Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
XYZ
HV Guru

|
16.08.2007 19:29:49
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Tol ajal ei jaganud ka ma ise arvutitest muffigi, nLitest polnud ammugi kuulnud. Heal juhul olid võibolla desktopilt igasug "MSN networking" ja "internet connection wizard" sildid ära korjatud. |
Start menüü käsitsi kärpimine pole tegelikult kah kuigi keerukas tõesti...........
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.08.2007 19:36:22
|
|
|
Start menüü oli minu mäletamist mööda puutumata, ainult desktopilt võtsin mõned asjad ära. IE jäi üsna kindlalt sinna alles.
Räägin ajast, kui olin ise just hakkamas enda jaoks leidma arvutimaailma väljaspool mängimist ning sel hetkel ei teadnud ma asjadest veel pea midagi, kui midagi nässu keerasin siis käisid teised arvutit remontimas, ise eriti ei tahtnud torkida. Seetõttu ma ka igaks juhuks asju liiga palju ei kärpinud, mine tea mis juhtuda võis
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
0 :: |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
16.08.2007 19:42:17
|
|
|
siis oli su emal halb õnn vajalikke asju otsides, tekstiredaktoriga hättajäämisest/mitteleidmisest saab veel seejuures hõlpsalt aru
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.08.2007 19:48:11
|
|
|
Eks Ingliskeele mitte-oskamine oli samuti üsna suureks piduriks koos sellega, et sugalisi asju ei julgenud ta katsuda kuna kartis PC'd katki teha
Muidu praegu, mõned aastad hiljem kirjeldatud olukorrast on ta juba üsna osav kasutaja. Kolab netis, suhtleb vahel IM'iga ning kirjutab dokumente ja teeb tabeltöötlust. Enamust neist teeb ta Linuxis kuna seal on asjad korralikult kohalikus keeles. Samas ega ka wini all väga palju keerukam pole, lihtsalt asjad on oma harjumuspärastest kohtadest mujale liikunud.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
16.08.2007 19:51:04
|
|
|
harjumuse jõud on neis asjus see kõige suurem jõud
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.08.2007 21:03:27
|
|
|
Ei vaidle vastu, see on sageli põhiline progressi pidurdaja. Võrrelge kasvõi kui aeglaselt läks alguses IE6 pealt alternatiividele liikumine.
[edit]
Just avastasin enda jaoks ühe asja: Linux oskab oluliselt paremini faile cacheda kui XP. Võiks lausa öelda, et XP ei suuda seda üldse teha.
Kirjutan proget, mis kuvab ekraanile mitmesse gigadesse ulatuvaid andemhulki. Sisuliselt otsitakse üles failis vastav koht, loetakse sealt mällu ~30-100M ning näidatakse ekraanil. Wini järgneb igale scrollimisele ~3s andmete laadimist, Linuxis nägin seda ainult faili esmakordsel töötlemisel, edasi toimub asi sisuliselt momentaanselt kui välja arvata andmete töötlemiseks kuluv aeg. Sama väidab ka gkrellm mis peale cachemist failis scrollimise ajal ei näita kettaliiklust, 100M ulatuses kiire scrollimise ajal nägin summaarse kettaliikluse koha peal maksimaalselt numbrit 70kB/s, tõenäoliselt oli see põhjustatud mõnest taustaprotsessist. Ka peale programmi sulgemist ja taasavamist jäävad failid mällu ning nende töötlemine on ülimalt kiire (~0.2s vs 3s).
Loomulikult kui asendaksin oma praeguse paarisaja megase testfaili sellisega mis kõige täiega mällu ei mahuks siis loomulikult ei oleks asjad enam nii kiired. Samas kui kasutaja väga hoogsalt faili ühest otsast teise ei siiberda siis Linuxi all on tal jupp maad parem kogemus. Nii tubli ma ka ei ole, et viitsiksin hakata ise mingit cachemise süsteemi välja mõtlema
Igal juhul minu jaoks on see vägagi tervitatud nähtus kuna nüüd saan oma proget kiiremini testida ning ei pea ootama faili lugemise järgi
Ega keegi ei oska isiklikust kogemusest kommenteerida kuidas Vista käitub? Väidetavalt olevat tolle cachemisvõime mõnevõrra parem kui XP'l.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
16.08.2007 21:18:43
|
|
|
Harjumus ongi see peamine pidur.
Aga mind üllatas viimane Ubuntu sellega, et default install ei osanud miskit peale hakata mp3-dega.
Herr Kurm kirjutas: |
sukelduja kirjutas: |
Juba korralike fontidega on probleeme, mis siis veel kujundusest rääkida.
|
Egas ikka on kõike kopmetentsemad inimesed need kes konkreetselt mitte sittagi ei tea ja ajavad kirjade ekraanil hägusust fontide enda süüks. |
Mina ei tea kah $ittagi ja ei suuda seepärast Ubuntuga HV foorumit lugeda - font on üks pa$k, mis silmad ää tapab.
Ajasin siis hulga igatsugu fonte peale, mis leidsin. Ainus tulemus on see, et uute progede installimisel uurib mu käest aeg-ajalt, et mis klahvikombinatsiooniga ma neid slaavi tähestikke sisse lülitada tahan.
WINiga harjunud tavakasutaja panna default installiga Linuxi taha - jääb hätta. Ja sama ka vastupidi.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.08.2007 21:32:36
|
|
|
p2ep kirjutas: |
Aga mind üllatas viimane Ubuntu sellega, et default install ei osanud miskit peale hakata mp3-dega. |
Selle eest võid tänada tarkvarapatente
Muidu kas sul fontide antialias on sisse lülitatud?
http://tldp.org/HOWTO/html_single/Font-HOWTO/#desktop
Ma ei tea kas viga on mu silmades, CRT monitoris või milleski muus kuid mina pole veel näinud häirivaid fonte. Ainult FF ja mõned teised GTK rakendused on miskipärast KDE all kribukirjas.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
16.08.2007 21:35:27
|
|
|
tean, et Ubuntuga masinad on klientide poolt poodi tagasi viidud ja siis ikka Windowsi peale tahetud, kuna ei saa lisaseadmeid jt. asju tööle
tegu siis täiesti tavaliste inimestega, mitte mingite power useritega.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
16.08.2007 21:36:14
|
|
|
Ma ei tea kas viga on mu silmades, CRT monitoris või milleski muus kuid mina pole veel näinud häirivaid fonte. Ainult FF ja mõned teised GTK rakendused on miskipärast KDE all kribukirjas. |
FF?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
pupsik46
Kreisi kasutaja
|
16.08.2007 21:41:08
|
|
|
Just avastasin enda jaoks ühe asja: Linux oskab oluliselt paremini faile cacheda kui XP. Võiks lausa öelda, et XP ei suuda seda üldse teha. |
FoxPro W2K all oskab kah hämmastavalt nobedalt mitmesajamegaseid tekstifaile scrollida. Ehk on asi koodis kinni?
Aga teemasse, eks Linuxil ja Windowsil on omad puudused ja voorused. Linuxiga all on ikka tükkaega jebimist enne kui korralikult raua käima saab, näiteks ORDI läpakal ei õnnestunud FC4 (vist) vebkämmi ja TV kaarti käima saada jne.
Samas kui asi töötab ilusti, siis pole mingit probleemi opsüsteemi mitu aastat ilma suurema jamata jooksutada. Linux kasutab ressursse mõistlikumalt, windwsi all ju kulub kõvasti prose rammu igasuguste viirusetõrjete, spyware remuuverite jne alla.
Ja KDE aknahaldur on ikka peajagu üle pisipehme akendest.
PS Töötan riigiametis, meil juba >9 aasta enamus kasutavat softi linux all (FC5 ja FC6).
_________________ M/V: Estonia 010 , Odissei 010 võimendid
O/V: 10.1", 12,1" ja 13.3" LCD paneeli
viimati muutis pupsik46 16.08.2007 21:54:46, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.08.2007 21:51:50
|
|
|
Väike võrdlus, mõlemad brauserid on default seades. Kusjuures Konquerori all on default fondi suurus 12, FF'is 16
pupsik46 kirjutas: |
Ehk on asi koodis kinni? |
Nagu ma ütlesin siis esialgu ma ise ei hakka OS'i eest tööd ära tegema. Võibolla siis, kui funktsionaalsus juba olemas on ning jääb aega lisavidinate tegemiseks. Pealegi ega ma ei usu, et rahvale meeldiks kui ma lambist hakkaksin sadade megade kaupa andmeid mällu lugema, võibolla mõni tahab ka teisi programme samal ajal kasutada ilma et neid swappi kupatatakse
See on puhtalt mu enda teooria aga võibolla fox-pro ei loe kogu faili järjest vaid näiteks kiire scrollimise puhul loeb ainult iga N megabaidi järelt paar lehekülge teksti mida ekraanile näitab? Minu programm paraku sellist optimisatsiooni teha ei saa.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
ander
HV kasutaja

|
17.08.2007 12:45:56
|
|
|
Seni, kuni Linuxi all polegi korraliku unbloated stabiilset kasutatavat ja laialdaselt seadistavat audiopleierit (liek foobar) ning MSNi klienti, siis kasutan Windowsi edasi. Amarok on bloat ja teised kasutavad koledat GTK'd. Koodimis IDE'dest puudust ei ole, kui ega sealgi midagi korraliku vist veel pole. Ainukene usable MSNi klient on tmsnc, mis teatavasti CLI programm. Iseenesest võiks olla eriti rebel ja audiot mõne deemoni abil lasta, kuid... no, thanks. Deemon deemoniks, kuid klient võiks ka ikka olla.
Ning, lets face it, Windows on korralik standardne platvorm (üks firma vs hunnik erinevalt mõtlevaid tüüpe üle maailma), kus saab asju põhimõtteliselt vaid ühte moodi teha. Kõik programmid on sarnase liidesega (gtfo skinnimine) ja kasutajasõbralikud (on-on). Stabiilsuse kohta pead ei anna. Suht võrdsed. Küll aga panid erinevad MSN kliendid Linuxi all tihedamalt pange, kui Live Messenger. Võite siin nüüd väite, et ooo viirused ja spyware ja muud sada häda. Mul pole main arvutis tõrjet peal olnud juba üle aasta ning spyware vidinaid samuti. Puhas nagu beebi pepu. Siiski, suurim probleem Windowsi kasutamisel on monitori ja tooli vahel.
Umbes nii arvan ja tegelikult võin tunde sellest rääkida. Piisab.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
4 :: |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
17.08.2007 13:43:01
|
|
|
ander, ka mina kasutan Windowsis Foobar'i aga sellel pole midagi pistmist kasutusmugavusega, mis on pehmelt öeldes alla igasugust arvestust . Ma tunnen puudust playlisti filtritest, dünaamilistest lugude nimekirjadest, võimalusest lugusi välisele meediasedmele üle kanda, podcastide toetusest jne... Samas on helikvaliteet Windowsi meediamängiatest ainukesena vastuvõetav. Seega sundseis, kasutaks küll midagi mugavamat, kuid pole midagi muud...
skoop kirjutas: |
ma usun, et igaüks, kes arvutit natuke kasutanud võib rääkida tunde, kuidas ta üht või teist asja tööle ei saanud. küll wifit küll tv-väljundit jnejne. vähemalt mingi aeg tagasi oli linuxis (ubuntus vist) päris keeruline see videokaardist telekasse või projektorisse pildi saamine ja seadistamine. ütleme, et umbes nii 10 korda keerulisem kui windowsis või osx-is. samamoodi on tihti tv-kaartide ja muu sarnasega näiteks. |
Egas Windowsil pole ka midagi TV-kaartide toetusega hõisata.Ma tahaks oma uhiuue Vista MC'ga vaadata kaabel digi-tv'd...
Väliste monitoridega ja projektoritega on endiselt asi hapu, kuid seoses xorg 7.3 väljalaskega saab ka see mure lahendatud.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
ander
HV kasutaja

|
17.08.2007 13:45:20
|
|
|
pacho kirjutas: |
ander, ka mina kasutan Windowsis Foobar'i aga sellel pole midagi pistmist kasutusmugavusega, mis on pehmelt öeldes alla igasugust arvestust . Ma tunnen puudust playlisti filtritest, dünaamilistest lugude nimekirjadest, võimalusest lugusi välisele meediasedmele üle kanda, podcastide toetusest jne... Samas on helikvaliteet Windowsi meediamängiatest ainukesena vastuvõetav. Seega sundseis, kasutaks küll midagi mugavamat, kuid pole midagi muud... |
Kõik need asjad on komponentidena olemas. Lurk moar.
|
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
17.08.2007 13:51:10
|
|
|
ander kirjutas: |
ander, ka mina kasutan Windowsis Foobar'i aga sellel pole midagi pistmist kasutusmugavusega, mis on pehmelt öeldes alla igasugust arvestust . Ma tunnen puudust playlisti filtritest, dünaamilistest lugude nimekirjadest, võimalusest lugusi välisele meediasedmele üle kanda, podcastide toetusest jne... Samas on helikvaliteet Windowsi meediamängiatest ainukesena vastuvõetav. Seega sundseis, kasutaks küll midagi mugavamat, kuid pole midagi muud... |
Kõik need asjad on komponentidena olemas. Lurk moar. |
Lurk moar? Ehk härra toob siia mõned näited. Peavad olema kasutuskõlblikud.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
skoop
Kreisi kasutaja

|
17.08.2007 13:53:03
|
|
|
http://www.foobar2000.org/FAQ.html :
* Q: Does foobar2000 sound better than other players?
* A: No. Most of sound quality differences people hear are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). Foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of other mainstream players are capable of doing the same by now.
väike väljvõte lihtsalt.
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
100 |
|
tagasi üles |
|
 |
2III7
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
144 |
|
tagasi üles |
|
 |
ander
HV kasutaja

|
17.08.2007 14:17:36
|
|
|
Tõesti ei viitsi praegu Foobari foorumit sobrama hakata, kuid kõik need soovitud vidinad on olemas (tõsi, omaette teema on omakorda nende kasututatavus ja stabiilsus). Muidugi isiklikult ei mõista nende vajalikust, kuid see selleks. Kasutussõbralikuse all pidasin silmas liidese kohandamist just endale sobivaks. Individuaalne lähenemine, elagu! Võimalusi on lõputult. Nii muuseas toon siin nähtavale oma foobari:
Minimalistlik ja katab kõik minu vajadused ning on äärmiselt paindlik. Masstagger, autotagger, converter, quicksearch, remote control jne. Sinna juurde suur hunnik erinevaid (global) hotkey'sid ja ongi olemas suurepärane vahend oma muusikakogu kiireks perfektseks haldamiseks. Ja kõige selle juures säilib kiirus ja vähene resu söömine (olgugi, et mälu kogus pole eriliseks probleemiks).
Helikvaliteeti pole jutuks toonud. Eks see ole kõigil ühtemoodi. Lihtsalt kes kui hästi eq'd näpib. Endale ei meeldi skinnimine ja muu sarnane teema (lisaks eelpool nimetatud põhjustele) ning seetõttu on foobar just minu weapon of choice. Linuxi all pole sellist ja just see ongi raskus, mis kaalukausi Windowsi poolele kergitab. Kõigest üks programm? Jah, nii lihtne ongi.
Proovi sinagi.
|
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
17.08.2007 14:17:47
|
|
|
skoop kirjutas: |
http://www.foobar2000.org/FAQ.html :
* Q: Does foobar2000 sound better than other players?
* A: No. Most of sound quality differences people hear are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). Foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of other mainstream players are capable of doing the same by now.
väike väljvõte lihtsalt. |
See ei kuulu kül siia teemasse aga thaks südamelt ära saada.
Ma olen nende FAQ'i lugenud ja teadlik ka selle rea olemasolust. Soovitan pörduda mõne tuttava poole kellel on hea helisüsteem ja teha pimetest iTunes versus Foobar. Oma kõrv on kuningas
Muidugi on ka näiteks Winamp pluginatega(MAD, ASIO, FLAC) võimalik ära tjuunida nii, et heli on Foobarist eritamatu, kuid nõuab vidike pusimist.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
ander
HV kasutaja

|
17.08.2007 14:26:33
|
|
|
Well, Foobar oskab ka ASIO värgensitest kasu lõigata. Flac aka free lossless audio codec ehk selle tugi pole nüüd küll midagi erilist. Pealegi, treenimata kõrv ei erista FLACi ja V0'i erinevust (platseebo efekt). Ja nagu ma rääkisin, üks asi on hunnik DSP juppe külge toppida ja EQ'ga mängida, kuid reaalselt kvaliteedikasvu sellest ei tõuse. Oman endaarust küllaltki häid high-end kõrvaklappe ja kunagi sai nii huvipärast audiopleierite võrdlus läbi viidud ning ei leidnud mina ühtegi sellist, mis kuidagi eriti puhta heliga esile oleks kerkinud. Kõik algab ikkagi helikaardist ja kõlaritest/võimendist/klappidest.
Tegelikult OT juba : )
Kuskil eraldi teema olemas audiopleierite üle vaidlemise kohta?
|
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 194 loe/lisa |
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
17.08.2007 14:35:49
|
|
|
Ehk, et midagi korraliku endale Windowsis tahta, siis tuleb samuti nagu loll mööda erinevaid foorumeid, lehti, meililiste ringi tuhlata? Samas kogu aeg räägitakse, et see just Linuxi viga pidi olema....
Sisuliselt võiks asja kokku võtta järgmiselt:
* Loll jääb igal pool hätta
* Out-of-the box valmis pole mitte ükski operatsioonisüsteem
* Vahet pole, mis OP-i kasutad, kui seda korralikult enda järgi tahad seadistada, siis pead kõvasti vaeva nägema
Ja mitte ükski siin seni toodud põhjendustest ei pane mind Linuxit Windowsi vastu vahetama.
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
6 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
17.08.2007 14:44:57
|
|
|
Spott kirjutas: |
Ehk, et midagi korraliku endale Windowsis tahta, siis tuleb samuti nagu loll mööda erinevaid foorumeid, lehti, meililiste ringi tuhlata? Samas kogu aeg räägitakse, et see just Linuxi viga pidi olema....
Sisuliselt võiks asja kokku võtta järgmiselt:
* Loll jääb igal pool hätta
* Out-of-the box valmis pole mitte ükski operatsioonisüsteem
* Vahet pole, mis OP-i kasutad, kui seda korralikult enda järgi tahad seadistada, siis pead kõvasti vaeva nägema
Ja mitte ükski siin seni toodud põhjendustest ei pane mind Linuxit Windowsi vastu vahetama. |
Miks üldse mõtled sellistele asjadele - sa oled endale sobiva leidnud ja kasuta seda rõõmuga.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
17.08.2007 15:26:16
|
|
|
Kasutangi - kuid mind ajavad närvi need, kes tulevad siia lihtsalt lahmima ja teatama, et Linux ei kõlba kuskile, sest tema ei leia seal Start nuppu.
Kuid tegelikult ootan ma siit teemast endiselt vastust härra sukeldujalt. Et milline on siis üks hea UI. Ja konkreetne näide koos põhjendustega. See, et Windowsi sinine on sinisem ei lähe kohe mitte...
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
6 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |