Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Mälu täitub iseenesest! märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kutu
HV vaatleja
kutu

sõnum 14.09.2007 10:40:59 vasta tsitaadiga

wiinupdate mul väljas, võtan ainult neid, mida on hädasti vaja, tegelikkuses ei olegi nagu midagi up'ida
UrmasL
HV kasutaja
UrmasL

sõnum 14.09.2007 11:49:25 vasta tsitaadiga

zzzzz kirjutas:
UrmasL kirjutas:
Üks asi ei saa nii keeruline olla icon_smile.gif

Process exploreri tõmbasid? Pane käima ja veendu, et View menüüst Select Columns->Process Memory->Working Set Size ees on linnuke. Nüüd reasta protsessid Working Set Size järgi. Mis protsess kasutab kõige rohkem mälu? Kui on tegu süsteemsete protsessidega (svchost näiteks), siis pane hiir selle protsessi kohale ja avaneb popup, mis näitab milliste serviste jooksutamise eest see konkreetne process vastutab. Lakke vaadates võib oletada, et näiteks window update teenus võib kohati põhjustada mälu leket. Kui ma õieti mäletan siis hiljuti oli MS'l mingi hotfix msi just selle teenuse "katki" tegi. Paranduseks oli MS hotfix 927891

OT aga kas see mitte proset kooma ei tõmmanud icon_rolleyes.gif

Misasi? Hotfix või process explorer?

kutu, ütled et win update on disabletud? Mis protsessid siis kõige rohkem mälu kasutavad? Vaatasid järgi?
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 54
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
zzzzz
HV kasutaja
zzzzz

sõnum 14.09.2007 11:53:06 vasta tsitaadiga

tsitaat:

windows update

UrmasL
HV kasutaja
UrmasL

sõnum 14.09.2007 12:11:59 vasta tsitaadiga

zzzzz kirjutas:
tsitaat:

windows update

Seda ma püüdsingi rääkida, et hiljuti tulnud ms hotfix tegi süsteemis "midagi katki" viisil, mis põhjustas windows update teenusl mälulekke. Selle asja tegi korda ülalnimetatud uus hotfix.

kutu, tahtsin veel küsida, et mil viisil sul windows update kinni keeratud on? Kas service tasemel või CP alt vastavast snap-in'ist? Siin tuleb tähele panna, et isegi kui sa CP alt valid, et win updates disabled, siis servce jääb endislt käima ja võtab endiselt resursse. Sel juhul tuleks ka service eraldi disableda. Kes soovib käsitsi uunedusi valida, siis võiks proovida MBSA tooli.
tagasi üles
kutu
HV vaatleja
kutu

sõnum 14.09.2007 12:34:48 vasta tsitaadiga

Spybot leidis kaks asja. Kas need võib elimineerida?

Problem
Microsoft.WindowsSecurityCenter_disabled
Settings
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\wscsvc\Start!=W=2

Microsoft.Windows.Explorer
User settings
HKEY_USERS\S-1 -5-21
-299502267-362288127-1417001333-1003\Soltware\Microsolt\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\NoLogOff!=W=0

P.S. protsessidest - miski asi ei võta midagi... peale idle mis teatavasti on kogu aeg käigus, selles iva ongi et ei näe... muud asjad käivad normaalselt, iga protsess töötab siis kui vaja ja tarbib niipalju kui vaja, ainult mälu täitub järjepannu...
Ja veel - üks svchost'idest tiris sellise nimekirja lahti, et läks silmeest kirjuks, kuid peale vaadates olid kõik nagu parasjagu vajalikud käimas hoidmaks tegumeid...?

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 14.09.2007 12:37:21 vasta tsitaadiga

spyboti leitud asjad on tähtsusetud

ja me vast enne rahule ei jää kui näeme pilti sinu process explorer aknast
soovitavalt võid peale panna ka private bytes ja virtual size lahtri
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 14.09.2007 12:52:30 Re: Mälu täitub iseenesest! vasta tsitaadiga

ot:
P-4 2,1 GHz
1024 Mb DDRAM
160+2x160 Sata+120+200Gb

kutu kirjutas:
........... mälu on 1Gb, prose pentium 4, 2 GHz, kuid töötab nagu 486! Kas võib tegu olla varjatud pahalasega?

Ei tea kas see arvuti kunagi viie suure kõvakettaga kiiresti töötanud ongi, võibolla siis kui need 5 ketast tühjad olid, ise just pidevalt suurenevate ketaste pärast olin sunnitut paremat protsessorit ja rohkem mälu soetama, C2D ja uuemad AMD protsessorid tulevad suurde kõvaketastega väga edukalt toime, nii-et momendil ise mingit vajadust oma arvuti uuendamise järele ei näe, samas olen pidevalt vana süsteemi nii uuendanud, et kõik andmed alles, seda isegi meilide osas (alates 2003, muud dokumendid 1998), nii-et kui see arvuti ikka põhi töö, asjaajamis ja arhiveerimis masin majapidamises tuleks kas protsessor, emaplaat ja mälu välja vahetada võimsamate vastu või need kulda väärt andmeid täis kõvakettad võimsamasse arvutisse üleviia.

UrmasL
HV kasutaja
UrmasL

sõnum 14.09.2007 12:54:51 vasta tsitaadiga

kutu kirjutas:
Lugu omapärane - mingist ajahetkest on hakanud mälu täituma - väliselt täiesti põhjuseta. Enne oli algstardist tööolukorda minnes mälu kasutusel umb. 350 mB (mul on palgu tegumeid), nüüd aga, kui arvuti on olnud sees umb, pool päeva, on mälu täituvus tõusnud 800-900 Mb, ööpäeva pärast aga on juba 1,5 Gb!

kutu kirjutas:
P.S. protsessidest - miski asi ei võta midagi...

icon_smile.gif on siis probleem või ei ole probleemi?
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 14.09.2007 13:01:54 Re: Mälu täitub iseenesest! vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
ot:
P-4 2,1 GHz
1024 Mb DDRAM
160+2x160 Sata+120+200Gb

kutu kirjutas:
........... mälu on 1Gb, prose pentium 4, 2 GHz, kuid töötab nagu 486! Kas võib tegu olla varjatud pahalasega?

Ei tea kas see arvuti kunagi viie suure kõvakettaga kiiresti töötanud ongi, võibolla siis kui need 5 ketast tühjad olid, ise just pidevalt suurenevate ketaste pärast olin sunnitut paremat protsessorit ja rohkem mälu soetama, C2D ja uuemad AMD protsessorid tulevad suurde kõvaketastega väga edukalt toime, nii-et momendil ise mingit vajadust oma arvuti uuendamise järele ei näe, samas olen pidevalt vana süsteemi nii uuendanud, et kõik andmed alles, seda isegi meilide osas (alates 2003, muud dokumendid 1998), nii-et kui see arvuti ikka põhi töö, asjaajamis ja arhiveerimis masin majapidamises tuleks kas protsessor, emaplaat ja mälu välja vahetada võimsamate vastu või need kulda väärt andmeid täis kõvakettad võimsamasse arvutisse üleviia.
ketaste kogus ei oma mingit rolli protsessorikasutuses
loeb hoopis partitsioonitüüp, mis nende peal on
NTFS on korralik partitsioonitüüp, mis talub ka väga suuri partitsioonisuurusi, mistõttu võid laduda arvutisse kasvõi 20 ketast (eeldusel et sa vastavas koguses kettakontrollereid ka külge laod)
tagasi üles
zzzzz
HV kasutaja
zzzzz

sõnum 14.09.2007 13:25:28 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Seda ma püüdsingi rääkida, et hiljuti tulnud ms hotfix tegi süsteemis "midagi katki" viisil, mis põhjustas windows update teenusl mälulekke. Selle asja tegi korda ülalnimetatud uus hotfix.

Üks räägib aiast teine aia august.
Ma rääkisin, et see tõmbas prose kooma mitte mälu täis icon_exclaim.gif

tsitaat:

Spybot leidis kaks asja. Kas need võib elimineerida?

Problem
Microsoft.WindowsSecurityCenter_disabled
Settings
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\wscsvc\Start!=W=2

Microsoft.Windows.Explorer
User settings
HKEY_USERS\S-1 -5-21
-299502267-362288127-1417001333-1003\Soltware\Microsolt\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\NoLogOff!=W=0

Mis asjad startupis käima jooksevad?

Marie
HV Guru
Marie

sõnum 14.09.2007 14:00:28 Re: Mälu täitub iseenesest! vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
..............ketaste kogus ei oma mingit rolli protsessorikasutuses
NTFS on korralik partitsioonitüüp, mis talub ka väga suuri partitsioonisuurusi, mistõttu võid laduda arvutisse kasvõi 20 ketast (eeldusel et sa vastavas koguses kettakontrollereid ka külge laod)

Teemas ei räägi keegi, et protsessori kasutus oleks suur vaid kurdetakse, et arvuti on sama aeglane kui
ot:
......... mälu on 1Gb, prose pentium 4, 2 GHz, kuid töötab nagu 486!
sa ei ole vist suuri softi täis kettaid ja pentium 4, 2GHz katsetanud, mina olen, kõvaketaste poole pöördumisel võisin vahepeal kohvi joomas käia, et midagi edasi teha saaks ja nii pidavalt üks uimamine, kui ühelt kettalt midagi teisele arvuti toimetas oli ka mälukasutus väga suur
kutu
HV vaatleja
kutu

sõnum 14.09.2007 14:32:39 vasta tsitaadiga

Nonii, nüüd on siis päris vaidlus lahti läinud! Nendin, et minu pakutud "töötab kui 486" on veidikese üle pakutud, kuid aeglane on ta jah, alates mälu täitumise pullist. Kordan - siiani ei ole arvuti kiiruse kohta mul mingeid pretensioone olnud, kuna enne tegin video- ja helitöötlust selle masina peal - kiiruse üle ei kurtnud - võtsin asja täpselt nii nagu masin lubas - ja seda mitte vähe! Aeglaseks läheb masin umbes sellest piiripunktist, kui mälu on ennast juba umbes 70 protsendi ulatuses täis tõmmanud, mis on ka suht loogiline, arvestades suuremahuliste programmide mäluvajadusega. See ,et suured kettad on mul asju täis, ei oma prakt. mingit mõju - kõk toimis kiiresti ja veatult. Kettad kõik ntfs' is. Katsun protsess exploreri tõmmise üles panna, siis on üht-teist näha...
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 14.09.2007 14:43:41 vasta tsitaadiga

kutu kirjutas:
Nonii, nüüd on siis päris vaidlus lahti läinud! Nendin, et minu pakutud "töötab kui 486" on veidikese üle pakutud, kuid aeglane on ta jah, alates mälu täitumise pullist. Kordan - siiani ei ole arvuti kiiruse kohta mul mingeid pretensioone olnud, kuna enne tegin video- ja helitöötlust selle masina peal - kiiruse üle ei kurtnud - võtsin asja täpselt nii nagu masin lubas - ja seda mitte vähe! Aeglaseks läheb masin umbes sellest piiripunktist, kui mälu on ennast juba umbes 70 protsendi ulatuses täis tõmmanud, mis on ka suht loogiline, arvestades suuremahuliste programmide mäluvajadusega. See ,et suured kettad on mul asju täis, ei oma prakt. mingit mõju - kõk toimis kiiresti ja veatult. Kettad kõik ntfs' is. Katsun protsess exploreri tõmmise üles panna, siis on üht-teist näha...
No Marie oletuse suhtes saad soovi korral katset teha --- tee valikut kettail oleva materjali hulgas ja kopeeri kõik milleta oleks võimalik päev-paar läbi ajada kuskile mujale eesmärgiga vähendada kõigi ketaste täituvusaste nii 10% peale või alla selle ja vaata kuidas seejärel masin käitub... (süsteemiketast sa võib-olla nii tühjaks ei saa aga anna endast maksimum, kasvõi kopeerides mõni kataloog ajutiselt mujale kui tead, et sealset programmi/tarkvara ei kasutata reaalselt - siis pole sul vaja uninstalle teha ja pärast uuesti installi)
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
kutu
HV vaatleja
kutu

sõnum 14.09.2007 15:27:32 vasta tsitaadiga

panen siis siia mõne pildi, kui midagi arusaamatu on, võin igal ajal midagi lisada! Ei osanud kuskile mujale üles ubida...

http://www.hot.ee/guguland/Protsess%20Explorer2.JPG

http://www.hot.ee/guguland/Protsess%20Explorer.JPG

wicked
HV Guru
wicked

sõnum 14.09.2007 15:28:39 vasta tsitaadiga

kutu, https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=3841066#3841066
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 14.09.2007 16:53:55 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
mikk36 kirjutas:
..............ketaste kogus ei oma mingit rolli protsessorikasutuses

Teemas ei räägi keegi, et protsessori kasutus oleks suur vaid kurdetakse, et arvuti on sama aeglane kui
ot:
......... mälu on 1Gb, prose pentium 4, 2 GHz, kuid töötab nagu 486!
sa ei ole vist suuri softi täis kettaid ja pentium 4, 2GHz katsetanud, mina olen, kõvaketaste poole pöördumisel võisin vahepeal kohvi joomas käia, et midagi edasi teha saaks ja nii pidavalt üks uimamine, kui ühelt kettalt midagi teisele arvuti toimetas oli ka mälukasutus väga suur
no mul on endal aktiivselt 4-5 ketast arvuti küljes ning ei saa nagu öelda et miski aeglane oleks, kettad kopeerivad üksteiselt teistele üle maksimumilähedase kiirusega ning kõik toimib korralikult (ühendatud siis nii nvidia pata, nvidia sata kui ka silicon image sata külge)
protsessorikasutuse kohta mina ei jahugi, teemaalgataja siin jahub kordamööda segast (et temal on mälu täis, siis aga tahab seletada et ükski programm ei kasuta protsessorit)

wicked kirjutas:
kutu, https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=3841066#3841066
lootusetu tüüp
tagasi üles
kutu
HV vaatleja
kutu

sõnum 14.09.2007 20:03:25 vasta tsitaadiga

mikk36, nn "guru", püüan viisakaks jääda, võibolla ma ei ole nii "guru", kuid arvutitega olen tegelenud sellest saati, kui tuli sisestada 1-sid ja 0-e enda arusaadavaks tegemiseks! Ei vaidlusta Sinu teadmisi, kuid mida aeg edasi seda mõistetamatuks asjad kujunevad inimese jaoks, kuna selliste andmemahtude jaoks pole paraku meil enam peale masina midagi vastu panna.. Tead ju vist isegi mis tähendab masinprogrammeerimine, ilmselt ka seda et tänapäevaste progede silumine üks väga vaevarikas protsess. Nii,et, vabandan väga, et ajaga kaasas ei jõua käia... Kui nüüd probleemist pajatada - siis minu nn "jahumine" on vist selgelt kirjas - mälu täitub iseenesest! Selle probleemiga ma siia pöördusingi, et selgust saada, kuna sellist kammajaad pole enne ette juhtunud. Kui mu teema ei meeldi, siis vaheta elukutset! Kõigile teistele tänud konstruktiivsuse eest!
wicked
HV Guru
wicked

sõnum 14.09.2007 20:27:41 vasta tsitaadiga

Sind ei ole võimalik ju aidata.
On korduvalt palutud täpsemat processexplorer pilti, aga siiani on ainult juttu miskist müstilisest isetäitumisest ja muud mitte midagi.

smurfer
HV Guru
smurfer

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.09.2007 20:57:52 vasta tsitaadiga

wicked kirjutas:
Sind ei ole võimalik ju aidata.
On korduvalt palutud täpsemat processexplorer pilti, aga siiani on ainult juttu miskist müstilisest isetäitumisest ja muud mitte midagi.

Täpsemalt "Processes" tabist ja tulbad, mida pilt sisaldada võiks oleks: Image Name - PID - CPU Time - Mem Usage - VM Size.

edit: Windows Task Manager'i pilt siis sellisel kujul. icon_wink.gif

viimati muutis smurfer 14.09.2007 20:59:10, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 351 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 299
tagasi üles
kutu
HV vaatleja
kutu

sõnum 14.09.2007 20:59:03 vasta tsitaadiga

Ma ei saa aru, kas olen midagi kahe silma vahele jätnud, kuid tegin
just restardi ja saadan uuesti mõne pildi üles, ma ei tea, missugune see siis peab veel olema, kuna kogu protsessiloend ei mahu ekraanile...
http://www.hot.ee/guguland/kohe%20p%c3%a4rast%20restarti....JPG
http://www.hot.ee/guguland/N%c3%b5ks%20peale%20restarti.JPG

smurfer
HV Guru
smurfer

sõnum 14.09.2007 21:00:21 vasta tsitaadiga

kutu kirjutas:
Ma ei saa aru, kas olen midagi kahe silma vahele jätnud, kuid tegin
just restardi ja saadan uuesti mõne pildi üles, ma ei tea, missugune see siis peab veel olema, kuna kogu protsessiloend ei mahu ekraanile...
http://www.hot.ee/guguland/N%c3%b5ks%20peale%20restarti.JPG

esimene pilt on suht kasutu, ja teisel pildid pole kirjas, mis kui palju mälu kasutab.

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 14.09.2007 21:31:13 vasta tsitaadiga

et meile kasulikku pilti anda tee nii:
process exploreri peaaknas vajuta ülevalt View, sealt Select columns...
võta lahti Process Memory sakk ning pane linnukesed sellistele elementidele: Private Bytes, Virtual Size ning Working Set Size
kui antud elemendid ilmusid üles riba peale teiste järele, siis järjesta nüüd protsessid Private Bytes järgi
nüüd tee pilt ja näita seda meile

Windows XP ei luba kunagi kirjutada programmil talle mitte kuuluvale mälualale, seetõttu ei saa programm laiendada mälukasutust ilma et windows sellest teaks

lisaks küsimus nüüd: kuna oli näha et peale restarti oli sul vaba mälu umbes pool, siis kas tol hetkel oli juba arvuti aeglane ?
tagasi üles
kutu
HV vaatleja
kutu

sõnum 14.09.2007 22:03:49 vasta tsitaadiga

Tänud! panen siis nüüd selle ette mis puust ja punaseks tehtud, kuid väiksemad tegijad ei mahtunud vist ekraanipilti ära, äkki sellestki abi?
P.S. Pärast restarti ei olnud kohe aeglane, võttis aega kuskil pool tundi, siis olid ilmingud juba olemas, kuna ei tegelenud ka arvutiga siis tätis omapäi mälu jälle!

Mul tekib seoses selle pildiga karvane tunne, et hoopis videokaardi õhtu hakkab kätte jõudma?

Vabandust, vale pilt oli, õige on see:

http://www.hot.ee/guguland/private%20byte.JPG

smurfer
HV Guru
smurfer

sõnum 14.09.2007 22:10:07 vasta tsitaadiga

kutu kirjutas:
Tänud! panen siis nüüd selle ette mis puust ja punaseks tehtud, kuid väiksemad tegijad ei mahtunud vist ekraanipilti ära, äkki sellestki abi?
P.S. Pärast restarti ei olnud kohe aeglane, võttis aega kuskil pool tundi, siis olid ilmingud juba olemas, kuna ei tegelenud ka arvutiga siis tätis omapäi mälu jälle!

Mul tekib seoses selle pildiga karvane tunne, et hoopis videokaardi õhtu hakkab kätte jõudma?

Vabandust, vale pilt oli, õige on see:

http://www.hot.ee/guguland/private%20byte.JPG

Seoses ATI'ga .. on sul ikka .Net Framework'i 1 ja 2 kõik uuendused installitud? + võid proovida driverid koos catalystiga maha lasta jka siis uued ATI lehelt tõmmata ja peale lasta... alustuseks.

Lord Ami
HV veteran
Lord Ami

sõnum 14.09.2007 22:14:07 vasta tsitaadiga

Samas, äkki aitab ehk GSI parser:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=329092

Sealt saab suht palju asju teada(mitte paroole jne).
Kommentaarid: 57 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Mälu täitub iseenesest! mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.