Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mightythor
HV veteran

|
22.02.2007 16:30:34
ketas on peale voolukatkestust tühi |
|
|
toimus kodus voolukatkestus ja selle tulemusena boodib masin vaid ivicd.sys draiverini- sellele järgneb automaatne taaskäivitus(ilmselt on automaatne taaskäivitus Windows XP all enabled). Repair mode's CHKDSK'ga leiab erroreid, kuid seal ju mingit täpsemat infot leitud vigade kohta ei anta(?). Testides Seatools'iga, ketas Quick Test'i ei läbinud. Nagu arvata võib, siis BIOS'i ja kettautility'te poolt HDD leitakse üles. Hakates näiteks Windows'i paigaldama, siis eelnevalt loodud partitsioone ja installeeringuid näha ei ole. Elektrooniga vähemasti visuaalsel vaatlemisel viga saanud ei ole. Milles asi võib olla?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran
|
22.02.2007 16:50:41
|
|
|
proovi ketast mõnes teises arvutis...
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
22.02.2007 17:34:24
Re: ketas on peale voolukatkestust tühi |
|
|
mightythor kirjutas: |
Milles asi võib olla? |
Failisüsteem sai pihta. Või on bad sector ebasobiva koha peal.
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
2 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
22.02.2007 17:35:33
Re: ketas on peale voolukatkestust tühi |
|
|
toivos kirjutas: |
Milles asi võib olla? |
Failisüsteem sai pihta. Või on bad sector ebasobiva koha peal. |
sama siit. seatools formattida ei lase ketast ? andmed l2hevad kaduma muidugi. teises masinas getdataback/easyrecovery ..
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 18 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
22.02.2007 18:54:56
|
|
|
tom1245 kirjutas: |
proovi ketast mõnes teises arvutis... |
teises masinas on kõik ilusasti ligipääsetav
Milles asi võib olla? |
aga kui failisüsteem sai pihta, siis sellisel juhul peaks olema ketas loetamatu ka uues masinas?
laurx kirjutas: |
Milles asi võib olla? |
sama siit. seatools formattida ei lase ketast ? andmed l2hevad kaduma muidugi. teises masinas getdataback/easyrecovery .. |
kas GetDataBack ja EasyRecovery ehitavad failisüsteemi uuesti üles ning siis päästavad andmeid nii palju kui voimalik on?
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
22.02.2007 18:57:43
|
|
|
Kui teises masinas on kõik korras, siis võta oma data maha.
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran
|
22.02.2007 19:00:46
|
|
|
aga kui failisüsteem sai pihta, siis sellisel juhul peaks olema ketas loetamatu ka uues masinas?
|
nagu toivos ütles, võib buutimisel vajalik fail asuda just halva sectori asukohas. Teises masinas näed terveid sectoreid ikka....
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
23.02.2007 09:09:01
|
|
|
ot: |
Kas see kettajama ei pruugi olla kehvast toitekast? Endal oli üksvahe kodus kuni uue alajaama rajamiseni voolukõikumised 153V kuni 214V ning pidevad restardid kummitasid õhus. Sest kui pinge langes alla 180V, siis läks tsüklisse. Ometi ei juhtunud dataga kunagi midagi, kettad senini 100% töökorras, ilma badideta, ka kõik muu raud toimib 100%. Ja kui ükskord see Sunshine 235W toide kärssaski, siis ei võtnud muud rauda kaasa. Ehk siis point: hää toide amortiseerib matsu ennem, kui see muu rauani jõuab.
On mul õigus? |
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
23.02.2007 10:49:38
|
|
|
udusiil, UPS on see mida taolistel puhkudel kasutatakse!
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
23.02.2007 12:24:27
|
|
|
Kui teises masinas on kõik korras, siis võta oma data maha. |
jep, tegin seda
tom1245 kirjutas: |
|
nagu toivos ütles, võib buutimisel vajalik fail asuda just halva sectori asukohas. Teises masinas näed terveid sectoreid ikka.... |
ilmselt selles asi ongi. Tõstes ketta teisse masinasse ning varundades olulise data, kontrollisin ketast HDTune'ga. Tulemus oli selline:
Seega vist asi on ikkagi selles ühes bad sectoris...samas siis on ka vist vabad sectorid kettal otsas, sest firmware peaks bad sectori asendama mõne spare sector'iga ning panema selle virtuaalselt vigastatud sectori asemele?
laurx kirjutas: |
ei taasta aga v6imaldavad terveks j22nud sektoritelt andmed teise masinasse yle lugeda. ketta maatriks oleks m6istlik tootja utiliidiga mingi " low level/full formatiga" taastada. |
ok, tänud selgitamast.
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
23.02.2007 12:52:02
|
|
|
Seega vist asi on ikkagi selles ühes bad sectoris...samas siis on ka vist vabad sectorid kettal otsas, sest firmware peaks bad sectori asendama mõne spare sector'iga ning panema selle virtuaalselt vigastatud sectori asemele?
ok, tänud selgitamast. |
Kui mul oleks võimalus sellele kettale garantiid teha, siis ma vahetaksin ta välja.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
johnny18
HV vaatleja
|
23.02.2007 13:03:40
|
|
|
[quote=\"XYZ\"]udusiil, UPS on see mida taolistel puhkudel kasutatakse![/quote]
mõnes kohas ei saakski siis arvutit kasutada, omad kogemused et ups lükkab ennast koguaeg lihtsalt
akutoitele ja saab tühjaks õige varsti.. ja täis ka ei lae sest mingi kaitse ei lase tal voolu kasutada kui
see temameelest piisavalt hea pole.
aga ehk oleneb upsist ka, ei tea. mul igaljuhul jäi upsist ainult selline kogemus!
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
23.02.2007 13:12:38
|
|
|
ok, tänud selgitamast. |
Kui mul oleks võimalus sellele kettale garantiid teha, siis ma vahetaksin ta välja. |
jah...garantii on kettal olemas, kuid kuna tahaks ta kiiresti tööle saada, siis ma isegi lepiks sellega, et ta hetkel selline poolpidune on. Ega vist mingit muud võimalust ikkagi üle ei jää, kui ketas esmalt mingi kettatootja tarkvaravahendiga vormindada ning seejärel OS uuesti peale?
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
23.02.2007 15:30:32
|
|
|
johnny18 kirjutas: |
...
mõnes kohas ei saakski siis arvutit kasutada, omad kogemused et ups lükkab ennast koguaeg lihtsalt
akutoitele ja saab tühjaks õige varsti.. ja täis ka ei lae sest mingi kaitse ei lase tal voolu kasutada kui
aga ehk oleneb upsist ka, ei tea. mul igaljuhul jäi upsist ainult selline kogemus! |
See kogemus on sul kõige lihtlabasema upsiga ja veel pealekauba seadistamata! Kasutusjuhendit tuleb ka lugeda
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaspar00
HV Guru

|
23.02.2007 16:44:00
|
|
|
XYZ kirjutas: |
...
aga ehk oleneb upsist ka, ei tea. mul igaljuhul jäi upsist ainult selline kogemus! |
See kogemus on sul kõige lihtlabasema upsiga ja veel pealekauba seadistamata! Kasutusjuhendit tuleb ka lugeda  |
ma olen näiteks sellist omanud ja seadistada ei saanud seal midagi kuna arvutiga ta ei suhelnudki ühelgi viisil, ainult voolu juhe käis läbi sealt, omal tal ka mingeid nuppe peal pole aga see selleks. vabandust OT pärast
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
23.02.2007 16:57:48
|
|
|
kaspar00 kirjutas: |
XYZ kirjutas: |
...
See kogemus on sul kõige lihtlabasema upsiga ja veel pealekauba seadistamata! Kasutusjuhendit tuleb ka lugeda  |
ma olen näiteks sellist omanud ja seadistada ei saanud seal midagi kuna arvutiga ta ei suhelnudki ühelgi viisil, ainult voolu juhe käis läbi sealt, omal tal ka mingeid nuppe peal pole aga see selleks. vabandust OT pärast  |
Ma vist juba mainisin kasutusjuhendit.
Kui ma pildilt õigesti isendi ära tundsin, siis on tal olemas DIP-lülitid millest veidi seadistada.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
09.03.2007 03:03:47
|
|
|
tegin kettale zero fill'i ning see parandas selle üksiku bad sector'i. Mis aga seda bad sector'it põhjustada võis? Kirjutamis/lugemispea ju kolksuga vastu platterit ometi ei kuku äkilise voolu kadumise tulemusena
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
09.03.2007 09:47:53
|
|
|
tegin kettale zero fill'i ning see parandas selle üksiku bad sector'i. Mis aga seda bad sector'it põhjustada võis? Kirjutamis/lugemispea ju kolksuga vastu platterit ometi ei kuku äkilise voolu kadumise tulemusena  |
eksid, täiesti võimalik, et viimase energiavaruga üritas veel kirjutusoperatsiooni lõpetada ja kui seda energiavaru ei jätkunud, siis kolks
aga sel juhul enamasti ei ole remonditava bad sectoriga tegemist, remonditavad pärinevad minu meelest enamasti mälu/kontrolleri vigadest
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
09.03.2007 12:19:20
|
|
|
BReaK da iCE kirjutas: |
Ei parandanud ta midagi. See bad sector mäpiti ketta enda engineering-ppiirkonnalt ringi terve vastu...
 |
Kust sa nii kindlalt tead? Vaatasid Smarti?
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
09.03.2007 14:03:03
|
|
|
BReaK da iCE kirjutas: |
Ei vaadanud aga 99,99% tõenäosusega nii see on! Lihtsalt zero-fill ei paranda bad-sectoreid...
 |
Soft bade parandab.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |