Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Maldur
HV veteran
|
15.02.2007 13:59:52
|
|
|
Tahtsingi sellen jõuda et ilmselt korralikust piisab. Korraliku kaabli peenemate kiudude pindala on selgelt suurem kui punutud Cat 5 korral.Kunagi sai võrdlemiseks mõõdetud OEM RCA ja Bandridge vastavat juhet ning analüsaator ei leidnud eriti nagu midagi silmatorkavat sagedusribas ega ka müratasemes mis ekraanist läbi tungis.Sai siis kombineeritud sinna juurde ka 75 oomisest satikaablist samapikk jupp ja ainumas erinevus mis mõõta õnnestus oli müratasemes -vähenes ca8-10db. Seega koaksil on see topeltekraan asja eest ka heisagedustel.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
15.02.2007 14:10:32
|
|
|
Mina olen kaabliusku
Kaableid teen suuremalt jaolt ise CAT5'st. Selleks on mitu põhjust. Toormaterjal on odav ja ühtlase kvaliteediga ning last but not least- hea kvaliteediga lühikesi kaableid peab Eestist tikutulega taga otsima.
Mingi muu toorik tuleb alles siis mängu kui varjetamata kaabel hakkab häireid korjama.
Maldur, ühegi mõõteseadmega ei anna mõõta subjektiivselt tajutavat kõla
EDIT: typod, klaver paneb näkku
viimati muutis pacho 15.02.2007 14:29:02, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
15.02.2007 14:38:43
|
|
|
Kas siis Pärnus Omitroni laos pole ühtki kõlarikaablit saada mis ulatuks vähemalt Cat5 pakutava helini?
Sellega olen 100% nõus et subjektiivne skaala pole masinatega mõõdetav.Subjektiivsele skaalale eelneb objektiivne.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
15.02.2007 14:44:53
|
|
|
Omitronis on igasugust huvitavat kraami ja ka kõlarikaablid on omitronist saadaval ja neid ma ka kasutan. Nagu enne öeldud pole eriline kõlariarmastaja.
CAT5'te kasutan peaiselt vaheühenduste tegemiseks.
Ehk on kellelgi muu idee kust saada 15cm pikkune 3,5mm<>RCA kaabel.
Aga see on minu isiklik eelistus ja vihje teemasse "kuidas kulusi kokku hoida".
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
15.02.2007 15:01:28
|
|
|
Ma teostaks selle järgmiselt : 3,5mm to RCA female adapter+ 2x RCA to F +2x 15cm satikablat +2x RCA to F . hind kokku ilmselt ca 30-40 eeku.
Ma lihtsalt pelgan et korraliku võimendi korral (ribalaiusega 500khz näiteks) on oht kõrgsagedushäireid esile kutsuda, kui varjestus osutib ebapiisavaks. See häire ei pruugi olla kuuldav igas olukorras kuid valjemate kuulamisseansside korral võib lihtsalt Tweeter vait jääda.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
15.02.2007 18:28:31
|
|
|
Kaablid mida vaja läheb on need mis läheb kõlarisse võimust. Kuna tihi korralikudel seadmetel kõik kenasti valguskaabliga lahendatud ja need seadmega kaasas. Ei tulegi lisa kulusi teha! Minul isiklikult kaks kaablit ja kõik.
marcor1...sa ei lugenud minu posti hoolikalt , ma ei hinda mürtsu, kuigi bass on väga oluline, muudab heli ilmekamaks.... ja oled sa kindel et oled korralikku komplekti kuulnud kus surround heli...nt 7.1 Kahjuks ei saa kahe kõlariga seda kaifi mis 4 või enam kõlariga, ei kao ära ruumu taju ja reaalset heli on raskem saavutada.(eriti jõhker vahe filmidega) Aga eks see ole suuresti ka maitse asi Ja seda kah, mulle ei meeldi kõlareid täis tuba, kuid meeldib hea heli
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
1 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Martal
HV kasutaja

|
15.02.2007 19:58:46
|
|
|
High-Q kirjutas: |
mul on siiamaani aastal 1999 soetatud sony stereo ressiiver (mis praegu vast väärt julgelt alla tonni), samal ajal soetatud sony entry-level 3-ribalised floorstanderid (mille keskmised elemendid õetütar juba näpuga sisse lükkas ) ning kõlab täitsa OoKoo. täitsa rahul, vahepeal müüsin oma CD-decki ära ning 2004 suvel hankisin DVD-playeri (samuti sony), millega DVD/DivX/CDaudio/mp3 plaate mängida.
mu ressiiver oli isegi tol ajal poes uuena ~2600 eeku, kõllid u 2500. hea CDA/mp3 mängiva dvd pleieri hind on praegu ka gramm üle tonni. Kuna tänapäeval vaevalt kellelgi kassetti kuulata vaja, siis sellisest kompotist piisab, et keskmises ruumis tekitada kvaliteetne ja puhas heli.
vahepeal oli ainus kripeldav värk integreeritud audio (vana nf4 emaplaadil), mis nüüd vahetatud X-Fi (entry-level xtremeaudio, millega sain tünga, sest tegu on sisuliselt relabeldatud audigy kaardiga) vastu ja selle signaaliga olen jälle täitsa rahul.
isegi tänapäeva keskustest saab täitsa maitsva heli välja võluda, aga nad on nii-mega-rõveda väljanägemisega, et pigem eelistan tagasihoidlikke musta värvi eraldiseisvaid komponente. puhta välimuse, mitte kvaliteedi pärast.
positiivne on ka see, et mu junnid odavad on ja pole kahju vajadusel autosse panna ning kuskile tassida (näiteks mingi suurem sünnipäev sõbral või jaanipäev väljaspool linna). |
Kas sa ehk mingi lingi neile kõlaritele mulle leiad?
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
käbi
HV kasutaja
|
15.02.2007 20:23:21
|
|
|
audiofiili varustusest on läbi aegade olnud lahutamtu osa fooliumpaber+kamm.
_________________ Müüa vähekasutaud südametunnistus. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
15.02.2007 20:33:15
|
|
|
Cb4 kirjutas: |
Kaablid mida vaja läheb on need mis läheb kõlarisse võimust. Kuna tihi korralikudel seadmetel kõik kenasti valguskaabliga lahendatud ja need seadmega kaasas..... ja oled sa kindel et oled korralikku komplekti kuulnud kus surround heli...nt 7.1 Kahjuks ei saa kahe kõlariga seda kaifi mis 4 või enam kõlariga, ei kao ära ruumu taju ja reaalset heli on raskem saavutada.(eriti jõhker vahe filmidega) |
kaabeldus oleneb juba konkreetsetest seadmetest...kui näiteks võimendis on parem D/A konverter kui CD-mängijas siis loomulikult tuleb võimendisse saata digitaalheli....kui aga on hea CD-mängija koos tasemel D/A konverteriga siis kipub paremat tulemust andma juba tavaliste kaablitega analoogsignaali võimendisse juhtimine....
ja mis surroundi puutub, siis filmide vaatamiseks, mängude mängimiseks jms mille signaal on juba salvestatud mitmekanalisena, siis on muidugi ruumiline heli lahe...aga kui sa kuulad tavaliselt cd-plaati (või mp3), mis on salvestatud stereoformaadis, siis lastes ressiiveril asja ise ruumiliseks mõistatada ei tule sellest kompotist enam midagi head (kui sa just ei kuula hoopiski SACD või DVD-audio formaadis plaate, mis võivad sisaldada ka mitmekanalist muusikat)...
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
JaanL
HV vaatleja
|
15.02.2007 21:48:47
|
|
|
käbi kirjutas: |
audiofiili varustusest on läbi aegade olnud lahutamtu osa fooliumpaber+kamm. |
Just!
See eristabki teda tümakamehest-klaasiväristajast, kelle kaaslasteks on nõel, niit ja tükike kampolit.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Martal
HV kasutaja

|
16.02.2007 10:22:40
|
|
|
Jaa palju raha umbes sellised maksta ka võivad tänapäeval
|
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
16.02.2007 11:05:45
|
|
|
tänapäeval sama ei leia, nii iidsed nad on.
aga usun, et ikka nii 2500 või nõksa enam ringis sama klassi kõllid.
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
lighT
HV veteran

|
17.02.2007 00:12:11
|
|
|
Mõtlesin osta omale KSC75 õues käimiseks, aga kui halvasti mõjub niiskus klappidele? Kui rikub palju siis olen sunnitud kosstheplugid ostma. Keegi võrrelda oskab neid 2te, on too 1ne palju üle?
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
17.02.2007 08:28:49
|
|
|
Ise olen aastaid käinud ka vihma ajal väljas, klapid peas või kaelas. Juustud klapid küll (a´la "100 eeku"), aga ainsad osad, mis seni on kippunud katki minema, on ikka juhtmed, kõrvapadjad (kui need on poroloonist) ja klapivõrud. Heli esitavad elemendid on üllatavalt vastupidavad olnud.
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
ibndaud
HV kasutaja
|
19.02.2007 10:45:26
|
|
|
neid kahte ei oska küll võrrelda, aga endal on Kossi plugid ja Porta Pro. Porta Pro hääl on mõnevõrra säravam, plugid on pmst rämeda tümmi peal väljas, kuigi samuti hääl väga puhas. 75 ilmselt kisub sinna Porta Pro kanti.
_________________ dumb...dumber...dumbest.......................................................microsoft |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
19.02.2007 15:31:28
|
|
|
lighT kirjutas: |
Mõtlesin osta omale KSC75 õues käimiseks, aga kui halvasti mõjub niiskus klappidele? Kui rikub palju siis olen sunnitud kosstheplugid ostma. Keegi võrrelda oskab neid 2te, on too 1ne palju üle? |
Minul pole aastaga niiskus klappidele liiga teinud. Pole ka otseselt paduvihma käes käinud.
Plugidega adekvaatne kogemus puudub, küll aga on olemas PortaPro ja KSC75. KSC75'd on minu arvates omas hinnaklassis konkurentidest peajagu üle. Klappidele annavad iseloomu küllaltki kirkad kõrged ja 100 Hz juures asuv muhk mid-bassis, mis pea täielikult varjutab sub-bassi. Helipilt on kitsas, kuid positiivse poole pealt instrumentide eraldatus suurepärane. Isklikult pean sellist kooslust väga heaks rokkmuusika taasesitamiseks.
Väga viis ost(y)
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Martal
HV kasutaja

|
19.02.2007 15:58:14
|
|
|
Kui sa need just hiljuti ostasid siis kust?
Tahaks ise ka neid proovida.
|
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
19.02.2007 18:50:18
|
|
|
K-salone 349.-
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Martal
HV kasutaja

|
20.02.2007 15:54:22
|
|
|
Käisin,tellisin,ootan.
Homme mujetan.
BTW,kas keegi kes on Kramer Mod'iga kursis (Kes ei ole,google!) teab mingeid muid meetodeid nende aukude tekitamiseks?
|
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
20.02.2007 19:20:15
|
|
|
ibndaud kirjutas: |
olen mitu aastat elanud süsteemi peal- creative kaart (live, audigy, jne)-odav 2000 eegune Technicsi stereovõim, 2X S90.
pean tõdema, et ka mp3 on mäekõrguselt parema kõlaga, kui seebikarpidest või kõrvaklappidest kuulatult. Cd mängija pealt kuulatu on juba 5+
Algajale muusikasõbrale võin igatahes kindlalt öelda, et S90 kõlarid on hinna/kvaliteedi suhtes ideaalsed.
Praegu on mul Yamaha hifi süsteem, mis mitukümmend tonni maksab, aga pean ütlema, et suht pettunud.
Tõsi, kui kuulan muusikat cd pealt läbi optilise kaabli, on helipilt mõnevõrra põnevam, aga mitte niipalju parem, et seda raha kulutada. |
Sama lugu siin, mingid vene kõllid ja radiotehnika u101 võim (kokku 1100EEK) palju parema kõlaga kui yamaha korralik resiiver + audese kõlarid (kokku 30000EEK)
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Martal
HV kasutaja

|
20.02.2007 21:40:32
|
|
|
DVDRW kirjutas: |
ibndaud kirjutas: |
olen mitu aastat elanud süsteemi peal- creative kaart (live, audigy, jne)-odav 2000 eegune Technicsi stereovõim, 2X S90.
pean tõdema, et ka mp3 on mäekõrguselt parema kõlaga, kui seebikarpidest või kõrvaklappidest kuulatult. Cd mängija pealt kuulatu on juba 5+
Algajale muusikasõbrale võin igatahes kindlalt öelda, et S90 kõlarid on hinna/kvaliteedi suhtes ideaalsed.
Praegu on mul Yamaha hifi süsteem, mis mitukümmend tonni maksab, aga pean ütlema, et suht pettunud.
Tõsi, kui kuulan muusikat cd pealt läbi optilise kaabli, on helipilt mõnevõrra põnevam, aga mitte niipalju parem, et seda raha kulutada. |
Sama lugu siin, mingid vene kõllid ja radiotehnika u101 võim (kokku 1100EEK) palju parema kõlaga kui yamaha korralik resiiver + audese kõlarid (kokku 30000EEK)  |
Vot näed,jutt juba kujuneb selle suunas kuhu ma teda alguses saada tahtsin.Ehk oskate mingeid täpsemaid mudeleid kõlarite kohta öelda?Või siis veel mingeid odavamat sorti võime.
|
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
Martal
HV kasutaja

|
20.02.2007 22:20:08
|
|
|
Nii,aga kas need eelpool nimetatud kõlarid on ka midagi väärt?
Võrreldes näiteks mõne kvaliteetsema arvutikõllidega nagu Logitech z2300?
Kas mingi CD-decki lisamine mingi tavalise kaasaskantava CD-playeri asemel muudab helipilti?
|
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mäger
HV kasutaja
|
20.02.2007 22:21:03
|
|
|
mul on radiotehnika võim y101 vist ja kõlariteks on s90. enam vähem käivad küll, kui millalgil loodaks ka need välja vahetada, millegi vastu mis teevad ka kärtsu ja mürtsu, kuid saab ka filme vaadata!
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|