Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Maldur
HV veteran
|
13.07.2007 00:44:40
|
|
|
jnt
Nii see ongi et odavaimad -seepärast pole seal ei standby modet ega ka võrgulülitit. Kokkuhoid selleks et sulle oleks odavaim ja tootjale ka mingi piisav kasumlikkus jääks.
Cb4
Sa ei saanud vist ähmiga küsimustest eriti aru. Nimelt ei ole oluline kas pealüliti asub Iisakul, Viljandis või tööstushoones. Elektrikuna oleksid võinud taibata et küsimus puudutas pealüliti paiknemist süsteemis toitefiidri ja tarbijatega. Et mis seos antud teemaga siin? Vaata - toitefiider on kui võrgujuhe seadmele, pealüliti on kui võrgulüliti seadmele, tarbija on kui võrgust tarbiv seade.
Ka ei seadnud ma kahtluse alla seda kas suudad pealüliti ära tunda vaid huvitusin sellest mis juhtub kui see lülitub - kas jääb maja vait ja pimedaks või suriseb ainult külmik edasi või kustub öölamp magamistoa kardina taga.
Teadmised on tekkinud rohkem kui 20 aastase kogemusega olmeelektroonika vallas, ka olen vene ajal töötanud tööstuselektrikuna 4 kategooria tasemel (siis nimetati nii pädevust).
jnt
Sa võid julgelt kasutada pikendusjuhet lülitiga või paigaldad olemasoleva asemele korraliku võrgulüliti, midagi ohtlikku ei juhtu selle subbakaga sellest mitte kuidagi. Nii on enne tehtud ja tehakse veel. Ainus mis juhtub kindlat - maksad Eesti Energiale vähem (arvan et see meeldiks meile kõigile ).
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
13.07.2007 01:56:04
|
|
|
Maldur kirjutas: |
jnt
Nii see ongi et odavaimad -seepärast pole seal ei standby modet ega ka võrgulülitit. Kokkuhoid selleks et sulle oleks odavaim ja tootjale ka mingi piisav kasumlikkus jääks.
Cb4
Sa ei saanud vist ähmiga küsimustest eriti aru. Nimelt ei ole oluline kas pealüliti asub Iisakul, Viljandis või tööstushoones. Elektrikuna oleksid võinud taibata et küsimus puudutas pealüliti paiknemist süsteemis toitefiidri ja tarbijatega. Et mis seos antud teemaga siin? Vaata - toitefiider on kui võrgujuhe seadmele, pealüliti on kui võrgulüliti seadmele, tarbija on kui võrgust tarbiv seade.
Ka ei seadnud ma kahtluse alla seda kas suudad pealüliti ära tunda vaid huvitusin sellest mis juhtub kui see lülitub - kas jääb maja vait ja pimedaks või suriseb ainult külmik edasi või kustub öölamp magamistoa kardina taga.
Teadmised on tekkinud rohkem kui 20 aastase kogemusega olmeelektroonika vallas, ka olen vene ajal töötanud tööstuselektrikuna 4 kategooria tasemel (siis nimetati nii pädevust).
jnt
Sa võid julgelt kasutada pikendusjuhet lülitiga või paigaldad olemasoleva asemele korraliku võrgulüliti, midagi ohtlikku ei juhtu selle subbakaga sellest mitte kuidagi. Nii on enne tehtud ja tehakse veel. Ainus mis juhtub kindlat - maksad Eesti Energiale vähem (arvan et see meeldiks meile kõigile ). |
Tore...siis saad vähemalt aru mida räägin. Kuid siiski kontrolli üle oma teadmised poolide suhtes...Mis iganes induktiiv takistust omavate sedamete käitumine pinge kadumisel!
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
1 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
13.07.2007 02:11:56
|
|
|
Jutt ju trafodest mitte poolidest.
Ma oma kogemusest ei tea nimetada ühtegi juhtu mis ei laseks soovitada tavalisele trafoga võimendile primaarahela lülitit. Tuleme tagasi selle juurde kui sul 5-6 näpitud seadme asemel on hingel juba 50-60 seadet. Seniks luban sulle et kui juhtun nägema kuskil elektroonilisel kujul mingi trafoga seadme skeemi siis saad sellest lingi. Mul pole selle vastu midagi kui keegi silmaringi avardada saab.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
13.07.2007 09:42:50
|
|
|
tsitaat: |
Jutt ju trafodest mitte poolidest.
|
ma olen veel juhm edasi aga trafo = kajs või enam pooli, millest 1 indutseerib magnetvälja, mis teiste poolide keerdudega lõikudes genereerib elektrivälja.. vooluvõrgus olev trafo tarbib ise. akudel oleks sama asja nimeks " iseeneslik tühjenemine" ..
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
13.07.2007 11:05:50
|
|
|
Trafo pool...suht savi kui aus olla, Poolisk nimetame ühe mähisega juppi, Trafoks vähemalt siis kahe mähisega!
Ma usun et elektroonika seadmeis nii on, sa ei vaidleks muidu nii usinalt. Krt asi kuidagi kahtlane ikke, mul nii hästi meeles kui USAI rääkis seda...elektronika õps siis!
Seda teadsin ennem et kõrgema pinge juures juhtub see kergemini ja pea et alati! Nt liinide kommutatiivsed ülepinged-see on täpselt sama asi..
Aga kuule vana sa oled?
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.07.2007 11:44:17
|
|
|
oh neid koolitusi saamud elektrikuid küll - viige oma tunnistused kooli tagasi, kui lihtsaid pöhiteamisi ei tea! Nimelt koormab trafo lylitusel pinget, kuna tema v6imsus on piiratud sdadme jaoks vajalikuga! Teiseks on toites sild, kondekad, stabilisaatorid... jms. koormused. Kolmandaks, trafo pole alajaama 3-faasiline trafo! Lugege Kirchoffi seaduseid!
Postitatud mobiililt
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
anim
HV kasutaja

|
13.07.2007 11:52:29
|
|
|
Cb4 - osalt ikka õigus ka - aga selliste soovimatute indutseerimiste ära hoidmiseks ongi spetsiaalsed võrgulülitid. Minu teada on nende eripäraks (lisaks voolu taluvusele) veel kiirelt avanevad/sulguvad kontaktid - seda just selleks. et ära hoida "sädelemist" mis võib endaga kaasa tuua soovimatuid sekundaarpinge impulsse
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
13.07.2007 16:02:44
|
|
|
Poolid on enamasti ilma magnetsüdamikuta ja ühe mähisega, kui lisame metallist südamiku ja teise mähise siis alles muutub asi trafoks ning nii selle asja nimetus oli ja ilmselt jääb.
See teema on kaugelt juba OT kuna reaalne abivajaja on kas pikenduse lülitiga paigaldanud või kuulab seda urinat tülpinult edasi kuna see jutt temani kindlasti ei pruugi jõuda. Praktiline ja 100% toimiv lahendus on siin korduvalt pakutud välja.Kui kuskil keegi tahab kindlast mingeid viitega lüliteid panna trafole ette ja taha siis palun - vaba maa ometi! Mõttetu see on aga hullu ka sellest ei sünni.
tsitaat: |
Aga kuule vana sa oled?
|
Tahad naiseks tulla? Tänan ei , on naine kodus, lapsedki olemas!
viimati muutis Maldur 13.07.2007 16:30:18, muudetud 2 korda |
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
13.07.2007 16:22:11
|
|
|
ei taha naiseks tulla...Lihtsalt tore et sa väga noor ei ole...
Mõnda ega tagasi oli just see statistika kus oli näha et siisn vist 2 üle 35 ning enamus on alaealised...
Ise seal vahepeal..
aga jah..ühesõnaga vaidlus lõppes
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aivar88
HV veteran
|
18.02.2009 17:28:54
|
|
|
kus alles kaevasin vana teema üles.
endal ka woofer suriseb natuke, on kuulda kui arvuti kinni panen aga kui woofer enam mingit helisignaali ei saa mingi5 min siis ta lültiab ennast automaatselt välja ja surin kaob...
aga seletage keegi, milleks on woofril 180 / 0 faasi? lüliti ??
|
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
5 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
rixvilll
HV kasutaja
|
18.02.2009 17:29:59
|
|
|
See faasipööraja lülitab mis faasis valjukas mängib. näiteks: kui faas on 0, siis membraan liigub väljapoole ja kui faas on 180 siis liigub membraan sissepoole, ehk siis sama efekt kui vahetaksid ära + ja - juhtmed omavahel. Ja kui on peale 0 ja 180 ka muid kraade, siis sellega saab juba väga täpselt panna woofer mängima vastavalt üldisele kõlari süsteemile. Faasikaldeid süsteemis põhjustavad aga filtri ehituse eripärad.
viimati muutis rixvilll 18.02.2009 17:40:16, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aivar88
HV veteran
|
18.02.2009 17:31:27
|
|
|
rixvilll kirjutas: |
DyFendeX, meil on juba aasta 2009 Ilmselt on abivajaja omale lahenduse leidnud juba poolteist aastat tagasi. |
ma ei ürita siin teiste probleemi lahendada.. andsin märku enda probleemsit ja küsimuse.. ei hakand uut teemat tegema
|
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
5 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
rixvilll
HV kasutaja
|
18.02.2009 17:43:03
|
|
|
DyFendeX, sorry, aga kui ma sind tsiteerisin siis justkui jäi sinu küsimus mul kahe silma vahele, ausõna.
_________________ regret all the things i have done wrong... |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
19.02.2009 15:15:19
|
|
|
rixvilll kirjutas: |
See faasipööraja lülitab mis faasis valjukas mängib. näiteks: kui faas on 0, siis membraan liigub väljapoole ja kui faas on 180 siis liigub membraan sissepoole, ehk siis sama efekt kui vahetaksid ära + ja - juhtmed omavahel. Ja kui on peale 0 ja 180 ka muid kraade, siis sellega saab juba väga täpselt panna woofer mängima vastavalt üldisele kõlari süsteemile. Faasikaldeid süsteemis põhjustavad aga filtri ehituse eripärad. |
Just nii ta on Istu sinna kus sulle meeldib kuulata/kus tavaliselt viibid, ning pane nupp ühte ja siis teise asendisse. Vahe peaks olemas tuntav. Ja kui tahad täpselt teada mis juhtub kui üke element mängib "õigesti" ja teisel polaarsus vahetatud, siis katseta seda suvaliset kõlaritega. Pane kõlarid kõrvuti, mine sise sinna vahele ja saad kohe aru et midagi on valesti.
Aga surinat võib teha kas trafo või siis element, kui võim nii jura et laseb mingi signaali siiski elementi. Samas kui 5min. pärast vait jääb siis pole ju hullu.
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|