XYZ: kui viitsid, pane oma võrdluse kohta märkmed netti kõigile lugemiseks. Saavad teised ka targemaks ja uued kasutajad võibolla ei komista siis enda jaoks vale distro otsa ja ei vihasta ennast roheliseks. _________________ Toetan õige kirja
XYZ: kui viitsid, pane oma võrdluse kohta märkmed netti kõigile lugemiseks. Saavad teised ka targemaks ja uued kasutajad võibolla ei komista siis enda jaoks vale distro otsa ja ei vihasta ennast roheliseks.
Mul peab siis omajagu vaba aega olema otseselt vajaminevale lisaks, et korralikult märkmeid teha.........kaalun asja, lubada hetkel ei usalda
http://www.allegro.cc/forums/thread/592937
Peale mõningast testimist selgus, et kahel MSVC minor versiooni poolest erineval versioonil polnud C runtime'i binaarset ühilduvust. Räägitakse et Linuxile on raske softi teha kuna igal pool on X versioonid, pole ka wini peal asjad puhas lust ja lillepidu _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
eelmine ja üle-eelmine lehekülg (rohkem tagantpoolt ei viitsinud lugeda) : tulin, nägin, naersin. _________________ Ei ole olemas võimatuid asju - on ainult rasked asjad. Ei ole olemas lahendamatuid probleeme - on ainult ebameeldivad lahendid. Who dares wins.
Seni on kõik asjad Windows XP ära aetud (isegi web'i serveri panin püsti koos php ja apache'ga .. aega läks üks pool päeva aga asja sai). Tsipa olen Linuxit näppinud aga sellega on ka asi piirdunud. Knopix'il vist pidi enne buutimist mingi ekraani reso ette andma!? (tuli meelde).
Minu vaatevinklist vaadatuna ei ole vahet kumba kasutada kui kõik oma asjad saad ära ajada, aga kuna Linux'i mängude tugi on 0 kuni 0,001 siis paraku jääb kaalukauss Windowsi poole. Kahte op. süsteemi kah pole mõtet kettale virutada ...
Julgeks isikliku kogemuse järgi väita, et Wine+Cedega koosluses töötavad üsna paljud mängud, kuigi tõepoolest kõige uuematega on endiselt probleeme. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
Soendan vana teema üles kuna tööjuures 2,5 aastat vastupidanud WinXP muutus mingist hetkest liiga uimaseks nign reinstalli asemel installisin linuxi(Mandriva) hoopis. Mõningate rakendustega nagu näiteks Exchange on tiba keerulisem suhelda aga üldiselt mis seal salata - väga mõnus on kasutada seda, mis su peakujuga hästi kokku läheb. Pealegi on hea asju käe järgi paika sättida kui kodus on nina all sama op.süs ja distro kui tööjuures.
Btw, üks põhjus, miks ka linuxi valisin, oli väga triviaalne - Amaron on lihtsalt niiii nunnu! Arvad küll, et muusikakuulamine on vaid lihtne taustategevus, eriti veel tööjuures aga näe, ei ole täitsa nii lihtne see asi.
Amarok
Muidu muus osas nõustun. Winamp vs Amarok jääb viimane väga tugevalt peale. Proovisin vahepeal ka foobari kuid see tundus omamoodi veidi kahtlane värk olevat. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
ja tuleb meelde kõik need korrad kui windowsi kasutamiseks win-only softi põhjenduseks toonud inimestele hunniku sama tööd tegeva linuxi softiga selga sõidetakse
edit:
kiire otsing räägib, et amarok kompileerub suuremas osas ka windowsi jaoks probleemideta. eks varsti jõuab keegi ilmselt ka installerini. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 31.10.2007 10:39:13, muudetud 1 kord
paar aastat tagasi olid korraks fedora core3 ja siis hiljem korraks fedora core 4 peal.
mingid päevad nagu proovisin ja timmisin sellega aga no ei istu.
umbes sama vähe meeldis nagu vista
xp ikkagi parim ja ei oma ühtegi probleemi sellega
Amarok jah ikka, ei saagi aru, kuidas nii loll kirjaviga sisse tuli.
Ning timmimisega on see hea lugu, et kuna ma olen päris palju erinevaid linuxeid installinud siis on mingi rutiin käe sisse harjunud ning näiteks Mandriva töölesaamine läks viimati äärmiselt kiirelt, kusagil 20 minutit peale DVD sisestamist töö käis juba(muidugi aeg-ajalt sai taustal mõniprogramm jooksvalt installitud, mis alguses ununes). Aga noh, eks me teame isegi, kuidas on lood erinevate draiverite, moodulite jms installimisega ühes ja teises op.süsis.
InterFace, sellega on nii, et niisama linuxit siit ja sealtpoolt torkida pole mingit mõtet. Kui sa tahad ausa proovi teha, siis võta üks kuu aega vähemalt, unusta eelarvamused ning katseaja jooksul kasuta julgelt googlet, teiste abi ja proovi kõigega hakkama saada. Pärast ühte kuud intensiivset kasutamist sa vähemalt oskad argumenteeritult oma otsust põhjendada.
Muidu on sedamoodi, et oled eluaeg Coreli mees olnud ning päev otsa pidid Indesigni ja Illukaga hakkama saama, ning, võta näpust, mitte midagi. Kõik on nii võõras ja töötab totaalselt valesti. Haiged inimesed, kes sellist enesepiinamist taluvad, kiidavad veel peale.
kuidas amarokil konfimisega lood on? küsin sellepärast, et foobar on konfimise poole pealt peaaegu piiritu
Oleneb mida confida vaja on. Skriptidega annab teha praktiliselt kõike. Praeguses stabiilses versioonis on GUI sutsu staatilisevõitu kuid 2.0's peaks asi jupp maad paremaks muutuma _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
PS: Ise eelistan PC-BSD ja ei näe paksu vahet Linuxil ja BSD. Eks BSD armastus osaliselt ka Maciga seotud aga see selleks _________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine
Suse 10.2-l kasutasin Compiz´i, aga Fusionit tööle ei saanud
ei viicinud eriti asja uurida, kuna proovisin erinavaid linux´eid _________________ Amazon - will not buy!
Niih, sain uue töökoha ja olen sunnitud nüüd ära õppima linuxi ning paar programmi mis linuxi peal jooksevad. Alustasin ubuntust mida soovitati kui kõige lihtsamat. Nüüd veidi üle kuu aja tegelenud Estobuntuga ja:
Kriitika:
Mõttetult keeruline, kõige lihtsama driveriprobleemi lahendamine võib võtta tunde.(ja ärge ajage jama, et ma ei osanud lahendada, Linuxiguru seisis kõrval ja õpetas)
Minu jaoks siiamaani arusaamatu mis süsteemiga on failid kõvakettale jaotatud. Loogika on kirves.
Konsooli kasutamine ei sümpatiseeri.
Lõputud bugid - Amarok on kokku jooksnud kordi kümme netiraadiote peale, Firefox on ka rohkem kui paar korda pange pannud, mõned programmid mis tirisin osutusid bugiseks ja nende tööle saamine oli ikka ilge ajaraisk. Linuxivend kes mind aitas oskas ainult suu lahti vaadata, sest ta polevat näinud sellist lampi kokkujooksmist nii tihti veel.
2 d mõistatusmängud on lahedad lühikest aega.
Oli ka väga lahedais asju mis mulle väga meeldisid aga koduseks kasutamiseks on linux mõttetu, ikkagi töövahend, kodus win mis on lihtne, loogiline ja kõik töötab ilma, et sa peaks selle nimel miljon asja tegema. Linux on imo mõeldud inimestele kes tegelevad sellega kui töövahendiga või nendele kellele meeldib jubedalt kulutada oma aega seadistamisele ja opsysi probleemide lahendamisele.
Aga jah, programmi list millest sai downtloadida oli tõsiselt cool, väga kihvte asju leidus seal. Väga palju asju (pdf, flash jne) on linuxis installides kohe olemas. ja see on hea. Shortcut keyd on ka tõsiselt head asjad. Ja see, et tee mis tahad ning viirused ei funka on ka hea
overall - win on parem. Kui linuxivennad lõpetaks oma kompilleerimise killud ära ja vaevuks tegema midagi mis kasutajate elu lihtsamaks ja loogilisemaks teeks siis võit kaugel ei oleks.
Minu jaoks siiamaani arusaamatu mis süsteemiga on failid kõvakettale jaotatud. Loogika on kirves.
Tegelikult, tavalise kasutamise juures ei ole vajadust üldse sellele struktuurile tähelepanu pöörata, pead vaid teadma, et su kodukataloog on kataloogi /home all.
Sirius kirjutas:
Konsooli kasutamine ei sümpatiseeri.
Siis ära kasuta konsooli. Ubuntu on muidugi selles suhtes vilets valik, kuna seal vaikimisi puuduvad korralikud GUI proged... Näiteks openSUSE 10.3 puhul praktiliselt ei pea konsooli puutumagi.
Sirius kirjutas:
Lõputud bugid - Amarok on kokku jooksnud kordi kümme netiraadiote peale, Firefox on ka rohkem kui paar korda pange pannud, mõned programmid mis tirisin osutusid bugiseks ja nende tööle saamine oli ikka ilge ajaraisk. Linuxivend kes mind aitas oskas ainult suu lahti vaadata, sest ta polevat näinud sellist lampi kokkujooksmist nii tihti veel.
Siinkohal soovitan soojalt oma hardware üle kontrollida - memtest86+, superPI ja Prime95 on abiks tuvastamisel (viimased kaks on küll kahjuks ainult windoze'i all jooksvad asjad).
Linux on tüüpiliselt palju tundlikum raua vigade suhtes ja selline pangestumine viitab raua ebastabiilsusele.
Sirius kirjutas:
Oli ka väga lahedais asju mis mulle väga meeldisid aga koduseks kasutamiseks on linux mõttetu, ikkagi töövahend, kodus win mis on lihtne, loogiline ja kõik töötab ilma, et sa peaks selle nimel miljon asja tegema. Linux on imo mõeldud inimestele kes tegelevad sellega kui töövahendiga või nendele kellele meeldib jubedalt kulutada oma aega seadistamisele ja opsysi probleemide lahendamisele.
Siinkohal kommenteeriks vaid, et IMHO see sõltub suuresti sellest mis distro valida. Nagu ennist mainitud, siis openSUSE on selles suhtes palju ära teinud, et saaks koduselt kasutada ja ei peaks kogu aeg seadistama. Mina kasutan SuSE juba mitu aastat ja viimasel paaril aastal pole mul tõesti olnud vaja ka enam midagi kompileerida.
Sirius kirjutas:
overall - win on parem. Kui linuxivennad lõpetaks oma kompilleerimise killud ära ja vaevuks tegema midagi mis kasutajate elu lihtsamaks ja loogilisemaks teeks siis võit kaugel ei oleks.
Päris lihtkasutaja puhul olen nõus, et win on talle hetkel veel turvalisem valik, aga trend on kindlalt selles suunas, et kasutajate elu muutub järest lihtsamaks ka Linux'i all.
Sirius, linuxi distro Ubuntu 7.10 on minuarvates just parim op. systeem koduseks kasutamiseks.
Miks? Lihtne, probleemivaba!
1. Kõikide programmide uuendused käivad läbi ühe programmi (ei ole sellist asja nagu winnis, et sada erinevat trayl olevat programmi viskab enda aknaid, et jejjeee, uuendused on olemas, tõmba need alla)
2. Sinu kirjeldatud lõputud bugid - huvitav küll miks mul seda pole kordagi olnud... k6lab rohkem riistvaralise veaga tegu olevat
3. Peale installi ja updatede tegemist töötas vähemalt minul kõik 100%, bluetooth, wifi, 3D, sound - mul ei ole vaja drivereid installida, et ma saaksin kohe seda kasutama hakata...
Kokkuvõtvalt, vähemalt minujaoks pole ühtegi argumenti enam miks ma peaksin kasutama windowsit (mul on see täitsa olemas, koos läptopiga kaasa tulnud OEM litsensiga)
lõpetuseks tooks hea tsitaadi
Ho Ho kirjutas:
siis järgmine paras ülesanne oleks hakata näiteks lennukit juhtima ning kiruma kuivõrd keerukas on mootorsõiduki juhtimine ning jala või jalgrattaga liiklemine on ikka see kõige kasutajasõbralikum ja lihtsam
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.