Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Radeon X1K Family märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 224, 225, 226 ... 250, 251, 252  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 10.01.2007 16:39:12 vasta tsitaadiga

Võrreldes 6600GT-ga oleks ikka edasiminek enam kui märgatav
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
olc
HV Guru
olc

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.01.2007 16:44:23 vasta tsitaadiga

Winterwind kirjutas:

omal on olnud 6600GT->X850XT->X1950 pro. iga yleminek on ikka megalt võimsust juurde toonud. 6600GT->X1950pro peaks ikka päris hea lax olema
saad neid AA'sid ja asju ikka julgemalt näppida, mitte et lykkad natuke sliderit ja juba ongi kooma käes.
Kommentaarid: 137 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 125
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
me@homeq
HV veteran
me@homeq

sõnum 10.01.2007 19:46:17 vasta tsitaadiga

olc kirjutas:
Winterwind kirjutas:

omal on olnud 6600GT->X850XT->X1950 pro. iga yleminek on ikka megalt võimsust juurde toonud. 6600GT->X1950pro peaks ikka päris hea lax olema
saad neid AA'sid ja asju ikka julgemalt näppida, mitte et lykkad natuke sliderit ja juba ongi kooma käes.

endalgi X1950pro mis on ikka super edasiminek võrreldes X1600pro-ga(DDR2 mälud icon_lol.gif )
Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
ceemic
24/7@kalal
ceemic

sõnum 10.01.2007 20:08:49 vasta tsitaadiga

Paistab, et (MSI?) x1950pro 256MB omanikke on siin päris mitmeid icon_rolleyes.gif
Rääkige, kuidas kaardid klokkuvad? Kuidas jahuti vaiksus ning jahutusomadused on?
700MHz GPU võib vist und näha? Mem samas peaks vabalt 800MHz tegema icon_rolleyes.gif

äkki tahab keegi kaarti müüa? icon_razz1.gif

viimati muutis ceemic 10.01.2007 21:11:28, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 421 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 322
tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 10.01.2007 21:06:28 vasta tsitaadiga

olc kirjutas:
Winterwind kirjutas:

Seda jah, et 6600 pealt X1950 peale on graafikas tõsine edasiminek aga ma just kõhklen/kõhklesin prose jõudluse pärast. Igatahes mõtelen veel pisut ja loodetavasti järgneva kuu jooksul oman ka üht sellist kaarti.

Tänud vastamast thumbs_up.gif

Winterwind
One
Winterwind

sõnum 10.01.2007 21:17:54 vasta tsitaadiga

ega see prose niipalju ka plokkima ei jää, üle 2x kiiremaks saad nagunii mänge, mõnda vast rohkemgi
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 10.01.2007 23:09:50 vasta tsitaadiga

Ww, tänud eelnevalt jagatud infi eest igatahes thumbs_up.gif
aga tekib küsimus, et miks sa ise neid volte üldse muuta ei proovinud, kui mälul piir ette tuli? polnud aega, või oli testimisest näha, et mälu klokkimisega nagunii kuskilt mingit punkti juurde ei tule? icon_neutral.gif

proovisin täna üht nö. optionit ATITOOLis, X1000 OC alt saab seda sättida ja nimetus on "enable finer clock step granularity", tickisin ära selle ja proovisin muuta klokki palju madalamal sagedusel kui varem testitud piir oli, täpsemalt siis kuskil 1000mhz kandis liigutasin mingi paar mhz'i, kuna funktsiooni idee ongi enableda väiksemate sammudega kloki muutmine! selle tulemusena viskas ekraani kohe ja üsna rämedalt täppe ja muud jama täis ning proovides allapoole tagasi muuta oli terve ekraan üks suur corruption ning masin hangus icon_biggrin.gif nüüd on ka selge, miks ühegi teise programmiga peale atitooli selle kaardi mälu korralikult klokkida ei saa icon_neutral.gif kuid küsimärk jääb selle koha peale, et miks kaardile väiksemate sammudena klokkimine nii vastumeelne on???

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 10.01.2007 23:14:46 vasta tsitaadiga

tal on 9 või 7mhz "emakell" hk siis tõstab teatud mhz korraga ja väiksem ei pruugi eriti hästi mõjuda.
VDDCI-d ei proovinud selleks, et kuskilt jäi kunagi kõrvataha, et too ei anna midagi ja parem on käppimata jätta.
mem pinget ei andnud selleks, et reeglina pole temast kasu ja ~10mhz pärast ma ei viitsi tõmmelda.
parem proovi X1900XT timinguid koos madalama klokiga, saad paremaid tulemusi
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 12.01.2007 18:09:40 vasta tsitaadiga

niisiis...tegin hardmod'i ära, ja tulemus oli ettearvatav! vddci keerasin potega 1.75 peale ja suurim mälu klokk on nüüd 1100mhz, sealt järgmine samm on eelpool räägitud täpid ja muu zugrimugri icon_biggrin.gif üldiselt, peab ütlema et päris hea tulemus siiski, alustasin sealtmaalt, et ~990mhz oli suurim sagedus, mida andis peale keerata ja kasutada...ja lõpetasin 110mhz kõrgemal! ma arvan, et selle kerge OC eest tasus ühe pingega eksperimenteerimine end ära küll thumbs_up.gif lõppkokkuvõttes ei saa midagi halba öelda nende samsungi 1ns kivide kohta, 2200mhz ddr on igati eeskujulik tulemus võrreldes ükskõik millise kaardiga hetkel. nüüd tuleb veel pisut võidelda "zuure zoojaga", mida see gpu toota armastab kui teda mehiselt klokkida, 730mhz peal olen juba 3dmarki peaaegu läbi teinud, aga viimase testi viimastel sekunditel kasvas temp ikkagi liiga kõrgeks ära ja asi hangus icon_biggrin.gif siin oleks vesijahutus tõesti asjaeest vidin icon_rolleyes.gif aga ma jään õhule truuks ja leiutan midagi huvitavat selle gpu otsa!
"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
tagasi üles
mag00
HV vaatleja

sõnum 12.01.2007 18:36:15 vasta tsitaadiga

Oman siis 512mb x1600pro-d (agp) ja kuna ma olen algaja, siis äkki oskaks keegi öelda kas mul tasuks stock jahutusega praegu (core500/mem396) klokkida 550/450. Kui palju tasuks ja kas annab mängides midagi juurde ka?
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 12.01.2007 18:39:44 vasta tsitaadiga

Wiltz, maha ei sure see kaart tolle lisapingega? icon_biggrin.gif
mag00 klokkida tasub alati kui huvi olemas ja tead mida teed.
kui ei tea siis tuleb uurida ja puurida ning katsetada.
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 12.01.2007 18:51:39 vasta tsitaadiga

tead ma arvan, et see ei ole tegelikult üks nendest pingetest, mis niiväga mõnda konkreetset kivi või trannsi pushib. selles suhtes, et näiteks mälusid ta 3d's testides tegelikult ei mõjuta kuidagi (lihtsalt desktopil atitooliga klokki tõstes määtab ära piiri, kusmaalt tuleb täpp ekraanile!), minumeelest ei lähe mälukivid kuumemaks ka märgatavalt icon_rolleyes.gif seda tean ka, et gpu klokkuvust ei mõjuta see vddci üldse. tõusis vist paari kraadi võrra powerahela temp kui atitooli näidatavaid tempe uskuda, kuid sellepärast ma väga ei muretse, kuna sinna on mul aretatud juba tohutu radikas + ventikas külge icon_wink.gif
"näputestiga" mõõtsin ka selle kivi ning transi tempe, kuhu külge modi aretasin ja kust vddci pinget mõõdan, need ei tundu ka oluliselt tulisemad kui varem.

eks ma vaatan veel, mis pinge pikemaks ajaks peale jätan, niisama mängu lastes pole muidugi niiväga suurt vahet, kas see mälu on nüüd 1050 või 1100. ilmselt teen hardmodile on/off lüliti vahele ja lasen selle tohutu 1.75 voldiga pigem ainult benche icon_razz1.gif

tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 12.01.2007 21:16:34 vasta tsitaadiga

peaks oma tulevasele X1900GT rev1-le ka selle modi tegema icon_razz.gif
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 12.01.2007 21:21:09 vasta tsitaadiga

Wiltz, mis kaarti täpsemalt sa piinad seal? ning äkki on sul näidata mõnda pilti oma jahutusest
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 12.01.2007 21:32:35 vasta tsitaadiga

heikis kirjutas:
Wiltz, mis kaarti täpsemalt sa piinad seal? ning äkki on sul näidata mõnda pilti oma jahutusest

tal on X1950XT
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 13.01.2007 00:51:48 vasta tsitaadiga

jep, MSI toodang kui veel täpsem olla...jahutusest hetkel pilti pole, kuid oli plaanis teha küll icon_wink.gif ehk homme klõpsin mõne shoti siis.
muidugi see jahutuse asi pole mul veel päris täielikult valmis ka, mäluradikaid tuleb natuke töökojas töödelda veel ja gpu radika kinnitus/pingutussüsteem tuleks vähe paremaks leiutada!

tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 13.01.2007 10:28:16 vasta tsitaadiga

lähevad sul siis mälud nii tuliseks, et neile üldse radikaid vaja on? icon_razz.gif
muarust on ATi kaartidel need uuemad GDDR3/GDDR4 kivid ikka suht leiged mitte tulised nagu vanem rev GDDR3-e
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 13.01.2007 17:27:19 vasta tsitaadiga

no 2d modes muidugi mitte, aga kui max kloki selga ajan ja pinge kuskile sinna 2.2v+ taha lükkan ning 3d's ketrama hakkan, siis lähevad osad liistud ikka nii tuliseks, et näppu kauemaks kui pool sekundit peale ei jäta! icon_biggrin.gif need liistud, mis jäävad core ja vooluahela vahele täpselt, need lähevad eriti tuliseks, kuna seal on pcb ka soojem...pcb'd soojendab core ikka päris karmilt kui pinge põhja lükkan ja klokin mingi 725 peale. mul nimelt ei ole nii vedanud, et max kloki default pingega kätte saan, nagu sinul õnnestus selle sapphire kaardiga icon_neutral.gif
ega ma ei teagi, mingi osa soojendavad mälud ennast ise ka ikka, aga suuresti tuleb see kuumus kindlasti pcb kaudu. no fakt on see, et liigne soojus on mõttekas sealt ära juhtida! kui hädavajalikud need mäluradikad just on, seda ma ei oska öelda, minujaoks on see poolenisti nagu fanatism ehitada ja leiutada selliseid asju ja siis proovida palju läheb icon_razz1.gif aga ega ma nüüd päris spets selle kaardi jaoks uusi radikaid ei teinud ka, need sai kunagi varem välja lõigatud AC silenceri põhjast ühele teisele kaardile...ainult kinnitusssüsteem on uuesti leiutatud icon_lol.gif

muide, testisin eile timinguid, 1900XT timingutel jookseb kaart max kloki peal kenasti, tegelikult isegi natuke tihedamate taimingutega, ja ma arvan, et neid annab veel tuunida pisut paremaks. täitsa head kivid ikka need samsungi omad 8) thumbs_up.gif

tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 13.01.2007 18:17:38 vasta tsitaadiga

sul samsungi kivid? hynix peaks ju olema icon_biggrin.gif
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 13.01.2007 19:02:06 vasta tsitaadiga

noup, samsung (olen kindel, neid on passitud küllalt icon_razz1.gif ) BJ1A
miks hynix peab olema?

tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 13.01.2007 19:06:45 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
noup, samsung (olen kindel, neid on passitud küllalt icon_razz1.gif ) BJ1A
miks hynix peab olema?

no ma ei tea, sapphirel ja powercoloril on kindlalt Hynix, ma mõtlesin, et teistel ka icon_biggrin.gif
tagasi üles
purexpure
HV veteran

sõnum 13.01.2007 19:35:16 vasta tsitaadiga

MSI x1950XT saab 3,9k eest arvutikeskuses thumbs_up.gif
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 1 :: 47
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 13.01.2007 20:56:47 vasta tsitaadiga

njah, mina mõtlesin ka alguses...aga nagu näha icon_razz1.gif tundub, et need samsungi kivid tahavad just seda vddci pinge ohtrat tõstmist, ja siis töötavad vähemalt sama hästi kui hynixid thumbs_up.gif

muide, kas atitoolis see mem timingute muutmine on ikka kindel asi? selles mõttes, et kui ma panen sealt mingid teised taimingud näiteks ükshaaval peale ja "apply", muudab ta ikka reaalselt ka neid timinguid? värk selles, et korra nagu sai muudetud, siis jooksutasin 3dm'i vahepeal ja kolasin vist pärast natuke netis veel ning kui uuesti vaatasin, olid nagu tekkinud sinna need esialgsed tagasi, millest enne muutma hakkasin icon_eek.gif

tagasi üles
Smoking
HV Guru
Smoking

sõnum 13.01.2007 20:58:11 vasta tsitaadiga

Kas mitte Atitool ei pidanud neid ise muutma ja üpriski korralikult?(Vastavalt vajadusele)
Rivatuneriga võis sellist probleemi kohata, et pani viiteajad nii valesti, kui valesti üldse panna saab. icon_rolleyes.gif

Võibolla mälu petab.
Kommentaarid: 360 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 298
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 14.01.2007 06:43:42 vasta tsitaadiga

EDIT: lubasin teha ja panna üles mõned pildid...siit http://www.flickr.com/photos/44575240@N00/?saved=1 peaks nägema 8't pilti. üks 4'st mäluradikast on ka kaardil peal, ülejäänud on veel vaja pisut töödelda icon_lol.gif ventikad on mul eraldi, panen neid vastavalt vajadusele sinna kaardi ümber (mobo on horisontaalselt laua peal lihtsalt)

krdi krt, või kohe ise muudab? icon_eek.gif eks ta võib seda ehk tõesti ise teha, kuid see võtab ju võimaluse proovida mul ise, manuaalselt erinevaid timinguid? icon_confused.gif või see option "disable memory timings auto-tuning" siiski tühistab selle automaatse asja? proovin igatahes icon_wink.gif

Smoking, suured tänud, et tähelepane juhtisid selle väiksele detailile thumbs_up.gif nüüd jooksutasin testi nii, et 1900XT timingud ka ACTUALLY peal püsisid...ja tulemus oli "ou yeah" 8) canyon flight'i testi 05's sain 69fps kätte, seda 715core/1050memiga. arvestades, et mul on hetkel veel "kõigest" X2@2.7 masinas, pole see üldse paha tulemus icon_biggrin.gif

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Radeon X1K Family mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 224, 225, 226 ... 250, 251, 252  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.