Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Videokaardi radikad ja cooler? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Robot
Bännitud

sõnum 27.04.2003 13:38:27 Videokaardi radikad ja cooler? vasta tsitaadiga

Kust voiks osta selliseid asju? Beestingus oeldi et minu Hercules R9500pro jaoks pole neil
mitte kui midagi pakkuda ja see Zalmani imekuuler ei pidavat ka sinna peale mahtuma.
Momendil sidusin niidiga GPU peale (lisaks originaalile) mingi tugeva ohusurvega vendi (hea vent) ja kaardile ylevalt peale puhuma (maluradikatele peamiselt) panin mingi eriti voimas 2,5W 12V mingi toostusseadme ventika. Aga kas siis professionaalselt ei saaks midagi kinnitada ja valmiskaupa osta?

traks
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.04.2003 13:56:26 vasta tsitaadiga

kõikide eelduste kohaselt peaks see zalmani imeriist sinna peale sobima küll. jahuti kinnitamiseks on augud olemas ja hercules on järginud ka ati reference disaini.

zm80-hp juhend r9x00 kaartidele:
http://www.zalman.co.kr/english/news/20021018.htm

ehk siis pigem võtaks ma selle kaitsva raami ümbert ära, kui hakkaks seda vahet kompenseerima ohtra termopasta kasutamisega icon_biggrin.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Robot
Bännitud

sõnum 27.04.2003 14:12:55 vasta tsitaadiga

traks kirjutas:
kõikide eelduste kohaselt peaks see zalmani imeriist sinna peale sobima küll. jahuti kinnitamiseks on augud olemas ja hercules on järginud ka ati reference disaini.

zm80-hp juhend r9x00 kaartidele:
http://www.zalman.co.kr/english/news/20021018.htm

ehk siis pigem võtaks ma selle kaitsva raami ümbert ära, kui hakkaks seda vahet kompenseerima ohtra termopasta kasutamisega icon_biggrin.gif

Beestingust oeldi et kondekad jaavad ette. Natuke kallis lobu proovimiseks ja siis minema viskamiseks. Muidugi see kaardi tagapoolne GPU redikas peab nagunii ara votma.

Wiltz
HV Guru

sõnum 27.04.2003 15:14:13 vasta tsitaadiga

on sul vaja nii mäluradikaid kui gpu oma, või ainult gpu'le?
"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
Robot
Bännitud

sõnum 27.04.2003 15:32:47 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
on sul vaja nii mäluradikaid kui gpu oma, või ainult gpu'le?

Tahaks molemaid, clokkamine jaab peamiselt malu taha, corest soltub vahem (edaspidine tostmine jaab jarjest vaiksemaks).
Tahaks midagi sellist valmisprodukti, kuna lihtsalt ei viitsi ja pole aega ise treida.

traks
HV Guru

sõnum 27.04.2003 15:48:17 vasta tsitaadiga

minu meelest on ruumi küllaga selle zalmani variandi all, asi puutub kaardiga kokku ainult otseselt kiibiga ning uurides r9500pro layouti ei näe mina ka ühtegi kondekat selle ees icon_confused.gif teoreetiliselt ainult heatpipe ise on veel lähedal kondekatele. aga kui zalmani poolt on ametlikult toetatud 9500pro, siis ta järelikult sobib sinna!

krt ixbt ei luba pilte linkida icon_mad.gif
igatahes herculese ja ati reference võrdlus on näha siin artiklis:
http://www.digit-life.com/articles2/radeon/r9500pro-giga-herc.html
zalman küljelt
9700pro zm80-hp küljelt

nii et vist mahuvad isegi mingid mäluradikad sinna alla thumbs_up.gif

viimati muutis traks 27.04.2003 15:54:09, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 337 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 304
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 27.04.2003 15:53:14 vasta tsitaadiga

hmm, nojah, mõcingi seda, et äkki saan sulle mingi sellise symboolsema summa eest mälude peale midagi teha. point selles, et hakkan just omale tegema täiskomplekti radikaid, videomemile ja ning cpu'le teen ühe karmima icon_wink.gif puhtast punasest vasest teen neid, selles mõttes enam paremat nagu kuskilt ei kipu saama icon_biggrin.gif ex ma lasen korralikult ribisid ja põhjad on plaanis ka ilusti ära liffida, võib vist nimetada selles suhtes valmis asjax küll 8)
ega mul seda vaske ülearu palju ei ole, aga korralikud radid mäludele saaks tehtud küll topelt ma usun, no mai tea, kui huvitab sis võib edasi arutada sel teemal.

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
tagasi üles
Robot
Bännitud

sõnum 27.04.2003 16:29:16 vasta tsitaadiga

traks kirjutas:

Tundub need pildid on Zalman NZ-50'st, mis on vaiksemate mootmetega cooler kui NZ-80
ja mahub kaardile peale kui kaardi teisepoole gpu-radikas maha votta. Vahest see olekski
hea idee et osta just see vaiksem Zalman, jahutuseks voib mingi tagasihoidlikuma vendi
ju veel kaardile pealt puhuma panna.

Wiltz kirjutas:
hmm, nojah, mõcingi seda, et äkki saan sulle mingi sellise symboolsema summa eest mälude peale midagi teha. point selles, et hakkan just omale tegema täiskomplekti radikaid, videomemile ja ning cpu'le teen ühe karmima icon_wink.gif puhtast punasest vasest teen neid, selles mõttes enam paremat nagu kuskilt ei kipu saama icon_biggrin.gif ex ma lasen korralikult ribisid ja põhjad on plaanis ka ilusti ära liffida, võib vist nimetada selles suhtes valmis asjax küll 8)
ega mul seda vaske ülearu palju ei ole, aga korralikud radid mäludele saaks tehtud küll topelt ma usun, no mai tea, kui huvitab sis võib edasi arutada sel teemal.

Kui ostan selle va"iksema Zalmani NZ-50'e, siis voiks ka maludele toesti normaalsed
vasest radikad panna (loodetavasti mahuvad koos selle NZ-50'ga). Voibolla jaavad need
originaalid toesti lahjaks isegi ventilaatori puhumise juures.
No kui kusagilt ametlikult osta neid ei saa (raisk ajab ikka narvi need meie kaubandusvorgu tegijad-piixud), siis pean ju leidma inimese kes need teeks, kuna endal pole ei vaske ega
tooriistu ja taipu.

traks
HV Guru

sõnum 27.04.2003 17:04:27 vasta tsitaadiga

Robot kirjutas:

Tundub need pildid on Zalman NZ-50'st, mis on vaiksemate mootmetega cooler kui NZ-80
ja mahub kaardile peale kui kaardi teisepoole gpu-radikas maha votta.

ei ole, esimene küljelt pilt on zm80-hp geforce4ti peal, mis on oluliselt pikem radeonist, sellepärast võib jääda mulje et see on väiksem icon_smile.gif

toon siia siis nende kolme mudeli pildid:
zm50-hp
zm80-hp
zm80a-hp
zm50-hp pealtvaates

ma arvan, et see kõige väiksem jääb kahjuks mäluradikatele ette, sest see on madalam kui zm80x-seeria ning laius ulatub mälukiipideni. aga võimalik ka et ei ulatu, kuna 9500prol on väikesed bga mälud üleval ääres kenasti reas icon_confused.gif
siis oleks zm50 neist tõesti kõige parem variant, sest siis ei jää suur kiibi radikas ette ning nii ei seata ka piiranguid mäluradikate kõrgusele.
zm80-ga peaks aga kasutama väiksemaid mäluradikaid ja ka kuumust on raskem eraldada kuna nad jäävad suure radika alla thumbs_down.gif

tagasi üles
Faramir
HV kasutaja
Faramir

sõnum 27.04.2003 17:19:21 vasta tsitaadiga

Mis Herculese kaardi oma mäluradikatel häda on. Sellel kaardil, mida mina nägin olid küll kohe ilusti radikad mäludel peal (kui ma ikka õieti mäletan).
Robot
Bännitud

sõnum 27.04.2003 18:03:58 vasta tsitaadiga

Faramir kirjutas:
Mis Herculese kaardi oma mäluradikatel häda on. Sellel kaardil, mida mina nägin olid küll kohe ilusti radikad mäludel peal (kui ma ikka õieti mäletan).

Algul (enne ostmist) arvasin ka et mis siis et va"iksed on ja et pole vasest.
Hiljuti aga selgus selline asi, et koigepealt oli pandud kaardile ylevalt peale puhuma yks
korralik ventilaator ja malu andis klokkida 305mhz'ni (310mhz artefaktid), siis votsin selle
vendi maha ja panin nooriga kaardi molemale kyljele mingid vaiksemad vendid (tavalised
prose vendid) ning yllatusega selgus et juba 300mhz juures viskas pildi segi, siis votsin
need vendid maha ja panin (veelgi voimsama kui algselt) ylevalt taas vendi toole ning
taas tootab 300mhz juures normaalselt.
Arvan et radika suurus pole probleem, kuna ventikatega annab ju ikka maha jahutada,
vaid tundub et probleem on hoopis selles et originaalradika material on nii sitt et
lihtsalt ei kanna kuumust yldse edasi.

viimati muutis Robot 27.04.2003 18:08:11, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Faramir
HV kasutaja
Faramir

sõnum 27.04.2003 18:55:02 vasta tsitaadiga

Nojah, kui just klokkida on isu, eks siis pea nuputama küll midagi paremat mäludele peale. Oma Radeon 8500-l sai just Titan TTC-CUV2AB cooler originaali asemele pandud. Peamine, mis häiris oli rõve pinin, mida vana cooler tegi. Uus on natuke vaiksem küll, kuigi lootsi et veel vaiksem. Panin ilusti Arctic Silver 3 kah vahele ja nurkadest Super attackiga kinni, aga nüüd kui proovisin kellata ja 3dMark 2001 teha (et endisega paremini võrrelda), siis jooksis täna juba 300 Mhz peal kokku, mälusid samal ajal ei kellanud. EI tea, peab vist pliiatsitrikile mõtlema hakata ja loomulikult ei ole kaardi mäludel üldse radikaid.

Aga kas Radeon 9500prod pn üldse kellata vaja v.a. 3dMarki skoori tõstmiseks. Minugi Radeon jooksutab pragusi mänge väga hästi? icon_smile.gif

Robot
Bännitud

sõnum 27.04.2003 19:35:31 vasta tsitaadiga

Faramir kirjutas:
Nojah, kui just klokkida on isu, eks siis pea nuputama küll midagi paremat mäludele peale. Oma Radeon 8500-l sai just Titan TTC-CUV2AB cooler originaali asemele pandud. Peamine, mis häiris oli rõve pinin, mida vana cooler tegi. Uus on natuke vaiksem küll, kuigi lootsi et veel vaiksem. Panin ilusti Arctic Silver 3 kah vahele ja nurkadest Super attackiga kinni, aga nüüd kui proovisin kellata ja 3dMark 2001 teha (et endisega paremini võrrelda), siis jooksis täna juba 300 Mhz peal kokku, mälusid samal ajal ei kellanud. EI tea, peab vist pliiatsitrikile mõtlema hakata ja loomulikult ei ole kaardi mäludel üldse radikaid.

Arvan et see cooler pole originaalist suurt parem (hind ka ju odav) aga pinget tosta
ei soovitaks, valja arvatud siis kui kaardi hind suht savi. Mul naiteks on kaart ikka suur
valjaminek.

Faramir kirjutas:

Aga kas Radeon 9500prod pn üldse kellata vaja v.a. 3dMarki skoori tõstmiseks. Minugi Radeon jooksutab pragusi mänge väga hästi? icon_smile.gif

No esiteks 3dMarki skoor on hasart, mis ikkagi naitab taiesti reaalselt kui heaks sa oma
masina upgradenud veel oled. Aga ega neid mange ei jooksuta piisavalt hasti, nii et enam
rohkem vaja pole, ikka ykskoik milline tanapaeva voi ka tuleviku parim kaart mitte.
Naiteks GTA3's tuleb kiirel soidul monikord harva ikkagi kerge "pidurdamise noksakas"
sisse. Ideaal oleks lihtsalt et koik jookseks kuvaril nagu seepi samamoodi nagu oues-tanaval.
Kovaketta kiirus on muidugi ka tahtis.
Aga kui saad 1000 punni juurde, siis teeb see ju sama valja nagu oleks ostnud 3000 eeku
kallima kaardi (ka ju raha).

Wiltz
HV Guru

sõnum 28.04.2003 01:22:29 vasta tsitaadiga

õige jutt robot! thumbs_up.gif sellist asja nagu piisavalt hea mazin põmst ei ole, alati on midagi, kus on vaja rohkem, küll selle eest hoolitsevad need vennad, kes mänge ja progesid teevad icon_wink.gif
aga jah, originaali mäluradikad on pehmelt öeldes nali. see on ikka midagi muud,kui paned korralikud massiivsed täisvasest jupid, liffitud põhjaga ja õhuxe kihi AS3'ga sinna peale. seda ma ei arva, vaid räägin kogemusest icon_wink.gif ja noh, ega ma omale muidu selliseid vidinaid sinna peale ei kleebix icon_wink.gif muidugi pagana ilus on ka see vasejupp!

tagasi üles
Faramir
HV kasutaja
Faramir

sõnum 28.04.2003 19:22:48 vasta tsitaadiga

Robot kirjutas:
Arvan et see cooler pole originaalist suurt parem (hind ka ju odav) aga pinget tosta
ei soovitaks, valja arvatud siis kui kaardi hind suht savi. Mul naiteks on kaart ikka suur
valjaminek.
[

Ise arvan küll, et see cooler peaks parem olema, on teine vasest ja tükk maad ka raskem/suurem originaalist. Ja väga vinge näeb välja kah.
Ega ma ilmselt niipea ei viitsi pliiatsiga jändama hakata küll jah, kui kaardi hind oleks savi, siis ostaks 9800pro icon_lol.gif

See jutt muidugi üige, et paras hasart see masina täiustamine on, loomulikult võiks kogu aeg uuem raud kasutada olla, agarahakott ei kannataks välja ja ega sellest erilist tulu kah ei tõuseks. Ja arvestades, et hiljuti veel istusin 200MMX taga ei kurda üldsegi mitte... thumbs_up.gif

Nova
HV kasutaja
Nova

sõnum 28.04.2003 22:54:57 vasta tsitaadiga

Deem mul endal just sama teema käsil icon_neutral.gif oleks vaja Connect3d radeon 9700prole uusi radikaid ja ventikat... ja Via KT400-le oleks ka mingit tõhusamat asja vaja. Mõtlesin ise just sellele Titani VGA vendile ... se on Herculesel minuteada defauldina peal!? icon_neutral.gif Mõtlesin et panen selle kaardile ja kt chipile kaa... läheb sinna täpselt. Aga!!???? mida panna kaardi mälule? ja järsku on mingeid paremaid ventika vidinaid. Tt blue- või orange orb. kas need järsku variandid ei ole icon_question.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 29.04.2003 16:34:38 vasta tsitaadiga

Faramir: soovitan sul selle pliiatsitriki oma kaardile siiski 2ra teha, asi pole yldse raske... ise tegin mingi paar korda ja midagi ei l2inud pe*se icon_razz1.gif midagi ei saagi juhtuda kui pinget ikka korralikult m88dad, ilma m66tmiseta pole aga m6tet yritadagi, 90% t8en2olisusega p6lex asi l2bi icon_biggrin.gif

yhes6naga tee pliiatsitrikk, sa ei kahetse icon_wink.gif thumbs_up.gif

Nova: need blue orb ja orange orb on pehmelt 8eldud saast, nad ei jahuta suurt paremini kui stock kuuler... seega soovitan sul kas ise mingi radikas/vent kokku ehitada v6i m6ni prose kuuler sinna gpu-le aretada icon_wink.gif thumbs_up.gif
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Faramir
HV kasutaja
Faramir

sõnum 29.04.2003 21:43:39 vasta tsitaadiga

Eks ma vaata, praegu nagunii eriti mängimisega ei tegele, aga ilmselt kuagi teen ära, kui just enne kaarti ei vaheta. Millega sa muideks pinget mõõtsid Voltc ja palju see Radeon üldse kannatab?
m8markus
HV veteran
m8markus

sõnum 30.04.2003 12:32:32 vasta tsitaadiga

To wiltz: mis hinnaga teeksid 9700pro-le radikad?
Kommentaarid: 44 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 40
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 30.04.2003 19:34:21 vasta tsitaadiga

Faramir kirjutas:
Eks ma vaata, praegu nagunii eriti mängimisega ei tegele, aga ilmselt kuagi teen ära, kui just enne kaarti ei vaheta. Millega sa muideks pinget mõõtsid Voltc ja palju see Radeon üldse kannatab?

pinget m66tsin mingi vana analoogse vene voltmeetriga icon_razz1.gif
selle pliiatsitriki kohta on ilgelt palju juttu netis, ka voltidest... otsi ja leiad, kui ei siis kysi, mul on kuskil kirjas yks hea link asjast icon_wink.gif
tagasi üles
Nova
HV kasutaja
Nova

sõnum 01.05.2003 08:34:36 vasta tsitaadiga

BTW kas keegi viitsib lolli vagustada... mis asi se pliiatsitrikk on? icon_redface.gif
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 01.05.2003 10:08:19 vasta tsitaadiga

pliiatsitrikk on sama mis voltmod, lihtsalt ilma jubinate tinutamiseta icon_razz1.gif

vaata näiteks siit: http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=953 <---- yks parem koht oli kah aga mul link meelest läinud, äkki Wiltz veel mäletab? icon_razz1.gif
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 02.05.2003 00:51:59 vasta tsitaadiga

jah, palun: http://www.xcl-clan.com/

pliiatsitrikk ise on pliiatsi, õigemini selle söe kui elektrit juhtiva aine, abil videokaardi mälude pinget määrava takisti takistuse muutmine.

tagasi üles
Nova
HV kasutaja
Nova

sõnum 02.05.2003 11:08:07 vasta tsitaadiga

tänan ... asi iseenesest huvitav ja lahe aga kas se mitte mingi aja pärast ei tekita olukorda kus kaart läbi põleb icon_neutral.gif
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 02.05.2003 11:10:20 vasta tsitaadiga

Nova kirjutas:
tänan ... asi iseenesest huvitav ja lahe aga kas se mitte mingi aja pärast ei tekita olukorda kus kaart läbi põleb icon_neutral.gif

kui k6ik 6ieti teed siis ta küll l2bi ei p6le, Wiltz-il t88tab v2hemalt küll juba u aasta nii icon_razz1.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Videokaardi radikad ja cooler? mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.