Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 185, 186, 187  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kasutad Linuxit või Windowsi?
Linux
30%
 30%  [ 209 ]
Windows
62%
 62%  [ 429 ]
muu..
7%
 7%  [ 50 ]
hääli kokku : 688

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ander
HV kasutaja
ander

sõnum 18.08.2007 17:22:10 vasta tsitaadiga

Maailm on kord juba selline. Juuksed on ebavajalikud, kuid keegi ei kurda.
Kubemekarvad aga aetakse ära.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 21
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 18.08.2007 17:29:35 vasta tsitaadiga

ander, seega sul on need maha sheivitud jah?
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 18.08.2007 17:40:36 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
XYZ kirjutas:
1. Win programmide puhul on sama asi firma kodukalt üle vaadata, pole vaja midagi sealt eelnevat sikutada.
Tean, olen olnu MSDN'i täisvereline liige icon_smile.gif
Lihtsalt mulle meeldiks, kui sarnane süsteem töötaks ühtselt kõigi programmidega ning kõik programmide levitajad saaks seda ära kasutada.
Saavadki ju - see on pelgalt igast programmeerijast/firmast endast kinni.
XYZ kirjutas:
Automaatuuenduste korral ei pea inimene isegi ise kodukal käima vaid programm kontrollib ise vastavalt etteantud skeemile. Veel lihtsam
Aga miks ei võiks teha nii, et programmi esmakordselt netist otsides-tirides-intsallides registreeritakse üks lisarepo ning edasi saaks uuendusi kontrollida spetsiaalse programmiga mis vaatab üle kõik installitud programmid? Natuke nüri oleks ühekaupa kõiki programme uurida. Hetkel on nii, et mõni üksiku programmi autor on võtnud vaevaks teha sellele autoupdate funktsionaalsus kuid seda on väga vähestel programmidel. Ühtne lahendus oleks kõvasti parem kui igaühe kodukootud vidinas.
Sama lugu - kõik on kinni programmeerijates ja firmades endis + iga programm saab hoolitseda vaid iseenda asjade eest, kõik muu on vähemalt win maailmas turvaauk!
XYZ kirjutas:
2. Loomulikult MS oma kirjutatud aga eri palakesed eri inimeste poolt.
Mõtled seda C# vs C++ võrdlust? Kui jah siis mu jutu point oli et nad võiks vähemalt üritada disainida ühtset interfacet keelte jaoks. Igast keelest ehitatakse mällu vastava struktuuriga puu millest siis IDE suudaks välja lugeda vajaliku info. Hetkel tundub, et iga keele jaoks on kogu värk kokku kirjutatud nullist ning erilist koodi reuset ei ole.
Veel hullem - eri vastustopikud on kirjutanud eri inimesed eri aegadel jms. Mis sellesga kaasneda võib selles suhtes lase rahulikult fantaasial lennata ja ma arvan, et pool sellest on igal juhul tõsi.
XYZ kirjutas:
Ning meeskond on nii kohutavalt suur, et minu meelest ammuilma sünkronisatsioon, et kõik tõesti suudaks täpselt ühtemoodi neid asju teha, lonkab sajaga...
Meeskond võib ju suur olla kuid see ei tohiks tähendada, et selle pärast ei suudeta kokku leppida mida ja kuidas teha. Kui ei suudeta siis on sisemine suhtlus neil kergelt mäda.
Ma olen ammu arvamusel, et MS meeskonna sisesuhtlus lonkab kahte jalga ja samas imetlen nende võimet sedasi jätkata

Muidu kas on liiga palju palutud, et vastamisel tsiteeriksid seda osa millele sa täpselt vastad? Hetkel ma pole päris kindel kas sain sinust õigesti aru või mitte, lihtsalt lambist kogu teksti tsiteerimine ja vastuste järjest kirja panek võib vahel arusaamatusi tekitada.
Ega siin foorumis kah ideaalset tuge sellisteks jupikaupa vastamisteks ole, kui just välist tekstiredaktorit hoopis ei kasuta selleks. Ühe eelmise vastusega ja ka käesolevaga ma veidi üritasin ...
ander kirjutas:
Naljakas lasteaed koos. Ikka üritatakse iga viimasestki lausest midagi kontekstivälist välja rebida.
Lihtsalt ma imestasin et ühe konkreetse programmi puhul ei meeldi lisafeaturid kuid teisel pole häda midagi kui seal on kasutust mitte leidvaid asju icon_smile.gif
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
ander
HV kasutaja
ander

sõnum 18.08.2007 17:55:21 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:
ander, seega sul on need maha sheivitud jah?

Ei, vahatatud.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 21
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 18.08.2007 19:06:55 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
XYZ kirjutas:
1. Win programmide puhul on sama asi firma kodukalt üle vaadata, pole vaja midagi sealt eelnevat sikutada.
Lihtsalt mulle meeldiks, kui sarnane süsteem töötaks ühtselt kõigi programmidega ning kõik programmide levitajad saaks seda ära kasutada.
Mina tean et eksisteerib too add/remove vidin millega saab osasid asju maha lasta, uuendamise ja uute installimiseks peab ikka netis sobrama või plaatidega mässama. Samuti ma kahtlen sügavalt, et keegi seda kasutab uute asjade installimiseks, kui just mingeid wini endakomponente pole vaja muuta.

Igasse programmi sisse ehitatud autoupdate on minu arvates üsnagi jama. Win on üles ehitatud sedasi, et kui üks programm juba mingit faili kasutab siis teised seda torkida ei saa, vähemalt XP all on nii. Seega autoupdate ei saa jooksvat programmi uuendada. Samuti tekib probleeme siis, kui kasutajal pole installimiseks piisavaid õigusi. Kas siis admin peaks hakkama ühekaupa programme käivitama ning laskma neil progedel endale uuendusi tirida-installida?

Sellega seoses tuli mulle meelde üks üsnagi ebamugav asi mida olen pidanud korduvalt kogema viimaste nädalate jooksul. Nimelt kui olen oma programmi ära kompileerinud ning selle käivitanud siis enne ei saa asja uuesti kompileerida kui vana programmi olen sulgenud. Ok, mingil määral veel saaks võibolla sellest aru kui lihtsalt hoiatataks et fail kasutuses, kas oled ikka kindel et soovid seda üle kirjutada kuid nemad lihtsalt annavad veateate. Teine sarnane aga palju suurem mõttetus on see, et ma ei saa isegi projektikataloogi enne kokku pakkida või sellest koopiat teha kui pole MSVC's sulgenud seal kataloogis olnud projekti. Mis ime pärast peaks küll faili lugemist/kopeerimist segama see, et ta on kusagil programmis juba avatud? Kas tõesti ei või siis üht faili mitmes kohas korraga avada, isegi mitte ainult lugemiseks?
tsitaat:
XYZ kirjutas:
Automaatuuenduste korral ei pea inimene isegi ise kodukal käima vaid programm kontrollib ise vastavalt etteantud skeemile. Veel lihtsam
Aga miks ei võiks teha nii, et programmi esmakordselt netist otsides-tirides-intsallides registreeritakse üks lisarepo ning edasi saaks uuendusi kontrollida spetsiaalse programmiga mis vaatab üle kõik installitud programmid? Natuke nüri oleks ühekaupa kõiki programme uurida. Hetkel on nii, et mõni üksiku programmi autor on võtnud vaevaks teha sellele autoupdate funktsionaalsus kuid seda on väga vähestel programmidel. Ühtne lahendus oleks kõvasti parem kui igaühe kodukootud vidinas.
Sama lugu - kõik on kinni programmeerijates ja firmades endis + iga programm saab hoolitseda vaid iseenda asjade eest, kõik muu on vähemalt win maailmas turvaauk!
Programmeerijad ja firmad ei saa teha ühtset süsteemi kui MS neile vastavat frameworki ei loo. Turvaauk oleks see ainult siis, kui MS ei suuda seda hetkel veel olematut süsteemi turvaliseks teha. Kui nende enda juttu uskuda siis Vista pidavat ju olema kõige turvalisem OS, järelikult nad vähemalt arvavad et oskavad kirjutada korralikku softi. Seega ma ei näe põhjust miks nad sellist teha ei võiks.
XYZ kirjutas:
XYZ kirjutas:
Mõtled seda C# vs C++ võrdlust? Kui jah siis mu jutu point oli et nad võiks vähemalt üritada disainida ühtset interfacet keelte jaoks. Igast keelest ehitatakse mällu vastava struktuuriga puu millest siis IDE suudaks välja lugeda vajaliku info. Hetkel tundub, et iga keele jaoks on kogu värk kokku kirjutatud nullist ning erilist koodi reuset ei ole.
Veel hullem - eri vastustopikud on kirjutanud eri inimesed eri aegadel jms. Mis sellesga kaasneda võib selles suhtes lase rahulikult fantaasial lennata ja ma arvan, et pool sellest on igal juhul tõsi.
Tjah, ehk siis MS pumpab toore jõuga välja lademes koodi mille kvaliteet on üsnagi küsitav.

See ei sega kui kood on pooltki korralik. Tean kui raske on kasutada viletsat ja dokumenteerimata koodi ning tean kui lihtne on korralikku koodi kasutada. Näiteks hetkel pean tööl kasutama ühe teise inimese kirjutatud asju millel küll puudub praktiliselt igasugune dokumentatsioon kuid kood on siiski piisavalt selgelt kirjutatud, et sellest aru saamine erilisi raskusi ei tekita. End turuliidriks pidavas firmas võiks ju olla korraliku koodi kirjutamine kohustuslik ja kontrollitud, selleks on isegi spetsiaalsed tööriistad. Kui MS ei suuda midagi sellist kasutusse võtta siis ma sugugi ei imesta kui nende programmide kvaliteet on nagu ta on.
XYZ kirjutas:
XYZ kirjutas:
Ning meeskond on nii kohutavalt suur, et minu meelest ammuilma sünkronisatsioon, et kõik tõesti suudaks täpselt ühtemoodi neid asju teha, lonkab sajaga...
Meeskond võib ju suur olla kuid see ei tohiks tähendada, et selle pärast ei suudeta kokku leppida mida ja kuidas teha. Kui ei suudeta siis on sisemine suhtlus neil kergelt mäda.
Ma olen ammu arvamusel, et MS meeskonna sisesuhtlus lonkab kahte jalga ja samas imetlen nende võimet sedasi jätkata
Oled sa lugenud toda blogi posti kus üks tegelane rääkis, kuidas nad suhteliselt suure meeskonnaga progesid valmis Vista shutdown dialoogi? Sarnase funktsionaalsuse lisamine ei tohiks võtta ühel inimesel rohkem kui tund-paar, eeldusel et eksisteerivad mingisugusedki standardid ning on teada mida üldse tahetakse. Kui üht neist pole siis tuleb süüdistada analüüsijaid ja disainereid.

Huvitav kui kaua MS veel suudab vastu pidada konkurentidele kui nad kavatsevad samas vaimus jätkata. Võrrelge näiteks kuhu on jõudnud Linuxi maailm XP eluajal. Vista sai lihtsalt uue GUI ning sutsu seest üht-teist kõpitsetud.

Muidugi OSS'iga oleks tore võrrelda Vistat kusagil järgmise aasta suvel-sügisel kui KDE 4.1/2 valmima peaks. Selle aasta lõpus valmivas 4.0's pole päris kõiki plaanitud feature olemas. Igal juhul olukord läheb üsna kindlalt huvitavaks icon_smile.gif

XYZ kirjutas:
Muidu kas on liiga palju palutud, et vastamisel tsiteeriksid seda osa millele sa täpselt vastad? Hetkel ma pole päris kindel kas sain sinust õigesti aru või mitte, lihtsalt lambist kogu teksti tsiteerimine ja vastuste järjest kirja panek võib vahel arusaamatusi tekitada.
Ega siin foorumis kah ideaalset tuge sellisteks jupikaupa vastamisteks ole, kui just välist tekstiredaktorit hoopis ei kasuta selleks. Ühe eelmise vastusega ja ka käesolevaga ma veidi üritasin ...
Suur tänu selle eest, ikka parem kui mitte midagi icon_smile.gif
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 18.08.2007 19:47:23 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Ho Ho kirjutas:
XYZ kirjutas:
Mina tean et eksisteerib too add/remove vidin millega saab osasid asju maha lasta, uuendamise ja uute installimiseks peab ikka netis sobrama või plaatidega mässama. Samuti ma kahtlen sügavalt, et keegi seda kasutab uute asjade installimiseks, kui just mingeid wini endakomponente pole vaja muuta.
Installi tasub käivitada, kui seda käsitsi teha, tootjafirma kodukalt - kõige usaldusväärsem algallikas. "add/remove" on aga sobilik koht uninstalli jaoks....

Igasse programmi sisse ehitatud autoupdate on minu arvates üsnagi jama. Win on üles ehitatud sedasi, et kui üks programm juba mingit faili kasutab siis teised seda torkida ei saa, vähemalt XP all on nii. Seega autoupdate ei saa jooksvat programmi uuendada. Samuti tekib probleeme siis, kui kasutajal pole installimiseks piisavaid õigusi. Kas siis admin peaks hakkama ühekaupa programme käivitama ning laskma neil progedel endale uuendusi tirida-installida?
Osa programme naljalt ei muutu pika aja jooksul ja neile on autoupdate mõttetu. Autoupdate on omal kohal kiirelt ja pidevalt arenevas programmis ja talle tuleb lihtsalt anda piisavad õigused iseenda uuendamiseks. Jah, parasjagu töötavat programmi ei uuendata aga sa ju tead kuidas viirustõrjetel autoupdate töötab. Samamoodi võiks iga vähegi korralikum tarkvara end uuendada (eelpoolöeldut arvesse võttes).

Sellega seoses tuli mulle meelde üks üsnagi ebamugav asi mida olen pidanud korduvalt kogema viimaste nädalate jooksul. Nimelt kui olen oma programmi ära kompileerinud ning selle käivitanud siis enne ei saa asja uuesti kompileerida kui vana programmi olen sulgenud. Ok, mingil määral veel saaks võibolla sellest aru kui lihtsalt hoiatataks et fail kasutuses, kas oled ikka kindel et soovid seda üle kirjutada kuid nemad lihtsalt annavad veateate. Teine sarnane aga palju suurem mõttetus on see, et ma ei saa isegi projektikataloogi enne kokku pakkida või sellest koopiat teha kui pole MSVC's sulgenud seal kataloogis olnud projekti. Mis ime pärast peaks küll faili lugemist/kopeerimist segama see, et ta on kusagil programmis juba avatud? Kas tõesti ei või siis üht faili mitmes kohas korraga avada, isegi mitte ainult lugemiseks?
Osa asju kettal, osa mälus ja kõige viimased muudatused salvestatakse miskipärast ainult projekti sulgedes.... Siit tuleb väikest viisi välja põhjuseid sinu mainitud ebamugavusele.
tsitaat:
XYZ kirjutas:
Programmeerijad ja firmad ei saa teha ühtset süsteemi kui MS neile vastavat frameworki ei loo. Turvaauk oleks see ainult siis, kui MS ei suuda seda hetkel veel olematut süsteemi turvaliseks teha. Kui nende enda juttu uskuda siis Vista pidavat ju olema kõige turvalisem OS, järelikult nad vähemalt arvavad et oskavad kirjutada korralikku softi. Seega ma ei näe põhjust miks nad sellist teha ei võiks.
Noh, Win maailmas, hoolimata suurest MS poolsest standardite pealesurumisest, leidub tohutul hulgal inimesi kes siiski tahavad asju omamoodi teha......
XYZ kirjutas:
XYZ kirjutas:
Tjah, ehk siis MS pumpab toore jõuga välja lademes koodi mille kvaliteet on üsnagi küsitav.

See ei sega kui kood on pooltki korralik. Tean kui raske on kasutada viletsat ja dokumenteerimata koodi ning tean kui lihtne on korralikku koodi kasutada. Näiteks hetkel pean tööl kasutama ühe teise inimese kirjutatud asju millel küll puudub praktiliselt igasugune dokumentatsioon kuid kood on siiski piisavalt selgelt kirjutatud, et sellest aru saamine erilisi raskusi ei tekita. End turuliidriks pidavas firmas võiks ju olla korraliku koodi kirjutamine kohustuslik ja kontrollitud, selleks on isegi spetsiaalsed tööriistad. Kui MS ei suuda midagi sellist kasutusse võtta siis ma sugugi ei imesta kui nende programmide kvaliteet on nagu ta on.
XYZ kirjutas:
XYZ kirjutas:
Oled sa lugenud toda blogi posti kus üks tegelane rääkis, kuidas nad suhteliselt suure meeskonnaga progesid valmis Vista shutdown dialoogi? Sarnase funktsionaalsuse lisamine ei tohiks võtta ühel inimesel rohkem kui tund-paar, eeldusel et eksisteerivad mingisugusedki standardid ning on teada mida üldse tahetakse. Kui üht neist pole siis tuleb süüdistada analüüsijaid ja disainereid.

Huvitav kui kaua MS veel suudab vastu pidada konkurentidele kui nad kavatsevad samas vaimus jätkata. Võrrelge näiteks kuhu on jõudnud Linuxi maailm XP eluajal. Vista sai lihtsalt uue GUI ning sutsu seest üht-teist kõpitsetud.

Muidugi OSS'iga oleks tore võrrelda Vistat kusagil järgmise aasta suvel-sügisel kui KDE 4.1/2 valmima peaks. Selle aasta lõpus valmivas 4.0's pole päris kõiki plaanitud feature olemas. Igal juhul olukord läheb üsna kindlalt huvitavaks icon_smile.gif

XYZ kirjutas:
Suur tänu selle eest, ikka parem kui mitte midagi icon_smile.gif
Noh, MS masinavärgi sisemise töökorralduse kirumisele pole mul mõtet rohkem energiat raisata
tagasi üles
dzombe
HV kasutaja

sõnum 18.08.2007 20:54:06 vasta tsitaadiga

Miks kiruda, haarake näiteks SMS server ning mõned firmad (adobe oma readeriga oli vist mälu järgi üks esimesena) on hakanud sellele pakkuma automaatse uuenduse repot. Teistele süsteemihaldustarkvaradele sellise raamistikuga tuge pole, aga eks siis peab MSI pakette kas muutma või siis snäpshottima. Viimane selline asi oli Oracle 10 klient, no panna seda javas tehtud õudust 100'sse masinasse, unustagu ära.

Samas tarkvara uuendamine lihtsamal moel üle AD isegi töötab teatud agadega.

sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 19.08.2007 23:40:09 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:

Igasse programmi sisse ehitatud autoupdate on minu arvates üsnagi jama. Win on üles ehitatud sedasi, et kui üks programm juba mingit faili kasutab siis teised seda torkida ei saa, vähemalt XP all on nii. Seega autoupdate ei saa jooksvat programmi uuendada.

Enamus softe (näiteks firefox) teeb seda nii, et update jookseb eraldi protsessina, mis tõmbab uuendused alla paneb programmi kinni, uuendab ära ja tõmbab programmi uuesti käima ja paneb ennast kinni.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 20.08.2007 00:01:04 vasta tsitaadiga

Linuxi all ei pea programmi uuenduste installimiseks isegi programmi sulgema, see tehakse taustal vaikselt ära ning järgmisel programmi käivitusel tõmmataksegi käima uuendatud versioon. Wini tobedavõitu failide lukustamist ma juba kirusin siin veidi eespool icon_smile.gif

Btw, millal ma sellest näitest lugeda saan, mida sa tooma pidid?

tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 20.08.2007 12:39:51 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Linuxi all ei pea programmi uuenduste installimiseks isegi programmi sulgema, see tehakse taustal vaikselt ära ning järgmisel programmi käivitusel tõmmataksegi käima uuendatud versioon. Wini tobedavõitu failide lukustamist ma juba kirusin siin veidi eespool icon_smile.gif

Seni unustadki end kasutama vana versiooni icon_lol.gif Mul on igatahes juhtunud mõni programm, kui iga päev teda tarvis, mitu nädalat järjest töötama. icon_wink.gif
Sinu linuxiline pakutav meetod on tegelikult ka Win maailmas võimalik (tuleb vaid osata ja nikerdamist on osade programmide puhul selleks tõesti) aga mitte kellelgi eriti pole siiani meeldinud seda kasutada.
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 20.08.2007 13:17:44 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:

Windowsi NT all võid väga vabalt a.exe töö ajal b.exe -ks ümber nimetada ja uue a.exe paika panna.
tsitaat:

Siis kui mul midagi targemat teha pole.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 20.08.2007 13:24:56 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Mul on igatahes juhtunud mõni programm, kui iga päev teda tarvis, mitu nädalat järjest töötama.
Ja siis? Vaevalt sa seda siis uuendasid vahepeal.

Samas kui näiteks on vaja uuendad mõnd suuremat proget, a'la OOo, siis mina küll ei viitsi oodata mitu (kümmend) minutit kuni updatet tiritakse et siis lambist poole töö ajal visataks ette miski teade et ole nüüd tubli ja lõpeta oma töö ära korraks, me installime selle programmi korra uuesti. OOo kui ilgelt suure kolaka install võtab üsna kõvasti aega, paljalt failide lahti pakkimine võib kesta päris mitu minutit.
XYZ kirjutas:
Sinu linuxiline pakutav meetod on tegelikult ka Win maailmas võimalik
Võibolla tõesti kuid kuni seda ei kasutata pole sellest erilist kasu, või mis?

[edit]
sukelduja kirjutas:
Ho Ho kirjutas:

Windowsi NT all võid väga vabalt a.exe töö ajal b.exe -ks ümber nimetada ja uue a.exe paika panna.
kas siis MSVC on spetsiaalselt selliselt kirjutatud et seal ei ole see võimalik? Või väidad, et XP ei kuulu NT perekonda?

[edit2]

Proovisin, tõepoolest ümber nimetamine on lubatud kuid üle kirjutamine ning kustutamine mitte. Kus peitub loogika?

tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 20.08.2007 13:32:04 vasta tsitaadiga

Ho Ho, loe ikka tekste seostatult, niimoodi eraldi lauseteks rebituna väänad ju 100% asja mõtte ära icon_exclaim.gif See on lausdemagoogia, mida sa sedasi harrastad icon_wink.gif
Ma võin vastu naerda, et mitu (kümmend) minutit sa oodata ei jaksa aga mitu (kümmend) nädalat jaksad icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

Lisaks on kompileerimiskeskkond tõesti veidi omaette reeglitega töövahend. Ja nende ümbernimetamiste suhtes mängib väga palju rolli kuidas programm on tehtud, lihtne on siis kui ta on täielikult mällu loetud ja ka opsüsteemi ressursse sisse/välja ei laadi. Nüansse jätkub.......
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 20.08.2007 13:33:42 vasta tsitaadiga

Sama moodi ei ole võimalik kustutada/üle kirjutada ka suvalist muud töös olevat programmi, mitte ainult noid mida käivitan läbi MSVC icon_rolleyes.gif
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 20.08.2007 13:40:04 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Sama moodi ei ole võimalik kustutada/üle kirjutada ka suvalist muud töös olevat programmi, mitte ainult noid mida käivitan läbi MSVC icon_rolleyes.gif
Kirjutad sa järjekordseid viirusi, et niiüliväga on tarvis töös olevaid asju üle kirjutada?
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 20.08.2007 15:07:22 vasta tsitaadiga

Ei, lihtsalt vahel tuleks kõvasti abiks, kui saaksin oma programmist kaks koopiat korraga käivitada.
Näiteks käivitan IDE's programmi. Leian sealt vea. Jätan vigase väljundiga programmi tööle, parandan koodis vea ning tahaks parandatud programmi käivitada et saaks kohe võrrelda kahe programmi väljundit. Hetkel on see wini all ilma lisavaeva nägemata võimatu.

See nuhkvara jutt on möga, nagu öeldud siis originaali ümber nimetades saab tekitada samasse kohta originaaliga sama nimega faili. Ehk siis programmi uuesti käivitades käivitatakse too asemele kopeeritud fail.

tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 20.08.2007 15:24:20 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Ei, lihtsalt vahel tuleks kõvasti abiks, kui saaksin oma programmist kaks koopiat korraga käivitada.
Näiteks käivitan IDE's programmi. Leian sealt vea. Jätan vigase väljundiga programmi tööle, parandan koodis vea ning tahaks parandatud programmi käivitada et saaks kohe võrrelda kahe programmi väljundit. Hetkel on see wini all ilma lisavaeva nägemata võimatu.

See nuhkvara jutt on möga, nagu öeldud siis originaali ümber nimetades saab tekitada samasse kohta originaaliga sama nimega faili. Ehk siis programmi uuesti käivitades käivitatakse too asemele kopeeritud fail.
Tead - parem ära tööta win all, kui su mõttestiil ainult mingi linuxiga kokku sobib ja teisele mõttestiilile ümberlülitumine niiii ilmvõimatu on!
Väga erilist lisavaeva su tahtmine ei vaja - IDE seest käivitamise asemel käivita testkataloogi kopeeritud programmiversioon.
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 20.08.2007 16:29:44 vasta tsitaadiga

Mis võitlustanner see oleks kui kõik rahulikult oma teed läheksid. icon_smile.gif
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 20.08.2007 16:32:12 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Tead - parem ära tööta win all, kui su mõttestiil ainult mingi linuxiga kokku sobib ja teisele mõttestiilile ümberlülitumine niiii ilmvõimatu on!
Töötaksin suurima heameelega Linuxis kus selliseid probleeme ei eksisteeri ning ka IDE on minu arvamuse ja kogemuse kohaselt üsna kõvasti üle wini all pakutavast. Samas paraku pole see eriti võimalik, kuna pole veel jõudnud ümber portida suurt hunnikut lisateeke.
XYZ kirjutas:
Väga erilist lisavaeva su tahtmine ei vaja - IDE seest käivitamise asemel käivita testkataloogi kopeeritud programmiversioon.
Kui käivitan tolle vigase programmi IDE'st ning jõuan selle vigase väljundini siis pole mul erilist tahtmist hakata seda programmi sulgema, teise kohta kopeerima, seal käivitama ning vigast väljundit ootama icon_rolleyes.gif
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 20.08.2007 16:39:16 vasta tsitaadiga

Eks suuna oma energia lisateekide portimisele icon_wink.gif
Win sees, kuna sul on sellised lisatahtmised, siis IDE seest käivita ainult debuggerit vajades ja siis sa ju peaksid ilma selle tobeda mitmikkäivitusetagi oma vead ära nägema.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 20.08.2007 23:14:34 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Eks suuna oma energia lisateekide portimisele icon_wink.gif
Peale kiirete aegade möödumist saab see tõenäoliselt olema eesmärk number üks. Praegu aga pole lihtsalt puhtfüüsiliselt aega, ööpäevas on liiga vähe tunde et >70k rida portida icon_smile.gif
XYZ kirjutas:
Win sees, kuna sul on sellised lisatahtmised, siis IDE seest käivita ainult debuggerit vajades ja siis sa ju peaksid ilma selle tobeda mitmikkäivitusetagi oma vead ära nägema.
Nood "lisatahtmised" on kõige elementaarsemad vajadused mida ei saa idiootsete disainivigade tõttu kasutada. Selline by-default väljaspool IDE't käivitamine on vaat et suurem aja raiskamine kui su eelmine soovitus. Kui oleksid kunagi varem progenud siis teaksid miks.

Ehk siis võta või jäta, see on üks wini vigadest ning sinna pole midagi parata.

Ainus asi millest ma aru ei saa on see, et miks küll paljud peavad MSVC'd üheks parimaks IDEks kui sel on massiliselt elementaarseid asju puudu. See küll peaks juba mõne teise teema alla käima vist icon_smile.gif

tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 21.08.2007 08:20:01 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
....
Ainus asi millest ma aru ei saa on see, et miks küll paljud peavad MSVC'd üheks parimaks IDEks kui sel on massiliselt elementaarseid asju puudu. See küll peaks juba mõne teise teema alla käima vist icon_smile.gif
Sa ei saa aru seetõttu, et sinu mõttestiil on absoluutselt teine icon_exclaim.gif Ja kohanemisvõimet ilmselt ka liiga vähe.

Seega veelkord soe soovitus, rakenda oma energiast maksimaalne võimalik osa endale vajalike teekide portimisele ja siirdu täielikult linuxisse.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 21.08.2007 08:34:21 vasta tsitaadiga

Kas on väga palju tahta, et liikudes kursoriga ühe sulu peale värvitaks vastassulg teist värvi? Kui ma just kirjutan sulgeva sulu siis seda ju tehakse, seega tugi on seal sisuliselt olemas. Niipea kui ma sealt vast kirjutatud sulu juurest mujale liigun siis enam sellist vastassulgude märgistamist ei toimu. Tegelikult on selline funktsionaalsus olemas ka kõige lihtsaimais notepadi asendustes kuid too "parim IDE" seda ei paku.

Puuduvate elementaarsete featuritega on suts keerukas kohaneda. Saab küll hakkama, kuid mitte nii efektiivselt kui võiks. Või siis peaks mu mõtteviisiks olema vaikides knnatada ning võtta seda vähest mis IDE'l pakkuda on kui mingisugust õnnistust?

tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 21.08.2007 08:55:41 vasta tsitaadiga

Otsi käsitsi sisselülitavate lisade hulgast ehk leiad... Vaikimisi seda tõepoolest ei ole.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 21.08.2007 09:15:19 vasta tsitaadiga

Olen otsinud ning ka teised minust aastaid kauem MSVC'd kasutanud inimesed on otsinud. Sellist featurit lihtsalt ei eksisteeri.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 185, 186, 187  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.