Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Diskussioon piraattarkvara teemal märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 90, 91, 92 ... 97, 98, 99  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kui suureks hindad piraattarkvara osakaalu oma arvutis
0% (piraattarkvara puudub)
6%
 6%  [ 118 ]
kuni 25% (mõned üksikud väikesed programmid)
10%
 10%  [ 192 ]
kuni 50% (suuremad rakendusprogrammid, mida pidevalt kasutatakse)
11%
 11%  [ 208 ]
kuni 75% (enamus, mõned üksikud legaalsed programmid)
36%
 36%  [ 660 ]
100% (veendunud piraat, legaalne tarkvara praktiliselt puudub)
33%
 33%  [ 606 ]
hääli kokku : 1784

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 31.12.2006 19:20:16 vasta tsitaadiga

kas autokool loeb ka ve
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
julmu
HV kasutaja
julmu

sõnum 31.12.2006 19:40:44 vasta tsitaadiga

rallitaja kirjutas:
hm... et kui Adavere Põhikool on MSDNAA projektis sees, siis selle kooli õpilastel on võimalik tarkvara saada?
Jah
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 31.12.2006 19:41:50 vasta tsitaadiga

Loeb see kas kool on MS'iga vastava lepingu teinud või mitte. Ainuüksi sellest ei piisa et aeg-ajalt käid mõnes asutuses mille nime osaks on "kool".

Muidugi minu jaoks liigitub taoline õpilastele-koolidele tasuta/üliodavalt softi jagamine (mitte)ametliku reklaami alla. Korra vist juba olen küsinud et mis oleks kui McDonalds ja CocaCola samamoodi oma sodi lastele jagaks ning samas kõrval oleks kohalikest juurikatest tehtud soe toit ja jook mille eest kasseeritakse kõvasti rohkem.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
julmu
HV kasutaja
julmu

sõnum 31.12.2006 19:50:04 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Muidugi minu jaoks liigitub taoline õpilastele-koolidele tasuta/üliodavalt softi jagamine (mitte)ametliku reklaami alla. Korra vist juba olen küsinud et mis oleks kui McDonalds ja CocaCola samamoodi oma sodi lastele jagaks ning samas kõrval oleks kohalikest juurikatest tehtud soe toit ja jook mille eest kasseeritakse kõvasti rohkem.

Ega keegi ei keela sul ju samamoodi Linuxit reklaamida icon_wink.gif
Siia sobiks rohkem selline võrdlus, et "tasuta burger ja coca" vs "tasuta korralik toit".
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 31.12.2006 19:53:21 vasta tsitaadiga

Seda kül kuid hetkel võrdsustasin kalli toidu oskamatute õpetajate ning puuduliku õppekavaga.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 01.01.2007 23:16:16 vasta tsitaadiga

raul72 kirjutas:
[...] samas on teine asi microsofti ja teiste suurfirmad tooted... icon_confused.gif
[...]
isikud, kellel raha on annetavad.... raha ikkagi tuleks ju [...]

Vana post, aga pean küsima: miks M$ teistsugune on? Seal ju kümned kooditreialid mässavad ühe projekti kallal, ehk siis töötunde kulub kordades rohkemgi kui sellistele progede peale millel kallal üks vant nokitseb. Kui siia juurde veel poes müümine arvestada (mida üksiküritaja tõenäoliselt ei tee, vaid piirdub iNeti kaudu levitamisega) mis kah kenakese kopika maksab siis jõuabki lihtsa tõdemuseni, et M$i hinnapoliitika pole sugugi nii julm või ulmeline ja tegelikult pole tavakasutaja hinna üle virisemine sugugi põhjendatud.
Annetamine on loomulikult tore, aga kui see kogu su sissetulekuallikas on siis küll ei mängi välja. Või meeldiks sulle endale elada "äkki keegi viitsib niipalju klikke teha ja omab ka veidi vaba raha" võimaluse peal?

raul72
HV kasutaja
raul72

sõnum 02.01.2007 17:32:14 vasta tsitaadiga

seda küll tegelt...
kuid asi on selles, et ega linuxit või näiteks openOfficet pole ka üks vant kusagil valmis kribanud ....eeldan vähemalt

peamiselt vast häirib mind m$ koha pealt see, kui kinnine see süsteem on...
mõttetult palju on raisatut aega programmi kinni pakkimiseks, et mitte keegi ei suudaks lahti häkkida....vaadata kuidas miski töötab.... see samas suurendab töötundide arvu mis kulutatakse programmi kirjutamiseks ja see omakorda tõstab lõpp toote hinda kasutaja jaoks... kuigi samas tavakasutajal on täitsa suva, kas Office on OpenSource või mitte... peamine on saada parim töökindlus ja efektiivsus...
nagu ma postis mainisin, kui oleks open source, siis saaksid teised kasutajad ka programmi töökindlust ja efektiivsust suurendada, ning seega ka suurendada programmi kvaliteeti tavakasutaja jaoks

oky see vaid tegelikult üks mõttelend...
ega tegelikult kui aus olla ei olegi M$ teistest väga erinev, kuna niikuinii pole ilus teise programmeerija koodi näppida kui selleks luba pole

icon_confused.gif
open sourcet ja M$ on väga raske omavahel võrrelda, kuna need on niivõrd erinevad...

IMO:
tegelikult eelnev tekst mõttetu ja :
OpenSource on siiski arvutite tulevik
ning tõesti väga suureks probleemiks kujuneb see, et mitte ükski programmeerija ei soovi et tema palgapäev "võibolla" tuleb, ja kui ta tuleb pole teada kui palju tuleb...icon_sad.gif
arvatavasti lähitulevikus ei ka kumbgi OpenSource ja M$ mitte kuhugi.....
ise aga kahtlen, et M$ üleüldse välja sureb, kuna siiski jääb väikene kvaliteedi vahe tunda Opensource ja M$i vahel... (M$i kasuks siis)

vabandan segase tekisti ja kirjavigade eest
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
meybo
Kreisi kasutaja
meybo

sõnum 07.01.2007 22:29:35 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Unrar on üsna vabalt kasutatav, rar'iga on jah kehvemad lood. Samas kodukasutajal on ilmselt suva, millega kokku pakib ning zip näiteks on paljude op.süsides kohe olemas.

Kokku pakkimine kokku pakkimiseks, aga kuidas lahti pakkimisega jääb? Näiteks XP-le sisse ehitatud ZIP-pakkija ei oska RAR-iga mitte muffigi peale hakata ning RAR on hetkel juba märksa levinum pakkimisformaat, kui ZIP. Loomulikult saab mõlema formaadiga hakkama näiteks 7-zip, mis on vabavara.

SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 07.01.2007 22:59:42 vasta tsitaadiga

djstallion kirjutas:
Mark0 kirjutas:
Unrar on üsna vabalt kasutatav, rar'iga on jah kehvemad lood. Samas kodukasutajal on ilmselt suva, millega kokku pakib ning zip näiteks on paljude op.süsides kohe olemas.

Kokku pakkimine kokku pakkimiseks, aga kuidas lahti pakkimisega jääb? Näiteks XP-le sisse ehitatud ZIP-pakkija ei oska RAR-iga mitte muffigi peale hakata ning RAR on hetkel juba märksa levinum pakkimisformaat, kui ZIP. Loomulikult saab mõlema formaadiga hakkama näiteks 7-zip, mis on vabavara.

XAce on vabavaraline lahtipakkija - ise kasutan.

tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 08.01.2007 08:10:07 vasta tsitaadiga

djstallion kirjutas:

Kokku pakkimine kokku pakkimiseks, aga kuidas lahti pakkimisega jääb? Näiteks XP-le sisse ehitatud ZIP-pakkija ei oska RAR-iga mitte muffigi peale hakata ning RAR on hetkel juba märksa levinum pakkimisformaat, kui ZIP.

WinXP'le sisseehitatud pakkija, veebibrauser ja emailiklient ongi kõik pooletoobised ning kehvakesed. ;)

Tänud Skeptikule 7-zip'i meeldetuletamise eest, Winrar'i 30-päeva testaega hakkaski täis saama.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
meybo
Kreisi kasutaja
meybo

sõnum 08.01.2007 09:44:01 vasta tsitaadiga

tsitaat:
WinXP'le sisseehitatud pakkija, veebibrauser ja emailiklient ongi kõik pooletoobised ning kehvakesed. icon_wink.gif

Olen selle väitega täiesti nõus. Endal teevad selle töö ära WinRAR (peaks vist ka 7zip-i proovima, WinRAR on vanast harjumusest jäänud, saaks ka piraattarkvara arvutist jällegi vähemaks), Mozilla Thunderbird (rahulolu esimesest hetkest alates) ja Maxthon (jookseb see asi küll IE mootoril, kuid seda märksa paremini, kui IE ise, lisaks omab hulgaliselt lisavõimalusi ja oluliselt kõrgemat turvalisust, taas väga rahul. Firefox ega Opera pole meeltmööda olnud.) Üldiselt on piraattarkvara osakaal minu arvutis aasta-aastalt oluliselt vähenenud. Olen selles suunas küll teadlikult liikunud, kuid oma osa on ka sellel, et hea ja väga hea vabavara hulk järjest kasvab.

SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 08.01.2007 13:18:37 vasta tsitaadiga

mnjah, vabavaraline Burn4Free siiski ei rahuldanud mu vajadusi (kasutasin mõned kuud) ja sai Nero 7 Premium ostetud icon_razz.gif
tagasi üles
meybo
Kreisi kasutaja
meybo

sõnum 08.01.2007 20:39:59 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:
mnjah, vabavaraline Burn4Free siiski ei rahuldanud mu vajadusi (kasutasin mõned kuud) ja sai Nero 7 Premium ostetud icon_razz.gif

Paraku kipuvad vabavaralised küpsetusproged siiski veel nii ühest, kui teisest küljest, lahjaks jääma. Endal on väga oluline korralik DVD-video tugi, mida vist vabavara puhul on raske saada. Seega "ostsin" ka mina Nero 7, kuigi ega ka Nero 6 sama tööd halvemini ei teinud. Samuti ei ole kohanud ka arvestataval tasemel vabavaralist DVD genereerimise tarkvara; MP3 ja video kataloogi vabavara, mis mind rahuldaks; PowerDVD on proovitutest DVD filmi vaatamiseks parima pildiga ja jookseb ka korralikult aeglases masinas (nagu minul näiteks on); raske on leida ka vabavaralist muusikafailide konverterit, millel oleks kõik vajalikud koodekid sisse ehitatud, kuna mõni vajalikest koodekitest on ikka tasuline.
Samas on mu arvutisse igapäevaseks kasutamiseks siginenud näiteks selliseid vabavaralisi programme: Filezilla, Free Download Manager, Maxthon, Media Player Classic, Mozilla Thunderbird, OpenOffice, Paint.NET, XnView, lisaks veel mõned spetsiifilisema tegevuse jaoks mõeldud vabavara programmid. Samas neli aastat tagasi oli enam-vähem ainsaks vabavaraks ja ühtlasi ka ainsaks mittepiraattarkvaraks, mida aktiivselt kasutasin, WinAmp. Ma ei ole küll tubli, aga ma liigun vaikselt selles suunas icon_wink.gif

rallitaja
HV veteran

sõnum 08.01.2007 23:35:54 vasta tsitaadiga

Mina kasutan sedasama Nero 6 mis ma CD-kirjutajaga kaasa sain omal ajal.
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
oz
HV kasutaja
oz

sõnum 13.01.2007 14:38:11 vasta tsitaadiga

ühesõnaga tuleb välja et kui tahad aus olla pead olema rikas icon_confused.gif
Mario.
HV Guru

sõnum 13.01.2007 14:58:05 vasta tsitaadiga

Täpselt.
Ma ostan vaid sellist tarkvara, mille tootjat ma toetada tahan, või siis mugavuse pärast näiteks Windows ja antivirus ja kirjutusprogred.
Ega ka photoshop kujundajad algusest peale legaalse peal ei istunud, lõpuks töö saadud firmi siis jah ostetakse töötajale legaalne. Vaevalt et enamus oskajaid kujundajaid photoshopis eestis kasutavad legaalset. Samas, ma hindan scetchupi ja tõesti soetasin selle endale. thumbs_up.gif - mitte et photoshopi ei hindaks aga kahjuks ei jätku mul sellist raha aastas 5 korda välja käia korraliku tarkvara eest. Kahjuks. Oleks mul raha, ostaks ma tõesti legaalset, sest iga minu arvutis hetkel istuv tarkvara mis maksab tuhandeid on minule väga meelepärane ja ma hindan seda, olgugi tasuta saadud icon_rolleyes.gif
Eriti pean lugu flashfxp-st mis sai ka soetatud thumbs_up.gif kuid ega 16aastane ei teeni kuus eriti üle kuue tuhande ja seegi läheb muu peale, siiski suvel plaanis soetada paar kallimat tarkvara nagu scetchup.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 13.01.2007 15:16:23 vasta tsitaadiga

Üldiselt on nii, et 2 arvutit on. Macintoshil on kõik originaal. Just, 100% originaaltarkvara umbes 20k eest.
Teine arvuti PC, 100% piraat icon_lol.gif No tegelt mõned head mängud on ostetud originaalid ja võimaluse korral kasutan ikka vabavara programme. Openoffice on näiteks microsoft office asemel.
Ja ega nii ongi, apple teeb head toodangut ja selle eest võib raha välja käia küll. Billil on aga raha küllalt juba, temale ma annetusi ei tee icon_evil.gif Pealegi ei ole ühtegi head microsofti toodangut veel näinud....
Ja lisaks ka, et filmid on kõik 100% originaal dvd-d.
Muusika on hetkel enamjaolt piraat, kuid eesmärgiks on kogu piraatmuusika enda arvutist mõne aastaga kaotada icon_wink.gif Arvan, et järgmise aasta lõpuks olen täiesti legaalne tegelane juba 8)
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 13
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.01.2007 15:39:27 vasta tsitaadiga

Mis siis näiteks Microsoft Wordil häda on ? Etem ikka kui see OpenOffice.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Valdars
HV veteran
Valdars

sõnum 13.01.2007 16:05:47 vasta tsitaadiga

Mis siis näiteks OpenOfficel häda on ? Etem ikka kui see Microsoft Office.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 44
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 13.01.2007 16:17:53 vasta tsitaadiga

oeh, sama eah kui hakata võrdlema täiesti tasuta saadavat ja hulga raha maksvat masinat. Tasuta saadud on sitt aga sõidab, raha maksev on mugav ja sõidab paremini jne. Igal ühel omad eelistused, pole mõtet vaielda sest lõpuks on kolm lehekülge vaidlemist ja siis lihtsalt enam ei viitsita sest see tundub nõme
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Mibbeh
HV vaatleja

sõnum 13.01.2007 17:14:51 vasta tsitaadiga

Enda imestuseks on mul 0% piraattarkvata praegusel momendil. Piraatmuusikat ja filme natuke on. icon_smile.gif Hiljuti sai korra Adobe CS 2 peale lastud, kuid nähes, et see maksab ~15k, ei julgenud eriti kauem hoida ja lasin maha.

CCleaneri foorumis oli kunagi üks teema, milles freeware tooteid normaalsete lühitutvustustega postitati, ja mõne asja isegi väljavahetasin. http://forum.ccleaner.com/index.php?showtopic=1224
tagasi üles
Herr Kurm
Piiratud kasutaja
Herr Kurm

sõnum 13.01.2007 17:16:29 vasta tsitaadiga

Mibbeh kirjutas:
Hiljuti sai korra Adobe CS 2 peale lastud, kuid nähes, et see maksab ~15k, ei julgenud eriti kauem hoida ja lasin maha.

12k kanti peaks jääma tegelikult ja kui ebayst sebida venam versiooni litsents ja osta upgrade siis peaks eriti odavalt läbi saama

tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 13.01.2007 17:24:39 vasta tsitaadiga

heretic666 kirjutas:
Mis siis näiteks Microsoft Wordil häda on ? Etem ikka kui see OpenOffice.

Häda on see et 1 maksab raha, teine on tasuta icon_wink.gif Mõlemiga saab aga töö tehtud
Jutu mõte oli tegelikult see, et kui on valida pira programmi vahel ja tasuta programmi vahel ja mõlemiga saab sama töö ära tehtud, siis eelistan pigem tasuta programmi icon_wink.gif Südametunnistus lihtsalt on selline, et meelega varastama ei kipu, kui tasuta sama asja pakutakse.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 13
tagasi üles
meybo
Kreisi kasutaja
meybo

sõnum 13.01.2007 18:42:12 vasta tsitaadiga

Mina näiteks ütlen, et OpenOffice on väga hea, ei ole sellel absoluutselt mitte midagi viga. Muidugi oleneb vast, mis tasemel kasutada ja mida sellega teha. Kuna minu põhiline Office kasutus on tekstitöötlus ja spellerdamine, siis nagu polegi olulist vahet, on see nüüd MS Office või OpenOffice. Viimane on veidi pikema käivitusajaga ja graafiline liides jääb (vähemalt minu arvates) MS Office'ile peajagu alla, aga asi on täiesti probleemideta töötav ja täiesti tasuta. Olin enne isegi MS Office pirakasutaja, aga peale üht Windowsi reinstalli mõtlesin, et ei pane enam MS Office'it peale ja hakkan OpenOffice'it kasutama. Selle ca 1,5 aasta jooksul pole tekkinud kordagi mõtet, et hakkaks taas MS Office't kasutama. Keelduksin ilmselt ka juhul, kui saaksin ilma rahata litsentsiga versiooni.

Pilditöötluseks on minu arvutis ainult pisike ja tasuta programm Paint.NET, omab väga head graafilist liidest ja töölauda ning kõik põhitoimingud saab tehtud. Kuna minu oskused ja vajadused pilditöötluseks on väga väikesed, siis ei ole mul vaja keerulisemat programmi, mis mul lihtsalt klemmi kokku jooksutaks. icon_lol.gif Kui oleks vaja mõnevõrra kõrgemat taset, prooviks ilmselt GIMP-i.

Ilmselt vahetaksin ka oma piraatWindowsi mõne tasuta ja legaalse Linuxi distro vastu, aga minu silmade läbi vaadatuna (ei soovi vähimatki väitlust alustada, neid siin niigi juba kuhjaga sellel teemal) on Linux veel liiga toores mugavaks kasutamiseks. Arvestades seda, millise tohutu kiirusega Linux viimastel aastatel arenenud on (selle üle on muidugi hea meel), siis ise ennustan, et ca 3 aasta pärast võiks mõni pakutavatest Linuxitest olla sellel tasemel, et võin seda kasutama hakata. Toon ühe näite automaailmast, miks Linux mulle hetkel vastuvõetav ei ole: Laias laastus on kahte tüüpi autokasutajaid. Esimesed on need, kes ostavad auto ja sõidavad sellega sellisena, nagu see tehasest välja veeres. Teised ostavad ja hakkavad ümber ehitama, kuna tehaseseade neid ei rahulda, ehk nn tuunijad. Liigitaksin ka opsüsteemide kasutajad laias laastus samamoodi: Windowsi kasutajad on need tavalised autoga sõitjad ja Linuxi kasutajad on need nn tuunijad. Mõte siis selles, et ma ei taha ja ei viitsi aretada tuumafüüsikat ega raketiteadust, et saaksin opsüsteemi oma masinas korralikult jooksma ning kõik vajalikud aplikatsioonid selle all samuti. Hetkel on Linux minu jaoks siiski veel paras lipp-lipi peal, kogu see kompott ei moodusta ühtset ja lihtsalt arusaadavat tervikut. Koosneb ju Windowski väga paljude erinevate koodikirjutajate programmijupikestest (osad neist pole isegi MS töötajad olnud, programm on kelleltki kolmandalt ära ostetud ja Winile külge liimitud), aga kasutaja seda ei hooma, küll aga on Linuxi juures selgelt võimalik eristada, et iga jupp on erineva inimese/tiimi poolt valmistatud. Kõige paremini väljendub see kõikide programmide erinevas ülesehituses ja graafilises liideses. Aknahaldur võib ju kõikidele ühesuguse akna ümber joonistada, aga ainult sellest ei piisa. Samuti ei ole minu jaoks vastuvõetavad igasugused käsuread ja muu selline (õnneks jääb neid siiski järjest vähemaks). See muidugi ei tähenda, et ma Windowsi all Run konsooli ei kasutaks, mõningad asjad saab sedapidi lihtsalt palju kiiremini kätte, kui hakata mööda menüüsid kondama.

Renka
HV Guru
Renka

sõnum 13.01.2007 18:59:58 vasta tsitaadiga

Huvitav paljud inimesed teavad, et Windowsiga on vaikimis kaasas selline tore tekstiredaktor nagu wordpad? icon_rolleyes.gif

Keskmise kodukasutaja vajadused rahuldab see täitsa ilusasti ära. icon_idea.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Diskussioon piraattarkvara teemal mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 90, 91, 92 ... 97, 98, 99  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.