praegune kellaaeg 18.06.2025 14:29:47
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
R A T
HV veteran

|
26.01.2007 10:06:08
|
|
|
väga spets, see just hea, et sul asi pikali asendisse tehtud
_________________ Jogani pogani pooh |
|
tagasi üles |
|
 |
Axept
HV vaatleja
|
26.01.2007 16:23:09
|
|
|
Miks see hea on, et asi on pikali asendisse tehtud?
Sest need on alles need pildid kus ma testisin värki.
Praegu on just püsti tõstetud mul see kast ja all on väike peegel, mis asja seinapeale peegeldab.
Püstiasendis võtab palju vähem ruumi kast.
|
|
tagasi üles |
|
 |
astrona
HV vaatleja
|
26.01.2007 19:44:05
|
|
|
Ma arvaks, et pikaliasendis aitab jahutust ka loomulik ventilatsioon, et soe õhk tõuseb külje pealt üles. Püsti asendis tõusev soe õhk soojendaks aga fresneli. Selle võrra saaks vendid vaiksemini käima panna.
Soovitan sul see taga-peegel kumeraks keerata vms, fresnel ju küljepealt tulevat valgust objektiivi poole suuda suunata. Samas katsetamise käigus saab alles teada, ega ta valgust ebaühtlaselt jaotama hakka.
BTW, mix sa superkinod.ee lehte vaatad, kui endal kodukino
Hakkan esmaspäeval kah ehitama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ozooner
HV veteran

|
27.01.2007 00:15:52
|
|
|
Tahaks kahmidagi sellist ehitada..
aga ei näe mõtet osta mingit 15" lcd-d taustvalgusega...
nagu sii enne üks kasutaja...sai 300eeguga 13" lcd taustvalgusetta svga-liiga ideaalne lihtsalt
|
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
28.01.2007 14:39:05
|
|
|
pikali on minuarus parem kuskile lae alla näiteks panna, jahutusega ka veits parem, see kõrge torn mu tuppa igatahes kuskile ei mahuks, eks ta on individuaalne tegelt...
|
tagasi üles |
|
 |
Axept
HV vaatleja
|
29.01.2007 21:40:24
|
|
|
tsitaat: |
Ma arvaks, et pikaliasendis aitab jahutust ka loomulik ventilatsioon, et soe õhk tõuseb külje pealt üles. Püsti asendis tõusev soe õhk soojendaks aga fresneli. |
Mul on kast muidu sedapidi püsti, et fresnel on allpool ja lamp on ülevalpool, ehk siis ,et lamp on kõige kõrgemal ja triplet on allapoole suunatud.
Siis soe õhk läheb ikkagi üles
aga ei näe mõtet osta mingit 15" lcd-d taustvalgusega... |
Need on suht odavad minuarust, kui kasutatud LCD osta. 2k eeguga saab juba tutika.
Ja sellest taustvalgusest saab endale laualambi teha kui taustvalgusele eraldi toide leida
pikali on minuarus parem kuskile lae alla näiteks panna, jahutusega ka veits parem, see kõrge torn mu tuppa igatahes kuskile ei mahuks, eks ta on individuaalne tegelt... |
Eks see olene ruumist ja võimalustest, mul on niiväike tuba. et kogu see torbik on ilusti seinaääres riiulipeal püsti ja torn on ülevalt vastu lage.
Siis kui pikali panna ja lakke riputada, siis peab projektor alla suunatud olema ja siis peab seal sees mingid läätsed ka nurgaalla panema, et pilt ilusti ekraanile tuleks ja igaltpoolt terav oleks ja et altpoolt pilt ekraanil laiemaks ei läheks.
Mul sedasi püstiselt riiulipealt näitab täpselt otse ekraanile 8)
|
|
tagasi üles |
|
 |
astrona
HV vaatleja
|
21.02.2007 18:00:08
|
|
|
Axept kirjutas: |
Mul on kast muidu sedapidi püsti, et fresnel on allpool ja lamp on ülevalpool, ehk siis ,et lamp on kõige kõrgemal ja triplet on allapoole suunatud.
Siis soe õhk läheb ikkagi üles
|
Sellise asja peale lihtsalt ei tule kohe. 5p
21.02
Räägi oma lambi toitest.
Kataloogis räägiti et on 2 ühendusskeemi (skeemid 2 ja 7). 7 sisaldas praktiliselt ainult POWERTRONIC "käivitit". Aga soome keelest ei saa nii palju aru, et mis see skeem 2 täpselt teeb. On sul äkki head skeemi anda?
Ja kas mingid flicker'it vilkumist pole näha?
Räägi ka, mis nende HQI'de normaalne eluiga on!?
Ostsin just HQI-T 150 /NDL (Neutral De Lux ) pirni, aga POWERTRONIC "käiviti" eest tahtsid üle 1000eek, ja see jäi ostmata. Valisin selle pirni, kuna
* HQI-T on päris hea efektiivsus. Ja 13000lm peaks olema ok, kuna praegune 300W'ne halogeen oli ok oma 7300lm'ga - piisav suletud kardinatega toas vaatamiseks. Kuna ta võimsus on poole väiksem, saan jahutuse palju vaiksemaks ehitada. Ja kuna ta efektiivsus on suurem kui praegusel halogeenil (24lm/W vs 86lm/W) siis soojust tekitab 300W'ne pirn sellega HQI'ga võrreldes >100% rohkem.
* HQI-T /NDL'idel on hea ühtlane spekter - kõik värvid suht sama võimsad.
Mõned teised HCI ja HQI variandid jäi seepärast kõrvale, et nad olid liiga pikad mu projektori praeguse pirnipesa ja peegi jaoks. T250 on kõige lühem. Peale selle T150'el on G12 kand, mis peaks enam vähem modimiseta minema mu G6.35 pessa.
Eile jõudsin just oma 74" ekraani taha tooliseljatoele lõdvaks lasta kui saabus pimedus - halogeen põles läbi
------------------
21.02.07 16:47
Ah, p*****, ostan selle ballast-käivit ära.
Arvestasin, et 13000lm jaoks on 150W HQI variant nii palju efektiivsem kui 500W Halogeen, et juba 775h järel on HQI variant odavam.
Elektri- ja lambikulu halogeeni puhul on 775h juures 2000EEK. Aga kogu HQI kupatus töötab vähemalt 10000h = 13a.
13a'ga saaks aga halogeene kasutades ära kulutada juba 26000EEK
|
|
tagasi üles |
|
 |
Kert7
HV vaatleja
|
01.03.2007 10:03:22
|
|
|
HQIga peab arvestama ka sellega, et see muudab aja jooksul värvi!
Palju parem oleks kasutada HCId ja siis vaadata, et värviedastus oleks 9xx.
Näiteks HCI-TS 150/942NDL 4200k ja 14200 lm
Ainus häda oleks liigmadal värvustemperatuur, hea kohalike filme vaadata
Powertronicut kasutades säästad pirni ja võidad efektiivsuses.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
04.03.2007 01:02:38
|
|
|
Kui palju sellise ehitamiseks keskmiselt eelarvet kulub?
|
|
tagasi üles |
|
 |
skoop
Kreisi kasutaja

|
16.03.2007 17:34:45
|
|
|
aga kuidas ja mis materjalidest ekraani endale meisterdanud olete?
|
|
tagasi üles |
|
 |
ozooner
HV veteran

|
16.03.2007 18:54:05
|
|
|
sa mõtled et nagu lina,mille peale see valgus lanegb?
no üks valmistas siin mingist tavalisest linast...kasvõi voodilina:)
mingi valge vakstu oleks kiindlasti vaadatav
|
|
tagasi üles |
|
 |
cthen
HV kasutaja

|
17.03.2007 22:58:32
|
|
|
ozooner kirjutas: |
sa mõtled et nagu lina,mille peale see valgus lanegb?
no üks valmistas siin mingist tavalisest linast...kasvõi voodilina:)
mingi valge vakstu oleks kiindlasti vaadatav |
Tavaline voodilina jääb õhukeseks ja valgus paistab läbi. Parem mingi pakem materjal.
|
|
tagasi üles |
|
 |
skoop
Kreisi kasutaja

|
18.03.2007 14:09:04
|
|
|
seda lina ikka jah, mille peale vakstu langeb.
tavaline voodilina tundub mitte kõige parem variant.
olen inglisekeelsetelt saitidelt lugenud, et noh on mingi paksem valge riie sobib väga hästi jne.
huvitakski just, et kui keegi miski sellise korralikuma ekraani ise valmistanud on, et siis mis materjale kasutanud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
21.03.2007 08:58:40
|
|
|
kas keegi teist on ka detsibillid hästi madalaks saanud või undavad kõikidel?
mingid trikid peavad ju olema, et vaikset aparaati saada
kasvõi rohkem vente madalamatel pööretel ajaks asja ära vms...
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
21.03.2007 13:12:52
|
|
|
Korralik määre projektori vendile, LCD-jahutusvendil on ~9V adapter taga, ehk siis umb 2000rpm. Kui heli mõistlikult vali on, siis pole põhimõtteliselt projektorit kuuldagi, ei sega üldse.
_________________ Uued Lenovo sülearvutid: www.lenovoarvutid.ee
Sülearvuti ekraan katki? www.displayseek.com |
|
tagasi üles |
|
 |
Axept
HV vaatleja
|
30.03.2007 14:33:47
|
|
|
Räägi oma lambi toitest.
Kataloogis räägiti et on 2 ühendusskeemi (skeemid 2 ja 7). 7 sisaldas praktiliselt ainult POWERTRONIC "käivitit". Aga soome keelest ei saa nii palju aru, et mis see skeem 2 täpselt teeb. On sul äkki head skeemi anda?
|
Minu lambi toiteks on mingi tavaline mehaaniline ballast, siis kui lampi läksin ostma siis küsisin, et kas neil ballaste ja muid vajaminevaid jubinaid ka pakkuda on, ja kogu komplekt läks kokku yle 1000 natuke. Arvatavasti see powertronic on elektroonne siis, et ta nii kallis on. Elektroonsed ballastid peaksid muidu paremad olema, aga mina olen oma mehaanilisega ka täitsa rahul, mingit pirinat ikke flickerit ei ole.
Kole raske on see mehaaniline kobakas ja hästi tuliseks läheb, aga mul on ta eraldi projektrori körval riiulil, et vahet pole mista seal teeb
Muidu see skeem on mul ka kodus, aga see on mehaanilise ballasti jaoks.
Räägi ka, mis nende HQI'de normaalne eluiga on!? |
Osrami lehel olid need eluajad kirjas, ma peast enam ei mäleta, aga üle 10000h oli kindlasti. Tegelt on eluiga isegi pikem, aga ta hakkab nagu vaikselt tumedamaks vajuma lõpupoole ja elueaks loetakse vist seda aega kui mingi 70 või 80% esialgsest heledusest veel alles on.
Ostsin just HQI-T 150 /NDL |
Ma jällegi täpselt ei mäleta, aga kui suur selle NDL valgustemperatuur on, minuarust oli suht madal?
Mõned teised HCI ja HQI variandid jäi seepärast kõrvale, et nad olid liiga pikad mu projektori praeguse pirnipesa |
Minu HQI 400W on ka päris kobakas ja pidin kasti külepeale augu tegema ja sokkel on poolestsaadik kastist väljas, aga mind see eriti ei häiri 8)
Kui palju sellise ehitamiseks keskmiselt eelarvet kulub? |
Oleneb kui odavalt või kust jupid kätte saad.
Kuna mul oli grafoprojektor olemas, siis kuludeks läks LCD molu ~2000 eek, alguses testisisin tavalise halogeniga, need maksavad mingi sada krooni vist, mul vedeles niisma, aga nüüd ostsin lambi uue ~1300 eek ylejäänd asjad olid olemas.
LCD peaks praega ma arvan juba soodsamalt kindlasti saama, ja sobib ka selline monitor millel taustvalgus läbi
aga kuidas ja mis materjalidest ekraani endale meisterdanud olete? |
Mina kasutan ekraaniks rulookardinat, väga lihtne minuarust, kui ei vaata siis kerin laealla ja kui vaatan, siis kerin alla.
Materjaliks on nn pimendav materjal ja värvuse valisin vöimalikult valge. See on natuke paksem kui tavalised rulood, aga valgust mitteüldse läbi tule. Ehituspoodidest saab suht soodsalt erinevates möötudes neid
Voodilinaga oli see jama, et koguaeg olid mingid kortukesed sees ja siis vahepeal kippus häirima, muidu testitud sai küll voodilinaga seinapeal
kas keegi teist on ka detsibillid hästi madalaks saanud või undavad kõikidel? |
Undamisega pole ma viitsind tegelda.
Mul 2 ventikat ja päris hästi uriseb tegelikult, aga laisaks olen läinud, ostsin isegi mingi puldi asjale, 300 eeku maxis. Selline kus paned kobaka seinapessa ja siis saad seda pesa sisse ja välja lülitada, mul on pandud nii et yhe nupuga saan valgust sisse ja välja ja üks nupp on ventikate jaoks ja yhe kobaka panin veel laualambile, et kui pimedas ei viitsi yles ronida, siis saab puldiga tule põlema 8)
|
|
tagasi üles |
|
 |
Vananematu
HV veteran

|
04.07.2007 11:58:55
|
|
|
Kas keegi mäletab veel seda või on üles märgitud lehekülg, kus olid need lcd monitoride mudelite nimetused, mida võis kerge vaevaga või natukese vaevaga kasutada videoprojektori ehituseks. Oli üks hea nimistu lcd monitore millest on asja saanud lammutamisel ning millest mitte. See peaks selles teemas kohustuslik link lausa olema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mr.Luiks
HV kasutaja

|
04.07.2007 12:50:24
|
|
|
Vananematu kirjutas: |
Kas keegi mäletab veel seda või on üles märgitud lehekülg, kus olid need lcd monitoride mudelite nimetused, mida võis kerge vaevaga või natukese vaevaga kasutada videoprojektori ehituseks. Oli üks hea nimistu lcd monitore millest on asja saanud lammutamisel ning millest mitte. See peaks selles teemas kohustuslik link lausa olema. |
siin on mingi list + muidugi ohtralt infot leiab Lumenlab foorumist
|
|
tagasi üles |
|
 |
pohhkar
HV kasutaja

|
09.08.2007 20:54:07
|
|
|
Kaevame jälle vana teema üles, aga kas kellelgi, kes siin neid ehitasid ja mingi põhjusel pooleli jätisd, ei ole mulle ühte grafo projektorit anda. Kui tahate, või maksta ka midagi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
astrona
HV vaatleja
|
09.08.2007 23:26:04
|
|
|
pohhkar kirjutas: |
Kaevame jälle vana teema üles, aga kas kellelgi, kes siin neid ehitasid ja mingi põhjusel pooleli jätisd, ei ole mulle ühte grafo projektorit anda. Kui tahate, või maksta ka midagi. |
Aga kui tõesti kuskil kvaliteetne katkise pirniga projektor logeleb, olen kah käpp.
Üle ei ole, kuna on talvest saati juba igapäevases kasutuses
Kasutan originaal soketiga 300W halogeeni 7500lm ja 75h, ja võin öelda, et olen vaadanud u. 500h ja läbi on läinud 1-2 pirni, enam ei mäletagi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
pohhkar
HV kasutaja

|
11.08.2007 09:23:00
|
|
|
Ok, kui keegi anda ei taha, siis ostaksin ühe grafoprojektori.
|
|
tagasi üles |
|
 |
astrona
HV vaatleja
|
14.08.2007 13:26:05
|
|
|
palju valmis komplekti eest maksaksid?
|
|
tagasi üles |
|
 |
pohhkar
HV kasutaja

|
14.08.2007 18:07:20
|
|
|
äkki saadate ps kõik mis kaasa saab, ja mis seisukorras on. Siis arutame.
|
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
10.09.2007 00:15:30
|
|
|
Murdsin läpaal lõpuks teise nurga ka lahti, nüüd on suht kellad, et peaks ka selle TFT või on see LCD (ma ei teagi- kas on ka vahet?) rakendama selliseks asjaks.
Niipea kui lauaaruti ära otetud saab on sellest poogen ja ajas projektoriks. Mis nende hinnad jäävad praegu - projektorite?
|
|
tagasi üles |
|
 |
astrona
HV vaatleja
|
10.09.2007 12:33:03
|
|
|
iceincube kirjutas: |
Murdsin läpaal lõpuks teise nurga ka lahti, nüüd on suht kellad, et peaks ka selle TFT või on see LCD (ma ei teagi- kas on ka vahet?) rakendama selliseks asjaks.
Niipea kui lauaaruti ära otetud saab on sellest poogen ja ajas projektoriks. Mis nende hinnad jäävad praegu - projektorite? |
Läpakaid ja LCD monitore on kõik kohad täis. Alustama peaks ikka projektorist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|