Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
birq
HV kasutaja

|
15.04.2007 11:42:22
Club 3d ATI Radeon x800 RageXtreme ,paluks abi |
|
|
Kõigepealt vabandan kui ma postitasin selle teema valesse kohta. Ei osanud sellejaoks paremat kohta leida. Lugu siis selline ,et eelmine suvi sõber soetas endale selle kaarti. Siitsamas HV'st, mina vaatasin talle selle. Ja kutil läks kiireks ära ning pani välismaale punuma, aga kaarti ei jõudnud katsetada. Noh nüüd ilmus tagasi, viskasime kasti kokku ning kaart ei võtnud temal üldse pilti ette.
Siis võtsin ja katsetasin enda arvutis. Üllatus, pilt tuli kenasti ette, kõik tomis naq peaks. Kuni jõudin driverite installini. Install tehtud, läksin vältimatule reboodile. Jah peaaegu jõuab üles tulla ning crashib . Arvasin ,et lihtsalt crashis. Tegin restardi kenasti jälle. Sama vana lugu. Siis proovisin igast erinevaid ATI driverite variante uskudes ,et asi võib olla nendes. Küll läksin käiku need Omegad, ATI lehelt saadud forceware jne jne. Kõikidega üks ja see sama tulemus. Ja niisama viimases hädas valisin üles bootimiseks VGA Mode'i. Ja läks üles . Esialgne resolutsioon 640x480 32 biti juures. Kohe kui selle ilusasti kõrgemaks panin, tuli crash. Kordasin sama teemat ning sain naq teada ,et 800x600@32bit on nagu viimane, mis ta 32 biti peal lubab. 16biti peal saab reso isegi kõrgemaks.
Katsetuseks mõtlesin ,et võiks proovida ühe teise isiku aruvti peal kah. Ega siis midagi, kaart sisse ja Power On. Ja vaata imet kutil pole isegi drivereid vaja peale panna, kõik näitab ,et on olemas. Mingid omegad oli tal vist all. Kõik mängud, 3dmark kõk kõik funkas täiesti normaalis. Sellepeale oli mul küll juhe koos. Kuidas saab see võimalik olla. Kas see kaart otsib mingit spetsiifilist riistvara lahendust :O. Ei ole praegult võimalust kuskil veel katsetada. Töö ja töö ning kui siis vabaaeg olen lihtsalt liiga väsinud ,et selle kaardiga ringikäia.
Ja nüüd palve oleks lihtne, keegi oskab mulle öelda ,kas kaart on surnud või siis on asi riistvaras. Softi variant jätke välja kuna proovisin seda puhta wini peale ka. Kas asja on võimalik üldse ellu tuua või siis kõrge kaarega prügikasti sopsu visata?
Tänud
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tbit
HV Guru
|
15.04.2007 14:15:33
|
|
|
kuda ta surnud on kui töötab
mul oli ka kunagi taoline asi, et ei kannatanud teatud reso, a krt see jällegi juba ammu aega tagasi ja meelest läinud milles see probleem seisnes. kui riistvaraline probleem siis kõige tõenäolisem, et mobo jamab ja teiseks jätaks toite.
_________________ DVD is da 4483MB :-/)
|OSTAN|-> T43 pikk jahutus |
|
Kommentaarid: 264 loe/lisa |
   |
3 :: |
229 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
15.04.2007 14:30:55
Re: Club 3d ATI Radeon x800 RageXtreme ,paluks abi |
|
|
birq kirjutas: |
................................. kaart sisse ja Power On. Ja vaata imet kutil pole isegi drivereid vaja peale panna, kõik näitab ,et on olemas. Mingid omegad oli tal vist all. Kõik mängud, 3dmark kõk kõik funkas täiesti normaalis. Sellepeale oli mul küll juhe koos. Kuidas saab see võimalik olla. Kas see kaart otsib mingit spetsiifilist riistvara lahendust .................. |
Mul oli kunagi AGP videoga sarnane lugu, kõrgeid resosid ei toetanud ja mingipärast lülitus kogu aeg 1xAGP peale tööle, vist pesa klemmid või midagi sellist jamasid nii-kui vähemalt 4xAGB järgi võttis töötas ka videokaard korralikult, eks siin tundub sama lugu, et videokaard töötab 1x PCI-E või 1xAGP siini kiirusel ja mingil põhjusel ei taha suuremat siinikiirust järele võtta.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
birq
HV kasutaja

|
15.04.2007 14:44:33
Re: Club 3d ATI Radeon x800 RageXtreme ,paluks abi |
|
|
Marie kirjutas: |
................................. kaart sisse ja Power On. Ja vaata imet kutil pole isegi drivereid vaja peale panna, kõik näitab ,et on olemas. Mingid omegad oli tal vist all. Kõik mängud, 3dmark kõk kõik funkas täiesti normaalis. Sellepeale oli mul küll juhe koos. Kuidas saab see võimalik olla. Kas see kaart otsib mingit spetsiifilist riistvara lahendust .................. |
Mul oli kunagi AGP videoga sarnane lugu, kõrgeid resosid ei toetanud ja mingipärast lülitus kogu aeg 1xAGP peale tööle, vist pesa klemmid või midagi sellist jamasid nii-kui vähemalt 4xAGB järgi võttis töötas ka videokaard korralikult, eks siin tundub sama lugu, et videokaard töötab 1x PCI-E või 1xAGP siini kiirusel ja mingil põhjusel ei taha suuremat siinikiirust järele võtta. |
nagu ma aru saan siis pmst kaarti bios'is peaks probleem olema ?
|
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
15.04.2007 14:53:32
|
|
|
ei usu et kaardi BIOS vigane on. Kuidas ta siis teistes masinates töötab?
Pigem ei anna PCI-E slotis miski kontakti
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
birq
HV kasutaja

|
15.04.2007 15:07:26
|
|
|
rallitaja kirjutas: |
Pigem ei anna PCI-E slotis miski kontakti  |
kahjuks ei saa ka seda väita, kuna minu 6600gt töötab täie vindi peal
|
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
15.04.2007 15:44:57
|
|
|
rallitaja kirjutas: |
Pigem ei anna PCI-E slotis miski kontakti  |
kahjuks ei saa ka seda väita, kuna minu 6600gt töötab täie vindi peal  |
Sul selline imeloom emaplaadiks nagu ASRock Socket 939 939SLI32-ESATA2 , ASRock emaplaadid on aga teada tuntut nikerdised mis ühtede videokaartidega töötavad laitmatult teistega mitte, mõnedele ASRock mudelitele on isegi videokaartide nimekiri juurde lisatud millega loodetavasti töötavad
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
birq
HV kasutaja

|
15.04.2007 16:53:38
|
|
|
nu kuvan üle... vaatab, mis head teada saan... mainin ära tüüp kes endale ostis omab epoxi mobo EP-8NPA7I ,et sellel ei võtnud üldse pilti ette
EDIT: jah, nvidia on igati toetatud ,aga konkreetsel mobol pole x300'st küll rohkem märgitud
tänud teada andmisest
viimati muutis birq 15.04.2007 17:08:28, muudetud 2 korda |
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
15.04.2007 17:06:50
|
|
|
8rda on ju hoopiski AGP siiniga
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
birq
HV kasutaja

|
15.04.2007 17:07:48
|
|
|
yea yea.. my bad... ajasin praegu jama... parandasin vea...
|
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
15.04.2007 17:35:36
|
|
|
Hmm... Mul sama kaart ja EP-8NPAJ, töötab perfektselt.
Nii möödaminnes küsin, kas tal toide on ikka 24-pin?
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
birq
HV kasutaja

|
15.04.2007 18:30:37
|
|
|
yes boss
|
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
15.04.2007 18:55:31
|
|
|
hmm... kahtlane viga. Kui õieti mäletan, siis biosist vist mingi vga spread spectrum pidi miskit moodi aitama, ei ole kindel. proovi see sisse lülitada.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
zaitz
Kreisi kasutaja

|
16.04.2007 17:27:25
|
|
|
Endal samalaadse kaardiga sarnane kogemus ja nii imelik kui see ka pole - töötab laitmatult VGA connectori taga kuid DVI otsas crashib ja teeb muid imetrikke. Juhul kui kasutad DVI-d siis katseta tava VGA otsas korra
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
birq
HV kasutaja

|
16.04.2007 17:39:25
|
|
|
zaitz kirjutas: |
Endal samalaadse kaardiga sarnane kogemus ja nii imelik kui see ka pole - töötab laitmatult VGA connectori taga kuid DVI otsas crashib ja teeb muid imetrikke. Juhul kui kasutad DVI-d siis katseta tava VGA otsas korra  |
kahjuks teeb mul tava VGA ostaga juba nii ... aga ma usun ,et sain probleemist aru... mul mobo ei suppordi seda ATI crappi... samas ka too epoxi plate vist.. ,aga jah katsetab kuskil mujal... kui leiab ,et seal töötab.. paiskan kaarti müüki
|
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|