Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kast / Toide / Casemod »  Mis teeb toiteplokist hea toiteploki ? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 53, 54, 55 ... 307, 308, 309  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 02.09.2007 10:04:52 vasta tsitaadiga

sukelduja kirjutas:

Tegelikult pole ma veel oma ihusilmaga näinud toiteplokki, mille koolemine oleks emaplaadi läbi põletanud va äike aga siis läheb kõik korraga ja toiteploki süüks seda ajada pole mõtet. Küll olen ma näinud emaplaati, mille koolemine põletas maha toiteploki. Võimalik, et selliseid juhuseid on, aga need on tunduvalt harvemini esinevad kui arvatakse. Arvuti sisu tuksi keeramisel on pigem abiks väike vein ja õlled ning sõprade seltskonnas laupäevaõhtune väike tuunimine, koos pingete muutmisega ja siis OOPS! icon_smile.gif

Ma küll olen ja see, et emaplaadi süül toiteplokk kooleb on siiski tegelikult toiteploki süü, et emaplaat selliseks muutus, paremate emaplaatite puhul on väga suur tõenäosus, et nõrga toiteploki läbiminemisel jõuab emaplaat end ennem välja lülida kui toiteplokk teda kaasa tirib.
Kunagi tahtsin emaplaati ja protsessorit maha müüja, videoks oli vist r9600pro, kõik default, toiteplokist oli kahju ja üritasin natuke nõrgema vastu vahetada, üllatus oli suur, see omast arust hea ja tubli toiteplokk läks koheselt läbi ja siin väidetakse, et
ot:
okpoiss kirjutas:
...........
Ise tean, et q6600 tarbib ~100 - 110W, 8800 gtx ~170W. Seda siis full loadis. See moodustab umbes kahe peale 280W......

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 02.09.2007 10:30:49 vasta tsitaadiga

heikis kirjutas:

mina olen oma silmaga näinud, kuidas OCZ 520W põletas HD2900XT kaardi nii läbi, et sinist suitsu oli näha. ning teadupärast ei põhine see 850W ainult 12V pingel, vaid sisaldab ka 3,3V ja 5V võimsust.

Oled sa ikka kindel, et viga oli toiteplokis? Kui tõesti, siis mul on tunne, et see OCZ on kehv üleshaipitud tootja, kui kõigil sellega nii palju probleeme on. Ei ole analoogseid muresid kuulnud ei Zalmani, Corsairi, Seasonicu ega Fortroniga. Isegi mitte Codegeniga, mis kipub küll ise kergelt ära surema, kuid seadmed jätab üldjuhul ellu.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 02.09.2007 10:42:16 vasta tsitaadiga

sukelduja kirjutas:
heikis kirjutas:

mina olen oma silmaga näinud, kuidas OCZ 520W põletas HD2900XT kaardi nii läbi, et sinist suitsu oli näha. ning teadupärast ei põhine see 850W ainult 12V pingel, vaid sisaldab ka 3,3V ja 5V võimsust.

Oled sa ikka kindel, et viga oli toiteplokis? Kui tõesti, siis mul on tunne, et see OCZ on kehv üleshaipitud tootja, kui kõigil sellega nii palju probleeme on. Ei ole analoogseid muresid kuulnud ei Zalmani, Corsairi, Seasonicu ega Fortroniga. Isegi mitte Codegeniga, mis kipub küll ise kergelt ära surema, kuid seadmed jätab üldjuhul ellu.

muidugi toiteploki süü. see suri kah maha. eks tegu oli juba väsinud toitega ka, kuid siiski tõestab see, et ka pikemalt kasutatud 520W kvaliteettootja toited võivad sussid püsti visata
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 02.09.2007 11:22:13 vasta tsitaadiga

Emaplaadi maha põlemine toite või toiteploki tõttu on väga lihtne 8) Lihtsalt toitepinge kerkib lubatust kõrgemaks (näiteks 12V lagi on 15-18V) ja sellele võib emaplaat või prosa või HDD vms. mitte vastu pidada.

Kuigi omad kogemused ütlevad, et 90-l % korral juhtumistest on peamine põhjus ikkagi, kas:
- kehv ja kõvasti kõikuv vooluvõrk (maakohtades näiteks 180-220V vaheline pidev hüplemine)
- ülepinget tekitav voolukõikumine (240-260V)
- maandamata arvuti vooluvõrk. Ehk siis tekkiv staatiline võrgupinge pääseb igale poole ja teeb, mis meeldib icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 02.09.2007 11:55:33 vasta tsitaadiga

heikis kirjutas:
sukelduja kirjutas:
heikis kirjutas:

muidugi toiteploki süü. see suri kah maha. eks tegu oli juba väsinud toitega ka, kuid siiski tõestab see, et ka pikemalt kasutatud 520W kvaliteettootja toited võivad sussid püsti visata

Mis garantii ütles? Või ei läinudki asi garantiitagastusse? Kas emaplaat jäi terveks? Kas pole võimalik stsenaarium, et videokaart oli defektne, lühistas ahela ära ja laskis sellega ka toite läbi?
tsitaat:

Kui see midagi tõestab, siis äärmisel juhul ainult seda, et OCZ ei ole kvaliteettootja.
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 02.09.2007 11:56:38 vasta tsitaadiga

sukelduja kirjutas:
............Kas pole võimalik stsenaarium, et videokaart oli defektne, lühistas ahela ära ja laskis sellega ka toite läbi?

Sellise stsenaarium puhul lülitaks kvaliteet toiteplokk enast välja, fännide jaoks on ka kvaliteet toiteplokk see mis ennast ja kogu arvuti maha laseb põletada

Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 02.09.2007 14:13:16 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:
Auron kirjutas:
Einu kui ikka osta siis vähemalt 1000W kuna ikka selleks, et ei jookseks viimase piiripeal ja tulevikku silmas pidades ja ainult ooo tsee tsetti kuna ülejäänd toited on kõik tehtud aint lollidelt raha ära võtmiseks icon_biggrin.gif
icon_confused.gif
Imelik...ma nagu eespool ütlesin, et hetkel võtaksin hoopis Enermaxi 620 isendi igasugu OCZ'i(sry...võrumurre ei tule nii hästi välja) asemel.

Sa ei saand vist irooniast aru icon_biggrin.gif
angel kirjutas:
mingil X põhjusel need asjad nõnda kerged ei ole just nende jaoks kes OC ivad... millegi pärast mõned OC ijad lausa ostavad 1kW toiteid mis minujaoks tundub suht overkill.
Neid 1kW toiteid ostavad tüübid kes lasevad LN2'he all kaardid SLi/CF konfis ja prose @mingi 5Ghz. Suvalisel high end komplektil pole elusees minig 700W vaja. (eeldades, et jutt käib. nn. kvaliteettoidetest)
angel kirjutas:
850W on vast jah palju aga ehk kasutaja tahab nn "tuleviku kindlamat" toidet. Ehk siis kui uued ATI/AMD ja nVidia ahjud välja lastakse mis imevad voolu nii et vähe pole siis ei pea ta kohe uue toite järele tormama.
Kaartide voolutarve ehk tõuseb paarkümmend W max. Prose ehk 10-15W max. Selleks pole kohe 300+W võimsamat toidet vaja.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
miga
HV Guru
miga

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.09.2007 16:30:07 vasta tsitaadiga

Kui homme aega leian, siis viin selle Chieftec 850W Ordisse tagasi ja lasen ehk vahetada 750W vastu ?
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 32
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 02.09.2007 16:34:34 vasta tsitaadiga

Võta parem 620W Corsair thumbs_up.gif
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 02.09.2007 16:34:39 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Magic kirjutas:
Auron kirjutas:
Einu kui ikka osta siis vähemalt 1000W kuna ikka selleks, et ei jookseks viimase piiripeal ja tulevikku silmas pidades ja ainult ooo tsee tsetti kuna ülejäänd toited on kõik tehtud aint lollidelt raha ära võtmiseks icon_biggrin.gif
icon_confused.gif
Imelik...ma nagu eespool ütlesin, et hetkel võtaksin hoopis Enermaxi 620 isendi igasugu OCZ'i(sry...võrumurre ei tule nii hästi välja) asemel.

Sa ei saand vist irooniast aru icon_biggrin.gif
angel kirjutas:
mingil X põhjusel need asjad nõnda kerged ei ole just nende jaoks kes OC ivad... millegi pärast mõned OC ijad lausa ostavad 1kW toiteid mis minujaoks tundub suht overkill.
Neid 1kW toiteid ostavad tüübid kes lasevad LN2'he all kaardid SLi/CF konfis ja prose @mingi 5Ghz. Suvalisel high end komplektil pole elusees minig 700W vaja. (eeldades, et jutt käib. nn. kvaliteettoidetest)
angel kirjutas:
850W on vast jah palju aga ehk kasutaja tahab nn "tuleviku kindlamat" toidet. Ehk siis kui uued ATI/AMD ja nVidia ahjud välja lastakse mis imevad voolu nii et vähe pole siis ei pea ta kohe uue toite järele tormama.
Kaartide voolutarve ehk tõuseb paarkümmend W max. Prose ehk 10-15W max. Selleks pole kohe 300+W võimsamat toidet vaja.

thumbs_up.gif ! Ja varsti tulevad peale 2kW toited, koguge raha...
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
miga
HV Guru
miga

sõnum 02.09.2007 16:40:20 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:

Osad räägivad, et Corsair võib lahjaks jääda, teised källe ütlevad, et veab välja... icon_rolleyes.gif Kumb siis, kas 620W Corsair või 750W Chieftec...tulevikku silmas pidades...
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 32
tagasi üles
matzz007
HV veteran
matzz007

sõnum 02.09.2007 16:42:15 vasta tsitaadiga

ma võtaks chiefteci... kuna corsairi toitel ei pidavat olema 24pin ühendust jms asju
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
sakinaga
HV Guru

sõnum 02.09.2007 16:55:48 vasta tsitaadiga

matzz007 kirjutas:
ma võtaks chiefteci... kuna corsairi toitel ei pidavat olema 24pin ühendust jms asju

Selline loll jutt kohe suhu tagasi.
Loendan siis enda juhtmed:
20+4PIN, EPS12V 8pin, P4 4pin
Modular kaablid:
1)PCI-E 6pin/8pin(HD2900XT pärast vist, jah?)
2)PCI-E 6pin/8pin(HD2900XT pärast vist, jah?)
3)2xS-ATA
4)2xMolex
5)2xMolex
6)3xMolex
7)3xS-ATA
8)3xS-ATA
9)3xMolex
(3-9-st saab ühendada 5 tükki)
Üleminekud:
1)Molex-->>2xFloppy toitejuhe
2)Molex-->>2xFAN molex(ainult +12V ja Ground)

Ei ütleks, et midagi puudu. Vaid 8800GTX/8800ULTRA SLI jaoks on 2xPCI-E kaablit puudu.

Marie
HV Guru
Marie

sõnum 02.09.2007 16:59:33 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:

siin üks värske Corsair 520W omanik hädas oma arvuti käima saamisega, kas vigane emaplaat või toide?, aidake teda, Corsair toiteplokk pidi ju üli võrdes kvaliteedi tipp olema, järelikuld emaplaat vigane

ceemic
24/7@kalal
ceemic

sõnum 02.09.2007 17:48:25 vasta tsitaadiga

matzz007 kirjutas:

Näita mulle uuemat toidet, millel ei ole 24pin otsa icon_lol.gif
Kommentaarid: 421 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 322
tagasi üles
Elof
HV Guru
Elof

sõnum 02.09.2007 17:55:54 vasta tsitaadiga

Muuseas ATX 2.0 = 24-pin.
http://en.wikipedia.org/wiki/ATX
Kommentaarid: 212 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 175
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 02.09.2007 18:24:26 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
maatriks kirjutas:

siin üks värske Corsair 520W omanik hädas oma arvuti käima saamisega, kas vigane emaplaat või toide?, aidake teda, Corsair toiteplokk pidi ju üli võrdes kvaliteedi tipp olema, järelikuld emaplaat vigane

Ütle 1 firma, millel kunagi praaki ei ole.
Lisaks: seal kahtlustatakse pigem emaplaati.

hoax
HV vaatleja

sõnum 02.09.2007 19:22:21 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
Marie kirjutas:
maatriks kirjutas:

Ütle 1 firma, millel kunagi praaki ei ole.
Lisaks: seal kahtlustatakse pigem emaplaati.

Ongi emaplaat, kui välistada prose ja video.

edit. Marie, mulle meeldis enim corsair, sest nende filosoofia toitede konstrueerimisel oli mulle enim meeltmõõda. Mulle meeldis samuti asjaolu, et 620W toite puhul ei saanud vastavate kõnealuste juppide valikul hind määravaks vaid parim võimalik kvaliteet.
Tõsi, 520W versioonil tehti siiski järelandmisi valides juppe parima hinna ja kvaliteedi suhtelt, kuid üldpilt oli siiski ilus.
Aga kokkuvõttes on loomulikult kõik vaid tõenäosuse suurendamise/vähendamise huvides. Keegi ei garanteeri mis mikrotasandil toimuma saab. Igatahes parem korralik toide ja odavamad plated, kui kallid plated odav toide.
tagasi üles
matzz007
HV veteran
matzz007

sõnum 02.09.2007 19:24:19 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
matzz007 kirjutas:

Selline loll jutt kohe suhu tagasi.
Loendan siis enda juhtmed:
20+4PIN, EPS12V 8pin, P4 4pin
Modular kaablid:
1)PCI-E 6pin/8pin(HD2900XT pärast vist, jah?)
2)PCI-E 6pin/8pin(HD2900XT pärast vist, jah?)
3)2xS-ATA
4)2xMolex
5)2xMolex
6)3xMolex
7)3xS-ATA
8)3xS-ATA
9)3xMolex
(3-9-st saab ühendada 5 tükki)
Üleminekud:
1)Molex-->>2xFloppy toitejuhe
2)Molex-->>2xFAN molex(ainult +12V ja Ground)

Ei ütleks, et midagi puudu. Vaid 8800GTX/8800ULTRA SLI jaoks on 2xPCI-E kaablit puudu.

sry aga keegi rääkis seda, ning laitis mulle selle blocki maha icon_redface.gif

sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 02.09.2007 19:45:39 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
maatriks kirjutas:

Kas tõesti pole ühtegi teist toiteplokki käepärast võtta, et korraks sisse panna ja vaadata, kas võtab pildi ette või mitte?
tsitaat:
Keegi ei garanteeri mis mikrotasandil toimuma saab. Igatahes parem korralik toide ja odavamad plated, kui kallid plated odav toide.

Tonn plaadi hinnast maha annab sulle nii viletsa plaadi, mida kahetsed veel kaua. Proovitud, testitud, kindel! Emaplaat on igal kümnel juhul olulisem komponent kui toide.
tagasi üles
G80
HV Guru
G80

sõnum 02.09.2007 19:48:51 vasta tsitaadiga

miga kirjutas:
maatriks kirjutas:

Osad räägivad, et Corsair võib lahjaks jääda, teised källe ütlevad, et veab välja... icon_rolleyes.gif Kumb siis, kas 620W Corsair või 750W Chieftec...tulevikku silmas pidades...

Ma jätaks 850W sisse ikka,kindlam tuleviku vaadates. icon_wink.gif

excalibur
HV Guru

sõnum 02.09.2007 19:50:19 vasta tsitaadiga

ei ega enam ei ole mõtet vahetada.
Kommentaarid: 316 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 4 :: 262
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 02.09.2007 19:51:18 vasta tsitaadiga

sukelduja kirjutas:

Tonn plaadi hinnast maha annab sulle nii viletsa plaadi, mida kahetsed veel kaua. Proovitud, testitud, kindel! Emaplaat on igal kümnel juhul olulisem komponent kui toide.

Igal juhul 1000.- toitekale lisaks kui keskpärane toitekas, mis vähemalt mul püsib tunduvalt kauem arvutis kui emaplaat. 3K emaplaadi asemel 1,5-2K pole tegelikult halb diil.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
hoax
HV vaatleja

sõnum 02.09.2007 19:52:06 vasta tsitaadiga

sukelduja.

Ega teist sobivat toidet pole tõesti, kuid praeguseks hetkeks olen juba kombineerinud toidetest ühtteist kokku. Tundub et teine toide käitub emaplaadile ühendatult sarnaselt, ei lähe tööle.

Mis platesid puudutab, siis pidasin silmas üleüldse, mälusid kui ka emaplaate, aga mis otsast ei tasu võtta 2k-st gigabaiti 3kilose pähe? Arvad tõesti et kvaliteet on sellevõrra langenud? või kobineerisid lihtsalt ühe äärmusliku näite.
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 02.09.2007 19:57:04 vasta tsitaadiga

sukelduja kirjutas:

Mina ei ütleks, et arvutis oleks väheolulisi detaile. Ja kõik detailid on sama olulised. Kui kasvõi üks osake on teistest tunduvalt nõrgem, siis arvuti normaalselt ei tööta. Kui ostad kalli emaplaadi/prose/mälud/videokaardi, siis jagub enamasti raha ka selle 1k kallima toiteploki jaoks. Lisaks elab hea toiteplokk üle mitu generatsiooni arvutiosi. Seega võib hinna näiteks kahega jagada mõttes. Näiteks voolutarve- mille pärast see peaks tunduvalt enam suurenema, siin samas foorumis on ju räägitud ka juba IBMi nanotehnoloogiast, kuhu poole tehnika liigub. Seega muutub energiatarve pigem väiksemaks, kui suureneb. Praegused C2D ja C2Q prosed tarbivad ju vähem voolu, kui näiteks P4 Prescott. Kõvakettad asenduvad SSD välkmäluga, ka sealt tuleb energiakokkuhoidu.
Videokaardid on ainukesed jupid arvutis, mille energiatarve praegu märgatavalt suureneb. Vabandust, kui mingi osa siit jutust totaalne jama on, aga mina paremini ei oska.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kast / Toide / Casemod »  Mis teeb toiteplokist hea toiteploki ? mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 53, 54, 55 ... 307, 308, 309  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.