Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Firma Voicenet/NORBY - mida arvate.... märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
hanz
HV kasutaja
hanz

sõnum 26.12.2006 21:21:42 vasta tsitaadiga

olc kirjutas:
no kellel on kellel pole. oma ämbri yhenduse järgi ei maksa yldistusi teha.

no, kui sul kõik töötab, siis soovin õnne, aga mina kaotasin usu norbysse sel suvel, kui mitu korda oli nädal või rohkem kogul linnaosal net maas, telefonitugi suutis igaks päevaks uue põhjenduse mõelda (esialgu olin mina kõiges süüdi, siis oli elekter ära, siis lõi välk sisse ja seda mitu korda järjest, siis telliti kusagilt kaugelt-kaugelt mingi jupp, mis ei sobinud ja vahel tunnistasid isegi ausalt, et nad ei tea, mis viga on). Eriti tore oli muidugi see, et arve oli pöördvõrdelises seoses sinu karjumisega - mida rohkem karjusid nende peale, seda vähem maksid (kogul linnaosal on sama ühendus, aga mõni maksis iga kuu terve arve ära, mõni vaid sada krooni). Ja loomulikult siis ütleb üks endine norby töötaja sulle ausalt ära, et ega norbyt tegelt see linnaosa üldse ei koti ja seetõttu nad ei viitsigi meiega tegeleda.
Viimasel ajal on õnneks paremaks läinud - maas on tunduvalt harvem, olgugi et nädalas korra või kaks ikka ära kaob, kiirus on ka peaaegu see, mis ta peaks olema. Ainus asi, mis on halvemaks läinud, on see, et torrenteid enam tõmmata ei saa icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
JediMihkel
HV veteran
JediMihkel

sõnum 26.12.2006 21:46:00 vasta tsitaadiga

Mis pärast siis ?
Torrentid ju peaks iga valemiga tõmmata saama ????
Kas kuskil enam ei saa torrentitega tõmmata ?
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 38
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
okas5
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.12.2006 23:35:26 vasta tsitaadiga

darkside kirjutas:
okas5, sõnusid ära, lähen kaableid lõikuma 8)

Ma sul lähen icon_lol.gif

oliv3r
HV kasutaja
oliv3r

sõnum 27.12.2006 12:49:13 vasta tsitaadiga

Jah, kardan, et ka endal juhtub selline asi. Ehk oleks kavalam osta USB-WiFipulk ja naabritelt laenata, nii palju, kui levib (eriti mitte, nende maja on meie omast umbes 20m).
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
öö
HV vaatleja

sõnum 27.12.2006 17:48:13 vasta tsitaadiga

tsitaat:

On siis kolimine käsil ja ainus internetivõimalus on Norby WiMAX.
Sai 2 nädalat tagasi saadetud registreerimissoov.
Nädala pärast tuli vastus, et võetakse esmasel võimalusel ühendust. veel pole võetud.

Tre
Minul oli sama mure.
Helistasin, uurisin millal tulevad ja oh imet kolme päeva pärast oli tehnik kohal
tagasi üles
metsatalu
HV vaatleja

sõnum 27.12.2006 23:52:42 visadus viib sihile vasta tsitaadiga

Tere
oli ilus novembrikuu algus ja sai otsitud interneti võimalust Tartu lähedale metsatallu. Leidsin NORBY saatsin kirja ja jäin ootama. Ootasin kaks päeva aga ei midagi, siis leidsin nende kodukalt numbrid ja üritasin päev otsa helistada ja oh imet õhtu eel sain neiu lõpuks liinile. Küsimuse peale: "Kas te ikka elus olete" arvati, et tööpäev on kohe läbi ja keegi ei peakski nagu vastama. Lõpuks andsin oma andmed ja öeldi , et hiljemalt pooleteise kuu pärast saabub tehnik. Kannatlikult ootasin aga ei midagi. Lõpuks helistasin uuesti ja pika edasisuunamise järel õnnestus liinile saada Tartu piirkonna asjamees kes lubas mulle tehniku saata. Ootasin kannatlikult veel mõned päevad aga ei midagi. veel 2 kirja ja paar kõnet tulemus 0.
Lõpuks õnnestus sõbra juurest Norby tehnik kätte saada ja enda juurde mõõtma tuua. Mõõtmised tehtud ja hea uudis-signaal olemas. Soovitati mast ja kaabel endal paika panna, et järgmisel päeval asi kiiremini üles saaks. Mees tuligi ja õhtuks asi toimis. Olime õnnelikud tervelt 24 tundi ja siis kadus nett nagu poleks olnudki. Helistasin laupäeval 23.12.06 klienditeenindusse ja kurtsin oma muret aga sealt arvati, et on laupäev ja enne pühade lõppu keegi meie murega nagunii ei tegele. ma igaks juhuks helistasin mõned korrad ikka veel pidades loomulikuks, et 24 tunnise teenuse juures peaks vähemalt igapäevane probleemilahendus olema aga Norbys see nii ei ole. Täna on 27.12.06 ja lõpuks suutis Norby internetiühenduse uuesti luua. Au ja kiitus kiire tegutsemise eest!!!
Oma jutuga tahtsin jõuda sinnani, et kui sul on: aega, tahtmist, visadust ja sihikindlust siis on Norby just see õige. Kui sul on suva kas internet vahepeal on või ei ole siis peaks samuti Norby sobima.
P.S. üks asi käib neil küll kiiresti- arve tuli ülejärgmisel päeval.
Sõber kellest enne juttu, oli täpselt sama murega ja võibolla me olemegi ainult kahekesi Norby kliendid Tartu kandis, mine tea. ja ehk me polegi tänapäevast teenindust väärt.
tagasi üles
Ivoshiee
HV veteran

sõnum 27.12.2006 23:58:26 vasta tsitaadiga

Arvemajandus on eraldiseisev üksus igas firmas ning raamatupidamist ei huvita kas sa seda teenust saanud oled või mitte - neil on sinuga leping kus on kirjas, et sa pead miski summa neile maksma ning nemad seda sinult ka küsivad.
tagasi üles
nuhk
Kreisi kasutaja
nuhk

sõnum 28.12.2006 07:28:26 vasta tsitaadiga

Ivoshiee kirjutas:
Arvemajandus on eraldiseisev üksus igas firmas ning raamatupidamist ei huvita kas sa seda teenust saanud oled või mitte - neil on sinuga leping kus on kirjas, et sa pead miski summa neile maksma ning nemad seda sinult ka küsivad.
Ei ole sedaviisi. Kõik lepingud väliste osapooltega, sh kliendiga, sõlmitakse kogu äriühingu kui juriidilise isiku nimel, arved väljastatakse samal alusel. Lepingus on alati kirjas kaks asja - mille eest.. ja kui palju. Ja isegi kui lepingu sõlmib tehnik, müügiesindaja või raamatupidamine (??), on tegemist ainult volitatud isiku, mitte kliendilepingu teise osapoolega. Klient kui lepingupartner saab maksta (ja ka võlgu olla icon_razz.gif ) ainult juriidilisele isikule (st. kogu firmale), mitte selle suvalisele sisemisele struktuuriüksusele.
nuhk@hot.ee
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Ivoshiee
HV veteran

sõnum 28.12.2006 07:48:43 vasta tsitaadiga

nuhk kirjutas:
Ivoshiee kirjutas:
Ei ole sedaviisi. Kõik lepingud väliste osapooltega, sh kliendiga, sõlmitakse kogu äriühingu kui juriidilise isiku nimel, arved väljastatakse samal alusel. Lepingus on alati kirjas kaks asja - mille eest.. ja kui palju. Ja isegi kui lepingu sõlmib tehnik, müügiesindaja või raamatupidamine (??), on tegemist ainult volitatud isiku, mitte kliendilepingu teise osapoolega. Klient kui lepingupartner saab maksta (ja ka võlgu olla icon_razz.gif ) ainult juriidilisele isikule (st. kogu firmale), mitte selle suvalisele sisemisele struktuuriüksusele.
nuhk@hot.ee

Muidugi käib kõik ikka firma nimel, aga minu rõhk oli pigem selle, et raamatupidamine ei tea ega taha teadagi miskit kliendile osutatud teenusest või selle kvaliteedist.

tagasi üles
pavka
HV kasutaja

sõnum 28.12.2006 12:13:52 vasta tsitaadiga

Võite ka sellest firmast WiMAX-it küsida http://www.airwell.ee/
Tartu kandis uurisin ka neid paigalduse võimalusi ja peale Airwelli (pakuvad teenust üle Eesti) lõpuks kedagi kohale ei saanud. Elion ja Norby ei tahtnud ühendust võtta ja Kernel oli liiga kallis. Wifi 2,4 ja 5GHz ühendus ka ei rahuldanud. Airwellil oli vahepeal juhatuse vahetus ja firma seisis mingi kuu aega, kuid praeguseks on vist jälle tööle hakatud.
Kui kellelgi on Airwellist kasu, siis võin mina, kui soovitaja ka ühe kuumaksu vabaks saada 8) icon_razz.gif
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
raunop
HV kasutaja

sõnum 28.12.2006 18:42:48 vasta tsitaadiga

Tartus ja Elvas pakub WiMAXit ka http://www.gilgames.ee
Morillo
HV kasutaja
Morillo

sõnum 28.12.2006 18:56:07 vasta tsitaadiga

Kerneli kohta ütlen mina ainult head, vähemalt olen neilt wifit kasutanud maakodus mastist 9,5km kauguselt ja ainsad probleemid on olnud, kui pole elektrit, kas maakodus v mastis ja väiksemad lühiajalised harvad katkestused-- teenindus on super ja tehnik vastab alati (vähemalt ei jäta teadmatusse),

Norbyga olid probleemid juba wifi aegadest icon_smile.gif

isiklikult valiks võimalusel/olemasolul kellegi teise pakkuja
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 141
tagasi üles
kaupz
HV Guru
kaupz

sõnum 08.01.2007 23:43:22 vasta tsitaadiga

04.01.07
jälle jebib ühendus keila külje all thumbs_down.gif

edit: 06.01.07
eesti sisene link justkui enam-vähem, aga välja poole nagu kuidagi ei jõua, olgu siis gmail.com või miski.
on see mõeldav et välisühendus on ülekoormatud?

edit: 08.01.07
miks on nii, et kui isegi eesti sisene liiklus ei toimi,
ning teha üks ping neti.ee-sse (12-22ms on tulemused) siis pärast seda hakkab kuidagi eesti sisene ühendus toimima??
(helistan homme klienditeenindusse, a nad küsivad "et mis kiirust ruuter.ee näitab", nii nagu ka 2 kuud tagasi, lõpuks hakkas ikka tööle, ei teagi kes või kus või mis tegi et tööle hakkas)

okas5
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 09.01.2007 20:12:54 vasta tsitaadiga

kaupz kirjutas:
04.01.07
jälle jebib ühendus keila külje all thumbs_down.gif

edit: 06.01.07
eesti sisene link justkui enam-vähem, aga välja poole nagu kuidagi ei jõua, olgu siis gmail.com või miski.
on see mõeldav et välisühendus on ülekoormatud?

edit: 08.01.07
miks on nii, et kui isegi eesti sisene liiklus ei toimi,
ning teha üks ping neti.ee-sse (12-22ms on tulemused) siis pärast seda hakkab kuidagi eesti sisene ühendus toimima??
(helistan homme klienditeenindusse, a nad küsivad "et mis kiirust ruuter.ee näitab", nii nagu ka 2 kuud tagasi, lõpuks hakkas ikka tööle, ei teagi kes või kus või mis tegi et tööle hakkas)

Siin oli paljudel välislink ei funganud. Ise istusin sama probleemi otsas thumbs_down.gif

olc
HV Guru
olc

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.01.2007 22:13:59 vasta tsitaadiga

okas5 kirjutas:

Siin oli paljudel välislink ei funganud. Ise istusin sama probleemi otsas thumbs_down.gif

jah, küll sel elionil on ikka kehv yhendus icon_razz1.gif
Kommentaarid: 137 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 125
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 10.01.2007 01:11:52 vasta tsitaadiga

tsitaat:

jah, küll sel elionil on ikka kehv yhendus

põrsas oled icon_biggrin.gif te pole veel elioni ühenduse otsa saanudki icon_biggrin.gif vana saast hakkab lihtsalt surema.
Kommentaarid: 260 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
olc
HV Guru
olc

sõnum 10.01.2007 01:28:28 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
tsitaat:

jah, küll sel elionil on ikka kehv yhendus

põrsas oled icon_biggrin.gif te pole veel elioni ühenduse otsa saanudki icon_biggrin.gif vana saast hakkab lihtsalt surema.

ega jah, selle aasta jooxul lubasivad yhendused kaasajastada
Kommentaarid: 137 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 125
tagasi üles
okas5
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 10.01.2007 02:04:25 vasta tsitaadiga

olc kirjutas:
okas5 kirjutas:

jah, küll sel elionil on ikka kehv yhendus icon_razz1.gif

Mul ju ex norby icon_lol.gif Elion pole jüudnud liine veel norm taseö,eviia thumbs_up.gif mul suht palji beer_yum.gif ka .iiast laäinud räna

darkside
HV veteran
darkside

sõnum 10.01.2007 11:21:55 vasta tsitaadiga

okas5, kui sa elad seal samas kohas kus ma sind tean...siis liitu ymber tehakse kapis yks liigutus ja 3 p2eva p2rast oled elioni v6rgus juba p2riselt thumbs_up.gif 4MB yhendusest v6id veel unistada icon_wink.gif
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
kaupz
HV Guru
kaupz

sõnum 10.01.2007 21:43:02 vasta tsitaadiga

eile õhtu poole helistasin vanal numbril 6661000, ühendati interneti klienditoega.
siis jõuti järeldusele et see nr on nüüd vaid Wimax jagu, ja vanad wifi-tajad helistagu 6661032 numbrile,
ja ühtlasi kuuluvad wifi kliendid Elionile.

6661032 ei vastanud 3x
helistasin Elioni info nr, too ütles et "eii ikka sinna Norbysse peab helistama, seal eraldi Elion osakond"

lõpuks vastas 6661032, ja küsisin miks ei ole ei norby ega elion lehel vastavat infot, kuhu helistada...
see vastus jäigi mul saamata.

asjast rääkides lubati tehnikutele teade edasi anda.
nüüd 26h hiljem justkui toimiks nii enam-vähem. aga msn ei logi sisse ja kohati ikka lonkab. google.com ja mõni muu välis leht ka toimib.

Pailaps
HV Guru

sõnum 20.01.2007 18:01:50 vasta tsitaadiga

kaupz, teadagi värk , ma üritasin lepingut lõpetada/peatada.
Reaalset kontoritki pole Lõuna-Eestis näiteks Norbyl enam olemas. Klienditugi on Norbyl ja Elionil puhta nali, kui just mõne pädeva tehniku jutule ei satu.

Ühendusest endast, mitte midagi ei ole muudetud ja ilmselt ei muutu kah. Mul on juba sama kaablil vahetunud 4 teenusepakkujat. OÜ Linking, OÜ Norby Telecom, Elion, Elisa.
Rendin Elisa välisühendust tööalaste teenuste jaoks ning kasutan renditud vaskpaari. OÜ Linkingu aegadest Tartu IX-ini.
Kusjuures ma olen kaabli ja seadmekulud ise kinni maksnud ja ma saan seda ka tõestada. Kui Elion peaks mu kaablit puutuma või selle läbi lõikama ilma mind sellest enne informeerimata, siis tõstan kisa.

Hetkel on majas korralik vaskpaar, mis modifitseerimata võimaldab üle kanda kuni 1000 mbit/s. Kuna ilmselt ma ei saa ilmselt 100 mbit/s Elioni käest, siis ma ei näe põhjust , miks peaks toimivat infrastruktuuri vahetama.

Seega, kui see juhtub, kas mul on juriidiliselt õigus küsida Elionilt, kui hetketeenusepakkujalt seadmekulude ja kaablite hüvitamist?
Mingisuguseid lepinguid ei ole isegi minu küsimise peale muudetud, ega pakutud uue lepingu sõlmimist. Vastuseks on öeldud telefonis , et lepingud muudetakse automaatselt ja kantakse üle , kuid kas see mulle sobiks pole küsitud.

Seega arvan, et juriidilselt kehtiv on veel endine OÜ Linking ( endine Norby Telecomi osa ) nüüdne Elioni omanduse leping.

Oleksin väga tänulik, kui keegi juuraharidusega pädevam isik suudaks selle lahti harutada ja seletada kuidas peaks nüüd toimima.
Tehniliselt pädevad inimesed võiksid mulle rääkida võimalikkusest , kuidas saaks vaskpaari Tartu IX-ini edasi rentida

darkside
HV veteran
darkside

sõnum 21.01.2007 00:06:23 vasta tsitaadiga

Pailaps, roni äriteenindusse või ella 1551....sealt peaksid saama pädevamaid vastuseid või siis palu, et nad uuriksid, sest see mis sinul on ja tahad on rohkem tootejuhtide/ärijuhtide kompetents, mitte teenindajate oma icon_rolleyes.gif ...see siin natuke vale koht ple küsimuseks icon_question.gif
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 21.01.2007 01:45:53 vasta tsitaadiga

darkside kirjutas:
Pailaps, roni äriteenindusse või ella 1551....sealt peaksid saama pädevamaid vastuseid või siis palu, et nad uuriksid, sest see mis sinul on ja tahad on rohkem tootejuhtide/ärijuhtide kompetents, mitte teenindajate oma icon_rolleyes.gif ...see siin natuke vale koht pole küsimuseks icon_question.gif

Äriklienditeenuse äri/tootejuhtide kompetents on ta küll, aga minusuguse "väikeärikliendi" peale ei viitsi nad enamasti oma aega raisata. Äriteenindust olen ma mitut korda külastanud, adekvaatset vastust pole ma aga saanud.

Minu seisukoht, senikaua kui töötab, ära torgi. Mu mure on ainult selles, et kui mingid laiamastaabsed kaablikaevamised tulevad, siis läheb sebimise vaev ja vili tuulde.
Ma oleks nagu iga inimene selle tõttu natukene pahane. icon_wink.gif

Ehk kui ma Elionile üle paarikümne kilo sisse ei too, siis väga neid ei koti.
Nokk kinni, saba lahti teema

darkside, see on just õige koht küsimiseks, kuna HV on küllaltki populaarne koht, kus liigub igasugust kompetentset rahvast.
Nii juriste kui ka it-mehi. Arvan samuti, et mõni neist suudab mulle ka midagi öelda.
Või kahtled Sa HV-laste üldises pädevuses?

Edit: Pahane olen ma veel seetõttu, et Elioni üldine poliitika on propageerida oma serverimajutust, mitte võimaldada kliendile võimaluste kohast ühendust, isegi kui vajalik kaabeldus on olemas ja on teada, et see on võimeline ülekandma kuni 1000 mbit/s. Reaalsetes oludes jääks see point to point wifi masti läbilaskevõime tõttu väiksemaks.
AGA , kui Elion tõstab meid optika peale, siis on see tehniliselt võimalik. Kui nad suudavad n+1 adsl2+ klienti regioonis ära toita, siis ei tohiks olla neile probleem keskjaamas ühte porti võimaldada, kuhu jookseb naguinii fiiber või vähemalt VDSL ühendus mõlemapoolse suhtluskanaliga. Layer2 tasemel täiesti korraldatav.

Tartu B-klassi serverihotell on küll tore, kuid mul on vajalik infrastruktuur olemas. Samuti ei vaja ma nende n+1 lisateenuseid, vaid lihtsalt 10/100/1000 mbit porti ja pistikut Eesti Energiat.

Kurjaks saan ma siis, kui mõned onklid kipuvad mulle kägu ajama.
Ahjaa tööd otsin ma ka, mul on vabakutselise jopski staatusest kopp ees. Samuti võiks stabiilselt raha saada.
Naine urhatas juba kurjalt, et jätku ma see firmabisnesiga keberniitamine ja kobi palgatööliseks.
Darkside icon_rolleyes.gif E-lõvi töökohti ei paku? Mingi entry-level koht oleks täiesti tore, ainult, et väga ei pakuta neid veebis . icon_wink.gif icon_wink.gif
Samas kui sa ei suuda huntidega võidelda, siis õpi huntidega koos uluma. thumbs_up.gif

kaupz
HV Guru
kaupz

sõnum 22.01.2007 18:36:53 vasta tsitaadiga

võta nüüd kinni,
kunagi midagi ei öelda, kas või mis näha kuskil oli, miks katkestus oli.
aga jälle, laupäeval toimis, pühapäeval mitte,
helistasin helpdeski, pandi kirja ja edastati tehnikule inf. lubati esmaspäeval ehk midagi teada saada.

nüüd esmaspäeva õhtul toimib küll, nii nagu peab, aga mis probleemiks oli ....

üks klienditeenindaja oli seal eriline "ninnu-nännu-pugeja" naisterahvas, kes midagi suurt asjast ei tea (ehk ei peagi teadma) ajas niisama ümmargust juttu, küsis tel nr ja aadressi ja millal töötas ja kuidas töötas ja et kas restarti on tehtud ja ...
paari päeva pärast helistas tagasi, ja küsis et kas töötab ning vastus oli u "nii tore nii tore, kõike head nägemist"
võiks vahest rääkida ka mis toimub...

aparaat näitab sissetuleva signaali nivood 30 ühikut, 100-st siis ilmselt.

oliv3r
HV kasutaja
oliv3r

sõnum 03.04.2007 19:05:15 vasta tsitaadiga

Mida nad mõtlevad endast, 1 Mbps allalaadimiskiirusega ühenduse omanikel võeti upload kiirust poole vähemaks. Oli 512 kbps, nüüd on 256 kbps. Ilma mingi teatamiseta jätavad hinna samaks ja tõstavad pool kiirusest maha.
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Firma Voicenet/NORBY - mida arvate.... mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.