Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
input
HV vaatleja
|
27.12.2006 20:04:30
Pilt arvutist telekasse. |
|
|
Tere!
Üritasin ühendada arvutit telekaga, et näha telekast filme. Selleks kasutasin kaablit, mis on ühest otsast SCART ja teisest otsast on 4-pin S-Video otsik ja heli otsik. Sain isegi tööle, aga pilt telekas on vägagi imelik. Tundub nagu oleks must-valge, aga sellise punaka varjundiga. Hääl töötab ilusti ja telekas on arvutiga sünkroonis, st et kui midagi lahti teha, avaneb see ka teleka ekraanil. Arvutis on Windows XP pro ja videogaart on 7300 GT. Settingutest on Finland PAL/B.
Kas keegi oskab öelda kuidas saaks pildi värviliseks? Või kas sellise kaabliga ei olegi see võimalik? Sellisel juhul millist kaablit te soovitaksite? Või on tegemist lihtsa veaga kus tuleb ainult optionse muuta?
Ette Tänades,
Input.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Re-Flex-
Kreisi kasutaja

|
27.12.2006 20:13:10
|
|
|
kas otsinguid oled kasutanud? pole sealt vastust saanud?selliseid teemasi olemas küll ja küll!
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
roostevaba
HV veteran

|
27.12.2006 20:16:37
|
|
|
kas telekas toetab üldse seda? vanadel telekatel on see jama...
_________________ White Powwa! |
|
Kommentaarid: 173 loe/lisa |
   |
161 |
|
tagasi üles |
|
 |
time123
HV Guru

|
27.12.2006 20:25:23
|
|
|
...pilt värviline vaid juhul, kui TV/VCR on võimeline vastu võtma S/VHS signaali, või kui on olemas eraldi S-VHS pesa üleminekud RCA pesaks ja tagasi S-VHS pesaks (nii tehakse signaal mehaaniliselt composite signaaliks)...
Ise olin ka sellise probleemiga silmitsi, ostsin üleminekud ja probleem lahenes. Need on parasjagu ka mul müügis. Kullatud otstega ja puha...
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
178 |
|
tagasi üles |
|
 |
input
HV vaatleja
|
27.12.2006 20:33:30
|
|
|
Suured tänud time123!
Eks ma proovin neid üleminekuid. Kas neid müüakse ka tavalistes arvutipoodides?
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
roostevaba
HV veteran

|
27.12.2006 20:45:38
|
|
|
input kirjutas: |
Suured tänud time123!
Eks ma proovin neid üleminekuid. Kas neid müüakse ka tavalistes arvutipoodides? |
tevalos
_________________ White Powwa! |
|
Kommentaarid: 173 loe/lisa |
   |
161 |
|
tagasi üles |
|
 |
input
HV vaatleja
|
27.12.2006 21:18:26
|
|
|
Tänud!
Küsin veel korra üle, kuna asi jäi natuke segaseks, mul läheb vaja S-VHS pesa üleminekuid RCA pesaks ja tagasi S-VHS pesaks? Aga kas sellisel juhul võetakse signaal ikkagi arvuti S-Video pesast ning läheb teleka SCARTI ja lihtsalt vahepeal minnakse üle RCA peale ning tagasi? Vabandan selle rumala küsimuse pärast, aga kui ma sellest õieti aru sain, et minnakse RCA peale ja tagasi, siis mis kasu sellest on?
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
time123
HV Guru

|
27.12.2006 21:20:11
|
|
|
Jah. Nagu ennem ütlesin: nii tehakse signaal mehaaniliselt composite signaaliks, mida siis telekas värvilisena sööb.
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
178 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lauri_s
Kreisi kasutaja

|
28.12.2006 13:41:45
|
|
|
Tere, mul on järgmine probleem: Telekal on ainult RCA sisend, ostsin kaabli s-video --- rca ja sain pildi ette kõik väga ok, a värve pole. Samas proovisin teise telekaga s-video --- scart juhtmega ning kõik oli väga hea, värvid tulid ilma mingeid seadeid muutmata! Kas pean midagi selle s-video --- rca juhtmega ette võtma, et ka selle juhtme abil värve saada? (proovisin sama juhet mitmel telekal ja ei saa värve) Aga endal ainuke võimalus rca juhe telekasse, seega oleks vaja see sama juhe tööle saada!
Igasugune abi on väga teretulnud!!!
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
input
HV vaatleja
|
28.12.2006 17:45:43
|
|
|
Ma proovisin neid üleminekuid, mis teevad S-Video signaali RCA signaaliks ja RCA signaali tagasi S-Video signaaliks. Pilt on küll selgem, aga ikka sama probleem. Nimelt taust on punane ja seal peal must-valge pilt. Kas keegi oskab soovitad, mida nüüd teha? Või ei olegi võimalik seda pilti värviliseks saada?
Ja kas sellel on mingit vahet, et mitu pin'i sellel S-Video otsikul on? Ma vaatasin, et minu juhtmel ja üleminekutel on 4 pin'i, aga arvuti taga pesas on 7 pin'i?
Kas keegi oskab soovitada paremat süsteemi, et see pilt värviliseks saada, kui et S-Videost SCARTi? Telekal, kuhu on vaja pilt saata, on ees ka S-Video ja RCA pesad.
Hmm, avastasin just oma telekal midagi väga imelikku. Pilt on must-valge punakal taustal, aga kui vajutan näiteks menu, audio, video või mõnda muud menüü nuppu, siis tuleb ilus värviline pilt pooleks sekundiks ette, aga kaob siis kui menüü lahti tuleb. Millest see värviline pilt vahepeal tuleb ja kuidas seda säilitada?
Tänud kõikidele abi eest!
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |