praegune kellaaeg 19.06.2025 21:40:58
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
note1
Lõuapoolik

|
05.09.2007 15:17:29
|
|
|
Odavam on endal ehitada- valguskaabli meeter on 4-8 krooni ja kaablikeevitusaparaat alates 18 000 kroonist- peale selle veel maavalitsusest ning omavalitsusest ja naabrite nõusolek..
muidugi kallis 20 000 projektikulu..
100 000 eest saab ikka endal ära tehtud! Kuid odavam on siiski linnas korter üürida..
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
GaZmO
HV vaatleja
|
05.09.2007 17:52:47
|
|
|
note1 kirjutas: |
mul on gprs - 4,3 kB sekundis. Maal elion juba meie juurde ei tule -mingi raadio analoog on, kuid kasutan tele2 gprs'i..
Minu jaoks on elion saast. Tean, olen ise ka linnas elanud.. Maal ei ole sa inimene - digiliinid ja valgusliinid on kallid..
Seega tuleb eesti energia kou peale loota..
Kuid ega Kõuga ikka digi ei saa- vaid äikest ja pilvi..  |
Saan ma õigesti aru, et wimax'i levi sul maal ei ole? Siis on tõesti eesti energia ainuke lahendus...aga sellest ma küll aru ei saa miks elion saast on... kas sellepärast et nad ei hakka 1 inimese pärast 100 000 maksvat liini vedama? stv teeks raudselt ära...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Archibald
HV veteran

|
05.09.2007 20:30:00
|
|
|
GaZmO,
Jah, pöörduge siis STV poole, ehitatakse ühe kliendile 1 gigase optikat ja veel antakse kolm kuud ilma kuutasuta kaubapeale
Aga tegelikult on ikka Elion kõva, keegi ei pöördu STV ega Starmani poole, et saada ühendust imemetsades, ikka küsitakse või lausa nõutakse Elioni käest
_________________ http://www.linktr.ee/archik_off |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
155 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
05.09.2007 20:52:38
|
|
|
okok, tegelikult pole see kaablipaigalduse hind nii drastiline.. 150kr jm. umbes... + projekt (vist oli 5000,-) Samas võib tulla ette hoopis hullemaid probleeme, tava dsl levib jaamast 4-5km olenevalt liinikvaliteedist, iptv ehk DSL2+ aga vaid 2,5-3km .. tegelikkuses vahel ka rohkem, jällegi olenevalt liiniparameetritest. Seega oletame et mõni võib kiruda ka siis Elioni kui tal liin on aga jaamast kuradima kaugel asub...
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
GaZmO
HV vaatleja
|
05.09.2007 21:07:37
|
|
|
Pool aastat oli mul STV net, Elion on igatahes parem.. aga maal on jah selle netiga nii nagu on, õnneks jõudis see tänu Elionile ka minuni...kuigi 1 Mbit wimax maksab sama palju kui 12 Mbit digitv...
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
05.09.2007 21:39:32
|
|
|
tsitaat: |
kuigi 1 Mbit wimax maksab sama palju kui 12 Mbit digitv...
|
tehnoloogiline kulutus on natuke erinev ka.. kui nii võtta siis elion investeerib ühe wimaxi kliendi peale 10x rohkem kui 1 digitv kasutaja peale
aga eks jah, klient on õnnelik kui midagigi kättesaadav on omast käest tean
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
darkside
HV veteran

|
05.09.2007 22:33:12
|
|
|
Brian Welch, ja huvitav huvitav kelle käest STV kaugemate vahemaade jaoks liine rendib
|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
08.09.2007 10:17:12
|
|
|
GaZmO kirjutas: |
mul on gprs - 4,3 kB sekundis. Maal elion juba meie juurde ei tule -mingi raadio analoog on, kuid kasutan tele2 gprs'i..
Minu jaoks on elion saast. Tean, olen ise ka linnas elanud.. Maal ei ole sa inimene - digiliinid ja valgusliinid on kallid..
Saan ma õigesti aru, et wimax'i levi sul maal ei ole? Siis on tõesti eesti energia ainuke lahendus...aga sellest ma küll aru ei saa miks elion saast on... kas sellepärast et nad ei hakka 1 inimese pärast 100 000 maksvat liini vedama? stv teeks raudselt ära...  |
on wimax levi, kuid see vajab otselevi nagu ka kõu- kui oled väga-väga kaugel mastist!
Ega mul ei ole tasane maa- mul on mäed, metsad ja orud- haanjas.
Ainuke side on hetkel parim: emt gprs- 4,5 KB/s
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
GaZmO
HV vaatleja
|
09.09.2007 21:55:45
|
|
|
GaZmO kirjutas: |
Saan ma õigesti aru, et wimax'i levi sul maal ei ole? Siis on tõesti eesti energia ainuke lahendus...aga sellest ma küll aru ei saa miks elion saast on... kas sellepärast et nad ei hakka 1 inimese pärast 100 000 maksvat liini vedama? stv teeks raudselt ära...  |
on wimax levi, kuid see vajab otselevi nagu ka kõu- kui oled väga-väga kaugel mastist!
Ega mul ei ole tasane maa- mul on mäed, metsad ja orud- haanjas.
Ainuke side on hetkel parim: emt gprs- 4,5 KB/s |
Siis on jah kehvasti, kuid ikkagi jäi arusaamatuks, miks elion saast on...
|
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
12.09.2007 09:59:04
|
|
|
Nii, turtsuks veidi jälle Elioni pihta
Tellisin eelmise nädala teisel poolel toote ümberpaigutamise, lubaduse kohaselt oleks pidanud hakkama eilse seisuga uuel aadressil telefon ja nett tööle. Täna hommikul seda veel polnud ning klienditeenindusse helistades öeldi, et töökäsku pole antud! No mida v*ttu! Uus kuupäev järgmise nädala esmaspäev. Nii tore... Esimese tellimuse töökäsu kadumise kohta ei osatud midagi öelda. Ma olen kohe natuke solvunud!
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
1 :: |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
darkside
HV veteran

|
12.09.2007 20:01:55
|
|
|
bigmarx, inimlik viga...teenindaja kes lubaduse andis, ei andnud tehnikule töökäsku ja tehnik ei teadnud et ühendama peab...jokk
|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
12.09.2007 23:11:35
|
|
|
Heh, mul oli täna juhus, kus tehnik oli bronnitud tartu asemel pärnusse , tehnik ootas siis püüdlikult ukse taga. Püüdsin siis koordineerida telefoni otsas üleminekut.
Tagajärg, käisin ise ümberpaigutamist teostamas.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mõttetu mees
HV Guru
|
15.09.2007 09:37:54
|
|
|
Mõttetu mees kirjutas: |
Sai siis Digi-tv tellimus sisse antud millalgi sügisel. Detsembri lõpu poole astusin Elionist läbi, küsisin et kus maal asjad on ja millal siis vaatama saab hakata. Nemad vastu, et kõik valmidus olemas, võta aga seadmed jne. Olevat veel mulle samal päeval mobiilile ja tavatelefonile helistanud, et seda teada anda. Helistanud polnud aga keegi. 3 jaanuaril lubati Digi-tv sisse lülitada. Sellel kuupäeval ei toimunud muidki midagi. Ootasin nädalakese ja helistasin Elioni. Midagi tarka öelda ei osatud. Lubati samal või järgmisel päeval tagasi helistada. Mida muidugi ei toimunud. Ootasin veel nädala, helsitasin jälle Elioni. Susserdati siis 5 minti kusagil arvutis ja anti rõõmsalt teada, et Digi-tv valmidust mul pole ja ei tea millal tuleb.
Vot tak tebe Elion! |
No minu lugu leidis siis lõpu. Helistati täna Elionist ning öeldi, et tooge seadmed tagasi. |
Asi käis siis jälle uuel ringil.
Paar nädalat tagasi tuli koju kiri, kus teatati, et nüüd Digi-TV võimalus olemas. Kebisin siis kähku seadmete järele, kusjuures seekord pidin samade seadmete eest veel 600 peale maksma. Sellel kolmapäeval lubati TV sisse lülitada. Täna õhtuks polnud midagi. Helistasin klienditeenindusse. Sealt võeti natuke uurimisaega, ning nüüd pean rõõmsalt seadmed tagasi viima.
 |
Pean jälle kiruma. Kolmas tuur ka tehtud.
Kuna eelmistest sündmustest juba parasjagu aega möödas, siis helistasin jälle klienditeenindusse ja küsisin, kuidas digi-TVga lugu on. Kõik pidi OK olema. Palusin asja täpsemalt uurida ja rääkisin ka ära, et olen 2 korda juba kola tagasi pidanud viima. Lõpuks jäi kokkulepe selline, et mulle helistab tagasi inimene, kes asja täpselt teab. 7 septembril siis helistaski, et valmidus olemas, kebige seadmete järgi. Küsisin 3 korda üle, et kas asi on kindel ja kas ma saaksin praeguse modemiga kiirusetõusu ära näha, enne kui digi-tv seadmetele järgi lähen. Arvati, et tavalise ADSL modemiga ma seda kontrollida ei saa. Sisselülitamise päev pidi olema 12 september. Sellel päeval oli linna asja ka ja otsustasin siis need aparaadid omale koju tarida. Kui Elioni jõudsin, siis tuli välja aga kurb tõsiasi, et 11 septembril oli ikkagi selgunud, et digi-tv valmidust mul pole ja ja taotlus passiivseks muudetud. Muidugi ei olnud keegi sellest ette viitsinud teatada. Täpsemat infot, et kui palju kaablit tuleks välja vahetada(üsna lähedal vaatavad inimesed rõõmsalt dtv-d) ja milles üldse probleem täpsemalt on, ei suudetud anda.
Enam ei tee kurjaks ka see asi. Naerma ajab lihtsalt. Tõest jääb selline mulje, et tegu on kamba amatööridega.
|
|
Kommentaarid: 648 loe/lisa |
   |
526 |
|
tagasi üles |
|
 |
madmeix
HV kasutaja

|
26.09.2007 12:50:34
|
|
|
Tõest jääb selline mulje, et tegu on kamba amatööridega. |
Selle kohapealt on sul õigus, kui endale digitv'd(eelmise aasta sügisel2006) sisse lasin panna, oli lugu järgmine:
Sai tellimus sisse antud (lääne-virumaal, väike-maarja), helistati, et valmidus on olemas, käisin ostsin seadmed ära, siis kui kuupäev kukkus, et on ümber lülitatud digtv peale, panin uued seadmed vana modemi asemele, mida ei olnud oli kiirus - vaevalt 1 mb alla.
Helistasin tehnilisse toesse, sealt lubati asja uurida. Paari päeva pärasti helistati, et tehnika tuleb see kell, lendasin siis koju. Tehnik tuli ning kõige üllatavam oli see, et mees kes tuli ei teadnud asjast midagi, võttis telefoni helistas kuhugi ning küsis "ma olen kohal, mida ma tegema pean" , see pani ikka jõhkralt imestama, oli juba ligi pool tundi tel otsas istund ja toksid arvutiga, kahjuks siis pidin tööle tagasi kiirustama - jäi minust veel toimetama, et helistab kui valmis saab. Helistas, et asi ornungis, mul heameel, õhtul koju minnes oh üllatus kiirus sama, mis enne. Lõpp tulems oli see, et kommejant kesti mingi paar nädalat, vahepeal aeti minu arvuti süüks, siis lõpuks modemi süüks ning viimaks vahetati seadmed välja. Praegu ilma tv'ta koliseb alla 12-13Mbit/sec - kusjuures liitumisel väideti liinid kannatavad max 8-9 Mbit/sec
Aga jah nendega sebimist on olnud sitaks - mõni tehnik on juba nägupidi tuttav
Kusjuures taheti veel selle sebimise eest arve esitada aga natuke kõvema häälega rääkimist ning ei olnud juttugi enam mingist lisa arvest.
Elioniga tuleb väheke karmimalt ringi käia, muidu naad oma taguminku ei liiguta.
_________________ Suvi on...
Õues on sügav talv ju...
No sitt suvi on... |
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
1 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
26.09.2007 17:21:03
|
|
|
Elioniga tuleb väheke karmimalt ringi käia, muidu naad oma taguminku ei liiguta.
|
vahel võib selline käitumine ka kurjasti kätte maksta juhul kui tehnik põhjuse leiab kärutab hoopis korraliku arve igatahes on enamik tehnikuid sõbralikud ning üritavad kliendile võimalikult soodsamalt asjad lahendada. Kusjuures kliendi juurde saabub tehnik alati töökäsuga mis sisaldab infot ka töö kohta... võibolla oli seal kirjas, et tee seda..aga "seda" polnud vaja sinu juures teha seega uuris mis värk on.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
27.10.2007 00:41:36
|
|
|
Mõttetu mees, Oh mis sa kurdad, ma pidin neile peale käima pool aastat, kui lõpuks DTV-d vaadata saan. Õnneks olen rahul.
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
darkside
HV veteran

|
29.10.2007 18:00:39
|
|
|
EMT ja Elion avasid digitaalse muusikapoe
EMT ja Elion avasid internetiportaalides SurfPort ning hot.ee digitaalse muusikapoe, mille kataloogides on neli miljonit lugu 12 000 plaadifirmalt üle maailma.
Portaalist saab allalaadida täispikki lugusid mp3- või muus mobiilile sobivas formaadis. Loo allalaadimisel lisandub andmeside tasu, mis EMT lepingulisele kliendile on aasta lõpuni maksimaalselt 9 krooni päevas. Lugude hinnad jäävad vahemikku 17 kuni 25 krooni, failid on 3 kuni 5 MB-suurused.
Allalaadimine võib kesta olenevalt andmeside kiirusest 30 sekundit (3,5G) kuni 15 minutit (GPRS). Muusikapalad on koopiakaitsega, mistõttu neid ei ole võimalik mobiililt edasi saata.
Teenust toetavad vaid uuemad Nokia, SonyEricssoni ja Samsungi mudelid. |
Allikas: SL Õhtuleht
|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
portix
HV vaatleja
|
02.11.2007 21:25:00
|
|
|
Ma ütleks jälle Alieni kohta ainult kiidusõnu. Kõik probled on alati uskumatu kiirusega lahendatud. Korra olin jätnud arve tasumata ja lükati ühendus välja (oma viga) Peale arve tasumist taastus ühendus 20 min. jooksul! Supper. Teh. tuge on küll raske tabada aga kui kätte saad on kõik jamad operatiivselt lahendatud. Digi videolaenutuse kohta võiks vaid märkida, et pange rohkem uuemaid filme ja uuendage kiiremini valikut
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Archibald
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
155 |
|
tagasi üles |
|
 |
marxius
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Drakan
HV vaatleja

|
05.11.2007 15:48:03
|
|
|
Hehee... Ei teagi kust alustada. Pigem siis algusest.
Aastaid tagasi vedasin külast koju interneti. 216m kaablit, ning rõõm oli üüratu. Elioni RDSL internet toimis nagu vaja. Külas netimasinaid 10 jagu, ning P2P ummistas ruuteri. Elion ei suutnud midagi alustuseks teha, kuni lõpuks uuendasid ruuteri softi ära. Probleem lahenes. Rõõmu jätkus umbes aastaks, kuni neti kvaliteet mürinal alla käis. Seletasin et ping on liiga suur ning andmekadu samuti. Soovitati oodata, kuni Wimax käima lükatakse.
Q3 mängimise lootus kadus.
Wimax pandigi käima, ning ping oli hea... umbes 1 kuu. Siis oli seis sama nagu varem. Ping kõigub 32 - 460 ms kandis. Andmekadu on tänapäeval vahelduva eduga 0-60%. Google talk annab ka alla. Õeke üritab netis MMORPG-d mängida, kuid seegi on tulutu. Elioni helistamisel seletan oma probleeeme, mille peale lubatakse et saan kõne tehnikult. Tehnik tegi vastamata kõne, ning rohkem ei kuulnud temast midagi. Viimane kord sain sõnumi, et kõik toimib normaalselt. Õhtul selgus tõsiasi, et packet loss on siiski 60% ja peale.
Ma juba kaks aastat seletanud neile probleemi, kuid lahendust ega kompensatsiooni (enamasti) ei tule. Jääb mulje et Elionil polegi tehnikuid. Või kui on, siis liiga laisad.
Üks viimaseid kõnesid seletasin kellelegi et mul on 8 perekonda internetis. Kõik asjamehed kellega Elionist rääkinud olen, omavad kolmiklahendust: DigiTV, telefon, Internet 12Mbps. Minul ju loomulikult 1 Mbps. Järgmise inimesega rääkides mainiti juba mulle, et teil ju nii palju perekondi liini taga. Pole ime et see siis läägab. Seletasin et olen ka serveri administraator, ning näen täpselt, palju inimesi sabas on. Siis öeldi et wimax ongi selline aeglane. Tõin talle näite et tööl on ka Wimax ühendus, ning ping ei lähe üle 30ms, ning packet loss on ka 0%. Vaikus, lubati tehnikule info edastada. Ma ei tea, kus see lahendus siin lõpuks tulema peab?
2 aastat oli nett prügi, nüüd on täielik saast.
Screenshotte näeb siit.
Ah jaa... Elan ma ju Elva külje all, tsivilisatsioonist eemal. Masti nähtavus on hea. Nett? Oeh... Ah see...
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
inah
HV kasutaja
|
05.11.2007 17:39:51
|
|
|
tee ametlik kaebus elionile mul on igaljuhul mitu korda aidanud .
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
05.11.2007 23:23:27
|
|
|
Drakan kirjutas: |
Kõik asjamehed kellega Elionist rääkinud olen, omavad kolmiklahendust: DigiTV, telefon, Internet 12Mbps. Minul ju loomulikult 1 Mbps. Järgmise inimesega rääkides mainiti juba mulle, et teil ju nii palju perekondi liini taga. Pole ime et see siis läägab. Seletasin et olen ka serveri administraator, ning näen täpselt, palju inimesi sabas on. Siis öeldi et wimax ongi selline aeglane. Tõin talle näite et tööl on ka Wimax ühendus, ning ping ei lähe üle 30ms, ning packet loss on ka 0%. Vaikus, lubati tehnikule info edastada. Ma ei tea, kus see lahendus siin lõpuks tulema peab?
Screenshotte näeb siit.
Ah jaa... Elan ma ju Elva külje all, tsivilisatsioonist eemal. Masti nähtavus on hea. Nett? Oeh... Ah see... |
Nonii, elan Ülenurmes ning oman ka traadita andmesidelahendust. Täpsemalt siis vana Norby link jagatud paarisaja korrusmaja kasutaja peale. Ping sinu ip-ni 5-6 ms. See selleks.
Ma ei tahaks ilkuda, aga sina kui serveri administraator peaksid teadma, et ping statistika ei ole lahendus ühenduse diagnoosimiseks. Vaja midagi asisemat.
Kohustus on Elionil asja kontrollida, sina, kui tarbija ei pea midagi teada, kolleegid ilmselt tänulikud, et püüad aidata. Sina seisad lõhkise küna ees ja ei tea kuhu pöörduda.
Mida ma hetkel näen, on see, et paketikadu tekib suuremalt jaolt Norby Mikrotikis.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
Drakan
HV vaatleja

|
06.11.2007 01:28:02
|
|
|
Pailaps kirjutas: |
Drakan kirjutas: |
Kõik asjamehed kellega Elionist rääkinud olen, omavad kolmiklahendust: DigiTV, telefon, Internet 12Mbps. Minul ju loomulikult 1 Mbps. Järgmise inimesega rääkides mainiti juba mulle, et teil ju nii palju perekondi liini taga. Pole ime et see siis läägab. Seletasin et olen ka serveri administraator, ning näen täpselt, palju inimesi sabas on. Siis öeldi et wimax ongi selline aeglane. Tõin talle näite et tööl on ka Wimax ühendus, ning ping ei lähe üle 30ms, ning packet loss on ka 0%. Vaikus, lubati tehnikule info edastada. Ma ei tea, kus see lahendus siin lõpuks tulema peab?
Screenshotte näeb siit.
Ah jaa... Elan ma ju Elva külje all, tsivilisatsioonist eemal. Masti nähtavus on hea. Nett? Oeh... Ah see... |
Nonii, elan Ülenurmes ning oman ka traadita andmesidelahendust. Täpsemalt siis vana Norby link jagatud paarisaja korrusmaja kasutaja peale. Ping sinu ip-ni 5-6 ms. See selleks.
Ma ei tahaks ilkuda, aga sina kui serveri administraator peaksid teadma, et ping statistika ei ole lahendus ühenduse diagnoosimiseks. Vaja midagi asisemat.
Kohustus on Elionil asja kontrollida, sina, kui tarbija ei pea midagi teada, kolleegid ilmselt tänulikud, et püüad aidata. Sina seisad lõhkise küna ees ja ei tea kuhu pöörduda.
Mida ma hetkel näen, on see, et paketikadu tekib suuremalt jaolt Norby Mikrotikis. |
Sa mõtled Kurelaane ip-d?
Antud hetkel ei saa pingist rääkidagi, mis muust meetodist siin juttu saab olla. Ma ei räägi ainult peensustest. Asi on väga käest ära.
Tööühendus (ex Norby aka Elion) toimib täiesti normaalselt. Muretsema paneb mind see, mille Elion Elva kanti üles seadis. Täna õhtul sain packet lossiks 85%. MSN, Google Talk ja Skype seda taluda ei suutnud.
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
13.11.2007 01:03:04
|
|
|
oh mis te nutate minu kandis olev elioni jaam on üldse tuksis. üldiselt millal ei ole netti millal DTV pilti. Lubati vähemalt välja vahetada, aga eks siis paari päeva pärast näib
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|