praegune kellaaeg 20.06.2025 01:42:00
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
telefon
HV kasutaja
|
10.01.2007 23:12:21
win2k probleem (reinstall, viirused) |
|
|
Niisiis... kogu jama algas sellega, et minu IE ei avanud enam www lehekülgi. Jäi igaveseks 'Website found, waiting for reply' või ütles lihtsalt 'Page cannot be displayed'. Põhjust üles leidmata otsustasin teha windows reinstalli (NB - formaati ei teinud). Turvaprogramme polnud CD peal kuskilt võtta, need mul tuli peale installi netist alla tõmmata, aga kuna ma tegin seda vales järjekorras ja eriti ei kiirustanud, siis õnnestus selle ajaga ka hunnik pahalasi sisse lasta.
Ok, tapsin viirused ära nii hästi kui oskasin - osa AVGga, osa kustutasin käsitsi... ja skännisin uuesti üle. Masin tundus olevat puhas, välja arvatud 5 süsteemifaili staatusega 'changed' - user32.dll, wsock32.dll, shell32.dll, ntoskrnl.exe, kernel32.dll, aga nagu aru saan, on tegu failidega, mille puhul see on normaalne nähtus, kui teha windows update vms (olin vahepeal tirinud alla ka service pack 4).
Et internet aga endiselt streikis ja lugesin kuskilt, et wsock32.dll faili viga võib olla selle põhjuseks, siis tegin kindluse mõttes veel ühe reinstalli (seekord otse kõvakettalt) ja windows repairi ka. Netikaabel oli kõik see aeg väljas.
Pärast seda ma enam kaablit ei ühendanudki, vaid alustasin kohe AVG skännist. Tulemuseks 3 viirust (küsimus - kust need vahepeal said tekkida?).
Valisin 'Heal', mispeale AVG ütles, et 3 files healed successfully, please restart your PC. Seda siis tegingi, nüüd aga enam win2k tööle ei hakka, vaid jääb lõputult restartima.
Küsimusi oleks praegusel hetkel 2: esiteks, kust neid viiruseid saab juurde tulla, kui arvuti ei ole internetti ühendatud? (Tegemist ei olnud samade viirustega, mille olin enne repairi kustutanud. Pluss üks neist viimasest kolmest tekkis siis, kui olin juba 2 tk kustutanud ja tegin uue skänni.)
Teiseks - millise OS-ga soovitaksite masin üles bootida, et saaks windowsi-väliselt kõik kahtlased failid system32 ja startup kataloogidest kustutada? Failisüsteemiks on NTFS, seega FREEDOS vist ei sobi? Kas Linux oleks mõeldav, kui ei ole seda varem kasutanud?
Aitäh.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
nn3_
HV kasutaja

|
11.01.2007 02:25:16
|
|
|
Kui teine kord tegid ka reinstalli ilma formatita, siis võisid viiruse failid varasemast kettale jääda (näiteks olid eelmise Windowsi installatsiooni eest mingil kavalal viisil varjatud a la rootkitid) ja AVG pole ka just antiviiruste tipp.
Kuna oled ilmselt juba kõvasti aega raisanud, siis praegusel juhul soovitaks küll lihtsalt puhta installi koos eelneva formatiga teha.
Võrgukaabel hoia väljas, kuni wormide vastu mingi tarkvaraline tulemüür ja SP4 installeeritud (need võid enne plaadile kirjutada valmis).
AVG asemel soovitaks Active Virus Shieldi (Kaspersky, tasuta).
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
1 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sahib
HV veteran

|
13.01.2007 14:55:17
|
|
|
link :: Autopacher W2k
Soovitan sealt endale RW plaat teha ja siis neti juhe seinast ning tegutsema
_________________ Mõtet harutades võib jõuda mõttetuseni ... |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|