Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tsernobil
HV kasutaja

|
06.04.2007 01:30:48
Milline viirustõrje kontorisse? |
|
|
Mida rahvas soovitaks kontorisse viirustõrjeks? Win XP masinaid 30, 2003 servereid 4 (1 neist terminalserver, teistele läheks failiserveri komponent).
Keskhaldus on oluline, terminalitugi oluline, tulemüür eriti tähtis pole (XP omast piisab) aga võib ka olla, ressursikulutus pole oluline.
Viirustõrje peaks oskama:
1. Tõrjuda viirusi, trojasi, rootkitte, spyware (eriti vajalik)
2. MAPI tugi
3. Windows Scripting Hosti tugi
4. Webiliikluse tugi, phishing, scriptid
5. Wormside tõrje
.......silma on endale hakanud kas Kaspersky (peb hästi kinni) või Avast (head komponendid, just mis vaja). Väga negatiivse mulja aga pikka aega on jätnud Symantec (laseb läbi), Nod32 (rohkem kodukasutaja jaoks, terminaltugi puudub, laseb spywaret läbi ja ei suuda avastatud asju kustutada), AVG (laseb totaalselt läbi, samad asjad mida Kaspersky kinni püüab), TrendMicro (laseb totaalselt läbi), F-secure (rikub ise süsteemi).
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
06.04.2007 09:49:49
|
|
|
Soovitakski Kasperskyt.Arvan, et to õigustab ennast igati.Saad ju proovimiseks 30 päeva kasutada.
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
06.04.2007 09:56:13
|
|
|
Kasutaja poole pealt kiidaks Trendmicrot kuna esiteks on ta siiani kõik katsetatud viirused(ise ei satu nende peale muudmoodi kui ainult spetsiaalselt otsides) kinni püüdnud ning teiseks olles ka keskhaldust näinud siis ka see tundub korralik olevat. Ning arvestades, et tegemist on sadade, et mitte ütelda lausa neljakohalise arvu arvutitega ning päris mitmeaastase kogemusega siis...
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
tramburai
HV kasutaja

|
06.04.2007 10:29:54
|
|
|
tsitaat: |
F-secure (rikub ise süsteemi) |
Kuidas rikub Endal tööjuures just F-Secure kasutusel.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
06.04.2007 12:50:17
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Kasutaja poole pealt kiidaks Trendmicrot kuna esiteks on ta siiani kõik katsetatud viirused(ise ei satu nende peale muudmoodi kui ainult spetsiaalselt otsides) kinni püüdnud ning teiseks olles ka keskhaldust näinud siis ka see tundub korralik olevat. Ning arvestades, et tegemist on sadade, et mitte ütelda lausa neljakohalise arvu arvutitega ning päris mitmeaastase kogemusega siis... |
See keshaldus on suht savi, see on viimasel ajal pea kõikidel firmadel olemas ning erilist huvi seda pidevalt passida pole, hea viirustõrje peab iseseisvalt suutma töötada ilma probleemideta. Tõenäoliselt Kaspersky avastab vist tõesti kõige paremini pahalasi. Kaspersky puhul aga näiteks seda "proactive defenset" küll avalikult kasutada ei saa - kui ise veel viitsid nende küsimuste-vastustega jamada, siis kasutajad päris kindlasti mitte. Samal põhjusel ei saa ka personal tulemüüre kasutada - kasutajad sõimavad kohe et "miks mulle mingid imelikut teated ilmuvad".
Kas keegi Avastit või McAffeed pole proovinud? McAffeed sai proovitud aastaid tagasi ning jättis pigem negatiivse mulje (polnud eriti tõhus ning seadistus oli imelik), kuid võibolla on asjad muutunud. Avast aga oma kodulehel välja pakutud funktsionaalsusega jättis küll väga huvitava mulje - täpselt just need
mida vaja ning ei midagi mõttetut. Eriti huvitav funktsionaalsus oli väga paindlik õiguste jagamine kasutajatele oma tõrje seadistamisel - et anda asjast rohkem huvitatutele kasutajatele ka rohkem õigusi oma tõrje seadmiseks ning "smart teated" kus osa tõrjest on automaatne ning teine osa kuvatavate teadetega. Kui ta ainult pahalaste avastamisel sama eduline oleks.
kopirait kirjutas: |
Kuidas rikub Endal tööjuures just F-Secure kasutusel. |
Kui Sa ise just seda ei hoolda, ega Sa siis ei näegi selle musta köögipoolt.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
tramburai
HV kasutaja

|
06.04.2007 17:24:36
|
|
|
Tsernobil kirjutas: |
Kui Sa ise just seda ei hoolda, ega Sa siis ei näegi selle musta köögipoolt.  |
Oleneb mida sa hooldamise all silmas pead Kohas kus töötan on aastaid F-Secure kasutusel olnud. Kõigis arvutites töötab probleemitult. Nii uutes kui päris vanades. Keskhaldus on kah minu arust täitsa normaalne ja temaga töötamine pole küll kuigi "must"
A noh... võib-olla mõtled köögipoole all midagi muud kui igapäevast kasutamist...
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
06.04.2007 18:36:00
|
|
|
Oleneb mida sa hooldamise all silmas pead Kohas kus töötan on aastaid F-Secure kasutusel olnud. Kõigis arvutites töötab probleemitult. Nii uutes kui päris vanades. Keskhaldus on kah minu arust täitsa normaalne ja temaga töötamine pole küll kuigi "must"
A noh... võib-olla mõtled köögipoole all midagi muud kui igapäevast kasutamist...  |
Piisab juba sellest et versioonid tulevad välja vigased mida hiljem lapitakse ning neid tuleb veel käsitsi ka peale panna (keskhaldusest). Tihti jookseb muu tarkvaraga konflikti nii et ainult format-c aitab. Ressursse sööb rohkem kui kasulikku tööd teeb - ainus viirustõrje, mille puhul sellist asja täheldanud olen. Tulemüürireeglite tööloogika on täpselt vastupidine kui kõikidel teistel tulemüüridel - kõikidel teistel on primaarne system-rules (pordid) ning sekundaarne app-rules, f-securel aga vastupidi. See keskhaldus on jah ainus f-secure uhkus, kuid kui aga lähemalt sellega tutvuda ja iga päev töötada, siis on see kaugel operatiivsest loogilisest ja mugavast juhtimisest, sisaldades pigem hunniku kasutut rämpsu ning muutes haldust isegi tülikamaks. Isegi Symanteci keskhaldus on palju kordi etem.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
06.04.2007 18:52:19
|
|
|
Väga negatiivse mulja aga pikka aega on jätnud Symantec (laseb läbi)
|
Kuskil 4 aastat istuvad 150 masinat taga,ei oska nagu negatiivselt kommenteerida
Kasutaja lollust on võimatu hallata kuskilt kaugemalt,veelvähem ette näha
Tuleb järelikult igasugu läbu saidid ja muud riskialdised asjad kinni keerata.
Asutuse arvutid on töötegemiseks mitte meelelahutus vahendid,vähemalt minuteada
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
06.04.2007 19:12:58
|
|
|
dreamx kirjutas: |
Väga negatiivse mulja aga pikka aega on jätnud Symantec (laseb läbi)
|
Kuskil 4 aastat istuvad 150 masinat taga,ei oska nagu negatiivselt kommenteerida
Kasutaja lollust on võimatu hallata kuskilt kaugemalt,veelvähem ette näha
Tuleb järelikult igasugu läbu saidid ja muud riskialdised asjad kinni keerata.
Asutuse arvutid on töötegemiseks mitte meelelahutus vahendid,vähemalt minuteada  |
Kahtlustan et kui nendest 150 masinast testiks mingi tõhusama tõrjega (kaspersky / spysweeper) üle käia, siis tuleks välja vägagi huvitavaid mutante.
Ei tarvitsegi kohe kogu võrk kokku kukkuda vaid kasutajad lihtsalt hakkavad tasapisi nurisema et masinad on aeglased ning tahavad kohe uusi masinaid.
Kogu maailma saite aga välja selekteerida ja blokkida ei õnnestu kuidagi, isegi spetsiaalne spywaretõrjega proxy-server ei suuda kõike kõrvaldada.
Ise ei viitsiks veelvähem sellist tööd teha. Portide kinnikeeramisest aga pole hoopiski mingit tolku - 80 pordist juba piisab terve sisevõrgu hunnikusse laskmiseks. Aga mis meelelahutusse puutub, siis produktiivne töötaja on ju see kes ise teab millal mängib ja millal töötab, sunniviisil tööle meelitamisest pole mingit tolku.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
06.04.2007 19:21:06
|
|
|
Tsernobil, Ja produktiivne töötaja ei tegeligi selliste kahtlastel saitidel kolamisega ja veel vähem võrgu turvalisuse testimisega,mingit suva viirustega
Kast läheb aeglasemks kuna WIN korjab kõik oma cahed täis inffi mida oleks vaja aegajalt puhastada(tuulutada),aga sellist utiili WIN ei sisalda.
Seega selle pärast on raske "tõrjureid" süüdistada kuna nad ei peagi sellega tegelema, pigem otsida sellise prbleemi jaoks muid alternatiive
Ja pahalaste tõrje vahendiga sa sellest probleemist ja nurinast ei vabane
Lihtsalt minu arvamus
Lihtsalt infoks veel ,et suur vahe on ka selles ,et KASpersky skännib kast koomas aga Symatec-ist ei saa aru(ehk tööjõudlus ei lange) vähemalt kasutaja poolepealt
|
|
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
06.04.2007 19:54:46
|
|
|
Kast läheb aeglasemks kuna WIN korjab kõik oma cahed täis inffi mida oleks vaja aegajalt puhastada(tuulutada),
|
Ausalt öeldes on see küll minu jaoks midagi uut et kõvakettal asuva mingit sorti cache täitumine peaks masina jõudlust kahandama.
Milline cache, huvitaks? Minu teada kahandab see kõvaketta vaba ruumi.
aga sellist utiili WIN ei sisalda.
|
Miks ei sisalda. Domeeni policiga saad ükskõik millist cachi tühjendada. IE jaoks on selleks spets seade ning muid asju saab teha startup scriptiga.
Lihtsalt infoks veel ,et suur vahe on ka selles ,et KASpersky skännib kast koomas aga Symatec-ist ei saa aru(ehk tööjõudlus ei lange) vähemalt kasutaja poolepealt  |
Vähemalt minu enda KIS masinates pole mitte mingit probleemi sellega täheldanud. Ja kui ongi kellelgi nii vana ja aeglane masin et viirustõrje töötada ei jõua,
siis pigem soosiks ma sellise masina upgadet, kui et hakata kogu asutuse masinaid spyware pärast võimasmateks vahetama koos sellesama spywarega.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
06.04.2007 20:10:03
|
|
|
Miks ei sisalda. Domeeni policiga saad ükskõik millist cachi tühjendada. IE jaoks on selleks spets seade ning muid asju saab teha startup scriptiga.
|
Seda sama mõtlesin ja see ongi peamine aeglustaja tava dumb juuseri arvutis,mida it-i meehed tavaliselt lasevad läbi sõrmede(väljendus oli veidi konarlik)
Ausalt öeldes on see küll minu jaoks midagi uut et kõvakettal asuva mingit sorti cache täitumine peaks masina jõudlust kahandama.
Milline cache, huvitaks? Minu teada kahandab see kõvaketta vaba ruumi.
|
JA vaba ruumi arutu kahandamine ja vana inffi mõttetu talletamine ei tee arvutit aeglasemaks
Vähemalt minu enda KIS masinates pole mitte mingit probleemi sellega täheldanud. Ja kui ongi kellelgi nii vana ja aeglane masin et viirustõrje töötada ei jõua,
siis pigem soosiks ma sellise masina upgadet, kui et hakata kogu asutuse masinaid spyware pärast võimasmateks vahetama koos sellesama spywarega.
|
No ma ei tea,kaasaegne P4 3.0 @ 1024ram saab ikka hästi aru kui tal miski jurakas skänni alustab,vaevalt meil nii edumeelsed firmad kõik on kes annavad kõikidele X2 või C2D masinad laua-alla Exeli ja sodi keerutamiseks
Tegelikult on see teema juba hukas kuna inimene soovib asja soovituseks mida ta ise on kõikides versioonides juba kohanud ja igal viisil läbi proovinud
Kui sa kõike tead ja proovinud oled siis WTF sa teema tegid,tekkis küsimus lihtsalt
End OT ja jõudu ning jaksu edapidises
|
|
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
CommandsRef
HV kasutaja
|
06.04.2007 20:15:45
|
|
|
Kui juba Avasti mainitud oli, siis kes seda Eestis müüb? Siliciumi kodulehelt küll seda arvata ei võiks, et nemad müüvad...
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
06.04.2007 20:23:06
|
|
|
No ma ei tea,kaasaegne P4 3.0 @ 1024ram saab ikka hästi aru kui tal miski jurakas skänni alustab,vaevalt meil nii edumeelsed firmad kõik on kes annavad kõikidele X2 või C2D masinad laua-alla Exeli ja sodi keerutamiseks
|
No selline on küllalt hea masin. Mina pidasin silmas real-time protectionit ning see pole probleeme tekitanud. Kui aga manual-scanni silmas pidasid, siis oleks ka
imelik kui see mõju ei avaldaks, see peabki aeglasemaks tegema, ainult arvan et sellist tegevust ilma mõjuva põhjuseta töö ajal ei peaks mitte lubama. Selleks võiks valida ööaja või siis screensaveri töö aja.
Tegelikult on see teema juba hukas kuna inimene soovib asja soovituseks mida ta ise on kõikides versioonides juba kohanud ja igal viisil läbi proovinud
Kui sa kõike tead ja proovinud oled siis WTF sa teema tegid,tekkis küsimus lihtsalt
End OT ja jõudu ning jaksu edapidises  |
Sorry, tegelt mul tekkis raske huvi selle Avasti suhtes, webist ei leia ka midagi asjalikku peale selle et eelistatakse seda mis on odavam ja ei võta ressursse.
(kasutu info) Kui kasutusse võtaks, siis saaks alles kuu aja pärast öelda kas oli hea tõrje.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
06.04.2007 20:43:53
|
|
|
Teema teemaks, eks tuleks ka proovida neid viirusetõrjeid, mida proovinud pole.Avast ise peaks suhteliselt korralik olema.Proovi ja vaata kuidas ressurssidega lood on.Viirusi võtab ta suhteliselt hästi kinni.
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
tramburai
HV kasutaja

|
06.04.2007 21:39:46
|
|
|
A noh... võib-olla mõtled köögipoole all midagi muud kui igapäevast kasutamist...  |
Piisab juba sellest et versioonid tulevad välja vigased mida hiljem lapitakse ning neid tuleb veel käsitsi ka peale panna (keskhaldusest). Tihti jookseb muu tarkvaraga konflikti nii et ainult format-c aitab. Ressursse sööb rohkem kui kasulikku tööd teeb - ainus viirustõrje, mille puhul sellist asja täheldanud olen. Tulemüürireeglite tööloogika on täpselt vastupidine kui kõikidel teistel tulemüüridel - kõikidel teistel on primaarne system-rules (pordid) ning sekundaarne app-rules, f-securel aga vastupidi. See keskhaldus on jah ainus f-secure uhkus, kuid kui aga lähemalt sellega tutvuda ja iga päev töötada, siis on see kaugel operatiivsest loogilisest ja mugavast juhtimisest, sisaldades pigem hunniku kasutut rämpsu ning muutes haldust isegi tülikamaks. Isegi Symanteci keskhaldus on palju kordi etem. |
Minu arust on see hoopis pluss, et uued versioonid peab käsitsi peale panema. Kui tuleks automaatselt, siis äkki ongi vigane ja kõigile arvutitele läheb automaatselt peale. On seda jama siis vaja. Aga noh... ühele meeldib ema, teisele tütar...
Ressursinõudlikuse koha pealt olen nõus, kuid kui tegemist on igati korraliku aasta-paari vanuse arvutiga siis pole küll mitte midagi hullu. Mina olen ressursinõudlikust kohanud näiteks Symanteci ja Kaspersky puhul... Ja tegemist polnud lahjade arvutitega. Võib-olla oli konfimise viga aga äkki konfisid ka kunagi F-Secure niimoodi, et ainult Format C aitas... kes teab... Ma usun, et palju oleneb ikka inimesest kes selle süsteemiga tööd teeb. Kui ei oska konfida siis ei maksa süüdistada programmi. See ei olnud nüüd otseselt sulle mõeldud aga tihti kipub see nii olema...
Ja see produktiivne töötaja ei peagi midagi netist sikutama. Võtab kodunt mälupulga või floppy peal midagi kaasa ja ongi lõbu laialt (kui seda juba eos ei lämmatata)...
Mul õnnestub kolme firma ühinemises kaasa rääkida. Ja kõik kasutavad erinevaid antiviiruse programme... Ühed F-Secure, teised Symanteci, kolmandad McAfeed... Tuleb tõsine vaidlus mida valida sest ega keegi omast loobuda ei taha ja nagu ikka igaüks eelistab oma ja teeb teisi/teiste programme maha...
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ezh
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
07.04.2007 02:34:21
|
|
|
Seal räägitakse kõvaketta poole pöördumisest ning seostatakse seda viirustõrjega, uskumatu.
Kõvaketta poole pöördumise kiirus ei sõltu mitte millestki muust kui kõvakettast endast, kõige kiirem oleks E-disk. Viirustõrje töö kiiruse määravad ära ikka algoritmid mille alusel toimuvad otsingud. Kaspersky võib olla vabalt kiireim viirustõrje hoopis sellepärast et kord juba scannitud faili enam teist korda ei kontrollita (ichecker ja iswift) ning ka workstationis ja failiserveris välditakse topeltkontrolli (iswift).
nod32 võib ju olla kiirem, kuid kas ta ikka kontrollib OLE-objekte, alternate ntfs data streami, skripte - kui ei eksi, siis minuarust ei tee ta seda.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ezh
HV kasutaja
|
07.04.2007 16:46:08
|
|
|
Tsernobil? Seal räägitakse kuidas muutub töökiirus erinevate viirusetõrjede kasusule ajal. Ja testija oli Virus Bulletin.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
07.04.2007 20:31:40
|
|
|
Ezh kirjutas: |
Tsernobil? Seal räägitakse kuidas muutub töökiirus erinevate viirusetõrjede kasusule ajal. Ja testija oli Virus Bulletin. |
Kas see peaks olema autoriteet? (ega ma ei teagi) Millegipärast ei tekita usaldust. Oma peaga peaks ka vahelduseks mõtlema, mitte kõike mida pushitakse, uskuma. Tõenäoliselt on tegemist mitme ümbertõlkega, kus sõnum kaotsi läinud. Aga jah, Kasperskit pean ise ka parimaks.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
epu[]
HV kasutaja
|
07.04.2007 22:51:17
|
|
|
Symantec Corporate Antivirust soovitaks ise, seda ainlt küll viiruste vastu, kuna spyware jaoks sel juhul eraldi softi vaja.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ezh
HV kasutaja
|
08.04.2007 20:06:03
|
|
|
Tsernobil, numbrid ei ole vaja tõlkida. :] Kaspersky 6.0 on tõesti väga kiire asi + kasutab väga vähe mälu.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
09.04.2007 15:19:36
|
|
|
Ezh kirjutas: |
Tsernobil, numbrid ei ole vaja tõlkida. :] Kaspersky 6.0 on tõesti väga kiire asi + kasutab väga vähe mälu. |
Näen et oled Menelon'iga seotud. Kõik on ok, ainult paarile asjale tahtsin tähelepanu juhtida. Ostjate päid pole mõtet segi ajada kuivade numbritega, mingi-kellegi ajakirja arvamuse esiletoomisega või väljenditega "väga-super", "üli-mega-hea".
Kuna sellised väljendid, numbrid ja arvamused jäävadki ainult subjektiivseteks arvamusteks ja suvalisteks numbriteks, mis pigem ostjas kahtlusi tekitavad et tegemist on mõjutusega (isegi siis kui kaup on väärtuslik). Pigem oleks vaja erapooletuid ja konkreetseid põhjusi, miks üks või teine toode on parem kui teised ning need põjendused peaksid olema loogikal baseeruvad. Aga see on tihti marketingi viga, kuna selle jaoks on vaja ka konkreetseid teadmisi, peale lihtsalt ajakirjast ümbertõlkimise oskuse. Ostjale peab jääma mulje nagu ta tegi ise valiku - see tagab parima müügiedu.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
09.04.2007 16:29:02
|
|
|
Symanteci ei soovitaks. Sööb ressursse, aga ei tee suurt midagi. Siin oli just trenn.ee mingi viirusega teema, kus Symatec leidis viiruse alles selle käivitamisel. Lisaks on mitu korda olnud nii, et sissetulevast e-mailist pole antiviirus midagi leidnud, kuid e-maili server rämpsposti saates hakkab karjuma, et viirus. Sisse laseb, aga välja mitte
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
epu[]
HV kasutaja
|
09.04.2007 23:30:40
|
|
|
ndk kirjutas: |
Symanteci ei soovitaks. Sööb ressursse, aga ei tee suurt midagi. Siin oli just trenn.ee mingi viirusega teema, kus Symatec leidis viiruse alles selle käivitamisel. Lisaks on mitu korda olnud nii, et sissetulevast e-mailist pole antiviirus midagi leidnud, kuid e-maili server rämpsposti saates hakkab karjuma, et viirus. Sisse laseb, aga välja mitte  |
Ma ei tea, kui vähe, siis antiviirus üldse mälu võtma peab? Hetkel mul umbes 8 642K mälu kasutuseks task manager...
Corporate võtab kõvasti vähem ressurssi, kui Norton. Ise proovisin ka selle trenn.ee-ga, aga kuigi antiviirus lasi exe käivitada, takistas see mingisugust kahju exel tegemast.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|