Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  kas web messenger on turvalisem kui msn messenger (IP Aadress) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
teretalv
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.01.2007 23:38:55 kas web messenger on turvalisem kui msn messenger (IP Aadress) vasta tsitaadiga

turvalisem selles osas,et inimene kellega ma räägin ei saa mu ip aadressi teada erinevalt msn messengerit kus on kohe ip aadressid teada kui takistusi vahepeal pole? On mu väide õige et web msnis olles näevad minu msni kontaktide nimekirjas olevad inimesed ainult web messengeri serveri IP aadressi kui ma web msnis olen?

viimati muutis teretalv 17.01.2007 23:39:20, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 44
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
airm
HV Guru

sõnum 17.01.2007 23:39:07 vasta tsitaadiga

Selline jama on ammu kõrvaldatud uuemates versioonides. mu arust
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 50
tagasi üles
teretalv
HV veteran

sõnum 17.01.2007 23:40:09 vasta tsitaadiga

ei ole
tagasi üles
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 18.01.2007 15:22:10 Re: kas web messenger on turvalisem kui msn messenger (IP Aadress) vasta tsitaadiga

teretalv kirjutas:
turvalisem selles osas,et inimene kellega ma räägin ei saa mu ip aadressi teada erinevalt msn messengerit kus on kohe ip aadressid teada kui takistusi vahepeal pole? On mu väide õige et web msnis olles näevad minu msni kontaktide nimekirjas olevad inimesed ainult web messengeri serveri IP aadressi kui ma web msnis olen?

Küsimus: mida IP teadmine sulle/teisele annab? Praktikas mitte midagi. IP on nagu isikukood - paljud kardavad selle ilmsikstuleku pärast, ehkki tegu on parajalt mõttetu numbrite kogumikuga, millega ei anna enne midagi peale hakata kui sul ka ports muid andmeid olemas on. Oluliselt rohkem annab teha näiteks meiliaadressiga, mida aga enamus (vähemteadlikke) võrgutajaid jagab nii kuis jaksab...
See kas teine su IPd näeb oleneb tõenäoliselt veebikeskkonnast kus sa tegutsed (neid webmessengere on ju päris mitmeid), aga vähemalt teoreetiliselt peaks nad IP seisukohast küll turvalisemad olema kui läbi rakenduse tegutsemine (MSMessenger pole ju ainus mis vastavat protokolli tarbib, kõikvõimalikud GAIMid ja Yabberid saavad ju kah ligi ning nende puhul ma küll kindel ei ole et ühtegi pluginat valmis pole meisterdatud mis üritaks vastaspoolega otseühendust luua).

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
AMD
HV veteran
AMD

sõnum 20.01.2007 01:59:29 vasta tsitaadiga

teretalv, oled sa kindel, et teine inimene su ip'd näeb?
Minuteada peaks ta nägema mingit vaheserverit.

doh
Kreisi kasutaja

sõnum 20.01.2007 02:06:04 vasta tsitaadiga

mingi selline nipp oli ka IP teadasaamiseks msn-is

Ava notepad ja kopeeri sinna alltoodu:

@echo.
@color 09
@netstat -n
@echo.
@pause

ja salvesta see "GetIp.cmd" failina (st muuda faili nimi koos faililaiendiga)
Selle faili avanud, näed sa kõiki loodud ühendusi. Töötab ka teiste sõnumiedastuse programmidega (näit aim).
P.S Alati ei pruugi näidata.

xptuunimine.pri.ee

Kunagi ammu proovisin siis töötas isegi.
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 49
tagasi üles
tizko
HV veteran
tizko

sõnum 20.01.2007 19:58:16 vasta tsitaadiga

Enam minuteada ei tohiks see variant töötada! See peaks näitama vaheserverite IP aadresse... Kellel võimalus, katsetagu thumbs_up.gif
Kommentaarid: 258 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
2 trini
HV veteran
2 trini

sõnum 21.01.2007 13:01:51 Re: kas web messenger on turvalisem kui msn messenger (IP Aadress) vasta tsitaadiga

teretalv kirjutas:

IP-d näeb ainult siis kui sa faile saad/saadad või webcami kasutad.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 15
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 21.01.2007 13:14:22 vasta tsitaadiga

teretalv, no tere talv tõesti. Kui sul just arvuti pole ilma viirusetõrjete ja tulemüürideta ning vastaspoolel ei istu teadjam mees, siis pole midagi karta. (tihti leidub msn'is selliseid inimesi kes räägivad, et nad on ooo julmad it jumalad ja äkkerid. Tegelt leidsid kuskilt netist mingi portscanneri ja nüüd näevad märgasid unenägusid)
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 81
tagasi üles
teretalv
HV veteran

sõnum 21.01.2007 16:45:48 vasta tsitaadiga

Olukord on järgmine:
msnis on online 2 inimest üks tartus teine haapsalus.MSN on mul online faili ei saada ega ei ole veebikaamerat
nüüd kirjutan cmd>netstat -b -v

tulemus on selline ip204.cab24.trt.starman.ee:2794

tähist trt ja hps tähendab aadressi eest linna kus parasjagu se kasutaja on end sisse loginud Seega regioon on kohe teada ja saab teada ka mis ühendus on külatee starman elion stv või mis iganes

teada saab msn kontaktide:
regiooni/linna
lahtise pordi
ühenduse firma
ja ip aadressi (ühe käsuga saan pordi x ja linna teada ja teise käsuga ip aadressi millel on port x järgi seega kui on ainuke ühendus käsuga "netstat -b -v" teada näiteks dsl.trt.estpak.ee:portX ning käsiga "netstat -n" ip aadressi:portX mille seostangi tartus elava inimesega kuna port on sama)

kas minu meetod on õige? häkkerile piisab ju pordist ja ip aadressist ja tuleb mulle sisse arvutisse

viimati muutis teretalv 21.01.2007 17:18:47, muudetud 9 korda
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 21.01.2007 16:49:37 vasta tsitaadiga

Tavasurelik inimene ei saa sinu ip'ga mingit täpsemat aadressi teada(kus elad).
Traceroutiga saab healjuhul teada kus linnas elad , muud ei midagi.

HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 21.01.2007 17:27:06 vasta tsitaadiga

teretalv kirjutas:
Olukord on järgmine:
msnis on online 2 inimest üks tartus teine haapsalus.MSN on mul online faili ei saada ega ei ole veebikaamerat
nüüd kirjutan cmd>netstat -b -v

tulemus on selline ip204.cab24.trt.starman.ee:2794

tähist trt ja hps tähendab aadressi eest linna kus parasjagu se kasutaja on end sisse loginud Seega regioon on kohe teada ja saab teada ka mis ühendus on külatee starman elion stv või mis iganes

teada saab msn kontaktide:
regiooni/linna
lahtise pordi
ühenduse firma
ja ip aadressi (ühe käsuga saan pordi x ja linna teada ja teise käsuga ip aadressi millel on port x järgi seega kui on ainuke ühendus käsuga "netstat -b -v" teada näiteks dsl.trt.estpak.ee:portX ning käsiga "netstat -n" ip aadressi:portX mille seostangi tartus elava inimesega kuna port on sama)

kas minu meetod on õige? häkkerile piisab ju pordist ja ip aadressist ja tuleb mulle sisse arvutisse

Pean tunnistama, et pole MSNiga kursis, aga too avastamine eeldab vähemalt ühel poolel lahtist porti. Kui kõik pordid kinni siis käib kogu liiklus ikkagi vaid läbi MSNi servu (sealhulgas ka failide saatmine) ja NETSTAT sulle mingit IPd ei paljasta. Kui porti õnnestub avada... khmmm, see peaks väidetavalt MSNi versioonist olenema (või teab keegi kinnitada et ka uusimad versioonid üritavad teise poolega otseühendust luua? ja kuidas mõjutab asja see kas failide vastuvõtmine on lubatud või täiesti ära keelatud?) "Piirkonnast" veel nii palju et see oleneb ISPist. Starmani DNS kirjed tõesti kajastavad suht paljut, sama aga ei saa näiteks Infoneti omade kohta öelda. Teiseks too port - see võib vabalt olla ka port millest päring tuleb, mis aga sugugi ei tähenda automaatselt et sellele ligi saab. Ja see "port on teada siis oled sees" arvamus on nii väär kui ollagi saab. Kui ka ISP/ruuter/tulemüür porti ei piira siis on tast kasu alles siis kui tema otsas kuulab mõni vidin mida kuritarvitada saab. Kui ei istu siis pole ka muud selle pordiga peale hakata kui nentida tõsiasja et ta on avatud. Kõik.
Ehk nagu öeldud - üpaljalt IPga pole praktikas suurt midagi peale hakata, seda enam et praegusel juhul pole isegi päris kindel kas too teine on ikka seesama isik kellega sa MSNis vestled (on ta kinnitanud, et see IP/DNS on just tema oma?)

teretalv
HV veteran

sõnum 21.01.2007 18:02:11 vasta tsitaadiga

selge kuid kas netstat käskudega saadud infoga saan politseisse minna ja lasta politseil kinni võtta see isik kes mind msnis kiusab või mida iganes mis on karistatav?
tsitaat:

Pean tunnistama, et pole MSNiga kursis, aga too avastamine eeldab vähemalt ühel poolel lahtist porti. Kui kõik pordid kinni siis käib kogu liiklus ikkagi vaid läbi MSNi servu (sealhulgas ka failide saatmine) ja NETSTAT sulle mingit IPd ei paljasta. Kui porti õnnestub avada... khmmm, see peaks väidetavalt MSNi versioonist olenema (või teab keegi kinnitada et ka uusimad versioonid üritavad teise poolega otseühendust luua? ja kuidas mõjutab asja see kas failide vastuvõtmine on lubatud või täiesti ära keelatud?) "Piirkonnast" veel nii palju et see oleneb ISPist. Starmani DNS kirjed tõesti kajastavad suht paljut, sama aga ei saa näiteks Infoneti omade kohta öelda. Teiseks too port - see võib vabalt olla ka port millest päring tuleb, mis aga sugugi ei tähenda automaatselt et sellele ligi saab. Ja see "port on teada siis oled sees" arvamus on nii väär kui ollagi saab. Kui ka ISP/ruuter/tulemüür porti ei piira siis on tast kasu alles siis kui tema otsas kuulab mõni vidin mida kuritarvitada saab. Kui ei istu siis pole ka muud selle pordiga peale hakata kui nentida tõsiasja et ta on avatud. Kõik.
Ehk nagu öeldud - üpaljalt IPga pole praktikas suurt midagi peale hakata, seda enam et praegusel juhul pole isegi päris kindel kas too teine on ikka seesama isik kellega sa MSNis vestled (on ta kinnitanud, et see IP/DNS on just tema oma?)
tagasi üles
nn3_
HV kasutaja
nn3_

sõnum 21.01.2007 18:06:20 vasta tsitaadiga

teretalv kirjutas:
selge kuid kas netstat käskudega saadud infoga saan politseisse minna ja lasta politseil kinni võtta see isik kes mind msnis kiusab või mida iganes mis on karistatav?

Politseisse võid alati ka niisama minna, kui muidugi tõsine põhjus on.
Iseasi kas nad kohe kedagi kinni hakkavad võtma...

Äkki oleks mõistlikum lihtsalt Block-käsku kasutada? :)
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 3
tagasi üles
teretalv
HV veteran

sõnum 21.01.2007 18:07:20 vasta tsitaadiga

õige mõte On jah!
tsitaat:

Äkki oleks mõistlikum lihtsalt Block-käsku kasutada? icon_smile.gif
tagasi üles
O
Kreisi kasutaja
O

sõnum 21.01.2007 18:17:17 vasta tsitaadiga

Ja kui teine istubki web-messengeri otsas, ka siis on sada erinevat varianti ta ip leidmiseks,
ise sain sellise msni pahalase asukoha (väitis end välismaalt olevat) teada nii, et saatsin tüübile lingi oma vähekasutatud phpBB foorumile, mille adminnipool näitab kenasti kasutajate ip-sid, täpselt samal hetkel ilmuski sinna uus külastaja icon_smile.gif selle meetodi jaoks on küll vaja väga vähe kasutatavat foorumit (minu oma oli välja surnud praktiliselt, mingi 2 külastajat päevas) aga hea pool on see, et 97% icon_lol.gif tõenäosusega ta lingile klikib ja sinu tegevuse eesmärki ei taipa.

sry, kole segane sai

HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 21.01.2007 19:32:45 vasta tsitaadiga

teretalv kirjutas:

Ainult IPst nüüd küll ei piisa. Teine pool saab ju iga kell väita et see polnud tema (seda nii IP kohta kui selle kohta et ta masina taga oli). Igal juhul on kriminaalasi, eeldusel et tegu on üldse kriminaalasjaga (see kui ta end pidevalt "TERETERE!" sõnumeid saadab küll ei kvalifitseeru), pikk ja keeruline ning pole sugugi kindel et sellest üldse midagi välja tuleb, sellest kas politsei üldse vaevub asjaga tegelema rääkimata.

Kokkuvõtlikult: eespool soovitatud äraplokkimine on igal juhul kiirem ja vähem närve kulutav.

CnZ
HV veteran

sõnum 22.01.2007 19:19:25 vasta tsitaadiga

alates msn protokoll versioon 10st (praegu 12) ei saa ka remote tegelinski ip-d teada faili saates..
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  kas web messenger on turvalisem kui msn messenger (IP Aadress)
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.