Avaleht
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  [Projekt] DIY: Multimeediakeskuse ehitamine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 54, 55, 56  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
MacManaman
HV vaatleja

sõnum 19.08.2007 17:38:31 vasta tsitaadiga

Kodanik JanQ MMBOX-is tundus rohkem kui üks kõvar olevat , selleks uurisin icon_smile.gif

Pundit-AH2 optical väljundi vastu aitab selline modi
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
JanQ
HV kasutaja

sõnum 21.08.2007 10:57:33 vasta tsitaadiga

Ikka üks "kõvar", kuhu siis saateid lindistada, või audiot rippida. Serverisse üle nfs tundus liiga ebakindel. Samas ka ei rüüga ilmaasjata; vahepeal kui ei kasuta, läheb "unne".
tagasi üles
Mac86
HV vaatleja

sõnum 05.09.2007 14:21:22 vasta tsitaadiga

satik kirjutas:
Mul üks üldisem selle teema küsimus. Nimelt plaanin kah vaikselt HTPC ehitamist, kuid sooviks, et arvutit saaks ka niisama eraldi kuvari, klaveri ja hiirega kasutada - veebis surfata, MSN, lihtsamate dokumentide vorpimine. Sooviks, et need süsteemid oleksid võimalikud mittesõltuvad. Ise vaataks telkust filmi, reklaami pausi ajal näiteks paneks mingi saate tulevikus lindistama ning samal ajal keegi teine saaks arvutis surfata ja MSN-i klõbistada. Huvitab, kas sellise kasti ehitamine oleks võimalik? Soft võib olla kas win-i või linuxi põhiline, peaasi, et pelab.
Panen lühidalt kokku nõudmiste loetelu:

* Kaks täitsa eralid samaaegset kasutajat, kes üksteist ei häiri. Elutoas olev telku/avi/dvd'd vaatav/salvestav kasutaja klõpsab ainult pulti ja ei saa arugi, kui keegi arvutisse sisse logib chati, surfab kirjutab mingit dokustaati.
* Teleka saateid peab olema võimalik salvestada. Arvatavasti tuleb mingi Hauppauge kaart hankida.
* Softi võib olla suvaline Win või Linuxi peal
* Hea oleks, kui kuvari taga surfaja saaks ka endale heli

Kas sellise HTPC ehitamine on võimalik? Emaplaadiks tundub ADM 690G kiibistikuga kaart näiteks sobivat.

Ming huvitab sama küsimus.
Tahan muuta oma arvuti multimeedia keskuseks,kuid samas sailitada lauaarvuti omadused.
Ehk siis oleks vaja arvuti ühendada nii,et oleks võimalik vaadata filme kasutades dvd lugejat ja otse arvuti kõvaketalt ning satikaablist tulevaid saateid salvestada kõvakettale,kuulata mp3 ning wav.Kuid samas tahaks,et PC funksioonid saäiliks,ehk siis saaks igapäeva toiminguid arvutis teha.Multimeedia osa võiks toimida kaugjuhitavalt.Ning eriti hea oleks kui multimeedia funksioone ning tavaarvuti funksioone saaks kasutada üheaegselt-telekas näitaks arvutits tulevat filmi ning arvuti monitorilt saaks lehitseda veebi vms.
OP süsteemiks tahaks kasutada ikka linuxit.
Endale jäi silma Freevo kuid pole jõudnud põhjalikumalt selle kohta uurida.Oskab keegi kogenud nõu anda kuidas oleks parim viis oma arvuti vastavalt tööle panna?
tagasi üles
anim
HV kasutaja
anim

sõnum 05.09.2007 15:48:08 vasta tsitaadiga

üks variant on selline, et installid oma linuxi arvutisse muude asjade kõrvale mythtv nimelise softi.
Kui vaja htpc-na kasutada siis paned lihtsalt mythtv back ja frontendi käima. Mythtv oskab telkut salvestada, musa mängida jne - on ka puldist juhitav
Ise kasutan seda softi juba mitu aastat ja väga rahul - tõsi mul jookseb spets masinas icon_razz1.gif

Peaks olema ka nii võimalik, et mythtv saadab oma väljundi telekasse ja monitoril saad ise muud teha.
tagasi üles
TT
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.09.2007 17:16:22 vasta tsitaadiga

Viimasel versioonil mythil xinerama(mitme pildikasti) tugi täitsa eduliselt olemas!
Mac86
HV vaatleja

sõnum 08.09.2007 10:04:52 vasta tsitaadiga

Tänan info eest.See Mythtv tundub väga hea lahendus olevat minu murele.Küsimus ainult,et kas see proge töötab ainult alates 64bitiste süsteemidega?Mul on riistvaraks 32bitine 1,5Ghz pentium,256mb rammiga.
Ja kas oskab keegi mõnda head ja mitte eriti kallist TV kaarti soovitada,mis võiks ka fm'i püüda ja suuta salvestamis protsessi kaardil ära teha.
tagasi üles
TT
HV Guru

sõnum 08.09.2007 11:21:41 vasta tsitaadiga

link :: MythDora

Analoog kaartidest kindel valik on Hauppage PVR-150/PVR-500.(ei ole küll kõige soodsamad, kuid asi on kindlasti väärt seda)
Myth töötab nii 32-64bit platformil.
Alustuseks soovitan näiteks mythdorat. Fedoral baseruv mythtv OS/Distro.

Mac86
HV vaatleja

sõnum 08.09.2007 13:02:32 vasta tsitaadiga

Millega põhjendaks just Hauppage PVR-150 valikut?Hind on selle PVR-150 puhul ok,aga hea oleks teada mille poolest see parem on icon_wink.gif
Ja mis vahe on PVR-150 ja PVR-150MCE puhul?
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 08.09.2007 14:53:04 vasta tsitaadiga

Support for AverMedia M150/AverTV MCE-1500.. jee.. icon_smile.gif
Seda 150 müüdi siin alles hiljuti 100 eeguga. ja ei saa mitte aru, mille poolest see aver on hauppagest kehvem. Valge on valge ja värvid ikka värvide moodi.
Ainult Dscaler ei tunne selle kaardi südameks olevat kivi. icon_confused.gif Hauppagega seda probleemi ilmselt pole.
tagasi üles
TT
HV Guru

sõnum 08.09.2007 21:39:47 vasta tsitaadiga

Hauppage kasuks räägib MPEG2 rauas!(ehk kui lindistad midagi ei koorma masinat) ja töötab linuxis laitmatult!
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 08.09.2007 22:14:57 vasta tsitaadiga

TT kirjutas:
Hauppage kasuks räägib MPEG2 rauas!(ehk kui lindistad midagi ei koorma masinat) ja töötab linuxis laitmatult!

No näed siis nüüd. Kirjutasin selle MPEG rauas sisse, kuid pidasin seda elementaarseks ja seega kustutasin maha,
loomulikult MPEG kooderkivi ka olemas. Linuxis... ei ole proovinud.
tagasi üles
JanQ
HV kasutaja

sõnum 09.09.2007 09:21:16 vasta tsitaadiga

Ei tea kuidas mythtv-s ( ilmselt samuti ), aga freevo peal tootab PVR-250 j.n.e. ( s.t. MPEG2 raua toetus ) s-video ja composite + line-in ideaalselt, olen kasutanud videokassettide ümbervõtmiseks. Muidugi, peast ei mäleta, aga kindlasti on Hauppagel kaarte, kus pole peal "raua kivi".
tagasi üles
TT
HV Guru

sõnum 09.09.2007 21:24:39 vasta tsitaadiga

Hauppage vanemad WinTV seeriad on kindlasti lihtsalt buffer kaardid(uuemate kohta ei tea kommenteerida).
Lisaks on tüütu buffer kaartide puhul helikaardi line-in.i kasutamine(1 võimalus rohkem kus asjadega eksida)

vallo
HV veteran
vallo

sõnum 09.09.2007 22:29:01 vasta tsitaadiga

hauppage 150, 250, 350 on kindlalt raua koodriga, 350 l ka dekooder. Tegelikult on 250 -l ka dekooder, aga seda pole välja toodud.
500 peaks olema 2 raua koodriga ja 1300 on rauakoodriga digitv tuuner.
tagasi üles
Ragnar7474
HV veteran

sõnum 10.09.2007 17:13:13 vasta tsitaadiga

Keegi müüs CF>IDE adaptereid osta.ee portaalis ~40 krooniga ma mäletan.
anim
HV kasutaja
anim

sõnum 14.09.2007 16:09:18 vasta tsitaadiga

linuxis töötavad vist enamus TV kaardid - endal üks paarisajakroonine luts (cx88 kiviga) ja käib küll, tõsi salvestamine võtab masinal ikka hinge kinni, aga hakkama saab icon_wink.gif
Masinaks on Sempron 3000+, 512RAM
tagasi üles
andreas123
HV kasutaja

sõnum 22.09.2007 16:14:20 vasta tsitaadiga

Säästu(saasta) projekt on mul käsil.

Leidsin vana korpuse sodi alt, sai võetud sellepärast et väga hea masiivne tundub. Proovin hästi ära materdada seest, et müra oleks minimaalne. See et korpus on inetu tean isegi, kuid ta läheb kardina taha ja jääb alt 15cm paistma. Lihtsalt et luitunud valge oleks ülimalt rõve olnud. Nüüd läheb toaga rohkem kokku (kardinatel oranz sees jne). Aerosooli leidsin katlamajast, täiesti suvalise. Alguses pidi must tulema, aga olin jõudnud ainult esipaneeli ära värvida ja värvisin lihtsalt üle. (Vaeva värvimisega ei näinud, sellest ka iluvead)

See et on säästu, sellepärast et ta tuleb lihtsalt nii odav.
Emaplaat Soc A, 2x SDRAM 75krooni
Videokaart FX5200 (with S-Video) 0krooni
2x 32MB Mälu 0krooni (Praegu, tahaks tiba rohkem ikka)
Floppy 0krooni
DVD ROM 0 krooni (Tuleb alles külge)
AMD Protsessor, täpselt ei tea kuid kui õnneks läheb saan veidi üle 1Ghz prose 0krooni
Kõige kallim asi tuleb kõvaketas, kuid seda vaatan tibakene hiljem. Alguses vaatan üle LANi. Tahtsin 320GB, kuid see oleks overkill olnud. Võtan 120GB vist.

Eks annan oma tegemistest edaspidi teada (koos piltidega, et huvitavam oleks)
.
tagasi üles
JanQ
HV kasutaja

sõnum 23.09.2007 08:48:58 vasta tsitaadiga

Nojah, küskile nurka käramiseks küll, mul oli ka kõige esimene variat suure kastiga.....
Ma jälle mõtlen, et kas hakata vana läppari baasil autosse boxi ehitama..... LCD eraldi pikema juhtme otsa,
nii et ekraani saaks vajadusel ette/taha paigutada.
Kui sobiva läppari kätte saaks, teeks asja ära.
tagasi üles
andreas123
HV kasutaja

sõnum 23.09.2007 09:32:51 vasta tsitaadiga

JanQ, Ega ma jah korpuse jaoks ei taha raha raisata. Suuremalt jaolt sellepärast et toas tuleb ehitamine ja ei tea kuidas riiulid kapid ja asjad tulevad. Et kuidas või kuhu milline korpus sobib, siis vaatab.
Kuid läppari kohta miks ka mitte? Mul on Toshiba 1700-200 vana läptop, ekraan on teisel päris kehv. Seal on suure LCD ühendamise võimalus täiesti olemas, tõsi küll- TOUCHPADi ei ole. Kuid kui võtta juhtmeta hiir, oleks väga hea. Vana ekraani eemaldaks ära, pahteldaks vana korpuse augud ilusaks ja lisaks 15" LCD ekraani. Jääks oi kui hea. Selline oleks minu ettekujutus (NB: Ma ei müü seda laptopi maha).

GeexBoxi kohta. Mul oleks vaja ka et ta originaal DVD mängiks kui plaat arvutisse panna. Ma olen kuulnud et originaal DVD lugemine pidi olema toores veel, kuid kas Sul on asi lahendatud kuidagi? Mis lahendust pakkusid (selle pärast olen valmis ka tarkvaraga pikemalt tutvuma kui võhikud sellega hakkama ei saaks vms)
tagasi üles
JanQ
HV kasutaja

sõnum 23.09.2007 09:52:29 vasta tsitaadiga

Niipalju kui ma kunagi Geexboxi käperdasin, pole minul mingeid probleeme olnud origeness DVD-dega.
Äkki sa mõtled DVD menüüsid? Ma ise kasutan hoopis Freevot, paar lehte tagasi on link mu kodukale.
Pagan, midagi on ühendusega, praegu ei saa sisse....
tagasi üles
andreas123
HV kasutaja

sõnum 23.09.2007 09:58:18 vasta tsitaadiga

JanQ kirjutas:
Niipalju kui ma kunagi Geexboxi käperdasin, pole minul mingeid probleeme olnud origeness DVD-dega.
Äkki sa mõtled DVD menüüsid? Ma ise kasutan hoopis Freevot, paar lehte tagasi on link mu kodukale.
Pagan, midagi on ühendusega, praegu ei saa sisse....

Ei saanud sisse jah. Huh ei oskagi ütelda kummaga siis probleem oli kas menüüga või mängimisega, pole nii uurinud. Freevo on palju ilusam, võib-olla mõttekam selle peal asi ülesse ehitada.
tagasi üles
JanQ
HV kasutaja

sõnum 23.09.2007 10:08:10 vasta tsitaadiga

Freevo puhul on küll suuremad võimalused, aga häälestamine on omaette....
Geexboxi puhul on kasutusel mplayer, Freevo puhul nii mplayer kui ka xine ( DVD menüüd ) võimalus.
Geexboxi uuemaid vers. ma et tea, vanematel DVD menüüsid polnud, aga vaadata sai ikka.
Uuri Geexboxi foorumeid. Kui oled linuxis suht võhik, on Geexbox vist parem variant.

Veel: olen praegu Tallinnas, kui Rakvere jõuan, õhtul, vaatan mis värk serveriga on.

viimati muutis JanQ 23.09.2007 10:37:58, muudetud 1 kord
tagasi üles
andreas123
HV kasutaja

sõnum 23.09.2007 10:55:39 vasta tsitaadiga

Siin on muidu päris head õpetused http://freevo.sourceforge.net/cgi-bin/doc
Selle järgi peaks vist saama asja ilusti tööle + saab silmale ilusaks kah muuta.

Aga on kaks asja, et ma pean uurima mida tuleb ennem boot disci ära muuta ja mida siis kui asi on HDD peal.
Eks kui sul leht püsti tuleb uurin sealt ka, tahaks ikkagi freevot kasutada, eks tuleb asja õppida.

EDIT: Mul praegu suurt kõvaketast pole ja tahaksin väiksega panna, samas tahaksin ka kohe kõik valmis näppida ja enda jaoks ära muuta. Kas ma pärast ikka saan kogu oma muudetud varanduse teisele kõvakettale tõsta (tarkvara), et ma ei peaks kõike uuesti tegema.

JanQ, kas sul pole äkki jagada terviklikku ja kasutamiseks valmis ISO faili? Või tõesti on liiga individuaalne see konfimine et kõik peab vajaduste järgi käima. Raske valiku ees, confimine on paras pähkel aga samas Freevo on nii ilus et ei tahaksi GeexBoxi kasutada icon_biggrin.gif
tagasi üles
JanQ
HV kasutaja

sõnum 23.09.2007 11:13:50 vasta tsitaadiga

Serveris on kõik olemas, nii ISO, kui materjal ise, jutt,õpetused ka juures.
Jõuan õhtul koju, vaatan, mis serveriga on, siis saad vajalikud failid downloadida.
Kas masinas Linuxit pole? Lase Freevo peale ja näperda, saad paljud asjad selgemaks, kus miski....
tagasi üles
andreas123
HV kasutaja

sõnum 23.09.2007 11:23:42 vasta tsitaadiga

JanQ kirjutas:
Serveris on kõik olemas, nii ISO, kui materjal ise, jutt,õpetused ka juures.
Jõuan õhtul koju, vaatan, mis serveriga on, siis saad vajalikud failid downloadida.
Kas masinas Linuxit pole? Lase Freevo peale ja näperda, saad paljud asjad selgemaks, kus miski....

Eip, ma tahtsin panna koos windows 2000. Kui panna üldse koos Freevo ja miski windows/linux koos jooksma ja linux oleks parem lahendus? Milline täpsemalt teaksin mida tõmbama panna.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  [Projekt] DIY: Multimeediakeskuse ehitamine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 54, 55, 56  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.