|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
marcor1
HV veteran

|
20.02.2007 22:49:00
|
|
|
Sul ei jää midagi muud üle, kui oma kõrvaga kuulata.
Maitsed on erinevad - tuleb meelde kellegi signatuur "nägin unes, et bass ja treble olid põhja keeratud "
Kui ma esimest korda S90 kuulsin siis oli " kui raha saaks siis kohe ostaks" - viimati kuulsin ühes plaadipoes ja mõte oli, et kas mingit hullemat krappi, ei leitud muusikapoodi?
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Martal
HV kasutaja

|
20.02.2007 23:26:00
|
|
|
| Ja kas pärast seda esimest kuulmist oli mingit erilist kokkupuudet näiteks nende 50k komplektitega?
|
|
| Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
50 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
20.02.2007 23:32:55
|
|
|
Jep S90 on mõneti legendaarse soundiga....tuleb meelde et kunagi kui kõik kohad olid allmaa ja pealmaa kõrtse täis siis võis ilma kõlareid nägemata kindlalt ära arvata kas mängisid S90ned või Estoniad... Aga muud polnud ka saada siis sellist mis kohe maha ei põleks.Vilumatu kuulaja petab igatahes kenasti ära see moondunud mahlane bass ja väheke uimane ning nõrk keskriba laseb siis kõrgetel täiega plekilõginat kõrvadeni pressida Ca 10 aastat hiljem juhtusin kuulma S70 servokontrollitud bassiga - erines lihtsalt bassi iseloom,bass lõppes kiiremini ja häiris kinnise kasti kompressioonist tulenev dünaamika puudulikkus.
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
20.02.2007 23:56:34
|
|
|
Vaata Martal - helitehnika ostetakse enda vajadustele ja võimalustele. Jääb mulje, nagu sul kripeldaks midagi nende kallite süsteemide vastu. Nii nagu iga tehnika puhul - head ja odavat pole olemas. Küll aga saab alati rääkida heast hinna ja kvaliteedi suhtest. Ning mis minu arvates parim suhe on, seda juba eelpool märkisin.
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
21.02.2007 00:09:27
|
|
|
Huvitav sellised jutte lugeda kohe (mõtlen DWDRW-D) Ses mõttes et ma ei taha kellelegi halvasi öelda aga olete te kindlad et kuulmisega ikka korras. Olen omanud nii s-90 neid kui ka radiotehnika u101 võimu. Ok s-90 veel teeb häält, eriti kui võrrelda teiste vene kõlaritega, aga no se võim on ikka tõeline juust, ainult moonutusi teebki Kui s-90 panna aga estonia 010-i taha on asi parem
Ei vaidle vastu et tänapäeva keskused on sittad, ning odavad plast kastidega kõllid kah ei suuda midagi korrlikku teha, aga no kuule yamaha ja audes....on väga kõvad. Oman kahjuks ainult yamaha suppikat, kuid kui komplekti koostasin sis kuulasin nii yamahat kui audest(rahatõttu valisisn sven audio) ja nende heli vastas igati minu ootusteleˇ, ning ei anna võrrelda vana s-90. Nimelt s-90 teeb heli kenasti, kuid samas moonutab heli jubedalt, eriti bassi ja keskmist.
Võimalik on et resiiver ja kõlar ei sobi millegi mõjul kokku Või oled millegagi tõsiselt puuse pannud. Ise koosatasin komplekti mille maksumus oli suts alla 20k ja heli on väga hea ja põhimõtteliselt ei ole võimalik see et 30000 eeku maksev yamaha koplekt on kehv
http://www.soundshop.ee/index.php?act=viewdetails&id=184 see maksab alla 27k ja kui natukene andmeid lugeda sis jah...tõsi seal ei ole võimu...
Aga posti idee sis selles et jutt on kahtlane mõnel mehel
Suured tänud nendele kes jagavad minuga arvamust et vägahea ja odav ei sobi kokku
|
|
| Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
21.02.2007 01:02:38
|
|
|
| U101 head küljed ongi tema ehtsast plekist küljed . ja toide kui lääne lüüdid asemele panna.Ning kui ehitada miski kasvõi kivivõim sinna radikatele siis on ikka kena varjestatud suht kompaktne võim tegelikult.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mäger
HV kasutaja
|
21.02.2007 08:33:29
|
|
|
see u101 on mul aasta jooksul kaks korda juba remondis käinud ja aasta aega oled kasutanud ka s90'ga. esimene kord läks lüliti kakti, ise nagu suur tinutaja polnud siis viisin porvelisse vms. ja teine kord läks midagi hullemat, heli oli natuke kõvem ja siis tuli mingi koht, kus tagus üle ja oleks pidanud võimendi korraks välja lülitama nagu ta teeb mul, kui liiga võimsaks läheb. aga ta hakkas siis hullu moodi plärisema, ükskõik kui kõvasti oli keeratud. see läks telosse ja tehti korda.
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
21.02.2007 09:52:35
|
|
|
| Maldur kirjutas: |
| U101 head küljed ongi tema ehtsast plekist küljed . ja toide kui lääne lüüdid asemele panna.Ning kui ehitada miski kasvõi kivivõim sinna radikatele siis on ikka kena varjestatud suht kompaktne võim tegelikult. |
Jup lääne lüüdid ma sinna panin.
Lääne süsteemidel on millegipärast olematu bass
100W vene kõllid ja u101
100W vene kõllid ja Yamaha RXV-657 bass ja kõrged olematud (YST-1500 bassikas eriti midagi juurde ei anna, kuna ruum väike)
170W Audese kõllid ja Yamaha RXV-657 bass ja kõrged olematud
Olen kuulanud lääne süsteeme ka tuttavate pool ja omaette muiganud, et mul kodus y101 ja vene kõllid mängivad paremini.
Kui ma teste tegin siis ka kõrvalolijad väitsid nii.
Suht suur pettumus. Keegi ei julge vist oma pettumust tunnistada
võibolla alates 50000EEK süsteem ületaks seda
|
|
| Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
21.02.2007 10:54:13
|
|
|
Ärge rääkige hullu juttu mingist 50k.- teemal. Korraliku uue võimu saab 4500 eest (NAD C320BEE) ja esialgu rahuldavad kõlarid, saab tellida eestis paarilt meistrimehelt - hind 4k...8k. CD mängijaks võib esialgu jääda muusikakeskuse CD - kui raha juurde tekib siis võib mingi CD decki muretseda.
Seega nn. sisenemismaks oleks uue tehnika puhul ~8...9k.
Resiivrid on arvestatud kodukinosüsteemile, mis sisaldab ka subarit - seega on neil bassiga koonerdatud. Ostke korralik stereovõim ja uurige enne, mida ostate, mitte ärge kuulake mingi On/offi või +/- elektroonika müügimehe juttu.
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
21.02.2007 11:36:41
|
|
|
| kas järve viva ei müü siis enam B&W kõlle? väga toredad paistsid ja paljud audiofiilid on neid kõvasti kiitnud. hind võrreldes mõnega ei olnud ka teab mis utoopiline (vist oli 4K per kõlar, 150W RMS, biwiring tugi, ainult aluseid peab eraldi soetama/tegema.
|
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chime
Kreisi kasutaja

|
21.02.2007 12:10:01
|
|
|
"Kui ma teste tegin siis ka kõrvalolijad väitsid nii.
Suht suur pettumus. Keegi ei julge vist oma pettumust tunnistada "
Äkki kõrvalolijad kartsid sind
Nii hullult ei saa ju ka oma mosset haipida. Võtab sõnatuks
|
|
| Kommentaarid: 140 loe/lisa |
   |
127 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
21.02.2007 13:00:44
|
|
|
| See bassi jama on tüüpiline, vene võimudel on see kuradima TK nupp, ehk tonkompensatsia, mis virutab rängalt basse juurde. Lisaks keeratakse muidugi ka tämbrinupud õkva pihkva poole. Bassiga on siuke väike vigur, et kui teda signaalis pole, siis ei ole teda ka väljundis. Lihtsalt tüüpiline praeguse aja pop-muusikale ongi see, et neil polegi mingit bassi, vähemalt mitte korralikku bassi - peab ju krdi ipodide ja muusikakeskuste ja sangadega ka normaalne heli olema. Korralikku dünaamilist heli kuuleb tänapäeval veel jazz või klassikaplaatide pealt. Või siis mõni üksik hip-hop, mis on otseselt optimeeritud autos tümmi tegema.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
21.02.2007 13:03:45
|
|
|
DVDRW...oled sa kindel et sul kuulmine korras , nagu eelpool sai mainitud moonutavad s-90 madalat(EHK TEEVAD JUURDE KA SINNA KUS SEE PUUUDUB) täpsalt sama ka radiotehnika võimuga. Tõsi on see et kui sa ostad mingid supper kallid efektikõlarid, mis ei ole ettenähtud madala tegemiseks, siis jah ei tee need bassi. Sul kodus parem .... kurb küll aga sa meees ei kuule õieti või on mingi kinnisedee ja kunagine pettumus lääne vidinate suhtes, pealegi sa võitsid et korralik lääne oma ei tee kõrget ...vanad kõllid teevad ainult sisinat mitte kõrget kahjuks. Kui sa paned 50 k süstemmi kokku sis sa lased oma kõrvakiled pilbasteks lihtsalt julmalt. Ja kui tahad et bass üle taoks muusikast sis ostad kasvõi 12k maksva suppari. Ja ex me enamus oleme s-90 näppinud ja omanud ning teame mida need tevad
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
21.02.2007 13:06:45
|
|
|
A mis juhtub siis, kui need Audese kõllid sinna Radiotehnika taha panna Patsime, et veel "parem".
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
21.02.2007 13:28:07
|
|
|
| ihvike kirjutas: |
A mis juhtub siis, kui need Audese kõllid sinna Radiotehnika taha panna Patsime, et veel "parem". |
Mul ongi 12K bassikõlar aga korraliku efekti annab see saalis (kinosaal pole veel valmis)
Siiamaani ple millegipärast julenud audeseid vene omal proovida aga teen ära.
Yamahal saab ka neid kõrgeid ja basse juurde panna aga kõlab kuidagi väga "kunstlikult"
DNB kuulamine ilma bassita ei lähe kohe kuidagi
Hmm kõrvaklappidega HD202 on bass nii nagu peab, kõlarite puhul peab olema heli selline, et basse polegi
viimati muutis DVDRW 21.02.2007 13:36:38, muudetud 4 korda |
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
21.02.2007 13:31:11
|
|
|
Kurb on see, et suur osa DVDRW taolisi "audiofiile" on oma kuulmismeele nende bassivõimendustega võimude ja plärtsuvate bassidega S90-tega sedavõrd ära rikkunud, et peavadki seda ideaaliks. Lootust on, et kunagi kui satutakse kuulama mõnda kvaliteetsemat süsteemi siis saadakse aru, et muusikas on ka muud peale müriseva bassi ja kvaliteetne keskriba ja kõrged võivad oluliselt parema kuulamiselamuse tuua kui kopse väristav bassimüdin.
EDIT: High-Q, B&W-d peaks müüma Rocca-al-Mare Viva ja nüüd ka Narva mnt Sony Center
|
|
| Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
21.02.2007 13:42:49
|
|
|
Sul on 12 k maksev tehase subwoofer Ehk sis midagi sellist http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/products/ht/sw1500.html või veel julmem??
...ma hakkan su jutus kahtlema vaikselt, kino pole valmis??... Ja saage aru et vene tehnika teeb jõhkraid moonutusi, see on parem ainult sinu kõrvade jaoks, kui panna mingi muusik seda kuulama sis ta hakkab nutma
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
21.02.2007 13:47:53
|
|
|
| Cb4 kirjutas: |
Sul on 12 k maksev tehase subwoofer Ehk sis midagi sellist http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/products/ht/sw1500.html või veel julmem??
...ma hakkan su jutus kahtlema vaikselt, kino pole valmis??... Ja saage aru et vene tehnika teeb jõhkraid moonutusi, see on parem ainult sinu kõrvade jaoks, kui panna mingi muusik seda kuulama sis ta hakkab nutma  |
Jah see sama bassikõlar. Ehitan endale kodukino 10x8x4m kuhu see bassikõlar mõeldud on, kuna veel pooleli siis kasutan praegu seda toas.
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
21.02.2007 14:11:22
|
|
|
Kui inimene ehitab endale 80 ruudust kodukinosaali siis arvatavasti ongi ta nii kunn, et sõbrad ei julgegi midagi vastu öelda ja kiidavad Y101-te takka...
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
21.02.2007 15:52:16
|
|
|
...olen sõnatu! äkki teed oma uust toast koos suppariga pilte, sis ei tekki tunnet, et ajad jama.(vabandan kui asi õige, lihtsalt mul on sõber kes ei ela reaal maailmas vaid ainult usnitab ja valetab) Aga muide kui sulle meeldib ainult vene tehnika ning just laitsid yamahat, mis sis yamaha suppar, teeb radiothnika ju kah suppareid
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
21.02.2007 16:00:07
|
|
|
| Ma pakun, et siin võib seos olla ka muusikastiiliga. Kui DVDRW kuulab dnb-d, siis võib see süsteem päris hea ollagi. Erinevate stiilide puhul tulevad kvaliteedivahed paremini esile.
|
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
21.02.2007 16:49:10
|
|
|
...olen sõnatu! äkki teed oma uust toast koos suppariga pilte, sis ei tekki tunnet, et ajad jama.(vabandan kui asi õige, lihtsalt mul on sõber kes ei ela reaal maailmas vaid ainult usnitab ja valetab) Aga muide kui sulle meeldib ainult vene tehnika ning just laitsid yamahat, mis sis yamaha suppar, teeb radiothnika ju kah suppareid  |
http://www.hot.ee/nauru/bass.jpg
http://www.hot.ee/nauru/bassisisemus.jpg
Ammu tehtud pilt (enne remonti ), siis oli mul ostetud ainult bass. Pildil veel Radiotehnika y101; MYHTC; philips DVD642; Panasonic 29" CRT ja 1 vene kõll
Lootsin et yamaha kallimad kõllid on tasemel aga võta näpust kõige võimsam consumer bassikõlar kohe pläriseb (muffling).
Modisin nati seda (panin kõvema vaibatüki torule) ja sain korda.
Kogu süsteemist hetkel mul pilti pole.
Räägitakse, et see bass muusika kuulamiseks ei kõlba, kinnitan siis seda aga siiski filmide puhul täitsa ok
Nii et kui tahta odavalt süsteemi siis käravad hinna ja kvaliteedi suhte poolest radiotehnika ja s90 küll. Hinnavahe suur aga kvaliteedivahe võrreldes hinnaga väike.
viimati muutis DVDRW 21.02.2007 16:52:44, muudetud 1 kord |
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
21.02.2007 16:50:23
|
|
|
Veider mees oled , aga tubi et lähed üle yamahale
Suppar teeb väga julma heli? Omal sama seeria aga sw515 ja kah rahul
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
21.02.2007 16:58:44
|
|
|
Veider mees oled , aga tubi et lähed üle yamahale
Suppar teeb väga julma heli? Omal sama seeria aga sw515 ja kah rahul  |
Seda küll, kõrvalmaja aknad ka värisevad
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
21.02.2007 17:13:52
|
|
|
Noh siis jääb üle vaid sama seeria kesk ja taga kõlarid ning peakõlarid ja on nii hea süsteem et oioioi....ning võimsusega kah ei koonerda ilmselt
Aga muide aknad ei thi väriseda, segab helipilti Tuleb naabri juures ära vahetada.
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
21.02.2007 17:37:52
|
|
|
| Sorry väga OT aga saali seinad ja lae peaks katma mingi helisummutussvammiga? Mis selleks sobiks hinnaga <100kr/m2 ?
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
21.02.2007 17:59:56
|
|
|
| Kõige parem ja odavam lahendus on munarestid, need papist. Samamoodi summutab heli vill, isover näiteks, kuigi spetsiaalseid plaate selleks tarbeks kohanud pole
|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
21.02.2007 20:14:45
|
|
|
Üldiselt sobib vist vill paremini selleks kuna toimib nagu laiemas sagedusalas,munarest aga suht kitsas alas -see on sõltuvuses resti koonuste mõõtudega.Lisaks reeglina näevad munarestid ka kasutamata kujul nati ebaesteetilised välja.Villale pannakse näiteks tekstiilkatted et silma ei rikuks.
Kasutajal DVDRW-l võib mõneti õigus olla selles et lääne võimudel bass on subjektiivselt nõrgemapoolne.Asi selgitub ilmselt sellega et consumer klassi võimude damfing factor sõltub otseselt kasutatud lõppude voolutaluvusest ja ka toiteblokkide teatavast aladimensioneerimisest.Sellise tegevuse põhjuseks on esiteks hind ja teiseks ka see et mõned kultuurid ei hindagi basisihelide tugevust või loomutruudust,sest nende endi muusika lihtsalt ei sisalda seda olulisel määral.Kuulake näiteks idamaade muusikat (sealtpoolt tuleb ju enamik meil müüdavast kraamist) või inglise/iiri pubimuuskat (sealt siis firmad Meridian,Quad,Rotel ,Nad näiteks) ja sinna otsa siis vene tüüpilist diskomuusikat.Ilmselt tajute ka ainult klappe kasutades et enim matakat kuulete nimelt vene musas.Järeldus - idamaade tootjad ei rõhu basside esituses kõige alumisele otsale,inglise sound on tegelikult hoopis omaette asi meie jaoks ning venelased on lihtsalt teinud toite ja väljundastme "õieti" , normaalsena.Teisiti ei saakski 0-klassi seadet teha kuna nad ju reeglina pandi paari nimelt s90, amfitoni vms raske bassiga kõlariga.Ja mõtlen just nimelt et kaalult raske membraaniga.Selleks et selline raskekaallane veel kuidagi mängiks siis on vaja et võimendi arendaks lisaks väljundpingele ka väljundVOOLU.Gainclone võimud LM3886 kiviga lubavad tüürida väljundis kuni 4A voolu,damfing factoriga 53 võimendi lubab lõppu 17A seevastu ning ei ole kah veel piisavalt kontrolliv.Kuuldeliselt mõistlikuks peetakse tegurit 80 ja üle selle.Raske valjukas ja lahja võim mis tahes brändilt jääbki kumisema. Majanduslikult siis parem teha kerge valjukas ja asi laheneb juba kiiresti.Vaadake enamikku pakutavaid kõlareid ja näete et nad ongi kerged ehk väikesed ja ehk ka odavad... Üldiselt mulle kerged valjukad meeldivad eriti kui nad keskribas või lausa kõrgetel töötavad.Aga selle ilusa alla ulatuva bassi jaoks on natuke kaalu siiski vaja ja suurust kah. Selle pika jutu idee pole aga minu väljamõeldis vaid soomlaste Hifi ajakirja referreering läbi aastate.Pekka Tuomela valdavalt nende mõtete taga siis.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tiith
maxnorm

|
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
21.02.2007 21:57:21
|
|
|
Kardan et midagi erilist ei ole loota, aga lehetegijad kah puuse pannud...nimelt on seal kirjas Voolutarve 13W kanali kohta , Mina igatahes ei usu sellistesse kõlaritesse!
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tiith
maxnorm

|
21.02.2007 22:04:53
|
|
|
Kardan et midagi erilist ei ole loota, aga lehetegijad kah puuse pannud...nimelt on seal kirjas Voolutarve 13W kanali kohta , Mina igatahes ei usu sellistesse kõlaritesse! |
nagu ma aru saan, tarbib filter nii palju voolu ?
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
21.02.2007 22:07:04
|
|
|
| NxP kirjutas: |
Kardan et midagi erilist ei ole loota, aga lehetegijad kah puuse pannud...nimelt on seal kirjas Voolutarve 13W kanali kohta , Mina igatahes ei usu sellistesse kõlaritesse! |
nagu ma aru saan, tarbib filter nii palju voolu ? |
Jah , aga voolu ei saa mõõta w(wattides) Selleks ikka A(amper) Sellise tähenärija on minust teinu TPT(tallina Polütehnikum)
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tiith
maxnorm

|
21.02.2007 22:12:13
|
|
|
| seda küll jah, takistust mõõdavad ka w(wattides)
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
21.02.2007 22:16:39
|
|
|
Aga ei ole hullu Pull on see et uudistes ja ajalehedes aetakse segi pinge, vool ja võimsus, ex sis foorumis kah vahest
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
21.02.2007 22:28:37
|
|
|
| NxP kirjutas: |
nagu ma aru saan, tarbib filter nii palju voolu ? |
Jah , aga voolu ei saa mõõta w(wattides) Selleks ikka A(amper) Sellise tähenärija on minust teinu TPT(tallina Polütehnikum)  |
Pigem pole küsimus mõõtühikutes vaid suurustes. Lihtsalt sellist füüsikalist suurust nagu 'voolutarve' pole olemas. On 'võimsus' näiteks, ja sel puhul oleks W asjakohane.
|
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
21.02.2007 22:33:09
|
|
|
Vaidleks natuke jälle vastu, selline asi ngu voolu tarve on täiesti olemas. Kõige tavalisemal elektrimootorilgi on kirjas tema voolu tarve e. nimi vool.
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
21.02.2007 23:57:59
|
|
|
| Vanasti oli asi lihtsam - valjuhääldite ja kõlarite juures tunti selliseid asju nagu pikaajaline e. nimivõimsus ja siis lühiajaline võimsus.Esimene siis vastavalt kirjeldas võimsust mille juures näiteks valjuhääldi säilitas kõik oma parameetrid ning seda mingi (pikema) ajahulga juures ning teine suurus siis näitas võimsust mille ületamisel lihtsalt valjukas maha põles piltlikult öeldes.Tegelikult oli mingi kas 10mS kah mille jooksul see mähis pidi veel säilima -aa vot ei mäleta enam täpselt. Hea näide -Radiotehnika valjukas 30GD-N oli siis 30W nimivõimsusega ja pikaajaliselt 75W kannatas välja.Tolle Megaline juures see 13W on aktiivfiltri energiatarve ja ei ole seotud kuidagi kõlarisse suunatava võimsusega.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tiith
maxnorm

|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
22.02.2007 07:56:52
|
|
|
Opa kui suured need on ...nooo seal võib isegi tekkida juba mingi kõvem rõhk. Kvaliteet tkindlasti hea. Aga jah, kui enne vaatasin mõtlesin et on mongid pisikesed
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
22.02.2007 11:52:12
|
|
|
Mõned audiosõbrad ajavad siin audiofiili tooted ja rõhupumbad segi. (Tõsi küll, enamus Hi-End kõlaritel on rõhku kodukasutuse jaoks piisavalt kuid see pole eesmärk)
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ibndaud
HV kasutaja
|
22.02.2007 12:31:22
|
|
|
hm.midagi kahtlast. Yamaha YST1500 1 KW supakas ei maksa 12000, ise ostsin 5000 eest. Muu komplekt on mul NS515. Ei ole si**gi väärt see kooslus.
_________________ dumb...dumber...dumbest.......................................................microsoft |
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
22.02.2007 12:57:55
|
|
|
See 1kW sel woofril on rohkem mingi turundusnipp, spetsifikatsioonides on kirjas: Power Consumption: 250 W.
80-ruuduse saali jaoks jääb sellest pumbast küll väheks...
|
|
| Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mäger
HV kasutaja
|
22.02.2007 14:10:36
|
|
|
| aga mida targad soovitaks s90 asemele midagi, hind siis 10 000 +-1000. võiks olla midagi sellist, mis mängib korralikult muusikat ja saab ka filmid ära vaadatud. (mõtlesin et äkki mingi ressiiveriga vms, aga kui teete selgeks, et selle raha eest pole mõtet, või et ka stereovõimendiga ja kõlaritega saab edukalt)
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
22.02.2007 14:36:05
|
|
|
to Mäger:
see 10k on ainult kõlarite peale? Soovitan Tallinnas Audiocentris ära käia - seal saad kuulata ja vaadata. Samas vaata ka Tevalo foorumis ringi - aegajalt liigub seal kvaliteetsemaid kõlareid, tee ostufoorumisse ka oma teema.
Resiivrist: filmivaatamisel eelistan ikkagi keskkõlari ka järgi panna - on mõnusam vaadata, isegi kui surround on dekoodritega tehtud. Endal 10k ress ja bass on tõesti puudulik, võrreldes eelmise stereovõimuga. Kui alustaks uuesti ostu siis võtaksin mingisuguse õhukese Philipsi/Samsungi/Panasonicu kodukinokeskuse - DVD, raadio, 5.1 võimendi. Ning lisaks korraliku stereovõimu.
Näiteks : http://www.plussmiinus.ee/ee/elutuba/kodukino?vaata=HTS3100/12 + http://www.audiocenter.ee/?op=body&id=644 . Erinevalt NAD-ist on näiteks Denon, Marantz palju edevama välimusega kuid hinnad on ka "edevamad"...
Subar annab muidugi filmides kõvasti kaasa kuid kui eelarve piiratud, siis suva saasta ei soovita küll plärtsuma võtta - korralikumad esikõlarid müdistavad ka täiesti rahuldavalt.
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mäger
HV kasutaja
|
22.02.2007 15:05:55
|
|
|
et pigem soovitad stereovõindit ja mingeid kahte korralikku kõlarit? muusikat kuulan ma reeglina igapäev ja elan omas majas ning naudin, kui bassi värinad käivad läbi
aga ütleme, et 10 000 läheks mingi 5.0 kõlarikomplekti alla (millel supparit pole) ja siis millist ressiiverit vaja võiks olla, kui mingi aja pärast tuleb mingi supakas kah? ja kas üldse mängivad need 5.0 ilma supakata ka korraliku bassi?
muidu ma olen vahepeal vaadanud soundshopist mingeid uusi radiotehnika kõlareid...
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
22.02.2007 15:22:53
|
|
|
No kui muusikat kuulad igapäev ja filmi vaatad ~1 kord nädalas siis oleks ju loogiline, et põhisumma läheb stereokõlaritele ning surroundiks ostad mingid säästukad ~300eeku/tk. Surroundistatud stereoformaadi muusika on imo bullshit
Endal olid 60W kõlarid ja NAD-i 50W võim. Kui "punn põhjas" pool tundi kuulata siis vaikuses oli kõrvus väike sahin sees , bassi oli piisavalt. Samas see uus "7x120W" ressiiver tundub pea sama võimas olema kuid bass pole pooltki, mis NAD pakkus.
Kõlarite valik sõltub ikkagi inimesest, muusikamaitsest - veendunud tümakafännile on võimatu väikseid kvaliteetkõlareid pähe määrida ja vastupidi - kvaliteedi austajale pole "väristab päris mõnusalt" mingi argument.
Samas võimendi võiks ikkagi korralik olla, sest just valjult kuulates tulevad moonutused kõige valusamini esile.
Radiotehnika X-line pidavat enamvähem olema - nende 5.0 mahuks ka sinu hinnaskaalasse.
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
22.02.2007 16:29:40
|
|
|
| ibndaud kirjutas: |
| hm.midagi kahtlast. Yamaha YST1500 1 KW supakas ei maksa 12000, ise ostsin 5000 eest. Muu komplekt on mul NS515. Ei ole si**gi väärt see kooslus. |
kust said? Euronicsis praegu see 15000EEK
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mäger
HV kasutaja
|
22.02.2007 16:53:35
|
|
|
marcor1, njaa see X-line tundub päris normaalne, aga sellele mingi ressiiver veel juurde jääb liiga kalliks. aga oskad äkki soovitada võimendit Radiotehnika S-400'le (Radiotehnika S-400) mulle tundavad need üsna normaalsed ja arvan, et võivad asendada mu vanu s90 küll.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|