Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Helitehnika olulisus muusika kuulamisel märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 18.05.2007 16:09:14 vasta tsitaadiga

vladimir kirjutas:
CorsairX kirjutas:
Ise ka usud mis sa räägid? /.../ Trääänzu struktuuri võrdlemine klassikalise sümfooniaga??? icon_eek.gif täielik kräpp jutt! Mulle tundub see träänsu sümfooniaga võrdlemine püüdlusega näidata , et "näe, träänz on ka väga keeruline ja tähtis muusika" ....loomulikult on ka sellel stiilil oma keerulisus aga võrdlus klassikalise sümfooniaga ...mida veel? icon_lol.gif Jällegi... kui träänzu võib suht vabalt kuulata odavama tehnikaga siis proovi sa klassikalist sümfooniat sellise tehnikaga kuulata icon_lol.gif Üldpildis võttes nõustun heretic666 arvamusega... vaielge vastu palju tahate...

Krt, jätkem nüüd poriloopimise, ja üksteise lolliks sõimamise - ega me mingid poliitikud ole icon_wink.gif

Mis puutub trance'i, siis 90% Eesti inimestest pole trance'i elusees kuulnudki. Mõtlen selliseid nimesid nagu Paul van Dyk, Armin van Buuren, Young Parisians, Paul Oakenfold, Traxxtor jt. Tavaliselt peetakse trance'ks mingit hardstyle/eurobeati vms, mis on tõesti väga lihtsakoeline muusika. Õiges trance's on väga tugevad meloodiad, kontrapunktid, teemaarendused, harmoonia... See ühtlaselt matsuv basstrumm on seal lihtsalt rütmi toetaja, rõhk sõnal toetaja, suurem osa rütmist antakse edasi süntidega, ja kesksagedus tähtsaim osa muusikast. Trance saab ilma subbassita hakkama, aga ilma kesksageduseta kaob igasugune mõte sel.

tsitaat:
Tundub ,et sa pole stuudios reaalse toimiva 5+ erinevate pillidega korralikku salvestustööd teinud (mina olen). Juba sellise bändi puhul on pillide erinevatele heliribadele asetamisega raskusi, et pillid üksteist häirima ei hakkaks ning ma ei väsi kordamast, et low-mid sagedused on üldjuhul need mis probleeme tekitavad.

Ei ole jah. Ja kuidas see asjasse puutubki? Jutt käib meil ikkagi helitehnika olulisusest muusika kuulamisel, mitte helisalvestuse nüanssidest. Seda ei eitagi, et low-mid sagedused probleeme põhjustavad. Olen seda ise ka kogenud, kui sai paari väiksema bändi laive helindatud. Eriti mõjutab see just kõne taasedastuse selgust, seetõttu eelistan vokaalil (ja ka soolokidral) alumised sagedused kuni ca 150 Hz-ni ära lõigata. Bassi eelistan mitte niiväga lõigata, eriti, kui on oht, et bassist släppima hakkab icon_smile.gif

Puutub asjasse sedasi, et vähegi "kvaliteetsema ja keerulisema" muusika kuulamisel jäävad odavamad süsteemid hätta kesksagedustega. Träänzu ja muu "tümaka" kuulamisel ei mängi need kesksagedused nii suurt rolli kuna domineerib ikkagi bass, rütm + "heliefektid"! Btw, Paul van Dyk, Armin van Buuren... olen neid kuulnud. Ja ma räägin üldistusest "tümakas" kus üldjuhul "bass,rütm + heliefektid" kehtib. Ja mida krdit sa sellest live heli keeramisest räägid? see on HOOPIS teine teema! Mina räägin muusika tegemisest ning selle miximisest/masterdamisest kus kesksagedustega tegeletakse keerulisema instrumentaalmuusika puhul kõvasti rohkem püüdes võimalikult instrumente erinevatel heliribadel hoida ning kesksagedustest tingitud "jõminaid" ära hoida... kõik see teeb selle instrumentaalmuusika esitamise odavamatele süsteemidele raskemaks... muusika on kvaliteetsem ja harmooniseeritud. Kõik see on seotud otseselt sellega kuidas odavamad süsteemid suudavad asja välja mängida. Sellest ka siis vahe ,et "tümaka" kuulamisel ei mängi odavama otsa x.1 helisüsteemide kesksageduste puudulikkus nii suur rolli kui "kvaliteetsema", keerulisema ja pillirohkema instrumentaalmuusikaga.

E:
Crz kirjutas:
No pliis lubage naerda icon_lol.gif
DnB ei anna lugudel mõtet edasi? Puhas bass + heliefektid?

retard alert

See sõltub juba täielikult inimesest endast ja tema maitsest! Ning jutt käib üldpildist "puhas bass + heliefektid". Retard alert? aga võibolla on sul endal retard alert otsa ette kirjutatud ning pole kiviajast kaugemale jõudnud muusikalises arengus? icon_lol.gif Oki, see oli rohkem naljana mõeldud. Ise olen kõikide muusikastiilide suhtes väga tolerantne ning ei halvusta midagi. Ise kuulan täiesti seinast seina muusikat. Üritasin siin välja tuua üldpildi erinevate muusikastiilide nüanssidest ning nende seotust helitehnikaga. Mina lõpetan arutelu sellel teemal... seinaga pole mõtet eriti rääkida.
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 83
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 18.05.2007 16:15:59 vasta tsitaadiga

Aitab, jah, kaklemisest. Mo seisukoht on see, et olgu muusika missugune tahes, kui see on hingega tehtud ja üritab midagi edastada, olgu selleks sügav mõte või siis kutse tantsule, siis hea helisüsteem edastab igaljuhul selle paremini kui suvalised plasttopsid. Ja oma seisukohta ma muutma ei hakka. Punkt.

Mina vötan nüüd aja maha ja lähen öhtul diskole tantsima... icon_razz.gif
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
ahtol
HV vaatleja
ahtol

sõnum 18.05.2007 16:16:26 vasta tsitaadiga

Minuarust ei tohiks helitehnikal olla mingit vahet mis "muusikastiili" sinna sisse lastakse?! Oluline on, et helitehnika taasesitaks signaali võimalikult loomutruult, nii nagu see salvestati meediale lindistamisel. ideaalne oleks, kui helitehnika suudaks tekitada õhurõhu muutusi täpselt nii nagu sisendsignaalis see on. Paraku on seda väga raske saavutada ja selleks tuleb kulutada palju, väga palju raha uuringutele, katsetamistele jne. Seepärast ei saagi üldiselt odavalt midagi "head" tahta. Jättes kõrvale eelvõimenduse, lõppvõimenduse, kaablid, kõlarid, ruumi jms, on tänapäeva digitaalajastul ka väga oluline, kuidas tehakse digitaalsest infost analoogsignaal. Üldiselt suuremosa 5.1 jne süsteemid kasutavad väga madala kvaliteediga d/a konvertereid. Seepärast on tugevad ka kvantimismürad ja moonutused. Põhimõtteliselt, kui tahad saada head heli, pead pöörama tähelepanu kõigile detailidele;)
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 18.05.2007 16:29:04 vasta tsitaadiga

vladimir kirjutas:
Aitab, jah, kaklemisest. Mo seisukoht on see, et olgu muusika missugune tahes, kui see on hingega tehtud ja üritab midagi edastada, olgu selleks sügav mõte või siis kutse tantsule, siis hea helisüsteem edastab igaljuhul selle paremini kui suvalised plasttopsid. Ja oma seisukohta ma muutma ei hakka.

Word! beer_yum.gif
Kui sa aru ei ole saanud siis ma ei ole üritanudki sellele vastu vaielda, et hea helisüsteem edastab igaljuhul selle paremini kui suvalised plasttopsid!
Loed minu teskstist lihtsalt vale mõtte välja icon_wink.gif
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 83
tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 18.05.2007 22:06:39 vasta tsitaadiga

ahtol kirjutas:
Minuarust ei tohiks helitehnikal olla mingit vahet mis "muusikastiili" sinna sisse lastakse?! Oluline on, et helitehnika taasesitaks signaali võimalikult loomutruult, nii nagu see salvestati meediale lindistamisel. ideaalne oleks, kui helitehnika suudaks tekitada õhurõhu muutusi täpselt nii nagu sisendsignaalis see on.

ideaalis küll, aga minul on isiklikult jäänud mulje, et stuudiomonitorid, mis täpselt sedasama teevadki, ehk siis annavad igasugu lisavärvingut juurde lisamata edasi täpselt mis signaaliallikalt tuleb, ei pruugi alati just parimat muusikaelamust anda...igal süsteemil on oma väike värving, oma eripärad, mis sealt tulevale muusikale nö täpi "I"le peale panevad...samamoodi nagu toidule soola lisatakse, või pipart (ma ei räägi siin ketshupiga ülevalamisest, aka tüüpilisest bassi põhjakeeramisest).... icon_wink.gif
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
M00t
HV Guru
M00t

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.05.2007 22:12:49 vasta tsitaadiga

eix666 kirjutas:
ahtol kirjutas:
Minuarust ei tohiks helitehnikal olla mingit vahet mis "muusikastiili" sinna sisse lastakse?! Oluline on, et helitehnika taasesitaks signaali võimalikult loomutruult, nii nagu see salvestati meediale lindistamisel. ideaalne oleks, kui helitehnika suudaks tekitada õhurõhu muutusi täpselt nii nagu sisendsignaalis see on.

ideaalis küll, aga minul on isiklikult jäänud mulje, et stuudiomonitorid, mis täpselt sedasama teevadki, ehk siis annavad igasugu lisavärvingut juurde lisamata edasi täpselt mis signaaliallikalt tuleb, ei pruugi alati just parimat muusikaelamust anda...igal süsteemil on oma väike värving, oma eripärad, mis sealt tulevale muusikale nö täpi "I"le peale panevad...samamoodi nagu toidule soola lisatakse, või pipart (ma ei räägi siin ketshupiga ülevalamisest, aka tüüpilisest bassi põhjakeeramisest).... icon_wink.gif

icon_redface.gif
----
mina ütlen ainult seda, et kõlarid maksku rohkem kui 100.- . siis on natukenegi kvaliteeti.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 68
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 18.05.2007 22:49:22 vasta tsitaadiga

Crz, kes viimasena naerab, naerab paremini, nii et lagista aga "retard alerti".

Meelde tuli, et nurka ei tohi kunagi kõlareid panna. Minge nüüdsama ja testige, minge täitsa toanurka ja häälitsege, on kuulda, et hääl kuidagi sume ja moonutatud, Astude nurgast väljapoole natuke ja on kohe õige kõlaga heli.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
raido357
HV veteran

sõnum 18.05.2007 23:29:15 vasta tsitaadiga

heretic666, seinamaterjalil on ka mingine tähtsus heli peegeldamisel.
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Crz
Kreisi kasutaja

sõnum 19.05.2007 00:00:05 vasta tsitaadiga

heretic666 kirjutas:
Crz, kes viimasena naerab, naerab paremini, nii et lagista aga "retard alerti".

Meelde tuli, et nurka ei tohi kunagi kõlareid panna. Minge nüüdsama ja testige, minge täitsa toanurka ja häälitsege, on kuulda, et hääl kuidagi sume ja moonutatud, Astude nurgast väljapoole natuke ja on kohe õige kõlaga heli.

Ja mille üle sa naerad siis hetkel? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 90 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 10 :: 5 :: 60
tagasi üles
kulamees
HV kasutaja

sõnum 19.05.2007 11:17:32 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Meelde tuli, et nurka ei tohi kunagi kõlareid panna

No võib olla sain mina valesti aru mis sa selle all mõtlesid aga ikkagi kirjutan omapoolse seisukoha icon_lol.gif .
endal siis vanakooli stereo tehnika (S-70) icon_biggrin.gif . sellest nurka panekust siis, et egas ei saa kaste hoopis keset põrandat ka lajatada , ise olen ka mitut moodi katsetanud ja ikkagi olen jõudnud tulemuseni , et kõige parem heli siis kui kasti tagune kuskil seina nurgas, a võib -olla sa mõtlesid siiski seda et kõlareid pole mõtet tõsta kuhugi toatagustesse kohtadesse kus siis seinad vms. esemed hakkavad siis häirima seda nn hääle teekonda icon_smile.gif .
Samas olen tähele pannud et kaste pole mõtet üksteisest väga kaugele panna, ning samas ka väga lähedale.
Ja kuna tuba mul küllaltki suur on ikka omajagu katsetatud icon_biggrin.gif . nn. muusikakeskus sai ammu välja visatud, kuna nood mõttetud asjandused , heli ka sealt normaalset välja ei tulnud icon_lol.gif .
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 19.05.2007 11:26:31 vasta tsitaadiga

Ma mõtlesin selle all, et täielikult nurka vastu seina kõlareid ei tasu panna. Natukene seinast eemale nurka, selge see, et keset tare kõlareid ei topida.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
kulamees
HV kasutaja

sõnum 19.05.2007 11:38:05 vasta tsitaadiga

no mul endal on suht kohte vastu seina nurka kohe icon_biggrin.gif . Aga eemale tõmmates pole nagu täheldanud olulisi muudatusi helis, aint kui väga vähe tulevad kõrgemad esile , aga nende S-70 puhul pole need kõrgsagedused teab mis hästi välja kukkunud, seevastu bassiosa on väga tip-top icon_biggrin.gif. no muidugi kui nüüd ka kõrgsagedusi võrrelda mõne keskusega siis on täitsa normaalsed aga ega nad ikka nii suurepärased pole , pigeb keskpärased 8)
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
alariv
HV kasutaja
alariv

sõnum 21.05.2007 21:04:11 vasta tsitaadiga

heretic666 kirjutas:
Ma mõtlesin selle all, et täielikult nurka vastu seina kõlareid ei tasu panna.

Minu teada madalsageduskõlarid paiknevad ruumis enamjaolt nurgapiirkondades. Parandage, kui eksin.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
mTim
HV Guru
mTim

sõnum 21.05.2007 21:20:29 vasta tsitaadiga

madalsagedusel on täiesti suva kus ta paikneb.
sest inimkõrv ei suuda eristada madalsageduse suunda.
seega kõlab ta nagu igaltpoolt.
(seda rääkis mulle audiofriik)

Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 40
tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 21.05.2007 21:39:43 vasta tsitaadiga

madalsagedust, oli vist 70Hz (või oli see nüüd 60Hz) allapoole, tõesti ei tohiks inimkõrv heli suunda tajuda...
aga nurka ei tasuks ikkagi kõlarit panna, ma täpselt enam teooriat ei mäleta, et mis nende helilainetega seal täpselt juhtus (ja hetkel ei viitsi oma mälu värskendama ka hakata) aga igastahes peegeldused seal nurgas moonutavad heli (ka madalaid, mis-sest et bassihelide suunda ei taju, on need ikka moonutatud), samuti ei tasu kõlareid panna vahetult seina lähedale...
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
alariv
HV kasutaja
alariv

sõnum 21.05.2007 21:55:16 vasta tsitaadiga

eix666 kirjutas:

aga nurka ei tasuks ikkagi kõlarit panna, ma täpselt enam teooriat ei mäleta, et mis nende helilainetega seal täpselt juhtus (ja hetkel ei viitsi oma mälu värskendama ka hakata) aga igastahes peegeldused seal nurgas moonutavad heli

äkki oskad rääkida midagi moonutuste suhet võimenduste (peegelduste) suhtesse?

mTim kirjutas:
madalsagedusel on täiesti suva kus ta paikneb.
sest inimkõrv ei suuda eristada madalsageduse suunda.
seega kõlab ta nagu igaltpoolt.
(seda rääkis mulle audiofriik)

ei no seda küll, et ei taju suunda, tean seda isegi. Samas nurka pannes saaks lihtsalt suurem helirõhu madalsageduste puhul või ei ole see nii?
Peegelduste arv suureneb vms, nagu siin mainiti.
tagasi üles
likoor
HV kasutaja

sõnum 21.05.2007 22:05:13 vasta tsitaadiga

Lihtsalt öeldes kõlari nurka pannes hakkavad bassihelid kostuma üle kõrgetest ja keskmistest helidest. Kõrged ning keskmised summutatakse.
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 42
tagasi üles
Herr Kurm
Piiratud kasutaja
Herr Kurm

sõnum 22.05.2007 00:06:48 vasta tsitaadiga

kasutaja vladimir jutus on kõva point sees
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 22.05.2007 13:50:33 vasta tsitaadiga

Pannakse nurka ka kõlareid - http://www.visaton.com/en/bauvorschlaege/breitband/solo_eck/index.html
See, kus kõlarid ruumis asetsema peaksid, oleneb ruumist, kõlaritest, kuulamisharjumustest jne. Kui lähtuda mõttest, et kõlari heli peaks võimalikult moonutustevabalt kõrvadesse jõudma, siis ei tohiks üldse ruumi olla, isegi mitte ühtlast pinda kõlarite all icon_razz.gif
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
alariv
HV kasutaja
alariv

sõnum 11.12.2008 00:07:50 vasta tsitaadiga

äkki on kellelgi ka veel sellel aastal midagi teemase öelda? icon_smile.gif
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 11.12.2008 00:21:56 vasta tsitaadiga

Mis ma nii heast vaidlus teemas olen ilma jäänud icon_biggrin.gif

1. Vastavalt kõlaritele on see nurka panek. Bass võimendub. Ning kõrge kandub paremin laiali.
2. Madala sageduse suudna ei kuule otseselt, kuid sa siiski tajud seda. Lisaks teeb subwoofer talaiselt 20-150hz-i, seega seda on kuulda vabalt(isegi hankisid samal põhjusel teise subwoofri)

Ja mis puutub teema pealkirja, siis kas on tõesti neid olemas, kes väidavad, et näiteks minu odav kesklassi helitehnika on üldse võrraldav nõ. arvuti kõlaritega icon_razz1.gif
Heli vahe on meeletu. Ning helikvaliteet ja hind on ebalineaarses sõltuvuses. Alguses saad palju juurde iga krooni eest, kuid hiljem maksad 10k juurde ja saad parema "lõhna" kõlarile/tehnikale.
Loodan et ajasin piisavalt rahvast käima 8)

e: Oh pagan, eelviimane post on aastast 2007 icon_redface.gif

tagasi üles
alariv
HV kasutaja
alariv

sõnum 11.12.2008 00:55:44 vasta tsitaadiga

Cb4 kirjutas:

Loodan et ajasin piisavalt rahvast käima 8)

e: Oh pagan, eelviimane post on aastast 2007 icon_redface.gif

Muidugi läheb käima icon_smile.gif Hea teema ei aegu kunagi! beer_yum.gif
tagasi üles
maxtor1
HV veteran
maxtor1

sõnum 05.03.2009 20:06:31 vasta tsitaadiga

Ärataks teema üles icon_biggrin.gif. Mul on ka kõlarid toa nurkades. Üks on küll seintest eemal külgepidi oma 30cm tagant 10cm jagu, seevastu teine on vääga ebasobivas kohas icon_sad.gif. Lausa seina ja kapi vahel icon_lol.gif , mõlemast küljest vahe vast paar senti (ühel pool siis sein teisel pool kapp). No ei ole korteris ruumi korralikult paigutada.
Olen mõelnud et teeks mingi ümberpaigutuse aga vaim pole pääle tulnd icon_razz.gif. Olen vahepeal kaalunud ka mõtet kastid pisut väiksemaks vahetada aga noh, ülearust pappi ei ole hetkel alla panna ja minu muusikakuulamise vajaduse rahuldab mu laiatarbekola ära (asjad profiilis nimetatud). Tehnikast oleneb tegelikult ikka kõvasti ja nagu kusagil siin ka enne mainiti, väga palju just signaali algallikast. Parim tõestus sellele väitele oli see kui mulle arvutisse sai SB Live! helikaart. Enne toimetas emaplaadile integreeritud kiip ja vahe sai ikka tuntav. Ometi on see Live! selline odava otsa jupp aga integreerituga võreldes ikkagi areng thumbs_up.gif
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 91
tagasi üles
vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 10.03.2009 11:59:19 vasta tsitaadiga

Kuidas helitehnika tuppa ära mahutada:

1. Viska suurem osa mööblit ja muud kola toast välja, jäta ainult tugitool/diivan, kardinad ja vaip pörandale
2. Paiguta helisüsteem ja tugitool/diivan
3. Paiguta 1-2 raamaturiiulit koos raamatutega (aitab parandada ruumiakustikat ja on vaimule hää)
4. Kui ruumi on, paiguta ka muu mööbel
4.1 Kui ruumi jäi ikka üle, on sul liiga väike helisüsteem.
5. Kui ruumi ei ole, tee ülearuse kolaga jaanituld icon_wink.gif

Märkus. Ülearune kola on kirjutuslaud, voodi, diivanilaud, riidekapp
Märkus #2. Voodi on töestatult ülearune kola. Söber vahetas kodus oma toas kunagi voodi raamaturiiuli vastu ja magas pörandal.
Märkus #3. Nii, nagu on vöimalik teha korralike külmakraadidega 9-päevane talvematk 5 kilogrammi varustusega, on üheksale ruutmeetrile vöimalik mahutada meelelahutusruum, magamistuba, kabinet, kodustuudio, kunstigalerii, köök, töökoda. Päriselt... Elu nagu kosmoselaevas.
Märkus #4. Märkus #3 on isiklikest kogemustest.
Märkus #5. Kuigi huumoriga kirjutatud, siis üldiselt ülaltoodud lahenduskäik töötab.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 10.03.2009 12:19:20 vasta tsitaadiga

Eks see nii ole jah icon_biggrin.gif

Aga kui ruum on ebasobiva kujuga on ikka jama icon_sad.gif
Endal siiani tgelikult ostmata 4 lisakõlli, et 5.1 tekitada. "Naudin" ühest nurgast kostuvad 2.1 heli.
Neid poleks nagu eriti kuskile pannagi. Kõige rohkem tekitaks muret juhtmed, kuna läbikäidav tuba. Lae alla riputada on kole, põrandal jäävad jalgu .nokk kinni saba lahti.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Helitehnika olulisus muusika kuulamisel mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.