|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
raiksman
HV veteran

|
04.04.2007 08:23:05
Kardan, et ketas annab kohe otsad... |
|
|
Mul selline halb eelaimus ja ma sooviks teie HV-laste käest nõu, et kas peaks kohe uue kõvaketta ostma, sest kui munema jään ja ketas otsad annab, siis jään ju kõigest ilma, mis seal on. Nimelt vaadake, kui arvut restarti teeb, et siis ju kõvakettal need pöörded vahepeal jäävad seisma ja siis uuesti võtab kõvaketas kiiruse üles no teate küll seda heli No asi selles, et kõvaketas teeb seda restarti, ehk et ketta pöörded jäävad seisma ja hakkavad uuesti tööle lihtsalt lambist. Kahe viimase päevaga olen märganud, et see on süvenenud tõsiselt, et nüüd nagu enamasti kogu aeg teeb seda ketas ja hetkeks on Windows nagu kokku jooksnud ka et miski ei tööta. See kestab nii kaks sekundit keskmiselt. Ennem oli see viga ainult siis, kui arvuti mängus hakkas Loading pihta ja no siis see ketas tegi vahest kümme korda jutti restarti, ennem kui lõpuks mängus laadimine lõppes aga nüüd on niisama windowsis ka, kui piltide kausta avan ja siis ketas nende piltide thumbnails-e laeb korrga Kas peaks kohe uue kõvaketta ostma ja kas on üldse põhjus kõvakettas Ma ise millegi pärast arvan, et on aga no vb nagu toitekas ei suuda enam toeks olla korralikult arvutile vm, et vb ka selles asi
Andmed: http://www.hot.ee/prackman/Everest.JPG
Kettas: Samsung SP0812C 80GB SATA
|
|
| Kommentaarid: 156 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
145 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran
|
04.04.2007 09:02:31
|
|
|
| kõigepealt vaata, mida ütleb chkdsk...
|
|
| Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raiksman
HV veteran

|
04.04.2007 09:30:11
|
|
|
| tom1245 kirjutas: |
| kõigepealt vaata, mida ütleb chkdsk... |
mis see on Tegelikult sooviksiki teada, et vb on olemas mingeid programme, mis aitaks mul teada saada, kas kettas on korras või mitte
|
|
   |
145 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
04.04.2007 09:49:12
|
|
|
...ja foorumist vastuseid ei oska kuidagi lugeda, kuidas sa sedasi siia teemasse kirjutatust kavatsed aru saada
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raiksman
HV veteran

|
04.04.2007 10:22:46
|
|
|
XYZ, Mida sa foorumist vastuste alla mõtled
|
|
   |
145 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
04.04.2007 11:08:45
|
|
|
| raiksman kirjutas: |
XYZ, Mida sa foorumist vastuste alla mõtled  |
Seda, et testprogrammidest on siin kettafoorumis lugematuid kordi jahutud
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raiksman
HV veteran

|
04.04.2007 11:15:37
|
|
|
aga mis mulle sobiks ma ei taha mingit benchmark testi programmi ju
|
|
   |
145 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
04.04.2007 11:20:48
|
|
|
| kettatootjate utiliite võib suvaliste ketastega proovida, esmased testid andmeid üle ei kirjuta
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raiksman
HV veteran

|
|
   |
145 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
04.04.2007 14:17:33
|
|
|
Ja kui sul ütleme paari tunni pärast ketas juhtub täiesti üles ütlema, küll siis kostab nuttu ja hala, et ülitähtsaist asjust ilma....
Tagavarakoopia tõesti säilitamist vajavatest asjadest on loomulik teha!
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raiksman
HV veteran

|
04.04.2007 15:19:49
|
|
|
seda on nagu nii palju, et ei teagi, kuhu panna see kõik nojah, vb on mõnel sarnane kogemus olnud ja oskab öelda, et milles asi. Ma ei julge seda testi teha. Olen kõigest varast kettal varem ilma jäänud. Teist korda ei taha seda kogeda
|
|
   |
145 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raitm
HV kasutaja

|
04.04.2007 15:37:08
|
|
|
no siis pane arvuti kinni, mine poodi, osta uus ketas, tee kloon ja saad öösel magada
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
04.04.2007 15:48:27
|
|
|
seda on nagu nii palju, et ei teagi, kuhu panna see kõik nojah, vb on mõnel sarnane kogemus olnud ja oskab öelda, et milles asi. Ma ei julge seda testi teha. Olen kõigest varast kettal varem ilma jäänud. Teist korda ei taha seda kogeda  |
Mitu korda nii peab juhtuma enne kui õpid turvakoopiaid tegema
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Muhkel
HV kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
05.04.2007 04:47:17
|
|
|
| raitm kirjutas: |
no siis pane arvuti kinni, mine poodi, osta uus ketas, tee kloon ja saad öösel magada  |
Kõige parem jah just niimoodi teha. Et siis esiteks ostad uue ketta, kopeerid andmed sinna ja seejärel asud kahtlast ketast testima. Isegi juhul kui kahtlane terveks osutub, on sul sel juhul turvakoopia tuleviku jaoks kapis olemas.
Kuigi mulle tundub, et just su ketas ikkagi surema hakkab. Sellesama Samsungi mudeliga varemgi sarnast ilmingut täheldatud. Muidugi on ka väike võimalus, et arvuti toide hakkab nõrgaks jääma, kuid need asjad tavaliselt niisama üleöö ei teki, pigem ikka süsteemi konfi raskendamise järel. On veel ka kolmas võimalus, et ketta kaablite (nii toite või signaali) pistikud on kusagilt otsast natuke lõdvaks vajunud, seda võiks küll käega üle katsuda.
Aga... ikkagi, meeldetuletuseks kõigile: Tagavarakoopia tekitamist andmetest tuleb alustada juba kohe vahetult peale arvuti (kuitahes uue või kvaliteetse) esmakordset soetamist!
|
|
| Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raiksman
HV veteran

|
05.04.2007 10:06:28
|
|
|
Muhkel, mul võibki sarnane probleem olla peaks koraa ketta välja võtma ja ka püsti asendisse panema, et siis katsetan, kas hakib sama mpoodi ketas edasi või mitte.
| XYZ kirjutas: |
seda on nagu nii palju, et ei teagi, kuhu panna see kõik nojah, vb on mõnel sarnane kogemus olnud ja oskab öelda, et milles asi. Ma ei julge seda testi teha. Olen kõigest varast kettal varem ilma jäänud. Teist korda ei taha seda kogeda  |
Mitu korda nii peab juhtuma enne kui õpid turvakoopiaid tegema  |
kle ma laisk ja pole aega sellega tegelda ka vabal ajal. Arvutite maailmast olen viimastel aastatel ajal üldse jäänud järjest kaugemaks
|
|
   |
145 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
05.04.2007 12:24:25
|
|
|
Muhkel, mul võibki sarnane probleem olla peaks koraa ketta välja võtma ja ka püsti asendisse panema, et siis katsetan, kas hakib sama mpoodi ketas edasi või mitte.
kle ma laisk ja pole aega sellega tegelda ka vabal ajal. Arvutite maailmast olen viimastel aastatel ajal üldse jäänud järjest kaugemaks  |
Pisike parafraseering - Narrid arvutit üks kord, narrib tema sind 9 korda vastu
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raiksman
HV veteran

|
05.04.2007 13:02:22
|
|
|
kle ma laisk ja pole aega sellega tegelda ka vabal ajal. Arvutite maailmast olen viimastel aastatel ajal üldse jäänud järjest kaugemaks  |
Pisike parafraseering - Narrid arvutit üks kord, narrib tema sind 9 korda vastu  |
pole ausalt öeldes selline IT friik
Ühe ilusa ketta juba leidsin siin HV-s, et ootan nüüd, kuni see müüa mu pakkumisega rahule jääb Enam Samsungi ketast ei osta, kuna eelmine oli ka Samsung ja see andis otsad samuti Ma loodan, et Seagate on parem
viimati muutis raiksman 05.04.2007 13:05:09, muudetud 1 kord |
|
   |
145 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
05.04.2007 13:04:16
|
|
|
Sel juhul jääb veel soovitada hoolega puhtaid taskurätte varuda, et kui järjekordselt andmetest ilma jääd, siis on kuhu vesistada
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ramones
HV veteran

|
07.04.2007 12:13:01
|
|
|
Ketta SMART info võib kah üle vaadata. Ise olen kasutanud selleks SpeedFani SMART info vaatamise funktsiooni (seal veel veebianalüüsi valik ka juures, kus näidatakse infot päris arusaadavalt ja koos selgitusega).
Endal muidu kaks WD ketast, millest üks on ~2.5a töös olnud ja teine kuskil ~1.5a. Masin töötab pmst 24/7 ja siiamaani mõlemad kettad korras.
Ehk aitab pisut tulevase ketta valikul. Samsungi pole julgenud ise osta ega tuttavatele soovitada - kuuldused mõndadest kuulsatest praakseeriatest on suht ära hirmutanud.
|
|
| Kommentaarid: 76 loe/lisa |
   |
75 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Muhkel
HV kasutaja

|
07.04.2007 19:13:40
|
|
|
Aga mina olen ainult samsungi ketastega hakkama saanud, töös on nad olnud 24/7, siiani ei mingeid probleeme, seismajääv ketas oli hoopis Hitachi Travelstar e. paljudes foorumites hellitusnimega "Troublestar"
|
|
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raiksman
HV veteran

|
07.04.2007 19:58:46
|
|
|
mul eelmine ketas oli ka samsung ja andis ka otsad
|
|
   |
145 |
|
| tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
08.04.2007 07:47:29
|
|
|
| Muhkel kirjutas: |
Aga mina olen ainult samsungi ketastega hakkama saanud, töös on nad olnud 24/7, siiani ei mingeid probleeme, seismajääv ketas oli hoopis Hitachi Travelstar e. paljudes foorumites hellitusnimega "Troublestar"  |
Pakun, et see Hitachi mudel oli hoopis kuulsast "Deathstar" seeriast sul...
Igal tootjal on eri aegadel olnud ämber-seeriaid, mõnel rohkem mõnel vähem. Hetkel suuremaid ämbreid kõvakettaturul pole, olukord on üle pika aja kohe üpriski roosiline. Üldiselt kokkuvõttes viimase 2-3 aasta seeriatest WD ja Hitachi on näidanud väga head töökindlust ja kvaliteeti, Seagate ja Samsung on lihtsalt head. Samsungi uus T166 (ja S166) seeria võib aga nende reputatsiooni nüüd veelgi olulisemalt tõsta, kuna tundub, et tegemist on Samsungi seni parima tootega (aga eks aeg näitab, asi veel liiga uus praegu - samamoodi ka Seagate 7200.10 oli esimestel kuudel ülihea, kuid hiljem hakkas kvaliteet alla käima).
|
|
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Muhkel
HV kasutaja

|
08.04.2007 09:50:16
|
|
|
| 8 kirjutas: |
|
Mulle jäi mulje, et deathstar-iks (deskstar) sõimati 3,5" kettaid, 2,5"seid sõimati troublestar-ideks (travelstar).
Surmkindlat andmete talletamise moodust pole siiski vist veel leiutatud.
|
|
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
08.04.2007 11:01:48
|
|
|
| Muhkel kirjutas: |
| 8 kirjutas: |
|
Mulle jäi mulje, et deathstar-iks (deskstar) sõimati 3,5" kettaid, 2,5"seid sõimati troublestar-ideks (travelstar).
|
Vabandust, sul õigus jah.
Ma jätsin su postituses olnud nime "Travelstar" kuidagi kahe silma vahele...
|
|
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|