Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Helikaart + Kõrvaklapid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
uba
HV vaatleja

sõnum 22.03.2003 21:52:23 Helikaart + Kõrvaklapid vasta tsitaadiga

Ostsin endale säänsed kõrvaklapid:
PHILIPS SBC HP890
5Hz-30kHz, 106dB, max 1500mW
Kuid nüüd on selline mure, et minu itegreeritud helikaart ei saa kõrgemate toonidega eriti hakkama ja tuleb kaart osta!

Siit siis küsimus: Kas võimendamiseks piisab keskpärasest helikaardist või on midagi kõvemat vaja?

Palun jagage oma kogemusi ja andke soovitusi!

Tänades
uba

PS! Kõrv on mul suht tundlik.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Triforce
HV vaatleja
Triforce

sõnum 22.03.2003 22:26:14 vasta tsitaadiga

Kui kõrv on suht tundlik, siis keskpärase helikaardiga end piinata pole mõtet. Enamusel integreeritutel ning keskpärastel helikaartidel lisanduvad helile igasugused mürad ning moonutused, mis pikapeale muutuvad VÄGA häirivaks. Lisaks võiks olla korralik wavetable/soundfont MIDI, kui on tahtmist ise muusikat teha. Soovitaksin näiteks Creative Audigy2 (+ väline HIFI võimendi) või mõni Terratec'i oma.

P.S. Klapid on thumbs_up.gif (tunduvad keskpärase helikaardi jaoks lausa liiga head.)

susi
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.03.2003 10:49:01 vasta tsitaadiga

Osta näiteks. SB Live. Suht odav ja need kõrvaklapid toidab ära küll.
Endal Philips SBC HP840 ühendatud otse helikaarti (õhtuti).
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 210
tagasi üles
3001
Kreisi kasutaja
3001

sõnum 23.03.2003 12:19:41 vasta tsitaadiga

Kui küsimus on vaid ära toitmises siis võid küll osta mõni odavam
Aga kui sa tahad ikkagi paremat heli saada siis osta midagi paremat
Mul on endal live 5.1
Ja selle kaardi enda müra käib mulle küll närvidele

Aga selle Audigy2 hind on liiga kõrge
Ma lihtsalt ei taha maksta mingite mängude eest mis sellega kaasas on
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ihvike
HV Guru

sõnum 23.03.2003 19:05:28 vasta tsitaadiga

Ma annan sulle tugevamate kõrgetega Technicsi klapid, sa anna mulle need Philipsid icon_razz.gif huumor huumoriks, need klapid on otse tavalisest helikaardist kuulamiseks tõesti liiga head. Kuuled kõik vead ära.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
kraff
HV veteran

sõnum 24.03.2003 10:09:31 vasta tsitaadiga

Mul samad Philips klapid ja kasutan Audigyt. Müra kohta küll kurtmist ei ole.
Kommentaarid: 286 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 233
tagasi üles
panic
Kreisi kasutaja
panic

sõnum 24.03.2003 13:39:47 vasta tsitaadiga

offtopic:
kas mingi valemiga saab helikaarti korraga võimendi ja kõrvaklapid ka ühendada. juba närvidele käib, kui peqab iga öö arvuti taha ronima ja võimendi klappide vastu vahetama ja hommikul jälle tagasi.
mingid otsikud on poes müügil, mis teevad 1 kaks, aga kas need helikaartile meeldiksid.
ma võimendisse ei saa ühendada, kuna on vana radiotehnika võim ja viimane tahab saada DIN5 kõrvaklappe, mida pole juba aastaid näinud.

ihvike
HV Guru

sõnum 24.03.2003 13:47:51 vasta tsitaadiga

panic kirjutas:

ma võimendisse ei saa ühendada, kuna on vana radiotehnika võim ja viimane tahab saada DIN5 kõrvaklappe, mida pole juba aastaid näinud.

Selle ülemineku valmisjootmine on kolme minuti töö.
tagasi üles
panic
Kreisi kasutaja
panic

sõnum 30.03.2003 16:50:54 vasta tsitaadiga

jah aga kas peab siis võimendi 24h sees olema?
vana võim tahab puhata ka. oleks hea, kui päeval kuulan võimuga ja öösel kõrva klappidega- siis saaks võim puhata.

uuf
HV vaatleja

sõnum 30.03.2003 18:25:00 vasta tsitaadiga

Mul oli ka probleeme sahinaga. VÄGA palju aitab kui panna kõikidele sisenditele mute peale(v.a. wave ja master). Siis lükka wave maksimumi peale, ning kontrolli voluumi masteriga(master on analoog ning mida vähem teda peal on seda vähem sahinaid)

Muide SB pci64, pci128, Death! ja audigy on täiesti võrreldavad kõige odavamate CD deckidega. beer_yum.gif

PS. hea kõrvaklapp see philips on. Klass parem maksab juba kõvasti rohkem. thumbs_up.gif
tagasi üles
3001
Kreisi kasutaja
3001

sõnum 30.03.2003 18:43:31 vasta tsitaadiga

uuf kirjutas:

Muide SB pci64, pci128, Death! ja audigy on täiesti võrreldavad kõige odavamate CD deckidega. beer_yum.gif

Näiteks on cd deckidel on signaali müra suhe 118 dB
Seda isegi ei ole ju audigy2(106dB)
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 30.03.2003 20:55:52 vasta tsitaadiga

3001 kirjutas:

Näiteks on cd deckidel on signaali müra suhe 118 dB

Millistel cd-deckidel? Tavalise cd-ga ei ole praktiliselt võimalik saavutada suuremat signaali/müra suhet kui 96dB. DVD-A ja SACD pakuvad suts suuremat teoreetilist signaali/müra suhet, aga analoogis ei ole päris järgi jõutud. Näiteks minu cd-deckil on märgitud dünaamiline diapasoon 96dB ja signaal/müra suhe 100dB. Võimendi, mis on mõeldud DVD-A valmidusega suudab VGCA-asendis (teatud mõttes sarnane enamuse võimude direct lülitusele, aga siiski mitte päris) 114dB. Ja seda ka mingite teatud mõõtmisviiside juures, millel tavalise muusikaga vist suuremat pistmist ei ole.
tagasi üles
TitaNiuz
HV kasutaja

sõnum 30.03.2003 21:19:27 vasta tsitaadiga

panic kirjutas:
offtopic:
kas mingi valemiga saab helikaarti korraga võimendi ja kõrvaklapid ka ühendada. juba närvidele käib, kui peqab iga öö arvuti taha ronima ja võimendi klappide vastu vahetama ja hommikul jälle tagasi.
mingid otsikud on poes müügil, mis teevad 1 kaks, aga kas need helikaartile meeldiksid.

aga mul vot on selline radiotehnika võim ( vist u - 101). hea jurakas. din5 kõrvakad on kah ja puha..... icon_razz1.gif
mul on int. helikaart ja kuna te pärisite jagaja kohta, mis teeks 1 2-ks siis ma võin öelda et mix mitte.
ma ise muretsesin hoopis sellepärast, et ühendada vanasse vene sisendotsikusse midagi et saaks mingit heli. lahendus kõrval - balti jaama turul sellised vidinad saadaval. selline juhe, et ühes otsas vene, teises aga euro sisend. mina muretsesin rohkem takistuse pärast, aga midagi pole juhtund. juhe paks kah. (offtopic) isegi pleieriga ühendasin. täie võimsusega polnud
haisu kah ülekuumenemisest..................aga jah patakad olid uued ja järgmine päev olid nad tühjad... icon_confused.gif

3001
Kreisi kasutaja
3001

sõnum 30.03.2003 21:19:54 vasta tsitaadiga

link :: pilt siis ka

minu Yamaha cdx-9 on igatahes s/n ratio 118dB
ja on ka kuulub odavate deckide hulka nii 5000 kr (uuena poes)
tagasi üles
uuf
HV vaatleja

sõnum 31.03.2003 01:15:36 vasta tsitaadiga

3001 kirjutas:
minu Yamaha cdx-9 on igatahes s/n ratio 118dB
ja on ka kuulub odavate deckide hulka nii 5000 kr (uuena poes)

Ahh sa oled naljatilk 3001 thumbs_up.gif
Loomulikult ma võrdlesin neid sony xe2x0/technics 4x0 seeriaga. Maksavad(id) ju alla 2000eegu.
Muide sellist hullu sahinat ma ei ole kuulnud nagu siin teemas räägitakse. NB! ma vihkan creative'i!

Selge see et helikaart võib olla VÄGA hea kvaliteediga (M-Audio) ja samas nii odav, et paneb kahtlema cd mängija mõttekuses/praktilisuses. 8 kanalise helikaardiga võid ju digi aktiivfiltri teha VÄGA odavalt ning põhiline see et võid saada palju parema tulemuse kui ükskõik mis hinnaklassi kõlarid.

edit:
PS. redbook CDl on teoreetiline müra/signaali vahe 96dB(16bit). Ditheriga saab maksimum 20biti väärtuses infi cdle panna(umbes 120dB?(mat on väga roostes)).
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 31.03.2003 11:03:20 vasta tsitaadiga

Helikaardi suur ja tappev puudus on see, et ta töötab arvuti sees. Seetõttu ei saagi cd-deckile mingi helikaart vastu. Ka need kõige odavamad <2000 cd-deckid omavad samas hinnaklassis helikaardist märksa paremat analoogosa (vähem sahinat). Lisaks veel 8xoversampling. Professionaalsed helikaardid teevad loomulikult väga kvaliteetset digiheli, aga kuulamiseks ei ole sellest kahjuks eriti kasu. Sest arvuti müriseb. See 106dB S/N kaob ju nagu tuhk tuulde, kui arvuti ise teeb mingi 45dB kolinat. Ja veel see arvuti toiteplokk. Digiheli muidugi ei koti, aga analoogosa mõjutab tugevasti. Ja seda ka kõige parema silumise juures.
tagasi üles
uuf
HV vaatleja

sõnum 31.03.2003 15:43:03 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
Helikaardi suur ja tappev puudus on see, et ta töötab arvuti sees. Seetõttu ei saagi cd-deckile mingi helikaart vastu. Ka need kõige odavamad <2000 cd-deckid omavad samas hinnaklassis helikaardist märksa paremat analoogosa (vähem sahinat). Lisaks veel 8xoversampling. Professionaalsed helikaardid teevad loomulikult väga kvaliteetset digiheli, aga kuulamiseks ei ole sellest kahjuks eriti kasu. Sest arvuti müriseb. See 106dB S/N kaob ju nagu tuhk tuulde, kui arvuti ise teeb mingi 45dB kolinat. Ja veel see arvuti toiteplokk. Digiheli muidugi ei koti, aga analoogosa mõjutab tugevasti. Ja seda ka kõige parema silumise juures.

On olemas sihuksed asjad nagu vaiksed arvutid. beer_yum.gif
tagasi üles
IntZ
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.10.2005 15:54:52 vasta tsitaadiga

panic kirjutas:
jah aga kas peab siis võimendi 24h sees olema?
vana võim tahab puhata ka. oleks hea, kui päeval kuulan võimuga ja öösel kõrva klappidega- siis saaks võim puhata.

Paar aastat tagasi oli endal sarnane probleem. Ostsin 2 meetrise 3.5mm (ehk 1/8") pikenduse. Ühes emane, teises isane ots. Nii sain helikaardi väljundi vedada laua alt arvuti juurest laua peale klaviatuuri kõrvale ilusti ja seal siis vahetasin kõlarite/klappide juhet, ei pidanud vähemalt ronima. Ja DIN5 <-> 3.5mm juhe maksis ka suht vähe (kunagi oli vaja mingi vene grammofon-võimu jaoks).
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 38
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Helikaart + Kõrvaklapid
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.