Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Surxa
HV vaatleja

|
20.06.2007 22:02:31
|
|
|
raivo1119 kirjutas: |
Surxa kirjutas: |
Pole võimalik soovitada ilma teadamata mida telekast ootad ja mida seal peal vaatama hakkad. Kui sul on peamine tavaline analoog/digi PAL pilt siis plasma on parem kui lCD kui tahad korralikult vaadata BluRay ja HD-DVD plaate siis peaks ikka ootama kuni native 1080p telekad jõuavad sinu poolt aksepteeritud hinnaklassi. Hetkel on odavama otsa 1080p vist 27k ja normaalne 33k. Eesti hindadega. Kuskilt mujalt ostes kindlasti odavam. |
Aates 37" Samsung M87 seeria full HD (1080p) 20770 EEK! |
Veidi üllatav, ei suuda leida netist kuskilt odavamalt kui 24000 (ilma tarneta). Ku see ikka on Samsung LE37M87BD siis jube soodne. Ma millegipärast arvan et see on Samsung LE37M87B mis 1366 x 768 resoga.
Aga need samsungid on päris head ja kindlasti odavamad. Kiidetakse igatpidi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
MaxPower
Kreisi kasutaja
|
20.06.2007 23:04:23
|
|
|
See M87 (fullHD) on päris OK asi...üldiselt sellise hinnaga teist korralikku fullHD ma ei teagi. Oli plaan endalegi osta, aga mulle jääb ekraan veidi suureks arvestades vaatamiskaugust. Kardan et pean leppima siiski 32"-ga, sellises mõõdus aga Eestis fullHD saada pole, samas ega vist ei oma ka suurt tähtsust sellise diagonaali mõõdu juures
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
raivo1119
HV vaatleja
|
21.06.2007 01:44:43
|
|
|
Pole võimalik soovitada ilma teadamata mida telekast ootad ja mida seal peal vaatama hakkad. Kui sul on peamine tavaline analoog/digi PAL pilt siis plasma on parem kui lCD kui tahad korralikult vaadata BluRay ja HD-DVD plaate siis peaks ikka ootama kuni native 1080p telekad jõuavad sinu poolt aksepteeritud hinnaklassi. Hetkel on odavama otsa 1080p vist 27k ja normaalne 33k. Eesti hindadega. Kuskilt mujalt ostes kindlasti odavam. |
Veidi üllatav, ei suuda leida netist kuskilt odavamalt kui 24000 (ilma tarneta). Ku see ikka on Samsung LE37M87BD siis jube soodne. Ma millegipärast arvan et see on Samsung LE37M87B mis 1366 x 768 resoga.
Aga need samsungid on päris head ja kindlasti odavamad. Kiidetakse igatpidi. |
See ikka FULL HD 1080p resoga http://www.aate.ee/toote_info.php?id=206659
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mõttetu mees
HV Guru
|
21.06.2007 11:16:13
|
|
|
Kas sellel M87 -l on LED taustvalgus?
|
|
Kommentaarid: 648 loe/lisa |
   |
526 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru
|
21.06.2007 11:16:52
|
|
|
ei ole. M9 on ainus.
|
|
Kommentaarid: 280 loe/lisa |
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
Surxa
HV vaatleja

|
21.06.2007 11:30:54
|
|
|
Aga need samsungid on päris head ja kindlasti odavamad. Kiidetakse igatpidi. |
See ikka FULL HD 1080p resoga http://www.aate.ee/toote_info.php?id=206659 |
Esimest korda näen et Eesti poes saab odavamalt kui kusagilt mujalt. Ajalooline sündmus igatahes.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mygger
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
leimano
HV vaatleja
|
26.06.2007 18:26:48
|
|
|
Lapsevanematel tekkis kindel plaan soetada uus LCD teler. Loomulikult delegeeriti see ülesanne mulle. Olen nüüdseks erinevaid foorumeid ning poode läbi kamminud. Tulemuseks siis parameetrid, mis on olulised:
ekraan - 37 tolli;
hind - kuni 25k;
signaal - Elioni Digi-TV;
kasutusvaldkond - televisioon ja DVD;
vaatamiskaugus - ~3m;
kasutusaeg - 10-15 aastat.
Sõnaga. Vaja oleks leida teler, mis näitaks Elioni Digi-TV-ga võimalikult kvaliteetset pilti ning oleks kasutatav järgmised 10-15 aastat. Ise olen suutnud välja valida 3 võimalikku varianti: Samsa LE37M87BDX, LE37R81BX ning Phillipsi mudeli 37PFL7332/10. Kas kellelgi on antud isenditega kogemusi ning mida soovitate soetada? Tänud ette juba.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
vabarna
Kreisi kasutaja

|
26.06.2007 18:30:35
|
|
|
leimano kirjutas: |
oleks kasutatav järgmised 10-15 aastat |
Kuidas seda tagada?
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
a1
Kreisi kasutaja

|
26.06.2007 22:53:45
|
|
|
vabarna kirjutas: |
leimano kirjutas: |
oleks kasutatav järgmised 10-15 aastat |
Kuidas seda tagada? |
Näiteks nii: TEGELIK RESOLUTSIOON: 1920 x 1080
Kuigi, 15a tundub seadmete järjest lüheneva moraalse eluea seisukohalt liig pikk aeg.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
MaxPower
Kreisi kasutaja
|
26.06.2007 23:46:21
|
|
|
vaadates tänapäeva tehnika arengut siis 10a oleks viimane piir, kui isegi mitte vähem.
Nendest kolmest mis valida, võtaks mina samsa M87...kuigi digi TV-ga on ehk parem pilt antud hetkel sellel philipsil, aga kuna kasutusaeg planeeritakse küllaltki pikaks, siis fullHD IMO oleks kindlam valik!
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
47th ronin
HV veteran

|
27.06.2007 11:48:39
|
|
|
tsitaat: |
Samsa LE37M87BDX, ... ning Phillipsi mudeli 37PFL7332/10 |
mul oli valida nende kahe vahel. otsustasin valida viimase kasuks, sest
1. esimesele ei suudetud nimetada tarneaega (küll aga hinda 26K+);
2. mul puudub kavatsus vahetada välja oma SD dvd kogu (500+ nimetust and steadily growing), seetõttu ei olnud full HD minu jaoks esmatähtis (480p ja 576p upscaling 720p peale on piisav, 1080i/1080p peale mitte eriti mõttekas);
3. samsad, mida olen ise näinud/näppinud, tunduvad raaaaaaaaaaasike uimasevõitu (pisiasi tegelikult küll)
muidugi, kui olin philipsi euronicsist ära ostnud, hüppas nurga tagant välja seal passinud onu Murphy ja kilkas, et kusagil mujal saab sama pilli miski 16K eest. onoffi hinnakirjas isegi on niiviisi kirjas, aga noh, onoff on onoff ja nende hinnapoliitika on ikka megasegane. lohutasin end euronicsi poolt telekaga kaasa antud õllekastiga.
praeguseks olen telekat kasutanud intensiivselt 3+ nädalat (kallis kaasa kodus käiab teist päevad läbi). põhiline kasutus on dvd vaatamine, videoühendus komponentvideo kaudu, progressive scan sees, heli optikaga ressiiverisse.
1. pilt on ilus. mitte midagi üle mõistuse, aga ilus. seni pole service menüüd käppima hakanud, las käib mõnda aega, siis saab korralik häälestus ette võetud.
2. tuuneri uimasust/erksust kommenteerida ei oska, kuna kasutan telekat ainult videomonitorina (dvd ja starmani digibox). menüüd toimivad kenasti, mingit venitamist silma ei hakka.
3. usb pulgalt fotode vaatamine on täitsa lahe. usb pulgalt saab ka firmware uuendust teha (download philipsi weebis).
4. kui pill ennast 'soojaks' mängib (tegelik soojuseritus on minimaalne, talvel ikka tuba ei küta), hakkab kostma pinin, mis vaikses toas ikka mitme meetri kaugusele kostab. kui see peaks valjemaks minema, lähen garantiisse. kui midagi valjemalt mängib, ei ole pininat kuulda.
5. pildiparandusena on sees ainult pixel plus 2. ei viitsinud esialgu rohkem jagada, milline filter/protsess süüdi oli, aga kui kõik olid sees (nagu asi poest tuli), võis tähelepanelikul vaatamisel märgata imeõrna hakkimist. niisiis, kõik muud välja, kuniks tekib aega süveneda.
6. miskipärast tundub, et suu matsumine jutust kaheksandiku juuksekarva võrra lahku läheb. ehk siis heli ja pilt raaaaaaaaaaaaaaaasikene nihkes. vaja jällegi täiendavalt uurida.
ise pakun hindeks kolm koma viis viiest, mis võib nihkuda pigem nelja suunas, kui asja vähegi timmida saab. firmware kustomiseerimise võimalusi tahaks uurida (näiteks menüüde värvilahendusi modiks meelsasti).
soovitus: tõmba siit TVblink Benchmark DVD v1.5 (tasuta), trüki välja samal lehel viidatud .pdf ja võta kaasa, kui poodi lähed. minul kahjuks seda võimalust enne ostmist ei olnud. taganjärele testides leidsin, et see philips sooritab küll peaaegu 90-95% ulatuses. link on küll sigaaeglane, kui oleks mingi mõistlik üldkasutatav ftp, laseks ma selle image ise üles.
niikuinii meenub hiljem veel midagi, eks ma siis täiendan.
edit: meenuski. arvutit saab telekaga manuali järgi ühendada komponentsisendi kaudu. sobiva juhtme (vga-komponent) puudumisel on see proovimata, aga huvi on. kui keegi on sellist kaablit kusagil müügil näinud, antagu aga julgelt märku. maksimaalne lubatud reso on küll ainult 1024x768, mis võib 16:9 formaadis võrdlemisi nukker välja näha, kuid prooviks siiski.
_________________ rgrds,
ronin, neljakümne seitsmes
viimati muutis 47th ronin 27.06.2007 13:14:14, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
a1
Kreisi kasutaja

|
27.06.2007 12:47:17
|
|
|
47th ronin kirjutas: |
soovitus: tõmba siit TVblink Benchmark DVD v1.5 (tasuta),... |
NTSC
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
47th ronin
HV veteran

|
27.06.2007 13:19:22
|
|
|
a1 kirjutas: |
NTSC  |
ma saaks aru, kui Sa ameeriklasena kiljuksid PAL?!?! usu mind, oma silm on parem, kui müügimehe jutt. selle plaadiga nokid vead välja nagu naksti. muide, mulle üritas ka müükur pähe istuda telekate valimisel, et 'mis sa piraplaadist ikka tahad'. ma laksasin talle siis thx sertifitseeritud aliens-iga silme vahele ja pärast andsin surmahoobi piraat-azumiga. telekal ja telekal on vahe ning mitte alati 5K kallima mudeli kasuks.
_________________ rgrds,
ronin, neljakümne seitsmes |
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
MacManaman
HV vaatleja

|
27.06.2007 13:20:36
|
|
|
Nonii, sai peale kuuajalist uurimist ja puurimist temp ära tehtud ning omale sony KDL-32D3000 rebitud.
Siiamaani olen ostuga rahul ja julgeks teistelegi soovitada.
Mis minu puhul määravaks said:
* sisseehitatud DVB-C digituuner ( toetab starmani digiTVd, saab humax-i kastist lahti )
* Motionflow +100Hz ( puudub ghosting efekt kiiresti liikuvatel objektidel)
* "Highly Recommended award" www.hdtvtest.co.uk reviews
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raiku
HV Guru

|
27.06.2007 13:59:01
|
|
|
MacManaman, kui saladus ei ole, siis kuskohast ja mis hinnaga sa oma teleka ostsid?
_________________ Честных психов можно не лечить... |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
MaxPower
Kreisi kasutaja
|
27.06.2007 14:37:08
|
|
|
Raiku kirjutas: |
MacManaman, kui saladus ei ole, siis kuskohast ja mis hinnaga sa oma teleka ostsid? |
miterassa pakkus hinnaks 21,5K...pole veel kahjuks poes kuskil näinud, tundub et hetke parim 32"-ne LCD
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
27.06.2007 14:41:31
|
|
|
MacManaman kirjutas: |
Motionflow +100Hz ( puudub ghosting efekt kiiresti liikuvatel objektidel) |
Mina olen igal juhul Motionflows väga pettunud. Lootsin et D3000 seeriaga tekib Sonyl konkurentsivõimeline teler, aga kahjuks mitte.
Sai eile just proovitud kolme telerit: Sony KDL40D3000, Sharp LC37RD2, ja Philips 37PF7332.
Lootsin et Sony Motionflow suudab kiire liikumise stabiilsena hoida, kuid ikka pilt jõnksutab väga häirivalt, vähem kui vanadel mudelitel, kuid siiski jõnksutab. Minu suureks üllatuseks kompenseerib Motionflow liikumist isegi halvemini kui Samsungi uutel mudelitel kasutatav Movieplus. Kuigi viidatud arvustuses väidetakse vastupidist.
Võrdluseks sai kasutatud DVD signaali Pioneeri DV-490 mängijat ja RGB signaali SCART kaabli kaudu.
OT: arvustuses kasutati ühe testsignaaliallikana Eesti Inglise jalgpallilahingu ülekannet...
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lemmy
Kreisi kasutaja

|
27.06.2007 14:44:27
|
|
|
MacManaman kirjutas: |
Nonii, sai peale kuuajalist uurimist ja puurimist temp ära tehtud ning omale sony KDL-32D3000 rebitud.
Mis minu puhul määravaks said:
* sisseehitatud DVB-C digituuner ( toetab starmani digiTVd, saab humax-i kastist lahti ) |
Kuidas performance ja settingute võimalused võrreldes humax'iga?
Ja mismoodi ta starmani vaatajakaarti sööb?
_________________ Vähem möla, pikem samm! |
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
MacManaman
HV vaatleja

|
27.06.2007 15:34:24
|
|
|
MaxPower kirjutas: |
Raiku kirjutas: |
MacManaman, kui saladus ei ole, siis kuskohast ja mis hinnaga sa oma teleka ostsid? |
miterassa pakkus hinnaks 21,5K...pole veel kahjuks poes kuskil näinud, tundub et hetke parim 32"-ne LCD  |
Käisin ja helistasin praktiliselt kõik eesti telekamüüad läbi, enamus neist ( ka Miterassa ) lubas mulle antud isendit sügiseks. Paar päeva tagasi võeti minuga ühendust wcam-ist ning kästi kast ära viia hind mõnedsajad odavam kui miterassa küsis.
Lemmy kirjutas: |
Kuidas performance ja settingute võimalused võrreldes humax'iga?
Ja mismoodi ta starmani vaatajakaarti sööb? |
Perfomance-it sain esialgu vaid 3 vaba kanaliga proovida ( eesti omad). Täna lähen CI conax-i moodulit otsima (maksab 1k ringis). Kui see olemas saab vaatajakaardi sinna susata.
Kõige suuremat võõristust tekitas inforiba mis tekib ekraani ülaossa. Teine asi mis häiris oli digikanalite seadistuse menüü mis tundub kuidagi karvane.
Kanalite vahetus on vastupidiselt humaxile mõnusalt kiire, digipildil endal minu silm vahet ei teinud. Kuna telkul on optiline väljund siis annab heli sarnaselt humaxiga kodukinosse juhtida.
vortex kirjutas: |
Mina olen igal juhul Motionflows väga pettunud. Lootsin et D3000 seeriaga tekib Sonyl konkurentsivõimeline teler.. |
Motionflowl on 3 mõudi. Neist kõigemat "kangemat" kasutades on vahe ikka väga märgatav. Testisin konkreetselt Cars DVD-ga kus vahepeal on kiired kaamera span-id, kui motionflow off-i panna ( see on veel yks boonus mida näituseks LC37RD2-el ja uuel pana lcd-l pole) on pilt vastikult jõnksuv.. motionflowga sellist probleemi ei täheldanud.
Teatud sisendi juures ( filmid) hakkab motionflow isegi veidi häirima, kiire liikumine on ebaloomulikult smooth.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Surxa
HV vaatleja

|
27.06.2007 20:48:34
|
|
|
Olen ka nüüd paar päeva kasutanud oma uut Sony 40W2000 telekat. Olen ostuga igati rahul. Kuressaares on Starmani kaabli signaal küll nii vilets, eriti eesti kanalitel, et erilist isu analoog telekat vaadata pole. Peaks vist isegi kaebama Starmani peale sest see pole ikka aksepteeritav milline ETV välja näeb. History channel ja ka vene kanalid on normaalsed ja paari meetri pealt täiesti vaadatavad. Korraliku SD signaali puhul ei saa midagi negatiivset öelda ega väita et kineskoop on parem.
DVD pilt on ka minu arust väga hea. Kasutan DVD vaatamiseks arvutit mis on DVI-HDMI kaabliga ühendatud ja tarkvara on Power DVD 7.3. Ma isegi ei tea kas arvuti upscalib paremini pilti kui eraldi seisev mängija. On kellelgi kogemust? Vaatasin Sõrmuste Isandat ja tunne oli nagu vaataks esimest korda Kuigi olen näinud kinos kui ka DVDl vana teleka pealt mitu korda. Seal on palju suht pimedaid stseene millega telekas väga hästi hakkama sai ilma et must halliks muutuks. Plasma suudab veidi tumedamat musta siiski tekitada. Taustavalgus teeb LCD puhul täieliku musta saavutamise võimatuks.
Loomulikult kõige parema elamuse annab 1080p signaali vaatamine. Siin on raske isegi kommenteerida sest pole millegagi võrrelda. Vaatasin Planet Earthi HD-DVD kahte esimest osa. Pilt on kompromissitult terav ja detailne.
Mängisin ka veidi paari shooterit et testida kuidas kiire liikumine välja näeb. Esiteks proovisin FEARi kus sai panna resoks ka 1920x1080. Mingit ghostingut näha polnud. Kõik oli väga sujuv ja detailne. Arvutil oli küll veidi probleeme nii kõrge resoga asja jooksutamisel kui detailid põhjas. Siis proovisin Battlefield 2142te Kahjuks ei saa seal panna 1080 resot aga enam vähem sinna lähedale. Üsna lahe on nii suure teleka peal shooteri mängimine. Eks konsooli entusiastid ole seda pikemalt juba kogenud aga minu jaoks oli see suht uus asi. Mõnus oli tulistada vastaseid kes minu 17" CRT peal oleks praktiliselt nähtamatud aga 40"se peal oli neid kerge maha nottida.
Mainiks veel et seda "cloudingut" millest Sony telekate puhul räägiti minu omal ei ole. Panin täiesti pimedas ruumis helduse ja taustalambi põhja. Ekraan oli ühtlane ilma laikudeta. Surnud piksleid ka ei leidnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
MaxPower
Kreisi kasutaja
|
28.06.2007 00:59:55
|
|
|
Mainiks veel et seda "cloudingut" millest Sony telekate puhul räägiti minu omal ei ole. Panin täiesti pimedas ruumis helduse ja taustalambi põhja. Ekraan oli ühtlane ilma laikudeta. Surnud piksleid ka ei leidnud. |
siis sul on vedanud...see oli just eriti W-seeria probleem!
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tasujad
HV vaatleja
|
28.06.2007 09:28:09
|
|
|
mul ka küsimus targematele. Vaja ka uut telekat ning silm jäi http://www.aate.ee/toote_info.php?id=207302 see Philipsi mudel. Tean, et välja on tulnud ka 9-nda seeria PLF-id aga pildikasti oleks üsna kiiresti vaja ja hind võiks kindlasti olema alla 30K. Mõeldud on selliseks pikemaajaliseks kasutuseks. Kuna päris tehnika viimast sõna taga ei aja siis peaks tavakastuajale FullHD-st piisama
Tõenäoliselt on vaatamise protsendid järgmised: tavaTV -50%, Filmid arvutist -30% ja muud sisendid 20%
Mul aga järgmised küsimused:
1)Kirjade järgi on tal ainult PixelPlusHD - on sellel ka reaalset vahet PixelPlus2-ga. Mõtlen sellist tavakasutaja silmaga arusaadavat erinevust.
2)Kuna ise spets pole siis selline küsimus, et kuidas tavaline TV signaal paistab HD telekast (LCD kuvaritel on küll üsna s**t pilt kui paned väiksema reso kui soovitatav)
3) ise ei suutnud leida mingit suuremat erinevust 42PFL7662D ja 42PFL7682D vahel. mõningad disainielemendid ja sisesndite omad aga mingit põhimõttelist ei leidnud?
Suured tänud oleksid abi ja kellel on siis oma Philipsi kogemuste eest?
_________________ Kui arvuti ei lähe tööle, siis kontrolli kas ta on lülitatud vooluvõrkku.  |
|
tagasi üles |
|
 |
47th ronin
HV veteran

|
28.06.2007 10:42:36
|
|
|
a1 kirjutas: |
NTSC  |
muide, hankisin ka Digital Video Essentials PAL. paari nädala pärast peaks aega leiduma oma süsteemi põhjalikumalt piinata, siis ehk saab muljetada..
_________________ rgrds,
ronin, neljakümne seitsmes |
|
   |
50 |
|
tagasi üles |