Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kui suureks hindad piraattarkvara osakaalu oma arvutis |
0% (piraattarkvara puudub) |
|
6% |
[ 118 ] |
kuni 25% (mõned üksikud väikesed programmid) |
|
10% |
[ 192 ] |
kuni 50% (suuremad rakendusprogrammid, mida pidevalt kasutatakse) |
|
11% |
[ 208 ] |
kuni 75% (enamus, mõned üksikud legaalsed programmid) |
|
36% |
[ 660 ] |
100% (veendunud piraat, legaalne tarkvara praktiliselt puudub) |
|
33% |
[ 606 ] |
|
hääli kokku : 1784 |
|
autor |
|
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
31.12.2006 19:20:16
|
|
|
kas autokool loeb ka ve
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
julmu
HV kasutaja

|
31.12.2006 19:40:44
|
|
|
rallitaja kirjutas: |
hm... et kui Adavere Põhikool on MSDNAA projektis sees, siis selle kooli õpilastel on võimalik tarkvara saada? |
Jah
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
31.12.2006 19:41:50
|
|
|
Loeb see kas kool on MS'iga vastava lepingu teinud või mitte. Ainuüksi sellest ei piisa et aeg-ajalt käid mõnes asutuses mille nime osaks on "kool".
Muidugi minu jaoks liigitub taoline õpilastele-koolidele tasuta/üliodavalt softi jagamine (mitte)ametliku reklaami alla. Korra vist juba olen küsinud et mis oleks kui McDonalds ja CocaCola samamoodi oma sodi lastele jagaks ning samas kõrval oleks kohalikest juurikatest tehtud soe toit ja jook mille eest kasseeritakse kõvasti rohkem.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
julmu
HV kasutaja

|
31.12.2006 19:50:04
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Muidugi minu jaoks liigitub taoline õpilastele-koolidele tasuta/üliodavalt softi jagamine (mitte)ametliku reklaami alla. Korra vist juba olen küsinud et mis oleks kui McDonalds ja CocaCola samamoodi oma sodi lastele jagaks ning samas kõrval oleks kohalikest juurikatest tehtud soe toit ja jook mille eest kasseeritakse kõvasti rohkem. |
Ega keegi ei keela sul ju samamoodi Linuxit reklaamida
Siia sobiks rohkem selline võrdlus, et "tasuta burger ja coca" vs "tasuta korralik toit".
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
31.12.2006 19:53:21
|
|
|
Seda kül kuid hetkel võrdsustasin kalli toidu oskamatute õpetajate ning puuduliku õppekavaga.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
01.01.2007 23:16:16
|
|
|
raul72 kirjutas: |
[...] samas on teine asi microsofti ja teiste suurfirmad tooted...
[...]
isikud, kellel raha on annetavad.... raha ikkagi tuleks ju [...] |
Vana post, aga pean küsima: miks M$ teistsugune on? Seal ju kümned kooditreialid mässavad ühe projekti kallal, ehk siis töötunde kulub kordades rohkemgi kui sellistele progede peale millel kallal üks vant nokitseb. Kui siia juurde veel poes müümine arvestada (mida üksiküritaja tõenäoliselt ei tee, vaid piirdub iNeti kaudu levitamisega) mis kah kenakese kopika maksab siis jõuabki lihtsa tõdemuseni, et M$i hinnapoliitika pole sugugi nii julm või ulmeline ja tegelikult pole tavakasutaja hinna üle virisemine sugugi põhjendatud.
Annetamine on loomulikult tore, aga kui see kogu su sissetulekuallikas on siis küll ei mängi välja. Või meeldiks sulle endale elada "äkki keegi viitsib niipalju klikke teha ja omab ka veidi vaba raha" võimaluse peal?
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
raul72
HV kasutaja

|
02.01.2007 17:32:14
|
|
|
seda küll tegelt...
kuid asi on selles, et ega linuxit või näiteks openOfficet pole ka üks vant kusagil valmis kribanud ....eeldan vähemalt
peamiselt vast häirib mind m$ koha pealt see, kui kinnine see süsteem on...
mõttetult palju on raisatut aega programmi kinni pakkimiseks, et mitte keegi ei suudaks lahti häkkida....vaadata kuidas miski töötab.... see samas suurendab töötundide arvu mis kulutatakse programmi kirjutamiseks ja see omakorda tõstab lõpp toote hinda kasutaja jaoks... kuigi samas tavakasutajal on täitsa suva, kas Office on OpenSource või mitte... peamine on saada parim töökindlus ja efektiivsus...
nagu ma postis mainisin, kui oleks open source, siis saaksid teised kasutajad ka programmi töökindlust ja efektiivsust suurendada, ning seega ka suurendada programmi kvaliteeti tavakasutaja jaoks
oky see vaid tegelikult üks mõttelend...
ega tegelikult kui aus olla ei olegi M$ teistest väga erinev, kuna niikuinii pole ilus teise programmeerija koodi näppida kui selleks luba pole
open sourcet ja M$ on väga raske omavahel võrrelda, kuna need on niivõrd erinevad...
IMO:
tegelikult eelnev tekst mõttetu ja :
OpenSource on siiski arvutite tulevik
ning tõesti väga suureks probleemiks kujuneb see, et mitte ükski programmeerija ei soovi et tema palgapäev "võibolla" tuleb, ja kui ta tuleb pole teada kui palju tuleb...
arvatavasti lähitulevikus ei ka kumbgi OpenSource ja M$ mitte kuhugi.....
ise aga kahtlen, et M$ üleüldse välja sureb, kuna siiski jääb väikene kvaliteedi vahe tunda Opensource ja M$i vahel... (M$i kasuks siis)
vabandan segase tekisti ja kirjavigade eest
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
07.01.2007 22:29:35
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Unrar on üsna vabalt kasutatav, rar'iga on jah kehvemad lood. Samas kodukasutajal on ilmselt suva, millega kokku pakib ning zip näiteks on paljude op.süsides kohe olemas. |
Kokku pakkimine kokku pakkimiseks, aga kuidas lahti pakkimisega jääb? Näiteks XP-le sisse ehitatud ZIP-pakkija ei oska RAR-iga mitte muffigi peale hakata ning RAR on hetkel juba märksa levinum pakkimisformaat, kui ZIP. Loomulikult saab mõlema formaadiga hakkama näiteks 7-zip, mis on vabavara.
_________________ www.meybo.ee |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
07.01.2007 22:59:42
|
|
|
djstallion kirjutas: |
Mark0 kirjutas: |
Unrar on üsna vabalt kasutatav, rar'iga on jah kehvemad lood. Samas kodukasutajal on ilmselt suva, millega kokku pakib ning zip näiteks on paljude op.süsides kohe olemas. |
Kokku pakkimine kokku pakkimiseks, aga kuidas lahti pakkimisega jääb? Näiteks XP-le sisse ehitatud ZIP-pakkija ei oska RAR-iga mitte muffigi peale hakata ning RAR on hetkel juba märksa levinum pakkimisformaat, kui ZIP. Loomulikult saab mõlema formaadiga hakkama näiteks 7-zip, mis on vabavara. |
XAce on vabavaraline lahtipakkija - ise kasutan.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
08.01.2007 08:10:07
|
|
|
djstallion kirjutas: |
Kokku pakkimine kokku pakkimiseks, aga kuidas lahti pakkimisega jääb? Näiteks XP-le sisse ehitatud ZIP-pakkija ei oska RAR-iga mitte muffigi peale hakata ning RAR on hetkel juba märksa levinum pakkimisformaat, kui ZIP. |
WinXP'le sisseehitatud pakkija, veebibrauser ja emailiklient ongi kõik pooletoobised ning kehvakesed. ;)
Tänud Skeptikule 7-zip'i meeldetuletamise eest, Winrar'i 30-päeva testaega hakkaski täis saama.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
08.01.2007 09:44:01
|
|
|
tsitaat: |
WinXP'le sisseehitatud pakkija, veebibrauser ja emailiklient ongi kõik pooletoobised ning kehvakesed.  |
Olen selle väitega täiesti nõus. Endal teevad selle töö ära WinRAR (peaks vist ka 7zip-i proovima, WinRAR on vanast harjumusest jäänud, saaks ka piraattarkvara arvutist jällegi vähemaks), Mozilla Thunderbird (rahulolu esimesest hetkest alates) ja Maxthon (jookseb see asi küll IE mootoril, kuid seda märksa paremini, kui IE ise, lisaks omab hulgaliselt lisavõimalusi ja oluliselt kõrgemat turvalisust, taas väga rahul. Firefox ega Opera pole meeltmööda olnud.) Üldiselt on piraattarkvara osakaal minu arvutis aasta-aastalt oluliselt vähenenud. Olen selles suunas küll teadlikult liikunud, kuid oma osa on ka sellel, et hea ja väga hea vabavara hulk järjest kasvab.
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
08.01.2007 13:18:37
|
|
|
mnjah, vabavaraline Burn4Free siiski ei rahuldanud mu vajadusi (kasutasin mõned kuud) ja sai Nero 7 Premium ostetud
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
08.01.2007 20:39:59
|
|
|
Skeptik kirjutas: |
mnjah, vabavaraline Burn4Free siiski ei rahuldanud mu vajadusi (kasutasin mõned kuud) ja sai Nero 7 Premium ostetud  |
Paraku kipuvad vabavaralised küpsetusproged siiski veel nii ühest, kui teisest küljest, lahjaks jääma. Endal on väga oluline korralik DVD-video tugi, mida vist vabavara puhul on raske saada. Seega "ostsin" ka mina Nero 7, kuigi ega ka Nero 6 sama tööd halvemini ei teinud. Samuti ei ole kohanud ka arvestataval tasemel vabavaralist DVD genereerimise tarkvara; MP3 ja video kataloogi vabavara, mis mind rahuldaks; PowerDVD on proovitutest DVD filmi vaatamiseks parima pildiga ja jookseb ka korralikult aeglases masinas (nagu minul näiteks on); raske on leida ka vabavaralist muusikafailide konverterit, millel oleks kõik vajalikud koodekid sisse ehitatud, kuna mõni vajalikest koodekitest on ikka tasuline.
Samas on mu arvutisse igapäevaseks kasutamiseks siginenud näiteks selliseid vabavaralisi programme: Filezilla, Free Download Manager, Maxthon, Media Player Classic, Mozilla Thunderbird, OpenOffice, Paint.NET, XnView, lisaks veel mõned spetsiifilisema tegevuse jaoks mõeldud vabavara programmid. Samas neli aastat tagasi oli enam-vähem ainsaks vabavaraks ja ühtlasi ka ainsaks mittepiraattarkvaraks, mida aktiivselt kasutasin, WinAmp. Ma ei ole küll tubli, aga ma liigun vaikselt selles suunas
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
08.01.2007 23:35:54
|
|
|
Mina kasutan sedasama Nero 6 mis ma CD-kirjutajaga kaasa sain omal ajal.
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
oz
HV kasutaja

|
13.01.2007 14:38:11
|
|
|
ühesõnaga tuleb välja et kui tahad aus olla pead olema rikas
_________________ Peoga hakati varem peale, sest muidu võis kaklus pimeda peale jääda
 |
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
13.01.2007 14:58:05
|
|
|
Täpselt.
Ma ostan vaid sellist tarkvara, mille tootjat ma toetada tahan, või siis mugavuse pärast näiteks Windows ja antivirus ja kirjutusprogred.
Ega ka photoshop kujundajad algusest peale legaalse peal ei istunud, lõpuks töö saadud firmi siis jah ostetakse töötajale legaalne. Vaevalt et enamus oskajaid kujundajaid photoshopis eestis kasutavad legaalset. Samas, ma hindan scetchupi ja tõesti soetasin selle endale. - mitte et photoshopi ei hindaks aga kahjuks ei jätku mul sellist raha aastas 5 korda välja käia korraliku tarkvara eest. Kahjuks. Oleks mul raha, ostaks ma tõesti legaalset, sest iga minu arvutis hetkel istuv tarkvara mis maksab tuhandeid on minule väga meelepärane ja ma hindan seda, olgugi tasuta saadud
Eriti pean lugu flashfxp-st mis sai ka soetatud kuid ega 16aastane ei teeni kuus eriti üle kuue tuhande ja seegi läheb muu peale, siiski suvel plaanis soetada paar kallimat tarkvara nagu scetchup.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
13.01.2007 15:16:23
|
|
|
Üldiselt on nii, et 2 arvutit on. Macintoshil on kõik originaal. Just, 100% originaaltarkvara umbes 20k eest.
Teine arvuti PC, 100% piraat No tegelt mõned head mängud on ostetud originaalid ja võimaluse korral kasutan ikka vabavara programme. Openoffice on näiteks microsoft office asemel.
Ja ega nii ongi, apple teeb head toodangut ja selle eest võib raha välja käia küll. Billil on aga raha küllalt juba, temale ma annetusi ei tee Pealegi ei ole ühtegi head microsofti toodangut veel näinud....
Ja lisaks ka, et filmid on kõik 100% originaal dvd-d.
Muusika on hetkel enamjaolt piraat, kuid eesmärgiks on kogu piraatmuusika enda arvutist mõne aastaga kaotada Arvan, et järgmise aasta lõpuks olen täiesti legaalne tegelane juba 8)
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
13.01.2007 15:39:27
|
|
|
Mis siis näiteks Microsoft Wordil häda on ? Etem ikka kui see OpenOffice.
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Valdars
HV veteran

|
13.01.2007 16:05:47
|
|
|
Mis siis näiteks OpenOfficel häda on ? Etem ikka kui see Microsoft Office.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
13.01.2007 16:17:53
|
|
|
oeh, sama eah kui hakata võrdlema täiesti tasuta saadavat ja hulga raha maksvat masinat. Tasuta saadud on sitt aga sõidab, raha maksev on mugav ja sõidab paremini jne. Igal ühel omad eelistused, pole mõtet vaielda sest lõpuks on kolm lehekülge vaidlemist ja siis lihtsalt enam ei viitsita sest see tundub nõme
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mibbeh
HV vaatleja
|
13.01.2007 17:14:51
|
|
|
Enda imestuseks on mul 0% piraattarkvata praegusel momendil. Piraatmuusikat ja filme natuke on. Hiljuti sai korra Adobe CS 2 peale lastud, kuid nähes, et see maksab ~15k, ei julgenud eriti kauem hoida ja lasin maha.
CCleaneri foorumis oli kunagi üks teema, milles freeware tooteid normaalsete lühitutvustustega postitati, ja mõne asja isegi väljavahetasin. http://forum.ccleaner.com/index.php?showtopic=1224
|
|
tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
13.01.2007 17:16:29
|
|
|
Mibbeh kirjutas: |
Hiljuti sai korra Adobe CS 2 peale lastud, kuid nähes, et see maksab ~15k, ei julgenud eriti kauem hoida ja lasin maha.
|
12k kanti peaks jääma tegelikult ja kui ebayst sebida venam versiooni litsents ja osta upgrade siis peaks eriti odavalt läbi saama
_________________ -logod, firmaidentiteet, küljendamine, flash-
-portfolio- |
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
13.01.2007 17:24:39
|
|
|
heretic666 kirjutas: |
Mis siis näiteks Microsoft Wordil häda on ? Etem ikka kui see OpenOffice. |
Häda on see et 1 maksab raha, teine on tasuta Mõlemiga saab aga töö tehtud
Jutu mõte oli tegelikult see, et kui on valida pira programmi vahel ja tasuta programmi vahel ja mõlemiga saab sama töö ära tehtud, siis eelistan pigem tasuta programmi Südametunnistus lihtsalt on selline, et meelega varastama ei kipu, kui tasuta sama asja pakutakse.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
13.01.2007 18:42:12
|
|
|
Mina näiteks ütlen, et OpenOffice on väga hea, ei ole sellel absoluutselt mitte midagi viga. Muidugi oleneb vast, mis tasemel kasutada ja mida sellega teha. Kuna minu põhiline Office kasutus on tekstitöötlus ja spellerdamine, siis nagu polegi olulist vahet, on see nüüd MS Office või OpenOffice. Viimane on veidi pikema käivitusajaga ja graafiline liides jääb (vähemalt minu arvates) MS Office'ile peajagu alla, aga asi on täiesti probleemideta töötav ja täiesti tasuta. Olin enne isegi MS Office pirakasutaja, aga peale üht Windowsi reinstalli mõtlesin, et ei pane enam MS Office'it peale ja hakkan OpenOffice'it kasutama. Selle ca 1,5 aasta jooksul pole tekkinud kordagi mõtet, et hakkaks taas MS Office't kasutama. Keelduksin ilmselt ka juhul, kui saaksin ilma rahata litsentsiga versiooni.
Pilditöötluseks on minu arvutis ainult pisike ja tasuta programm Paint.NET, omab väga head graafilist liidest ja töölauda ning kõik põhitoimingud saab tehtud. Kuna minu oskused ja vajadused pilditöötluseks on väga väikesed, siis ei ole mul vaja keerulisemat programmi, mis mul lihtsalt klemmi kokku jooksutaks. Kui oleks vaja mõnevõrra kõrgemat taset, prooviks ilmselt GIMP-i.
Ilmselt vahetaksin ka oma piraatWindowsi mõne tasuta ja legaalse Linuxi distro vastu, aga minu silmade läbi vaadatuna (ei soovi vähimatki väitlust alustada, neid siin niigi juba kuhjaga sellel teemal) on Linux veel liiga toores mugavaks kasutamiseks. Arvestades seda, millise tohutu kiirusega Linux viimastel aastatel arenenud on (selle üle on muidugi hea meel), siis ise ennustan, et ca 3 aasta pärast võiks mõni pakutavatest Linuxitest olla sellel tasemel, et võin seda kasutama hakata. Toon ühe näite automaailmast, miks Linux mulle hetkel vastuvõetav ei ole: Laias laastus on kahte tüüpi autokasutajaid. Esimesed on need, kes ostavad auto ja sõidavad sellega sellisena, nagu see tehasest välja veeres. Teised ostavad ja hakkavad ümber ehitama, kuna tehaseseade neid ei rahulda, ehk nn tuunijad. Liigitaksin ka opsüsteemide kasutajad laias laastus samamoodi: Windowsi kasutajad on need tavalised autoga sõitjad ja Linuxi kasutajad on need nn tuunijad. Mõte siis selles, et ma ei taha ja ei viitsi aretada tuumafüüsikat ega raketiteadust, et saaksin opsüsteemi oma masinas korralikult jooksma ning kõik vajalikud aplikatsioonid selle all samuti. Hetkel on Linux minu jaoks siiski veel paras lipp-lipi peal, kogu see kompott ei moodusta ühtset ja lihtsalt arusaadavat tervikut. Koosneb ju Windowski väga paljude erinevate koodikirjutajate programmijupikestest (osad neist pole isegi MS töötajad olnud, programm on kelleltki kolmandalt ära ostetud ja Winile külge liimitud), aga kasutaja seda ei hooma, küll aga on Linuxi juures selgelt võimalik eristada, et iga jupp on erineva inimese/tiimi poolt valmistatud. Kõige paremini väljendub see kõikide programmide erinevas ülesehituses ja graafilises liideses. Aknahaldur võib ju kõikidele ühesuguse akna ümber joonistada, aga ainult sellest ei piisa. Samuti ei ole minu jaoks vastuvõetavad igasugused käsuread ja muu selline (õnneks jääb neid siiski järjest vähemaks). See muidugi ei tähenda, et ma Windowsi all Run konsooli ei kasutaks, mõningad asjad saab sedapidi lihtsalt palju kiiremini kätte, kui hakata mööda menüüsid kondama.
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
13.01.2007 18:59:58
|
|
|
Huvitav paljud inimesed teavad, et Windowsiga on vaikimis kaasas selline tore tekstiredaktor nagu wordpad?
Keskmise kodukasutaja vajadused rahuldab see täitsa ilusasti ära.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|