte järgi: oleks ilus ja läikiv ja väga hea riistvaraline sisu... see aga ei ole just esimine asi mida tasuks vaadata läppari ostu puhul.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
physics
HV kasutaja
|
29.09.2007 21:02:22
|
|
|
nu mina ütleks et niipalju kui äriklassi uurinud ei ole needki just see mis võiks... vanasti tundus nagu asi parem olevat...
eks ordi jms firmad võiks kah need läpparid parema korpusega katta aga vat siis hind tõuseks ja rahvas ei osta... enamus inimesi ostavad asja ju selle põhimõtte järgi: oleks ilus ja läikiv ja väga hea riistvaraline sisu... see aga ei ole just esimine asi mida tasuks vaadata läppari ostu puhul. |
mina vaatan pigem sisu ennem ja siis mõtlen kvaliteedile ja alles siis välimusele.kõike head korraga ei saa lihtsalt.
ei tea küll kuidas vanasti oli, aga siis ei olnud kuulda sellist vingumist iga asja üle, ehk mõjutab olukorda ja konkurents hindade pärast tekitab suurt hinnalangust. millegi pealt ju vaja alati kokku hoida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|