Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tbit
HV Guru

|
22.12.2006 15:08:19
|
|
|
Kui pidevalt ühte sama plaati kuulata siis nö treenib kuulmismälu ennast väga hästi välja ja väiksema erinevuse puhul võib tõesti hakata märkama erinevusi selles rütmis, samas lampi kuulad suva plaati ja siis 320 mp3 on tõesti natuke küsitav .
mTim kirjutas: |
EDIT: ja kommentaar kolleegilt: ainult väga kvaliteetsed DAC süsteemid (ärge küsige mis see on) suudavad MP3 kvaliteedi ligilähedaselt taastada originaalile. |
DAC on digital - analog converter ehk converdib digi signaali analoog signaaliks ehk teisisõnu muudab arvuti bitid ja baidid kõlarile arusaadavaks elektrivõnke signaaliks.
vaevalt see mp3 rohkem originaaliks muudab.
_________________ DVD is da 4483MB :-/)
|OSTAN|-> T43 pikk jahutus |
|
Kommentaarid: 264 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 :: |
229 |
|
tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
22.12.2006 15:33:35
|
|
|
KOLLEEG: tegu oli pimetestiga aga lugu millega testitud sai on tõepoolest selline mida on sadu kordi CD pealt kuulatud.
MP3 oli tõmmatud kohast nimega allofmp3.com, ning kirjutatud miinimumkiirusega.
Kuulamisel ei kasutanud ekvalaiserit, võimendi oli Pure Direct mode-is.
Vahendid olid:
Kõlarid - Polk Audio RTi 12 + PSW404 woofer
Võimendi - Onkyo A9755
CD Player - Onkyo DX-7555 mis on ühendatud omavahel Van den Hul-i The Name kaabliga
kõlari juhtmeteks on kasutatud jämedat 75oomist koaxaali.
_________________ "I have never followed a rule. That is my rule. Do you follow? I don't." The Joker
Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum
M: E36 varuosad |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kvarts
HV vaatleja
|
22.12.2006 15:36:18
|
|
|
Mida iganes aga igatahes, kes vähegi midagi elektrofüüsikast taipab saab aru et võimalik häirete allikas asetatakse võimalikult kaugele võimalikust häirete vastuvõtjast ja võimendajast, antud juhul siis supkasse sisse topitud toide.
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
22.12.2006 21:05:42
|
|
|
Auron kirjutas: |
Kes ei suuda sama raha eest pakkuda välja kõvasti paremat kraami võiks oma moka koomal hoida. Samuti mis kuradi mõte on pakkuda suuri kaste, neid ju eriti vist arvutilauale LCD molli kõrvale ei pane taguma ju Üsna üle viskab juba mingite isehakand "spetsialistide" iba, et "äää need teised on paremad - noh kallimad kahh". Opel pole kahh ju täiesti sitt auto aga bemm on parem - noh kallim kahh...ehk siis mis kuradi point sellistel kommentaaridel on? |
OT: Tundub, et kellelegi läks minu kommentaar hinge. Ma ütleks, et ~2400.- maksvad Samsonid on enamvähem sama hinnaklass (+- elektroonikas nägin neid z-2300 ja maksid 2300.-). Ok ok, võibolla on jah raskem neid samsoneid ära paigutada aga pakun, et need legitech`id ei "tao" sul seal mõnitori kõrval midagi . Ja samuti ei lase ma ennast isehakanud spetsialistiks nimetada.... kui sa ise pole muusikaga tegelenud ning stuudios salvestanud/mixinud/masterdanud jne. ,siis soovitaks sul endal parem moka koomal hoida. Ma ei ürita ülevaadet/kõlareid halvustada vms. tõin lihtsalt välja mida pmst sama raha eest võib kvaliteetsemat saada. Aga ok, kui tahad nautida monitori kõrval asetsevaid "junne" ja üüber-bassi ,siis palun väga... keegi ei keela. Selge see, et z-2300 rahuldavad "mütaka" kuulajate vajadused aga on ka inimesi kes tahavad paremat kvaliteeti. Kahjuks tundub, et ainult kasutaja bugbrake saab aru millest räägin.
Üldiselt kisub see teema liialt vaidluseks ja ot. Seega ei hakka rohkem teemat risustama. Peace!
|
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
22.12.2006 21:48:45
|
|
|
mp3 teemasse pajatades, et isegi sai ühel hetkel proovitud seda, võetud cd-plaat ja kirjutatud sellest erineva bitrate'ga failid arvutisse (programmi hetkel enam ei mäleta, aga see hetk sai vaadatud mingi suht kiidetud programm)....ja kuigi tegu polnud 100% metoodilise pimetestiga, siis ma eeldan et alateadvus ikkagi kuulmist ei rikkunud, kuna kõrvu jäid pidevalt samad probleemid...ja et testi mitte liiga ebaõiglaseks teha, siis sai võrreldud salvestatud faili cd-plaadiga arvuti cd-mängijast...oma eraldi cd-mängijast kuulates oleks vahe olnud tõenäoliselt märksa suurem (aga kuna heli kõlab natuke erinevalt cd mängijast tulles, siis tol hetkel oli eesmärk lihtsalt võrrelda originaalsalvestus vs mp3, mitte arvuti vs eraldi cd-mängija)...
helisüsteemi kirjeldatud SIIN, helikaardiks M-audio audiophile 2496...
ja mis ma leidsin? (tõsi, sellest on möödunud juba paras ports aega, seega mälu järgi meenutan)
192kb - vahe on tuntav plaadiga, kõrged helid on tuhmid, bass kipub kohati natuke mudasemaks kui ta olla võiks, heli üldsegi pole nii puhas kui originaalis.
320kb - väga väike vahe originaaliga, aga siiski olemas. Kõrged jällegi tuhmimad ja bass mudasem, samas vahe siiski vaevukuuldav (vajab hoolikat kuulamist). St kasutatav, aga olemasolevast tehnikast maksimumi väljavõtmiseks siiski mitte kõigeõigem.
~500kb ogg vorbis variable bitrate - ei olnud suuteline mingit vahet tuvastama originaaliga, miinuseks aga ca 15-20mb failisuurus...
kui nüüd aga võrrelda arvuti heli vs korralik cd-dekk (nagu minu Kenwood DP-7090), siis helivahe on tugevalt tuntav (cd-dekk on tuntavalt detailsem ja puhtam, seda isegi M-audio helikaardi korral mis on näiteks kogu creative tavatarbija tootevalikust tunduvalt etem, E-MU jätab hetkel siit välja)....ja jutt, et mp3 puhul pole heal süsteemil mõtet on pullikaka, juba tonaalsuse vahe on erinevatel süsteemidel suur, isegi kui mp3 kaotatud detailsust enam kuidagi ei päästa...
ja kui nüüd rääkida antud logidest, siis oma raha eest muidugi vastavad paljude vajadustele, st kui kasutada väljendit "head kõlarid oma hinna eest" siis igati nõus...kui aga väita et tegu on "väga heade kõlaritega", siis ei saa sellega küll nõustuda...
viimati muutis eix666 22.12.2006 22:41:49, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
harakas
Kreisi kasutaja
|
22.12.2006 21:49:38
|
|
|
Auron kirjutas: |
Kes ei suuda sama raha eest pakkuda välja kõvasti paremat kraami võiks oma moka koomal hoida. ..ehk siis mis kuradi point sellistel kommentaaridel on? |
On ikka point, annab kölarite ostu plaaninud inimesele öige suuna. Nüüd vähemalt tean, et kohalikest arvutipoodidest pole neid mötet otsima minna. Ja nagu CorsairX töestas, on tunduvalt paremat kvaliteeti samas hinnaklassis ka vöimalik saada.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
M|S|W
Kreisi kasutaja

|
23.12.2006 00:24:12
|
|
|
Ei ütle, et need Logitechid kehvad on, aga siinne jutt MP3 vs CD plaat on ikka väga OT! MP3-e ja CD-d korralike seadmetega kuulates on vahe ikka meeletu! MP3 on tehtud selleks, et ruumi kokku hoida ja selle ülesandega saab ta hakkama...
|
|
Kommentaarid: 197 loe/lisa |
   |
171 |
|
tagasi üles |
|
 |
XR
HV Guru

|
23.12.2006 02:50:56
|
|
|
imho need 160 ja 192 on ikka küll nii saastad, et need vs audio-CD vahe on isegi autos tunda kui mootor ka veel kõvasti müriseb.
320 vs. audio-cd - on ka veel arusaadav.
mpc vs audio-cd - juba suht raskesti, aga siiski.
flac vs audio-cd - vahet pole
_________________ www.estonia1918.com |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
2 :: |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
heiki0
HV vaatleja

|
23.12.2006 02:59:19
|
|
|
Nonii, sai kogu selle pika teema peale thomann-ist Behringer MS40-d ära tellitud (praegu X-530) 8) . Oli juba tükk aega plaanis uusi kõlareid vaadata, sest peale kolimist väiksemasse ruumi hakkasid logitech-id väga rõvedalt kumisema, ka siis kui bassi tugevalt maha keerata.
PS! Kas keegi ei oska öelda kui kvaliteetne peab SPDIF juhe olema. Kas sobib suvaline kaabel või peab kallimat vaatama et täis helikvaliteeti kätte saada.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
23.12.2006 09:08:14
|
|
|
heiki0 kirjutas: |
Nonii, sai kogu selle pika teema peale thomann-ist Behringer MS40-d ära tellitud (praegu X-530) 8) . Oli juba tükk aega plaanis uusi kõlareid vaadata, sest peale kolimist väiksemasse ruumi hakkasid logitech-id väga rõvedalt kumisema, ka siis kui bassi tugevalt maha keerata.
PS! Kas keegi ei oska öelda kui kvaliteetne peab SPDIF juhe olema. Kas sobib suvaline kaabel või peab kallimat vaatama et täis helikvaliteeti kätte saada. |
suvaline peaks sama välja tegema
siin üks sarnane teema: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=291881
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
23.12.2006 11:33:33
|
|
|
CorsairX kirjutas: |
Ja samuti ei lase ma ennast isehakanud spetsialistiks nimetada.... kui sa ise pole muusikaga tegelenud ning stuudios salvestanud/mixinud/masterdanud jne. ,siis soovitaks sul endal parem moka koomal hoida. |
Karta on ja kuna mina olen subaruga sõitnud, kapsu pand ning külge lasnud siis mina olen järelikult ralliäss kuna olen ju "tegelenud"
tsitaat: |
Aga ok, kui tahad nautida monitori kõrval asetsevaid "junne" ja üüber-bassi ,siis palun väga... keegi ei keela. |
Tohoh minuarust küll saab bassi reguleerida aga ju siis stuudiotes sellist vinget imeasja pole Lisaks küsiks, et kas oled kuulnud neid konkreetseid kõlle korralikult seadistatuna ja kvaliteetset muusikat lastes või umbes tood mingi näite sellevaral kus korra kuskil külas olles kuulsid kuidas keegi lasi mingit 92kb/s mp3.me "dümmi"? Ma ei väidagi, et tegu mingi ülikvaliteetse ja audiofiili muusikaelamusega, sest need ongi lihtsalt kõigest arvutikõllid niisam mussi kuulamiseks ja mängimiseks ja suvaliste vilmide vaatamiseks ning mingit imetabast "500 krooni per juhtmemeeter" audioelamust ei ootagi sellisest asjast, seega miks teha asja maha selle eest mida ta ta ei olegi mõeldud olema
tsitaat: |
Selge see, et z-2300 rahuldavad "mütaka" kuulajate vajadused aga on ka inimesi kes tahavad paremat kvaliteeti. |
Otseselt parema kvaliteedi eest peab maksma. Seega ongi igasugune idiootlik läbustamine siin teemas, et "rohkema raha eest saaks parem asja" nagu ilgelt mõttetu. Sama näide, et keegi räägib äsjaostetud opelist ja selle omadustst ja siis mingi tarkpea tuleb seletama, et oleks bemmi võtnud ja rohkem nmaksnud oleks parema asja saanud.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
23.12.2006 13:49:47
|
|
|
OT: Kle auron... sa oma jutuga ära ei taha aurata? Jah olen neid kõlareid kuulnud kuid mitte korralikus formaadis muusikaga. Üldse ma ei saa aru miks sa üritad väita, et nende kõllidega saab mingit üüber soundi ja kvaliteeti... sry aga see on siililegi selge, et ei saa! (sa ei ole korralikku soundi veel järelikult kuulnudki ) Kuid see-eest olen neid Samsoneid vägagi põhjalikult stuudios testida saanud ja seda mitte mingi mõttetu mp3-ga, sry aga stuudios ei kasutata sellist s***a formaati.
Las ma küsin veel üks kord - oled SA ISE STUUDIOS TÖÖD TEINUD? ja seda aktiivselt mitte 1h elus! pakun et EI.
Well... mina tegelen muusika ja stuudioga üsnagi aktiivselt .
Üldiselt vaadates sinu postitusi siin teemas, siis sinu suust tuleb ainult mõttetut ila ja ilgumist. Kui sa ei suuda seda aksepteerida, et keegi samas hinnaklassis midagi kvaliteetsemat välja pakub ja ise midagi asjalikku ei ütle, siis ole parem vait. Tegelikult on sinu juttu pointless kommenteerida kuna olen kindel, et sinu ila venib veel pikemaks. Niiet... ärme risustame seda teemat enam! Mina olen oma arvamused, kommentaarid, soovitused öelnud ja lõpetan diskussiooni sellel teemal. Peace!
|
|
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
XR
HV Guru

|
23.12.2006 13:52:45
|
|
|
CorsairX, kule sa ei saa ju 2 samsonit + subwoofer sama raha eest kui need z2300.
_________________ www.estonia1918.com |
|
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
23.12.2006 14:07:47
|
|
|
XR kirjutas: |
CorsairX, kule sa ei saa ju 2 samsonit + subwoofer sama raha eest kui need z2300. |
Jah koos subwooferiga ei saagi sama hinnaga ja ma pole seda öelnudki. Tõin lihtsalt välja et võimalik juurde osta. Kuid need 2 kõlarit (resolv 40a) saab sama raha eest kätte ja julgen väita, et heli kvaliteedi (mitte mürtsu) poolest on juba need 2 samsonit paremad kui see logi komplekt. Samuti kordan öeldut... "mütaki-nätaki" armastajale ja mp3-e fännidele käivad need z-2300 väga hästi kuid kes soovib kvaliteetset heli mitte "mürtsu" sellele soovitan pigem samsoneid selle raha eest. Tundub, et sellele läbule ja vaidlemisele ei tulegi siin teemas lõppu? Vabandust, et olen algatanud sellise "speaker-war`i". Üritasin lihtsalt inimestele midagi head ja paremat soovitada. Mina tõesti lõpetan nüüd diskussiooni sellel teemal.
viimati muutis CoiL 23.12.2006 14:42:29, muudetud 3 korda |
|
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
XR
HV Guru

|
23.12.2006 14:12:58
|
|
|
need 2 samsonit ei tee kohe kindlasti sama mürtsu
see mürts ongi just see, mille pärast neid logiteche armastatakse.
ma ühinen siin ka auroniga, et see on väheke vale võrdlus.
omavahel peaks võrdlema ikkagi 2.1 komplekte, mis on arvutile mõeldud.
enamustel arvutitel jääb hea kõlari juures nagunii juba heliväljund/helikaart pudelikaelaks.
Pane need samsonid mingile suvalisele läpparile külge. Selle suure kvaliteedi juures nad hakkavad just rohkem mürisema sest läpparite heliväljund on suht saast.
kokkuvõttes on ikkagi need logitechid arvuti (divx ja mp3) jaoks parim valik. liiga hea kõlariga sa ei suudagi neid eriti kuulata/vaadata. kogu müra ja kräpp hakkab häirima.
|
|
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
23.12.2006 15:12:39
|
|
|
Enamus ikka ei aja mingit über kvaliteeti taga ju siin, tahetakse lihtsalt normaalseid kõlle mis teeksid head "tümpsu"
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
23.12.2006 15:42:15
|
|
|
CorsairX, mida pead üldse kvaliteedi all silmas?!
su samsonid võivad instrumentaalmuusika jaoks ju head olla, aga olen täitsa kindel, et house, drum&bass, trance ja muu elektroonilise asja jaoks on need Logitechid paremad!
ja kui juba oled "kõige paremate kõlarite" soovitamise lainel, siis otsi mulle Z-5500 alternatiiv (4600.-), mis oleks paremate omadustega
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
.:MDK:.
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
1 :: |
96 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiith
maxnorm

|
23.12.2006 16:37:49
|
|
|
arm2004 kirjutas: |
CorsairX, mida pead üldse kvaliteedi all silmas?!
su samsonid võivad instrumentaalmuusika jaoks ju head olla, aga olen täitsa kindel, et house, drum&bass, trance ja muu elektroonilise asja jaoks on need Logitechid paremad! |
defenderitega(SPK-750), mis mul on väga mõnus kuulata trance, meloodia kohad auch !!, kui mui, nüüd läheb veel paremat helikaarti vaja, kuna nendest defenderitest saab rohkem välja võtta, kui praegu saaks. Üldiselt mina arvan, et need kes kuulavad drum & bussi/HSi või midagi, kus on palju bassi vaja esile tuua, tõesti, need kõlarid ei sobi või ostate basskõlari juurde, nagu mina tegin(Visaton W250 + odissei 010 võim), kuna vahel ka kuulan vahel vähe raskemat muusikat.
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
heiki0
HV vaatleja

|
23.12.2006 17:27:20
|
|
|
Defenderite (SPK-750) kohta oskan öelda et töökaaslasel on laua peal ja teevad lisaks küllalt kvaliteetsele helile ka piisavalt tümakat kui voluumi keerata.
OT: Enamuse rullarite unistus: video
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
24.12.2006 03:43:11
|
|
|
heiki0, nii kipakat lauda nõnda hüppama panna pole miski probleem
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
redenergy
HV veteran

|
24.12.2006 04:10:23
|
|
|
Täna töin endale ka Logitech Z-5500 kölarid ja ei pidand pettuma
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
remi
Kreisi kasutaja
|
24.12.2006 15:28:33
|
|
|
Ei kannata absoluutselt võrdlust.
Väga rõvedat plastmassiplärinat teevad.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
NoGenius
HV kasutaja

|
26.12.2006 22:09:44
|
|
|
ka minul on need kõlarid paar kuud olnud. Samamoodi ülalkirjutanutega olen väga rahul. saab kuulata vaikselt, kõvasti. Ainus miinus minu jaoks on puldi puudumine. olin eelmise komplekti kaugpuldiga ära harjunud. aga harjun juba vaikselt ümber. parim selle raha eest. tõsiselt
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|