Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
maksimus
HV vaatleja
|
23.02.2007 19:28:27
Probleem Sparkle 7600gs'iga |
|
|
tere HV pere, mure on Sparkle 7600GS AGP 256mb kaardiga (prose 1800+ amd , emmeks abit kd7-raid). nimelt kõik ülejäänud - pcmark, mängud muud asjad töötavad kenasti, kuid probleem on
Videofailide mängimisega, avi, mpg, dvd'delt videod...
täpsemalt teemast: Nvidia driveritega video käivitamisel (erinevate playeritega proovitd) hanugb kogu arvuti , task managerist näha et cpu jookseb 100% konstantselt.. sellinse püsib olukord niikaua kuni suudan playeri End taskiga lõpetada.
Kui uninstallin nvidia display driverid töötavad videod kenasti.
Olen uuendanud biosi, installinud üle emme chipseti driverid, üle installinud ka windowsi (nii igaks juhuks).
Testisin ka sõbra arvutis, kellel samuti vanemat sorti emme ja Duron , temal oli sama kaardiga sama mure.
Garantii remondist saadeti kaart tagasi, öeldes et kõik ju töötab.. aga ei tööta mitte mul see.
aidake , mõistus otsas ... milles võib probleem veel olla ?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Crz
Kreisi kasutaja
|
24.02.2007 10:36:35
Re: Probleem Sparkle 7600gs'iga |
|
|
maksimus kirjutas: |
Olen uuendanud biosi, installinud üle emme chipseti driverid, üle installinud ka windowsi (nii igaks juhuks).
|
Aga kas sa teisi video drivereid oled proovinud?
|
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
10 :: |
5 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
maksimus
HV vaatleja
|
24.02.2007 12:15:05
|
|
|
olen proovinud neid, mis Nvidia koduleht ette söödab, erinevaid versioone.
Kas kuskil võib veel leida mingeid drivereid ?
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
maksimus
HV vaatleja
|
24.02.2007 12:50:43
|
|
|
kohe proovin järgi, tänud
Ps. vahepeal lisaks niipalju, proovisin antud kaarti sõbra Pentiumi masinas..uuem emme jne kui mul ning seal töötas kenasti.
Kas on üldse võimalik, et seda kaarti ma ei saagi oma masinas korralikult tööle , et mingi müstiline hw konflikt tekitab video mängimisel teatud driveritega kala ?
Ps. olen kuulnud et on mingi soft olemas Directx codec mixer vms... kus saab visuaalselt näha, mis codecid värgid särgid kasutusele võetakse video käivitamise ajahetkel.. kas keegi teab selle softi nime ?
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
24.02.2007 12:55:05
|
|
|
maksimus, mis emaplaat sul on? võimalik et chipset ja videokaart ei sobi kokku
|
|
   |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
maksimus
HV vaatleja
|
24.02.2007 12:57:49
|
|
|
ups, mõtlesin et panin juba kira oma emme , aga selleks siis :
abit kd7-raid , ning proseks amd 1800+
samas nagu ennist mainisin töötavad näit. mängud kenasti. 3dmark03 näitas ka paremat tulemust kui eelmise 9600pro'ga... ei tea kui palju paremat se näitama peaks muidugi
Heikis, tänud kaasa aitamast
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
24.02.2007 13:00:25
|
|
|
aga lase näiteks k-lite codec pack peale. ning proovi omega draivereid ka
|
|
   |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
maksimus
HV vaatleja
|
24.02.2007 15:59:15
|
|
|
nonii, proovisin omega drivereid, need windowsi arvates ei sobinud mu kaardile ja neid ma kasutada ei saanudki
ps. vaatasin ka et nende omega nvidia driverite release oli aastal 2005... et kas need üldse uutemate kaartidega funkavad ?
klite, ddfshow koodekitega rpoovitud.. ikka sama jama.
Kuid... veel üks tähelepanek, nimelt kasutades VLC media playerit , ning sellel quick settingute alt võttes valik :
"Set Video mode to Direct3D (no hardware acceleration)"
siis sain videosid vaadata, küll võttis üsna palju cpu'd (70-99% )n äiteks dvd vahtimine, ning jõnksus ebameeldivalt, kuid töötas oma kummalisel moel.
Mida sellest veel järeldada võiks, et ongi konflikt , mida parandada ei saa ?
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
25.02.2007 00:48:04
|
|
|
Combined Community Codec Pack ( CCCP ) oled proovinud ? Ehk too aitab
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
25.02.2007 01:12:29
|
|
|
kasuta jah cccp koodekeid, pärast on stalin majas
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
2 :: |
3 :: |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
G80
HV Guru

|
25.02.2007 01:16:22
|
|
|
Mul sõbral on sama jama,kaardiks on Gigabyte 7600GS.
_________________ Ära siia kliki |
|
Kommentaarid: 256 loe/lisa |
   |
2 :: |
210 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
25.02.2007 13:23:43
|
|
|
RPG16, mu arust see etemgi kui K-Lite codec pack. Kui miski ei aita, tuleb kurjana remondimehe juurde minna
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
maksimus
HV vaatleja
|
01.03.2007 10:06:35
|
|
|
Proovisin ka cccp koodek-päkki, ei miskit.
ei usugi et asi koodekites on , kuna probleem esineb alles siis , kui nvidia driverid installin.. ms driveritega funkab, kuid jah neid kasutada küll ei taha pikalt
kas on mingigi võimalus, et probleem tuleneb sellest, et kaart ei saa piisavalt voolu ? ehk toitekas õrk lihtsalt
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
01.03.2007 12:22:54
|
|
|
agp kiirust alla, fastwrite maha, sideband addressing maha vms advanced settinguid oled proovinud?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
raix
Kreisi kasutaja

|
06.03.2007 09:51:57
|
|
|
Mul probleem sama kaardi tv-out'iga. Pildi sain telekasse aga kuidas saaks nii panna, et kui paned filmi käima, siis telekas oleks näha ainult film?
ATI kaardiga oli kuidagi lihtsam - Theatre Mode ja mingi Overlay värk aga selle nVidia kaardiga ei saa hakkama
Nii palju sain proovimisega targemaks, et Nvidia Control Panelilt tuleks valida 'Clone mode' aga see keerab ka LCD monitori resolutsiooni alla (1024 x misiganes) ja see pole hea. Ja ikkagi ei toimi see nii, et kui film mängima panna, siis telekas oleks ainult film, mitte lihtsalt monitori pilt. Kas keegi ei oska siis aidata?
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
tegelane5
HV vaatleja

|
06.03.2007 21:52:14
|
|
|
Seal Nvidia settingute alla kuskil tuli classic panna. Kuvar ja TV peavad olema Clones. Reso saad tõsta äkki pärast uuesti.? Kuskilt sai Secondary display panna Overlayks ja oligi pro. Kuigi endal hakkas siis neid filme mis 4/3 polnud pikaks venitama. Aitas bsplayeri kasutamine ja seal Force RGB mode, siis küll näitab pilti täpselt nagu kuvaril.
BTW mul on kogu aeg just kamm olnud ATI kaartidest aru saamisega.
_________________ Maailm oleks puhas ja süüta
kui poleks õllejogurtit
- Õ.Õ. |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
samru
HV vaatleja
|
13.03.2007 23:00:38
|
|
|
Tegi ka mul Gigabyte 7600gs sama nalja. Alguses töötas neli kuud normaalselt, siis järsku hakkas sama jama pihta. Pidin juba garantiisse viima.
Jama hakkas sellega pihta, et vanal kettal läks failisüsteem veidi sassi ja tegi endale checki, mis lõppes repairi ja paar nädalat hilisema formatiga. Igatahes peale checki meediafailidega ta tööle rohkem ei hakanud. Peale format C-d, huvi pärast enne garantiisse minekut mõtlesin kaarti nalja pärast proovida ja ennäe imet töötas.
Peale pikemat jebimist vana kettaga, mis tundus olema lõppude lõpuks vähe juba füüsiliselt väsinud lasin Win-i uuele kettale. Kaart jälle ei töötanud meediafailidega. Sai siis vana kaart ajutiselt sisse topitud. Mõni päev hiljem proovisin emaplaadi VIA ja Agp draiverid peale lasta kaasasolnud emaplaadi CD-lt(enne seda olid Win-i enda omad ilmselt koos Win-i installiga). Ja hakkas tööle järjekordselt. Milles siiski asi täpselt seisnes ei oskagi öelda. Praegu töötab.
Ka NVidia enda kodulehe foorumis ( http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=25296&hl=7600gs+video ) ja mujalgi inimesed kurdavad sama jama üle, vastust loomulikult kiibivalmistaja poolt ei ole. Seal on proovitud erinevaid draivereid, 8-seeria omasid ja mida kõike veel, mõni saab abi mõni mitte. Tundub, et mingi tarkvaraline jama siiski.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
sumpz
Kreisi kasutaja

|
19.03.2007 17:05:16
|
|
|
raix kirjutas: |
Mul probleem sama kaardi tv-out'iga. Pildi sain telekasse aga kuidas saaks nii panna, et kui paned filmi käima, siis telekas oleks näha ainult film?
ATI kaardiga oli kuidagi lihtsam - Theatre Mode ja mingi Overlay värk aga selle nVidia kaardiga ei saa hakkama
Nii palju sain proovimisega targemaks, et Nvidia Control Panelilt tuleks valida 'Clone mode' aga see keerab ka LCD monitori resolutsiooni alla (1024 x misiganes) ja see pole hea. Ja ikkagi ei toimi see nii, et kui film mängima panna, siis telekas oleks ainult film, mitte lihtsalt monitori pilt. Kas keegi ei oska siis aidata?  |
proovi dualview-d kasutada, see tekitab nagu teise desktopi telekasse, seal saab fullskriinis jooksutada videot ilusti nii et primary displayl midagi ei sega.
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
raix
Kreisi kasutaja

|
20.03.2007 09:46:10
|
|
|
sumpz kirjutas: |
Nii palju sain proovimisega targemaks, et Nvidia Control Panelilt tuleks valida 'Clone mode' aga see keerab ka LCD monitori resolutsiooni alla (1024 x misiganes) ja see pole hea. Ja ikkagi ei toimi see nii, et kui film mängima panna, siis telekas oleks ainult film, mitte lihtsalt monitori pilt. Kas keegi ei oska siis aidata?  |
proovi dualview-d kasutada, see tekitab nagu teise desktopi telekasse, seal saab fullskriinis jooksutada videot ilusti nii et primary displayl midagi ei sega. |
Mul need soovitused veel proovimata, sest pole TV-OUTi vaja olnud. Muidu kui alguses katsetasid, siis panin küll DualView peale aga ei saanud aru, kuidas sinna ekraanile midagi saada
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
sumpz
Kreisi kasutaja

|
20.03.2007 11:40:14
|
|
|
sumpz kirjutas: |
proovi dualview-d kasutada, see tekitab nagu teise desktopi telekasse, seal saab fullskriinis jooksutada videot ilusti nii et primary displayl midagi ei sega. |
Mul need soovitused veel proovimata, sest pole TV-OUTi vaja olnud. Muidu kui alguses katsetasid, siis panin küll DualView peale aga ei saanud aru, kuidas sinna ekraanile midagi saada  |
no võtad aknast kinni, ja tirid
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |