Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Marie
HV Guru

|
11.06.2007 19:00:51
LCD ekraanide vastupidavus löökidele. |
|
|
>>>>> >>>>> >>>>
Eelmisel päeval töötas monitor laitmatult, täna töölt koju tulles avastasin, et monitori vasakus nurgas kaks musta rõngast, kuidas selline asi tekkida sai, ise oletan, et millegagi koputati vastu ekraani, arvuti asub laste toas, antud arvutit olid kasutanud selle ajavahemiku jooksul 2 ja 9 aastane tütar, oletan, et see 2 aastane tüdruk koputas lähedal olnud veebikaameraga vastu monitori ekraani. Monitoriks LCD SyncMaster 920N (uue hind 3k, parandus arvatavasti uue hinnast kallim?), vanust ainult 4 kuud, mehaanilised vigastused garantii alla ei lähe, kui vastu monitori ekraani millegagi koputada siis see vist on mehaaniline vigastus, kui need LCD ekraanid nii õrnad on siis tulevikus uue monitori soetamisel laste tuppa pole LCD_l enam mõtet või on olemas ka tugevama ekraaniga LCD monitore, CRT monitoridega selliseid probleeme polnud ja laps võis näpuga oma pilti alati puutuda, käe või kergema esemega vastu monitori ekraani koputada.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
11.06.2007 19:03:56
|
|
|
Sai ühte 710N monitori piinatud, mis eelnevalt juba kuskilt musta pleki serva saanud transpordil kukkumise teel.
Üldiselt on vaja üsna tugevat lööki. Väänates puruneb kergemini. Kõige kergemini tekivad praod/plekid kukkudes - ükskõik kas siis näoli või selili. Ehk siis tihti piisab sellest kui laual seisev monitor kummuli lükata.
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
11.06.2007 19:08:27
|
|
|
Spezz kirjutas: |
.............Ehk siis tihti piisab sellest kui laual seisev monitor kummuli lükata. |
Antud monitor on seina jala külge kinnitatud väga kõvasti, nii-et ümberkukkumise võimalus langeb ära.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
HighEnd
HV veteran

|
11.06.2007 19:25:03
|
|
|
minu 940n on nagu tank mis lõhub kõik oma teel.
kukkus mul ekraaniga lauale, tulemuseks oli paar katkist cd karpi ja ei ühtegi kriimu lcdel
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
11.06.2007 19:32:08
|
|
|
HighEnd kirjutas: |
kukkus mul ekraaniga lauale, tulemuseks oli paar katkist cd karpi ja ei ühtegi kriimu lcdel |
Arvatavasti kukkus ta sul nii õnnelikult, et midagi ümmargust LCD ekraani alla ei jäänud või kui ta tõesti nii tugev on siis tasuks isegi asja uurida ja uue LCD monitori soetamise peale mõelda, poes räägiti midagi kaitse ekraanidest, ei tea kas neis oleks selliste puhkude puhul abi.
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
11.06.2007 19:42:55
|
|
|
sõbral suutis 4-aastane läpaka nii ära rikkuda, et jättis lego klotsid klaverile ja siis väänas ekraani sinna otsa
ma soovitaks miski CRT ikkagi sinna tuppa panna (kui lapsed just hullud netihoolikud pole), raskem lõhkuda ja odavam soetada. ja kui üks lastest alles 2 aastane, siis "koputus-periood" alles ees
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
11.06.2007 19:50:03
|
|
|
arm2004 kirjutas: |
......... (kui lapsed just hullud netihoolikud pole).............. |
Seal netis nad ainul kolavadki, mänge ei viitsi suurt keegi mängida, esialgu enamus monitori pildist töötab ja kiri väga selge, nii-et arvatavasti jääb see nii nagu ta on kuni töötada suudab, parandusel pole vist mõtet.
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
keytron
HV veteran
|
11.06.2007 19:53:06
|
|
|
LCD'd on jah väga vastupidamatud suurtemate füüsiliste mõjutuste suhtes. eriti kui mingi tervaikuga paneeli torgata.. on kohe ämblik järel Paneeli keskel on ju imeõhuke klass, mille najal kogu see mäng püsti seisab.
Lastetuppa jah mingi asisem CRT, see tuleks ainult kindlalt lauapeale kinnitada 8)
btw, stiilsed ringid tegelt
|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
11.06.2007 20:02:17
|
|
|
võimalus on ka LCD'le miski kast ümber ehitada
ma ei tea kuidas teiste inimestega lood on, aga mina küll ei jaksaks iga natukse aja tagant uut LCD'd osta
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
11.06.2007 20:10:28
|
|
|
.......... |
Kuidas nende kaitse ekraanidega lood on, kus kohas neid müügil on, mis nime all neid otsida, on neist abi selliste LCD ekraani vastu koputamise juhtumite puhul.
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
purexpure
HV veteran
|
11.06.2007 23:30:56
|
|
|
Sõbral kukkus ükskord SyncMaster 931BF laua pealt põrandale....Nii, et display oli põranda poole. Mitte ühtegi kriimu ja täitsa korras
|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
4 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
12.06.2007 05:30:44
|
|
|
purexpure kirjutas: |
Sõbral kukkus ükskord SyncMaster 931BF laua pealt põrandale....Nii, et display oli põranda poole. Mitte ühtegi kriimu ja täitsa korras  |
Õnnelikke juhuseid võib palju olla, mul ka see SyncMaster 931BF olemas, probleem jääb siiski püsti, lapsed jooksevad toast tuppa, igas toas on LCD ekraaniga seade ja mis kõige hullem, seekord arvatavasti toksas laps seda ekraani mingi ümmarguse esemega, kui selleks oli see veebikaamera, siis see ulataski häda vaevu sinna kahjustatud ekraani servani, nii-et hoovõtu maad praktiliselt polnud, aga kui mõelda mida me ise teeme, oletame, et kärbes kõnnib mööda sellist LCD teleri ekraani ja mõtlematult lajatame sellele kärbsele kärbsepiitsaga, tulemus arvatavasti sama, suur must laik keset LCD ekraani, jube ikka mõelda
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
12.06.2007 17:45:53
|
|
|
Marie kirjutas: |
.......... |
Kuidas nende kaitse ekraanidega lood on, kus kohas neid müügil on, mis nime all neid otsida, on neist abi selliste LCD ekraani vastu koputamise juhtumite puhul. |
Ekraanifilter võib mõnes kohas nimeks olla
Mis minu silme ette otse internetis on sattunud, siis need on olnud vist kõik 15" monitori jaoks. Aga küsi otse suurematelt arvutipoodidelt+ kas mitte büroomaailmal polnud teinekord pakkuda...
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
13.06.2007 02:42:55
|
|
|
Pleksitahvel (lihtne aga kriimustuv) või siis veel parem sobiva paksusega lamineeritud-turvaklaasi tükk lasta lõigata ja siis kuidagi monitori ette külge kleepida või klammerdada.
Peegeldustega (siit ja sealtpoolt) võib muidugi probleeme tekkida.
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
HighEnd
HV veteran

|
16.06.2007 02:22:20
|
|
|
kukkus mul ekraaniga lauale, tulemuseks oli paar katkist cd karpi ja ei ühtegi kriimu lcdel |
Arvatavasti kukkus ta sul nii õnnelikult, et midagi ümmargust LCD ekraani alla ei jäänud või kui ta tõesti nii tugev on siis tasuks isegi asja uurida ja uue LCD monitori soetamise peale mõelda, poes räägiti midagi kaitse ekraanidest, ei tea kas neis oleks selliste puhkude puhul abi. |
sinna jäi ka üks suht terava peaga lumememmest rahakassa alla. kui kaamera koju tagasi tuleb siis võin sellest pildi teha
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
16.06.2007 07:18:06
|
|
|
Olen viimastel päevadel selle probleemiga pidevalt tegelenud ja mulle on väidetud, et mudelist sõltumata on need LCD ekraanid ühtemoodi koputamistele õrnad, koputad pastaka või pliiatsiga ekraanile ja surnud pikselid on kergelt tulema, samuti väiteti, et kaitse ekraaniks klaasi või muust läbipaistvast materjalist ekraani pole võimalik kasutada, sest moonutused ja peegeldus pidi liialt suureks kasvama.
Ainuke toode mida olen leidnud ekraanifilter 3M 19-21", tavamonitorile kuid see vist samuti LCD ekraani kaitseks ei sobi.
Ühesõnaga seda probleemi polegi võimalik lahendada, ainult keela pidevalt lapsi, et LCD ekraani ei tohi puudutada, täielik absurd.
Tänaseks päevaks on see kõnesolev LCD monitor töökõlbmatu, peale monitori sisselülitamist on pilt igati viimase peal kuid mõne aja möödudes lihtsalt kustub altpoolt ülesse poole enamus ekraani pildist.
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
16.06.2007 17:23:15
|
|
|
Netis leidub päris palju õpetusi kuidas surnuid piksleid parandada, iseasi kas nad ka töötavad.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
16.06.2007 17:47:31
|
|
|
need õpetused kehtivad vaid siis kui piksel on kinni jäänud vms. Üldiselt selline asi ei kehti surnud, füüsiliselt vigastatud piksli kohta. Endal on 2 pool vigast pikslit ja neid kuidagi parandada ei suuda kuna tunduvad suht füüsiliselt vigased olevat.
Ja kui LCD monitoril ikka sellised lärakad peal on nagu teema algatajal siis seda ei paranda enam kunagi (füüsilisetl puruks asi).
Tuleb vast lihtsalt lastele selgeks teha et monitori ei puudutata käega... paljud inimesed igas eas ei suuda aru saada et ekraani ei pea käperdama (koolides on CRT väga mõnusa "rasva kihiga" tavaliselt).
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
HighEnd
HV veteran

|
17.06.2007 02:19:15
|
|
|
emal sadas tööjuures ventilatsioonist samsung 940 b monitorile vihma peale. muud ei juhtund kui üks poole sentimeetri kõrgune ja terve ekraani laiune must triip jäi ekraani allserva.
Mitte kuidagi sellest lahti ei saanud. kui umbes 5-ndat korda seda laiali lammutasin kuivatasin kogemata terve vedel kristalli vedeliku sealt ära (arvasin et see on vesi mis ventilatsioonist oli alla sadanud)
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
17.06.2007 08:10:43
|
|
|
.......kui umbes 5-ndat korda seda laiali lammutasin kuivatasin kogemata terve vedel kristalli vedeliku sealt ära ........ |
Mida sa sealt laiali lammutasid, võtsid koost lahti monitori või, ja kus see vedelik asus, peale selle vedeliku kuivatamist mis sai, arvatavasti enam pilti ette ei tulnud või kuidas.
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
HighEnd
HV veteran

|
17.06.2007 15:23:21
|
|
|
vedelik oli kahe klaasi vahel mis ma jõuga lahti kiskusin (mul oli sellest sht poh kuna enivei tasuta saadud). tööle pannes läks ainult tausta valgustus tööle. värve polnud
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
17.06.2007 17:45:09
|
|
|
Olen viimastel päevadel selle probleemiga pidevalt tegelenud ja mulle on väidetud, et mudelist sõltumata on need LCD ekraanid ühtemoodi koputamistele õrnad, koputad pastaka või pliiatsiga ekraanile ja surnud pikselid on kergelt tulema, samuti väiteti, et kaitse ekraaniks klaasi või muust läbipaistvast materjalist ekraani pole võimalik kasutada, sest moonutused ja peegeldus pidi liialt suureks kasvama.
Ainuke toode mida olen leidnud ekraanifilter 3M 19-21", tavamonitorile kuid see vist samuti LCD ekraani kaitseks ei sobi.
Ühesõnaga seda probleemi polegi võimalik lahendada, ainult keela pidevalt lapsi, et LCD ekraani ei tohi puudutada, täielik absurd.
Tänaseks päevaks on see kõnesolev LCD monitor töökõlbmatu, peale monitori sisselülitamist on pilt igati viimase peal kuid mõne aja möödudes lihtsalt kustub altpoolt ülesse poole enamus ekraani pildist. |
Ja minu meelest pankades (aga siiski mitte igas kontoris) kuskil olen näinud LCD-l midagi lisaks ees, neil seal on küll minu teada eesmärk välistada või vähemalt raskendada klientidel ekraanil olevat näha, tegemist filtriga mis tugevalt vähendab vaatenurka. Nad on kasvõi ise kompunninud kunagisi CRT monitoride filtreid LCD ette.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
17.06.2007 17:46:47
|
|
|
osades kohtades on jah LCD peale pandud selline "kile" mis takistab kõrvalt LCD ekraanil olevat selgelt välja lugeda. Aga üldiselt olen näinud et see pannakse LCD peale (selle pehme osa peale) seega eriti see ei kaitseks LCD ekraani igasugu löökide eest. Vast ainult näpujäljed ja kriimustused jäävad tulemata. Aga siis on suht raske kahekesti arvuti taga olla kui see asjandus ekraanil. Lihtsalt mitte mõhkugi ei näe korralikult kui just otse LCD peale ei vaata.
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
21.06.2007 13:46:59
|
|
|
Monteerisin, monitori seinakinnituselt maha ja panin pakendisse tagasi, mis edasi kas otse teed koduelektroonika tasuta vastuvõtu punkti või on asjal siiski ka garantii antud juhtumi puhul. Kasutusjuhendist ei suutnud kuidagi välja lugeda, et laps ei tohi monitori ekraani puutuda ega selle vastu koputada. Monitor on ostetud K-arvutisalongi Tartu filiaalist 20.01.2007. garantii kehtivusega 36 kuud . Kohaliku K-arvutisalongi müüja arvates antud juhtumi puhul garantii ei kehti
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
21.06.2007 19:34:57
|
|
|
Füüsilised vigastused paraku garantii alla ei käi.
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|