Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
uba
HV vaatleja
|
22.03.2003 21:52:23
Helikaart + Kõrvaklapid |
|
|
Ostsin endale säänsed kõrvaklapid:
PHILIPS SBC HP890
5Hz-30kHz, 106dB, max 1500mW
Kuid nüüd on selline mure, et minu itegreeritud helikaart ei saa kõrgemate toonidega eriti hakkama ja tuleb kaart osta!
Siit siis küsimus: Kas võimendamiseks piisab keskpärasest helikaardist või on midagi kõvemat vaja?
Palun jagage oma kogemusi ja andke soovitusi!
Tänades
uba
PS! Kõrv on mul suht tundlik.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Triforce
HV vaatleja

|
22.03.2003 22:26:14
|
|
|
Kui kõrv on suht tundlik, siis keskpärase helikaardiga end piinata pole mõtet. Enamusel integreeritutel ning keskpärastel helikaartidel lisanduvad helile igasugused mürad ning moonutused, mis pikapeale muutuvad VÄGA häirivaks. Lisaks võiks olla korralik wavetable/soundfont MIDI, kui on tahtmist ise muusikat teha. Soovitaksin näiteks Creative Audigy2 (+ väline HIFI võimendi) või mõni Terratec'i oma.
P.S. Klapid on (tunduvad keskpärase helikaardi jaoks lausa liiga head.)
_________________ Learn from the mistakes of others. You can't live long enough to make them all yourself. |
|
tagasi üles |
|
 |
susi
HV veteran
|
23.03.2003 10:49:01
|
|
|
Osta näiteks. SB Live. Suht odav ja need kõrvaklapid toidab ära küll.
Endal Philips SBC HP840 ühendatud otse helikaarti (õhtuti).
|
|
Kommentaarid: 262 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
210 |
|
tagasi üles |
|
 |
3001
Kreisi kasutaja

|
23.03.2003 12:19:41
|
|
|
Kui küsimus on vaid ära toitmises siis võid küll osta mõni odavam
Aga kui sa tahad ikkagi paremat heli saada siis osta midagi paremat
Mul on endal live 5.1
Ja selle kaardi enda müra käib mulle küll närvidele
Aga selle Audigy2 hind on liiga kõrge
Ma lihtsalt ei taha maksta mingite mängude eest mis sellega kaasas on
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
1 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
23.03.2003 19:05:28
|
|
|
Ma annan sulle tugevamate kõrgetega Technicsi klapid, sa anna mulle need Philipsid huumor huumoriks, need klapid on otse tavalisest helikaardist kuulamiseks tõesti liiga head. Kuuled kõik vead ära.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
kraff
HV veteran

|
24.03.2003 10:09:31
|
|
|
Mul samad Philips klapid ja kasutan Audigyt. Müra kohta küll kurtmist ei ole.
|
|
Kommentaarid: 286 loe/lisa |
   |
233 |
|
tagasi üles |
|
 |
panic
Kreisi kasutaja

|
24.03.2003 13:39:47
|
|
|
offtopic:
kas mingi valemiga saab helikaarti korraga võimendi ja kõrvaklapid ka ühendada. juba närvidele käib, kui peqab iga öö arvuti taha ronima ja võimendi klappide vastu vahetama ja hommikul jälle tagasi.
mingid otsikud on poes müügil, mis teevad 1 kaks, aga kas need helikaartile meeldiksid.
ma võimendisse ei saa ühendada, kuna on vana radiotehnika võim ja viimane tahab saada DIN5 kõrvaklappe, mida pole juba aastaid näinud.
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
24.03.2003 13:47:51
|
|
|
panic kirjutas: |
ma võimendisse ei saa ühendada, kuna on vana radiotehnika võim ja viimane tahab saada DIN5 kõrvaklappe, mida pole juba aastaid näinud. |
Selle ülemineku valmisjootmine on kolme minuti töö.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
panic
Kreisi kasutaja

|
30.03.2003 16:50:54
|
|
|
jah aga kas peab siis võimendi 24h sees olema?
vana võim tahab puhata ka. oleks hea, kui päeval kuulan võimuga ja öösel kõrva klappidega- siis saaks võim puhata.
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
uuf
HV vaatleja
|
30.03.2003 18:25:00
|
|
|
Mul oli ka probleeme sahinaga. VÄGA palju aitab kui panna kõikidele sisenditele mute peale(v.a. wave ja master). Siis lükka wave maksimumi peale, ning kontrolli voluumi masteriga(master on analoog ning mida vähem teda peal on seda vähem sahinaid)
Muide SB pci64, pci128, Death! ja audigy on täiesti võrreldavad kõige odavamate CD deckidega.
PS. hea kõrvaklapp see philips on. Klass parem maksab juba kõvasti rohkem.
|
|
tagasi üles |
|
 |
3001
Kreisi kasutaja

|
30.03.2003 18:43:31
|
|
|
uuf kirjutas: |
Muide SB pci64, pci128, Death! ja audigy on täiesti võrreldavad kõige odavamate CD deckidega.
|
Näiteks on cd deckidel on signaali müra suhe 118 dB
Seda isegi ei ole ju audigy2(106dB)
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
30.03.2003 20:55:52
|
|
|
3001 kirjutas: |
Näiteks on cd deckidel on signaali müra suhe 118 dB
|
Millistel cd-deckidel? Tavalise cd-ga ei ole praktiliselt võimalik saavutada suuremat signaali/müra suhet kui 96dB. DVD-A ja SACD pakuvad suts suuremat teoreetilist signaali/müra suhet, aga analoogis ei ole päris järgi jõutud. Näiteks minu cd-deckil on märgitud dünaamiline diapasoon 96dB ja signaal/müra suhe 100dB. Võimendi, mis on mõeldud DVD-A valmidusega suudab VGCA-asendis (teatud mõttes sarnane enamuse võimude direct lülitusele, aga siiski mitte päris) 114dB. Ja seda ka mingite teatud mõõtmisviiside juures, millel tavalise muusikaga vist suuremat pistmist ei ole.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
TitaNiuz
HV kasutaja

|
30.03.2003 21:19:27
|
|
|
offtopic:
kas mingi valemiga saab helikaarti korraga võimendi ja kõrvaklapid ka ühendada. juba närvidele käib, kui peqab iga öö arvuti taha ronima ja võimendi klappide vastu vahetama ja hommikul jälle tagasi.
mingid otsikud on poes müügil, mis teevad 1 kaks, aga kas need helikaartile meeldiksid.
ma võimendisse ei saa ühendada, kuna on vana radiotehnika võim ja viimane tahab saada DIN5 kõrvaklappe, mida pole juba aastaid näinud. |
aga mul vot on selline radiotehnika võim ( vist u - 101). hea jurakas. din5 kõrvakad on kah ja puha.....
mul on int. helikaart ja kuna te pärisite jagaja kohta, mis teeks 1 2-ks siis ma võin öelda et mix mitte.
ma ise muretsesin hoopis sellepärast, et ühendada vanasse vene sisendotsikusse midagi et saaks mingit heli. lahendus kõrval - balti jaama turul sellised vidinad saadaval. selline juhe, et ühes otsas vene, teises aga euro sisend. mina muretsesin rohkem takistuse pärast, aga midagi pole juhtund. juhe paks kah. (offtopic) isegi pleieriga ühendasin. täie võimsusega polnud
haisu kah ülekuumenemisest..................aga jah patakad olid uued ja järgmine päev olid nad tühjad...
_________________ Meet my two friends: Smith & Wesson... |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
3001
Kreisi kasutaja

|
30.03.2003 21:19:54
|
|
|
link :: pilt siis ka
minu Yamaha cdx-9 on igatahes s/n ratio 118dB
ja on ka kuulub odavate deckide hulka nii 5000 kr (uuena poes)
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
uuf
HV vaatleja
|
31.03.2003 01:15:36
|
|
|
3001 kirjutas: |
minu Yamaha cdx-9 on igatahes s/n ratio 118dB
ja on ka kuulub odavate deckide hulka nii 5000 kr (uuena poes) |
Ahh sa oled naljatilk 3001
Loomulikult ma võrdlesin neid sony xe2x0/technics 4x0 seeriaga. Maksavad(id) ju alla 2000eegu.
Muide sellist hullu sahinat ma ei ole kuulnud nagu siin teemas räägitakse. NB! ma vihkan creative'i!
Selge see et helikaart võib olla VÄGA hea kvaliteediga (M-Audio) ja samas nii odav, et paneb kahtlema cd mängija mõttekuses/praktilisuses. 8 kanalise helikaardiga võid ju digi aktiivfiltri teha VÄGA odavalt ning põhiline see et võid saada palju parema tulemuse kui ükskõik mis hinnaklassi kõlarid.
edit:
PS. redbook CDl on teoreetiline müra/signaali vahe 96dB(16bit). Ditheriga saab maksimum 20biti väärtuses infi cdle panna(umbes 120dB?(mat on väga roostes)).
|
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
31.03.2003 11:03:20
|
|
|
Helikaardi suur ja tappev puudus on see, et ta töötab arvuti sees. Seetõttu ei saagi cd-deckile mingi helikaart vastu. Ka need kõige odavamad <2000 cd-deckid omavad samas hinnaklassis helikaardist märksa paremat analoogosa (vähem sahinat). Lisaks veel 8xoversampling. Professionaalsed helikaardid teevad loomulikult väga kvaliteetset digiheli, aga kuulamiseks ei ole sellest kahjuks eriti kasu. Sest arvuti müriseb. See 106dB S/N kaob ju nagu tuhk tuulde, kui arvuti ise teeb mingi 45dB kolinat. Ja veel see arvuti toiteplokk. Digiheli muidugi ei koti, aga analoogosa mõjutab tugevasti. Ja seda ka kõige parema silumise juures.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
uuf
HV vaatleja
|
31.03.2003 15:43:03
|
|
|
ihvike kirjutas: |
Helikaardi suur ja tappev puudus on see, et ta töötab arvuti sees. Seetõttu ei saagi cd-deckile mingi helikaart vastu. Ka need kõige odavamad <2000 cd-deckid omavad samas hinnaklassis helikaardist märksa paremat analoogosa (vähem sahinat). Lisaks veel 8xoversampling. Professionaalsed helikaardid teevad loomulikult väga kvaliteetset digiheli, aga kuulamiseks ei ole sellest kahjuks eriti kasu. Sest arvuti müriseb. See 106dB S/N kaob ju nagu tuhk tuulde, kui arvuti ise teeb mingi 45dB kolinat. Ja veel see arvuti toiteplokk. Digiheli muidugi ei koti, aga analoogosa mõjutab tugevasti. Ja seda ka kõige parema silumise juures. |
On olemas sihuksed asjad nagu vaiksed arvutid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
IntZ
HV kasutaja
|
27.10.2005 15:54:52
|
|
|
jah aga kas peab siis võimendi 24h sees olema?
vana võim tahab puhata ka. oleks hea, kui päeval kuulan võimuga ja öösel kõrva klappidega- siis saaks võim puhata. |
Paar aastat tagasi oli endal sarnane probleem. Ostsin 2 meetrise 3.5mm (ehk 1/8") pikenduse. Ühes emane, teises isane ots. Nii sain helikaardi väljundi vedada laua alt arvuti juurest laua peale klaviatuuri kõrvale ilusti ja seal siis vahetasin kõlarite/klappide juhet, ei pidanud vähemalt ronima. Ja DIN5 <-> 3.5mm juhe maksis ka suht vähe (kunagi oli vaja mingi vene grammofon-võimu jaoks).
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|