|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Spott
HV Guru

|
25.04.2003 12:19:17
|
|
|
veits OT
Starmani telefonitibid on uue väljendi selgeks õppinud
Toiteplokk nimelt
Sõbral ühikas juba pikemat aega nett jumpsib. Täielik kamm ühesõnaga. Ja täna teatas see tibi seal, et tõmmake toiteplokk seinast välja korraks Ju ta ajas modemi ja toiteploki segamini. Aga tehnilisse osakonda ka ei suunanud, et oleks vaadanud, ega keegi liiniga midagi seal ühikas pole teinud
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
| Kommentaarid: 162 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
6 :: |
0 :: |
134 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
25.04.2003 22:06:08
|
|
|
| Markos kirjutas: |
to ihvike: ka lihtsad asjad võivad geniaalsed olla ja suure töö ära teha. Kui sul autol on näiteks rummumutril splint, siis see on äärmiselt lihtne traadijupp, käib kergelt oma kohale ja sealt ära, aga katsu ta sealt ära jätta. Teadmata hetkel sõidab sul pool esisilda alt ära ja sina lõpetad ratastoolis või kabelis.
Selle splitri otstarbest on siin juba mitmeid kordi juttu olnud. |
Ahah... Ühesõnaga ma loen siit välja, et kui mul nett töötab, siis see tegelikult teid ei huvita. Närviajamiseks võin öelda, et mul on mitu kõige odavamate firmade splitterit ja selle ranteloni viskasin minema. Cheers...
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
25.04.2003 23:29:12
|
|
|
| Seda karpi võib tegelikult ainult tinglikult splitteriks nimetada, tegelikkuses koosneb ta kahest erinevast asjast, jagurist e splitterist ja tagasijooksu filtrist. Tavalised jagurid viimast ei sisalda, seega pole datafilter (õigem nimi) asendatav tavalise splitteriga. Jagureid võid pruukida peale datafiltrit, mitte aga selle asemel. Tarkpeadele veel niipalju teadmiseks, et mul on endal kasutusel laitmatult reeglitekohaselt paigaldatud ja ühendatud kaabeldus, ning never ever ei ole mitte mingisuguseid probleeme olnud, ega saagi olla. Huvitav, et mõned mehed dsl'i puhul datafiltri olemasolu kahtluse alla pole seadnud ? et nagu netiga tuuga kui telefon heliseb või keegi toru tõstab ?
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
25.04.2003 23:35:21
|
|
|
| to ihvike: kust sa seda välja loed, et ei huvita ? jah, tõsi ta on, kui sul nett töötab, siis on suure tõenäosusega samas piirkonnas kõik korras, aga kui mitte, siis oled sina ilma datafiltrita üks potentsiaalne häire põhjustaja.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
26.04.2003 07:52:30
|
|
|
| Aga Markos, kas selle vidina omandamiseks on siis ainuke võimalus ikkagi starmani tehnikud koju kutsuda ja neile mingit mõttetut tunnitasu maksta?
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dyyp
HV kasutaja

|
26.04.2003 14:37:53
|
|
|
| Markos kirjutas: |
| See filter ei käi mitte prügikasti, vaid teleka, modemi ja sissetuleva kaabliotsa vahele. Kui sul filter peetis oli, siis tuli see välja vahetada, mitte prügikasti lennutada. Kui sul telekas mingit paska peaks genereerima hakkama, on su modem esimene, mis sellekohta pahasti arvab ja sina kohe helpdeski helistama ning teenusepakkujat sõimama. Krt kuidas küll inimesed nii lihtsatest asjadest aru ei saa. ML'is said sellised risti vastupidi talitajad, asjatuid väljakutseid teinud tegelased hoobilt arve. |
Krt kuidas küll teie seal starmanis aru ei saa et inimesed ootavad kvaliteetset teenust.kui teenus on ebakvaliteetne siis sünnivadki minusugused isehakanud spetsalistid,OK see oli nüüd irooniaga öeldud,aga sa võiks kah ennast nats tagasi hoida oma kriitikaga.olen enda ja starmani vahelised suhted siiamaani ise ära klaarind ja foorumisse pole neid toppind aga kui soovid, siis ka põhjendus sulle miks see filter prügikastis on.
tellisin Starlight paketi ,Paigaldati 3 päeva peale tellimust,töötas kaks päeva kusjuures telekal(2tk.)läks pilt kohe peale paigaldust sitaks(montöör lubas ise TV mehed saata lähiajal,ei saatnud).
helistan 1770 räägin pilt telekal nigel,ja netti pole.saadeti montöör 6 päeva pärast.käis mees kuskil üleval võimu juures ära keeras vist signaali levelit juurde,tulemus, pilt nii enam vähem-net nagu vahelduv vool on/off.
veel 5 päeva möödas,Net lakkas olemast,pilt sitt.helistan 1770 ,sealt vastus, tööd palju,esimene montöör vabaneb 2 nädala pärast.mis mul üle jäi, OOTASIN.
vahepeal tuli aga kuuarve kus täisnähvakas tele pildi ja neti eest mida olin saanud tarbida vast 5 päeva kokku üldse selle aja jooksul,vihastasin ja tõin tööjuurest kaabli testri ning hakkasin ise uurima miks asjad on nii nagu on,järeldus filter pees,ühendused ebakvaliteetsed(vale mõõduga f otsad vale kaabli otsas,puhastamisel vigastatud koaksi soont)kaablis jõhkrad murdekohad sees ja splitter kah poolpidune,võttis 3 Db signaali maha.Kusjuures kogu see kompott on Starmani poolt paigaldatud.viskasin siis filtri minema,ja tulemus.
pilt enamvähem, net kah toimib enamvähem kord päevas kukub maha.ootan montööri edasi.
1 Nädal hiljem jõudis kohale kaua oodatud montöör.selgitan talle siis mis ma tegin ja mis veel viga on ja et ka uut filtrit oleks vaja, vana uurib teleka pilti ja kontrollib netti,ja üllatuslik oli tema poolne vastus ,et pilt on ju ,ja ka net töötab mis sa veel tahad. see võttis nii tummaks et ma enam kaabli seisukorrast üldse ei hakanud rääkima,küsisn et kas saaks siis uue filtri vahele,tema vastus, et kui ilma töötab siis las jääb nii.
Näitasin mehele selle peale ust.
Järgmine päev ostsin ise uue koaksi ,splitteri ja F´id ehitasin ise oma koju uue võrgu(2telekat,raadio,kaabelmodem)
tulemus-pilt korras,net püsti CA kolm kuud praeguseks.probleeme pole.mina rahul(ja ilmselt ka Starman)
kuid esimesel võimalusel ma loobun starmani teenustest sest ka saamata jäänud teenuste eest saadud arve annuleerimine nõudis kokku umbes 4 tundi minu aega.(vaidle/käi kontoris kohal/kirjuta avaldus).
|
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
v2lk
Lõuapoolik

|
26.04.2003 14:48:28
|
|
|
| irw. aga mul eelmises kohas kunagi oli STV kapp koridoris ja see 10ne auk, kust koks v2lja tuli, oli oma teravate 22rtega ryysi katki l6ikand ja pool varjestust ka ja see oli siis kilbi kere vastas. mehed k2isid ka mingi 4 korda kohal enne kui avastasid, algul olid mokad t2itsa t6llakil, et noo mida-mida, k6ik ju korras ja signaal selline l2bu et raadiotki ei kuula. 6nnex mina polnd klient, k6igest naaber.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
28.04.2003 17:21:04
|
|
|
| to voyager_est: muide, ma seletasin ka selle teema suht hästi lahti, kodanik miilitz näiteks sai sellest väga ilusti aru, miks teised ei saanud ? tark inimene lööb kasvõi google lahti ja uurib välja misasjad need cached sellised on, kuidas toimivad ja millised on näiteks võimalused klientide automaatseks nende juurde juhatamiseks. Ma ei ole inimene, kes näljasele kala pakub, ma annan õnge. Kes tahab asjadest aru saada, peab ise ka piisavalt tööd tegema, isegi kui kõik kandikul ette tuua, pole sellest valdavas enamuses ka tuhkagi kasu, kuna vajalikud eelteadmised on rangelt puudulikud.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miilitz
HV vaatleja
|
28.04.2003 17:55:30
|
|
|
kahe päeva jagu poste kadus müstilisel kombel sellest threadist.
aga jah, markosel on google osas õigus. selle kasutamisoskus peab igalühel olemas olema. nagu mina aru saan töötab see fasttrackiga (port 1214) ning edonkey/emule jne ei tööta? võin ka eksida ofc
aga postidest on küll kahju, varsti hakkab jälle keegi karjuma selle p2p cache teemal.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
28.04.2003 18:17:01
|
|
|
| miilitz kirjutas: |
kahe päeva jagu poste kadus müstilisel kombel sellest threadist.
aga jah, markosel on google osas õigus. selle kasutamisoskus peab igalühel olemas olema. nagu mina aru saan töötab see fasttrackiga (port 1214) ning edonkey/emule jne ei tööta? võin ka eksida ofc
aga postidest on küll kahju, varsti hakkab jälle keegi karjuma selle p2p cache teemal. |
Kui asi huvitab, siis tee uus teema! Antud p2p küsimus oli selles temas sügavalt OFFTOPIC ja sellepärast ka selle ära puhastasin.
Edaspidi paluks vältida OT küsimuste arutamisest.
Edit: Puhastasin oma puhastust ja tõin äralõigatud jupi uue teemana tagasi
Teema ise aga siin
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
| Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
6 :: |
134 |
|
| tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
28.04.2003 21:26:52
|
|
|
Niisiis, tuleks veidi TOPIC-u juurde tagasi.. teeks veidi abistamistööd, mida äkki paljud vajavad...
1) Viimase aja trend on miskitpärast kokkujooksev kaabelmodem, kusjuures uuemate partiide Webstar modemitega.. dunno, täilik müstika, mingit algoritmi või eripära pole, lihtsalt suvaline isend jookseb kokku ja kõik, modem paistab liinil aga traffic 0, modemi rebu ja kõik jälle töötab, aga selline asi on väga tüütu ja ei ole "normaalne lahendus". Neid juhtumeid on kõige rohkem Lasnamäel. Modemi viga see olla ei saa, teises võrgusegmendis töötab ju laitmatult.. hetkel selle jama lahendamisega veidi kimpus, kipun kartma, et mingi keskseadme soft/konfi ja modemitootja softi versioonide vaheline konflikt. Lahendust kiiresti (ses mõttes et mõne nupuvajutusega) kindlasti ei leia. Sellega tuleb meil paras kaikavedamine.
2) TTÜ katkeval ühendusel oli oma seletus: eetrihäire. Kahjuks oli see selline väike nilbe asjandus, et iga ~10min jooksul käis 8 sekundiline tööstuslikult keelatud sagedusel võrguväline "aparaat". Pakutakse, et see on mingi turvaelement (andur vms), mis kas oli väga valesti või mittereeglipäraselt paigaldatud. Kahjuks pole keegi neist kaitstud. Tegu oli TTÜ akadeemia tee 9 ühika ühe tiivaga (mingid kõrgemad korrused, ei mäleta täpselt). Ma ei tea mida ülikool või leidlikud üliõpilased seal tegid, aga oma ligimesi netikasutajaid segasid nad täitsa täiega. Kuna võrguvälised jamad pole starmani rida, siis anti see edasi Sideametile.
3) Tallinnas võeti hiljuti tavakasutusse EuroDocsis kaabelside, Asi jookseb paralleelselt tavalisele docsisele. Hetkel on see töös vaid lasnamäel, beetatesteriks näiteks mina ise. Kuna asi töötab piisavalt korralikult (kuigi komistuskivisid oli täitsa olemas), siis lasti see massikasutusse. Üldkasutusest on sellel mõned suured plussid:
a) enam ei liitu vanematele kaartidele kliente, see aga tähendab, et kanal ei lähe umbe
b) uued liitujad saavad vabamalt hingata
c) need, kes väga virisevad kiiruste üle, saab kantida uuele vabale EuroDocsisele, mis omakorda teeb vabamaks teiste olijate elu.
NB! Kuna asi on väga toores, siis võrdset töökvaliteeti (just stabiilsuse seisukohalt) vanaga võrreldes on vara loota.
Varsti võetakse see kasutusele üle tallinna+lähilinnad (viimsid-keilad-sakud-jürid-jne). Loomulikult välkkiirelt see protsess ei toimu, kuid tuleviku silmas pidades perspektiivikas (uute kanalid nii pea umbe ei jookse, vanadel aga hakkab kanal vaikselt vabanema).
|
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
1 :: |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
TzigaLind
HV veteran
|
29.04.2003 15:13:50
|
|
|
Üleminek eurodocsis'ele peaks tähendama ka vanemate modemite(com21,jne) väljavahetamist?
_________________ Piix! |
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
29.04.2003 16:17:43
|
|
|
| Ei, lihtsalt docsise peale uusi kliente enam ei lisata, kõik uued liitujad lähevad eurodocsise peale. Mingit massilist modemite väljavahetamist küll ei toimu. Lõpptarbija jaoks ei ole vahet, kas ta modem kasutab docsist või eurodocsist.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HDvurle
HV pensionär

|
29.04.2003 21:24:47
|
|
|
Mis nali Starmanil esmaspäeva õhtul toimus?
_________________ Teie küsimused on vastatavad, kuid meie vastused on küsitavad.
IT uudissõnad. Pihuarvuti - pihkar, pihuarvuti kasutaja - pihkur. |
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ahto
Kreisi kasutaja

|
29.04.2003 22:32:56
|
|
|
Peale seda "nalja" oli välisühendus (eriti ping) palju parem
Niiet võib aegajalt korrata
|
|
| Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
88 |
|
| tagasi üles |
|
 |
voyager_est
HV Guru

|
29.04.2003 22:51:01
|
|
|
Ha ha !!!
Proovige te ainult seda korrata...
Kurat terve jupp AK'd ja 24'ja jäi nägemata.
|
|
| Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
66 |
|
| tagasi üles |
|
 |
v2lk
Lõuapoolik

|
29.04.2003 22:56:43
|
|
|
mul koplis sama lugu.
ja siis veel see, et oh sa raisk, enne ainult tundus, nüüd testisime: t6esti V.92 naabril on kiirem kui Mini. kiirusetestis j22b küll alla, aga kui pikka aega t6mmata, saab l6puks enne k2tte. ma n2en siin ainukest seletust selles, et starmani v2lisyhendus on koomas. samas pole kuulnud et oleks. ilge kamm küll. proovitud sai ftp://updates.redhat.com -ga.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
29.04.2003 23:48:58
|
|
|
| Toitevõrgu rike.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
03.05.2003 11:26:18
|
|
|
| v2lk kirjutas: |
| mul koplis sama lugu....t6esti V.92 naabril on kiirem kui Mini... starmani v2lisyhendus on koomas... |
tsekatud, hoopis upstream osati ja piirkonniti kitsavõitu.. arvestades osa kopli ja põhja-tallinna sidekvaliteeti (justnimelt sealsed "ülesostetud" väikeoperaatorite võrgud), siis eriti kanalilaiendust teha ei anna (nagu puhtamatel piirkondadel), vaid tuleb plaanilist upgrade't oodata.. see aga planeeriti vist järgmiseks nädalaks, kui ma ei eksi
|
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
v2lk
Lõuapoolik

|
03.05.2003 18:19:41
|
|
|
ok, tore. testime siis j2lle kui j2rgmine RH distro tuleb
muide, kas keegi seletaks, kuidas (ja kas) saaks teha seda pulli, et yhesuunalise
koksi v6rgu korral kasutada uploadiks telefoniliini. mul tuttaval selline asi, et tele2 ütles sorry,
ei saa netti kuna pole uploadi kabla vms. siis ta r22kis, et teeks niimoodi, et usas vanasti tehti,
tele2 ütles, et teeks küll aga n22 ei oska
imelik.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
03.05.2003 18:31:02
|
|
|
| Jah, seda nimetatakse tagasijooksuks, ehk upstream channeliks. Paraku ei ole asi mitte tele2 mitteoskamises, vaid see suht võimatu kuna ilma selleta kaablimodem ka nagu liinile tulla ei taha.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
v2lk
Lõuapoolik

|
03.05.2003 18:33:19
|
|
|
| mingi vastava modemi peaks ju saama? seda tehti ju kunagi ja praegugi kindlasti tehakse ameerikas ja venemaal jms. hullumajades.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
03.05.2003 18:45:37
|
|
|
| Isegi kui seda kunagi tehtud on, ei usu ma kohe sugugi, et selline nn modem tele2 CMTS'ile meeldiks. Tegemist ikkagi standardiseeritud komplekslahendusega, mitte mingi aretisega.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
v2lk
Lõuapoolik

|
03.05.2003 18:51:58
|
|
|
| nojah, seega Atlas Free ikka abiks, pole tal muud loota veel niipeagi. yldse, kas kellelgi sellist ideed juba ei tule vaikselt et hakkaks linnades ehterneti kaablite massilise vedamisega peale? sellises linnas nagu T6rva praktiseeritakse asja tugevalt, kaablid jooksevad korrusmajade katuselt-katusele, k6ik on 1 suur r66mus v6rk, filme vahetatakse omavahel 100Mbps
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
03.05.2003 19:14:02
|
|
|
| Mida sa siin massitad, CAT5 kaablit kannatab maks 120-150M vedada ja siis on kõik, suurt looma ei tapa sellega või mis ? Pikemaid vahemaid pead tahes tahtmata ikkagi optika/leased line/dsl'ga ületama.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|