|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
DVDRW
HV Guru

|
21.02.2007 16:37:52
|
|
|
| Sorry väga OT aga saali seinad ja lae peaks katma mingi helisummutussvammiga? Mis selleks sobiks hinnaga <100kr/m2 ?
|
|
| Kommentaarid: 28 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
21.02.2007 16:59:56
|
|
|
| Kõige parem ja odavam lahendus on munarestid, need papist. Samamoodi summutab heli vill, isover näiteks, kuigi spetsiaalseid plaate selleks tarbeks kohanud pole
|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
1 :: |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
21.02.2007 19:14:45
|
|
|
Üldiselt sobib vist vill paremini selleks kuna toimib nagu laiemas sagedusalas,munarest aga suht kitsas alas -see on sõltuvuses resti koonuste mõõtudega.Lisaks reeglina näevad munarestid ka kasutamata kujul nati ebaesteetilised välja.Villale pannakse näiteks tekstiilkatted et silma ei rikuks.
Kasutajal DVDRW-l võib mõneti õigus olla selles et lääne võimudel bass on subjektiivselt nõrgemapoolne.Asi selgitub ilmselt sellega et consumer klassi võimude damfing factor sõltub otseselt kasutatud lõppude voolutaluvusest ja ka toiteblokkide teatavast aladimensioneerimisest.Sellise tegevuse põhjuseks on esiteks hind ja teiseks ka see et mõned kultuurid ei hindagi basisihelide tugevust või loomutruudust,sest nende endi muusika lihtsalt ei sisalda seda olulisel määral.Kuulake näiteks idamaade muusikat (sealtpoolt tuleb ju enamik meil müüdavast kraamist) või inglise/iiri pubimuuskat (sealt siis firmad Meridian,Quad,Rotel ,Nad näiteks) ja sinna otsa siis vene tüüpilist diskomuusikat.Ilmselt tajute ka ainult klappe kasutades et enim matakat kuulete nimelt vene musas.Järeldus - idamaade tootjad ei rõhu basside esituses kõige alumisele otsale,inglise sound on tegelikult hoopis omaette asi meie jaoks ning venelased on lihtsalt teinud toite ja väljundastme "õieti" , normaalsena.Teisiti ei saakski 0-klassi seadet teha kuna nad ju reeglina pandi paari nimelt s90, amfitoni vms raske bassiga kõlariga.Ja mõtlen just nimelt et kaalult raske membraaniga.Selleks et selline raskekaallane veel kuidagi mängiks siis on vaja et võimendi arendaks lisaks väljundpingele ka väljundVOOLU.Gainclone võimud LM3886 kiviga lubavad tüürida väljundis kuni 4A voolu,damfing factoriga 53 võimendi lubab lõppu 17A seevastu ning ei ole kah veel piisavalt kontrolliv.Kuuldeliselt mõistlikuks peetakse tegurit 80 ja üle selle.Raske valjukas ja lahja võim mis tahes brändilt jääbki kumisema. Majanduslikult siis parem teha kerge valjukas ja asi laheneb juba kiiresti.Vaadake enamikku pakutavaid kõlareid ja näete et nad ongi kerged ehk väikesed ja ehk ka odavad... Üldiselt mulle kerged valjukad meeldivad eriti kui nad keskribas või lausa kõrgetel töötavad.Aga selle ilusa alla ulatuva bassi jaoks on natuke kaalu siiski vaja ja suurust kah. Selle pika jutu idee pole aga minu väljamõeldis vaid soomlaste Hifi ajakirja referreering läbi aastate.Pekka Tuomela valdavalt nende mõtete taga siis.
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tiith
maxnorm

|
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
21.02.2007 20:57:21
|
|
|
Kardan et midagi erilist ei ole loota, aga lehetegijad kah puuse pannud...nimelt on seal kirjas Voolutarve 13W kanali kohta , Mina igatahes ei usu sellistesse kõlaritesse!
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
| Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tiith
maxnorm

|
21.02.2007 21:04:53
|
|
|
| Cb4 kirjutas: |
Kardan et midagi erilist ei ole loota, aga lehetegijad kah puuse pannud...nimelt on seal kirjas Voolutarve 13W kanali kohta , Mina igatahes ei usu sellistesse kõlaritesse! |
nagu ma aru saan, tarbib filter nii palju voolu ?
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
21.02.2007 21:07:04
|
|
|
| NxP kirjutas: |
Kardan et midagi erilist ei ole loota, aga lehetegijad kah puuse pannud...nimelt on seal kirjas Voolutarve 13W kanali kohta , Mina igatahes ei usu sellistesse kõlaritesse! |
nagu ma aru saan, tarbib filter nii palju voolu ? |
Jah , aga voolu ei saa mõõta w(wattides) Selleks ikka A(amper) Sellise tähenärija on minust teinu TPT(tallina Polütehnikum)
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tiith
maxnorm

|
21.02.2007 21:12:13
|
|
|
| seda küll jah, takistust mõõdavad ka w(wattides)
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
21.02.2007 21:16:39
|
|
|
Aga ei ole hullu Pull on see et uudistes ja ajalehedes aetakse segi pinge, vool ja võimsus, ex sis foorumis kah vahest
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
21.02.2007 21:28:37
|
|
|
| NxP kirjutas: |
nagu ma aru saan, tarbib filter nii palju voolu ? |
Jah , aga voolu ei saa mõõta w(wattides) Selleks ikka A(amper) Sellise tähenärija on minust teinu TPT(tallina Polütehnikum)  |
Pigem pole küsimus mõõtühikutes vaid suurustes. Lihtsalt sellist füüsikalist suurust nagu 'voolutarve' pole olemas. On 'võimsus' näiteks, ja sel puhul oleks W asjakohane.
|
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
21.02.2007 21:33:09
|
|
|
Vaidleks natuke jälle vastu, selline asi ngu voolu tarve on täiesti olemas. Kõige tavalisemal elektrimootorilgi on kirjas tema voolu tarve e. nimi vool.
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
21.02.2007 22:57:59
|
|
|
| Vanasti oli asi lihtsam - valjuhääldite ja kõlarite juures tunti selliseid asju nagu pikaajaline e. nimivõimsus ja siis lühiajaline võimsus.Esimene siis vastavalt kirjeldas võimsust mille juures näiteks valjuhääldi säilitas kõik oma parameetrid ning seda mingi (pikema) ajahulga juures ning teine suurus siis näitas võimsust mille ületamisel lihtsalt valjukas maha põles piltlikult öeldes.Tegelikult oli mingi kas 10mS kah mille jooksul see mähis pidi veel säilima -aa vot ei mäleta enam täpselt. Hea näide -Radiotehnika valjukas 30GD-N oli siis 30W nimivõimsusega ja pikaajaliselt 75W kannatas välja.Tolle Megaline juures see 13W on aktiivfiltri energiatarve ja ei ole seotud kuidagi kõlarisse suunatava võimsusega.
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tiith
maxnorm

|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
22.02.2007 06:56:52
|
|
|
Opa kui suured need on ...nooo seal võib isegi tekkida juba mingi kõvem rõhk. Kvaliteet tkindlasti hea. Aga jah, kui enne vaatasin mõtlesin et on mongid pisikesed
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
22.02.2007 10:52:12
|
|
|
Mõned audiosõbrad ajavad siin audiofiili tooted ja rõhupumbad segi. (Tõsi küll, enamus Hi-End kõlaritel on rõhku kodukasutuse jaoks piisavalt kuid see pole eesmärk)
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ibndaud
HV kasutaja
|
22.02.2007 11:31:22
|
|
|
hm.midagi kahtlast. Yamaha YST1500 1 KW supakas ei maksa 12000, ise ostsin 5000 eest. Muu komplekt on mul NS515. Ei ole si**gi väärt see kooslus.
_________________ dumb...dumber...dumbest.......................................................microsoft |
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
22.02.2007 11:57:55
|
|
|
See 1kW sel woofril on rohkem mingi turundusnipp, spetsifikatsioonides on kirjas: Power Consumption: 250 W.
80-ruuduse saali jaoks jääb sellest pumbast küll väheks...
|
|
| Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mäger
HV kasutaja
|
22.02.2007 13:10:36
|
|
|
| aga mida targad soovitaks s90 asemele midagi, hind siis 10 000 +-1000. võiks olla midagi sellist, mis mängib korralikult muusikat ja saab ka filmid ära vaadatud. (mõtlesin et äkki mingi ressiiveriga vms, aga kui teete selgeks, et selle raha eest pole mõtet, või et ka stereovõimendiga ja kõlaritega saab edukalt)
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
22.02.2007 13:36:05
|
|
|
to Mäger:
see 10k on ainult kõlarite peale? Soovitan Tallinnas Audiocentris ära käia - seal saad kuulata ja vaadata. Samas vaata ka Tevalo foorumis ringi - aegajalt liigub seal kvaliteetsemaid kõlareid, tee ostufoorumisse ka oma teema.
Resiivrist: filmivaatamisel eelistan ikkagi keskkõlari ka järgi panna - on mõnusam vaadata, isegi kui surround on dekoodritega tehtud. Endal 10k ress ja bass on tõesti puudulik, võrreldes eelmise stereovõimuga. Kui alustaks uuesti ostu siis võtaksin mingisuguse õhukese Philipsi/Samsungi/Panasonicu kodukinokeskuse - DVD, raadio, 5.1 võimendi. Ning lisaks korraliku stereovõimu.
Näiteks : http://www.plussmiinus.ee/ee/elutuba/kodukino?vaata=HTS3100/12 + http://www.audiocenter.ee/?op=body&id=644 . Erinevalt NAD-ist on näiteks Denon, Marantz palju edevama välimusega kuid hinnad on ka "edevamad"...
Subar annab muidugi filmides kõvasti kaasa kuid kui eelarve piiratud, siis suva saasta ei soovita küll plärtsuma võtta - korralikumad esikõlarid müdistavad ka täiesti rahuldavalt.
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mäger
HV kasutaja
|
22.02.2007 14:05:55
|
|
|
et pigem soovitad stereovõindit ja mingeid kahte korralikku kõlarit? muusikat kuulan ma reeglina igapäev ja elan omas majas ning naudin, kui bassi värinad käivad läbi
aga ütleme, et 10 000 läheks mingi 5.0 kõlarikomplekti alla (millel supparit pole) ja siis millist ressiiverit vaja võiks olla, kui mingi aja pärast tuleb mingi supakas kah? ja kas üldse mängivad need 5.0 ilma supakata ka korraliku bassi?
muidu ma olen vahepeal vaadanud soundshopist mingeid uusi radiotehnika kõlareid...
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
22.02.2007 14:22:53
|
|
|
No kui muusikat kuulad igapäev ja filmi vaatad ~1 kord nädalas siis oleks ju loogiline, et põhisumma läheb stereokõlaritele ning surroundiks ostad mingid säästukad ~300eeku/tk. Surroundistatud stereoformaadi muusika on imo bullshit
Endal olid 60W kõlarid ja NAD-i 50W võim. Kui "punn põhjas" pool tundi kuulata siis vaikuses oli kõrvus väike sahin sees , bassi oli piisavalt. Samas see uus "7x120W" ressiiver tundub pea sama võimas olema kuid bass pole pooltki, mis NAD pakkus.
Kõlarite valik sõltub ikkagi inimesest, muusikamaitsest - veendunud tümakafännile on võimatu väikseid kvaliteetkõlareid pähe määrida ja vastupidi - kvaliteedi austajale pole "väristab päris mõnusalt" mingi argument.
Samas võimendi võiks ikkagi korralik olla, sest just valjult kuulates tulevad moonutused kõige valusamini esile.
Radiotehnika X-line pidavat enamvähem olema - nende 5.0 mahuks ka sinu hinnaskaalasse.
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
22.02.2007 15:29:40
|
|
|
| ibndaud kirjutas: |
| hm.midagi kahtlast. Yamaha YST1500 1 KW supakas ei maksa 12000, ise ostsin 5000 eest. Muu komplekt on mul NS515. Ei ole si**gi väärt see kooslus. |
kust said? Euronicsis praegu see 15000EEK
|
|
| Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mäger
HV kasutaja
|
22.02.2007 15:53:35
|
|
|
marcor1, njaa see X-line tundub päris normaalne, aga sellele mingi ressiiver veel juurde jääb liiga kalliks. aga oskad äkki soovitada võimendit Radiotehnika S-400'le (Radiotehnika S-400) mulle tundavad need üsna normaalsed ja arvan, et võivad asendada mu vanu s90 küll.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|