|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kui suureks hindad piraattarkvara osakaalu oma arvutis |
| 0% (piraattarkvara puudub) |
|
6% |
[ 118 ] |
| kuni 25% (mõned üksikud väikesed programmid) |
|
10% |
[ 192 ] |
| kuni 50% (suuremad rakendusprogrammid, mida pidevalt kasutatakse) |
|
11% |
[ 208 ] |
| kuni 75% (enamus, mõned üksikud legaalsed programmid) |
|
36% |
[ 660 ] |
| 100% (veendunud piraat, legaalne tarkvara praktiliselt puudub) |
|
33% |
[ 606 ] |
|
| hääli kokku : 1784 |
|
| autor |
|
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
27.11.2006 14:58:13
|
|
|
| bezdomn6i kirjutas: |
kõva mees kui võid seda täie teadmise juures väita. see eeldab idee poolest, et oled kursis iga masinas oleva softijupi litsentsitingimustega ja ka kohalike õigusaktidega.
|
milleks kõiki litsentse ja nende eripärasid tunda? Vaja vaid GPL2 endale selgeks teha ja olemas
_________________ -logod, firmaidentiteet, küljendamine, flash-
-portfolio- |
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
1 :: |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
limp
HV Guru

|
27.11.2006 14:59:09
|
|
|
| julmu kirjutas: |
| Draax kirjutas: |
| (OT: eelneva lõiguga seoses: kustkrt saaks Eestis osta Football Manager 2007?) |
| ot: |
| Kristiine Prismas mängude letis nägin paari päeva eest |
|
ot: mustamäe prismas nägin ka seda
_________________ Ärgake lapsed, maailm on hädaohus
Windows keskkond on nagu li*s - kõik teda ke*ivad aga keegi teda ei armasta! |
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
0 :: |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bezdomn6i
HV kasutaja
|
27.11.2006 14:59:32
|
|
|
| XYZ kirjutas: |
| Skeptik kirjutas: |
| ... piraatlus on vargus. punkt. |
ma loodan, et sa õigusemõitmisega elatist ei teeni...
piraatlus ei ole vargus. ei sisuliselt ega juriidisliselt. see on samaväärne väide, et must on valge.
...
|
Me kõik loodame, et sina vähimatki pistmist juuraga eales ei omaks, välja arvatud ehk türmis istumise näol. Sinu moodi ja sinu argumentidega musta valgeks tegemine on igati väljapool tavaarusaamu ja loogikat ja seadusi jne. Või seostub sul sõna "piraatlus" nii merendusega, et tahad ilmtingimata piraatlust röövimiste ja tapmistega ühte ritta saada --- sel juhul palun kirjuta selgemini, et sinust õigesti võiks aru saada  |
teie kõik? väga piinlik, aga kelle eest sa räägid? segaduse ja asjatute küsimuste vältimiseks palun lisa, kelle nimel sa esined.
selles samas teemas on minu mäletamist mööda jauratud nii varguse kui (tarkvara)piraatluse mõistetest ja lõppeks eestis kehtivate õigusaktide juurde jõutud ning seal loetud, millega tegu. võibolla on see taoliste pikkade teemade viga, et mitmeid kordi läbi vaieldud teemad ikka ja jälle pinnale ujuvad ja enamvähem samade argumentidega vaidlusi esile kutsuvad...
tarkvarapiraatlus ja vargus on erinevad õigusrikkumised nagu must ja valge on erinevad värvid. väide, et tarkvarapiraatlus on vargus on sama nõme väide kui must on valge. see jõuaks nagu kohale, et musta valgeks kutsuda on imelik, aga see mitte, et piraatlust varguseks pole.
PS.
kahju kui kellegi tundeid riivasin - see ei olnud eesmärk - soovisin vaid kirjutatud väärale väitele tähelepanu juhtida.
PPS.
loodetavasti ei tegele sinagi õigusmõistmisega...
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.11.2006 15:09:01
|
|
|
| pole küll otseselt teemasse, aga laias laastus siiski haakub piraatluse teemaga - kuidas on seis meediafailidega? |
Meediafailidega pidi meie väikses riigis sedasi olema et eraisikutel on see oma tarbeks lubatud. Keegi isegi tsiteeris vastava sisulisi seadusi piraattarkvara teemas.
Jämedalt 80% mu muusikast on täiesti ametlikult tasuta netis jagatud, enamus scene.org'ist ning artistide kodukatelt. Ülejäänu on veel jäänuk tollest aastate tagusest perioodist
[edit]
parem sõnastus
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
viimati muutis Ho Ho 27.11.2006 16:12:08, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
27.11.2006 15:30:29
|
|
|
bezdomn6i, ma pean vist oma eelmist arvamust veidi muutma ja soovitama sul just juuraga tegelema minna ülikitsas niis - sinu argumentatsioon, erudeeritus ja ilmselt ka isiklikud kogemused teevad su ülisobivaks poevaraste kaitseadvokaadiks. Sinu ülivõimsa kaitse all võivad nad rahumeeli poodi marssida, võtta mida tahavad (a'la interneti kaudu toode hankida) ja õige inimesena kõige sellega koju minna sentigi maksmata (internetist hangitud mängu programm cracki abil tööle vms.)
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
386
Kreisi kasutaja

|
27.11.2006 16:44:38
|
|
|
| heretic666 kirjutas: |
| 386 kirjutas: |
| Tuut - tuut. Ei ole nõus, et piraatlust reguleerivad seadused ja corporatsioonid. Pakun, et asi on koduses kasvatuses. |
Aasta lause. Kui kodus saad peksa nagu peni kaikaga selle eest, et tirisid endale piraattarkvara, on siis see asi normaalne w ? Nihukesed asjad nagu piraatlus ja kodune kasvatus ei käi kokku. Pigem piraatlusega on käsikäes majanduslik seis. Osta ise neid arhitektiprogresid, mis maksavad rohkem kui kümme tuhhi. |
Asi on suhtumises. Kui ikka teised(vanemad) ei Õpeta, et piraatlus on taunitav, siis tehakse mis pähe tuleb. Alati ei pea koheselt konte murdma hakkama. Inimesel on vaja aru saada, et asi on vale. Aga mitte kohe kaigast andma. See sarnaneb käitumisega, et kui keegi ei näe, siis määrin seina ära või virutan laua peal vedeleva rahakoti ära. Kui oled ikka Inimene, siis laual vedelevat rahakotti sa ei puutu. Ju tundub, et Inimeseks olemist on vaja õppida.
Töö vahendite eest tuleb maksta. See on loomulik. Seepärast BSA pigistabki firmasi. Ja kui inimesed kasutavadki piraat porgramme õppimise eesmärgil, siis minu teada ametlikult on nad selle keelanud. Aga mitteametlikult nad seda pahaks ei pane. Siin on nagu erinevus. Kas teenid sellega leiba. Või õpid nende toodet tundma (mis on neile kasulikum)
|
|
| Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bezdomn6i
HV kasutaja
|
27.11.2006 16:47:49
|
|
|
| Herr Kurm kirjutas: |
| milleks kõiki litsentse ja nende eripärasid tunda? Vaja vaid GPL2 endale selgeks teha ja olemas |
andesta mu ignorantsus, aga kõik mudru linuxis pole ju GPL2 litsentsi alusel tehtud?
| Ho Ho kirjutas: |
Meediafailidega pidi meie väikses riigis sedasi olema et eraisikutel on see oma tarbeks lubatud. Keegi isegi tsiteeris vastava sisulisi seadusi piraattarkvara teemas.
Jämedalt 80% mu muusikast on täiesti ametlikult tasuta netis jagatud, enamus scene.org'ist ning artistide kodukatelt. Ülejäänu on veel jäänuk tollest aastate tagusest perioodist
[edit]
parem sõnastus |
tore teada, kuidas piraatlusevastane esikõneleja teistesse intellektuaalse omandi vormidesse suhtub.
bezdomn6i, ma pean vist oma eelmist arvamust veidi muutma ja soovitama sul just juuraga tegelema minna ülikitsas niis - sinu argumentatsioon, erudeeritus ja ilmselt ka isiklikud kogemused teevad su ülisobivaks poevaraste kaitseadvokaadiks. Sinu ülivõimsa kaitse all võivad nad rahumeeli poodi marssida, võtta mida tahavad (a'la interneti kaudu toode hankida) ja õige inimesena kõige sellega koju minna sentigi maksmata (internetist hangitud mängu programm cracki abil tööle vms.)  |
ma ei seadnud ju kahtluse alla fakti, et piraatlus on meil kehtivate õigusaktide järgi kuritegu. vaidlesin vaid vastu väitele, et piraatlus on vargus (võid selles veenduda, et pole, arvuti tagant lahkumata).
ma ausaltöelda ei mõista su sarkasmi põhjust. see väide ei olnud ju sinu?
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
27.11.2006 17:14:20
|
|
|
...
bezdomn6i, ma pean vist oma eelmist arvamust veidi muutma ja soovitama sul just juuraga tegelema minna ülikitsas niis - sinu argumentatsioon, erudeeritus ja ilmselt ka isiklikud kogemused teevad su ülisobivaks poevaraste kaitseadvokaadiks. Sinu ülivõimsa kaitse all võivad nad rahumeeli poodi marssida, võtta mida tahavad (a'la interneti kaudu toode hankida) ja õige inimesena kõige sellega koju minna sentigi maksmata (internetist hangitud mängu programm cracki abil tööle vms.)  |
ma ei seadnud ju kahtluse alla fakti, et piraatlus on meil kehtivate õigusaktide järgi kuritegu. vaidlesin vaid vastu väitele, et piraatlus on vargus (võid selles veenduda, et pole, arvuti tagant lahkumata).
ma ausaltöelda ei mõista su sarkasmi põhjust. see väide ei olnud ju sinu? |
Ei olnud minu. Lihtsalt su väide/võrdlus "must ja valge" on tavamõistes võrdväärne lausa soovituslikuks tegevuseks kuulutamisega kuriteo asemel.
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bezdomn6i
HV kasutaja
|
27.11.2006 17:35:43
|
|
|
| Ei olnud minu. Lihtsalt su väide/võrdlus "must ja valge" on tavamõistes võrdväärne lausa soovituslikuks tegevuseks kuulutamisega kuriteo asemel. |
allah olgu kiidetud! vähemalt sain nüüd aru, millest selline kummaline reaktsioon ja kelle nimel räägid.
peace!
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
27.11.2006 20:52:14
|
|
|
| pole küll otseselt teemasse, aga laias laastus siiski haakub piraatluse teemaga - kuidas on seis meediafailidega? |
[edit]
parem sõnastus |
Nii on. Kui ma õigesti mäletan, siis muusika ja meediaga on nii, et jagada (uploadida) ei tohi, aga tirida (downloadida) ja omada (nt. paartuhat lugu .mp3-kujul) tohib, selle hõlma ei hakka keegi. Isegi siis kui sul originaal CD-sid näidata pole.
|
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
27.11.2006 23:47:26
|
|
|
[edit]
parem sõnastus |
Nii on. Kui ma õigesti mäletan, siis muusika ja meediaga on nii, et jagada (uploadida) ei tohi, aga tirida (downloadida) ja omada (nt. paartuhat lugu .mp3-kujul) tohib, selle hõlma ei hakka keegi. Isegi siis kui sul originaal CD-sid näidata pole. |
See on jumala õige jutt. Nagu ka see, et narkootikumi omamine on illegaalne, kuid tarbimine pole ebaseaduslik
|
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
28.11.2006 00:35:25
|
|
|
aga mõju all viibimine on seadusevastane
-portfolio- |
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
28.11.2006 02:48:00
|
|
|
| Herr Kurm kirjutas: |
aga mõju all viibimine on seadusevastane  |
Kõigest avalikus kohas viibimine on seadusevastane.
Nagu ka avalikus kohas piraatmuusika esitamine
|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
28.11.2006 13:18:42
|
|
|
| heretic666 kirjutas: |
| olen sunnitud mõnesaja eegiseid aint soetama ja sedagi seetõttu, et saaks netis pelada. |
Oled sunnitud? See oleks samhea jutt kui öelda, et ärandan autosid enda lõbusõitudeks kuna olen sunnitud, sest osta ei jõua.
| tarkvaratootja võiks oma toodangu turustamisega ikka mõistuse piires tegeleda. Umbes nagu vastastikuse respekti küsimus - kui sa oma mänge siin ei müü, siis ära whine'i ka, et tarbijad piravad. |
Mõistuse piires tegelebki. Või sinu arust mõistuse piires on see, et kui kuskil Kapa-Kohilas ja krt teab veel kus per*eaugus oleks esindused ve? Sellisel juhul oleks osad mehed üheltmaalt varmad virisema, et nemad tahaks, et neil lausa uksetaga pakkumas käidaks asja ja vastu tuldaks nagu mingid nelipühilised, et " hoiooo oooo 10010101010101110101 pakume vinget win'i , potosoppi jne.kama"
| 386 kirjutas: |
| Asi on suhtumises. Kui ikka teised(vanemad) ei Õpeta, et piraatlus on taunitav, siis tehakse mis pähe tuleb. Alati ei pea koheselt konte murdma hakkama. Inimesel on vaja aru saada, et asi on vale. Aga mitte kohe kaigast andma. See sarnaneb käitumisega, et kui keegi ei näe, siis määrin seina ära või virutan laua peal vedeleva rahakoti ära. Kui oled ikka Inimene, siis laual vedelevat rahakotti sa ei puutu. Ju tundub, et Inimeseks olemist on vaja õppida. |
Õige jutt. Piraatluse asjus nii ei tee midagi selgeks, et "lihtsalt on paha ja vale". Tuleb selgitada kuidas piraatluse puhul on tegu sisuliselt asja väljamõelnud ja valmisteinud inimese töötasu ülelaskmisega. Ehk näitlikult kujutagu ette, et näiteks ise kulutab miljoneid ja aastaid mingi softi väljatöötamiseks ja valmistegemiseks ja nüüd 1 tegelane ostab selle 1000.- eegu eest ja miljonid lihtsalt kopeerivad ja asja teinud ning kõvasti kulutanud tegelane ei saa rohkem sentigi. Kahjuks aga on debiilikutel arusaam nagu mingi tarkvara oleks lihtsalt leitud metsast kännu otsast ilma e,t see midagi maksnud oleks ja nüüd leidja tahab lampi ja nullist alustades õudset moodi rikastuda sellepealt. Ja täitsa õige, et tegelane kes tegeleb piraatlusega ettekäändel, et "kui saan tasuta siis võtan" on tegelt mentaliteediga, et kui kusikil mingil hetkel rahakott vms. satub olema ja keegi ei vaata siis on täitsa normaalne see ära virutada.
|
|
| Kommentaarid: 156 loe/lisa |
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
28.11.2006 13:26:54
|
|
|
Selles mõttes võib piraatlust võrrelda jah, kadunud rahakoti leidmisega.
Kui sa ta endale jätad, siis otsest kahju keegi ei kannata (rahakott nagunii kadunud ju).
Samas siiski on see kellegi raha ja sa tead, et tal on sellest rahast kahju.
Umbes nii.
See näide on selles mõttes hea, et kirjeldab ka hästi piraatlust eetilisest punktist. Kas leitud rahakoti endale jätmine on vargus? Mõne arust on, mõne arust mitte. Ebaeetiline jah (ja ka seadusevastane), aga kas just vargusega ühele pulgale asetatav... veidi kahtlane. Vahe piraatlusega on vaid selles, et piraatluse puhul justkui kellegi poolt üleskorjatud ja omastatud rahakott tekiks uuesti ja jääks uut leidjat ootama.
|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
28.11.2006 13:37:49
|
|
|
Draax piraatlust ei saa kuidagi võrrelda "kadunud" rahakotiga vaid rahakoti pihta panemisega kui omanik parasjagu ei vaata
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
28.11.2006 13:43:16
|
|
|
kui softi piraatimisest rääkida sii ainukesed tootjad kelle toodangu eest ma olen valmis pappi välja köhima on Adobe ja Codeweavers (kui 6.0 Crossover office final välja tuleb siis ostangi ära). Ülejäänule on sama asised või paremadki alternatiivid legaalselt ja tasuta saada. Kui meediast rääkida siis tõeliselt hea sisuga filme on vaid käputäis, need olen ma ka ostnud pärast "preview" "ostmist" netist. Muusika - paljud progressiivse tantsumuusika ja muidu artistid jagavad nii mõnedki lood oma kogust tõmbamiseks, saan pikemalt kuulata ja vaadata kas meeldib, ei ole nii et kusagil superpowerhitfskingfm laseb mulle seda korra ja lähengi poodi. Huvitav kuidas recorditud live settidega lood on mis netis lihtsalt levivad? Võid neid tirida kui DJ lubab ja endal originaallood olemas on? Kuidas siis remixidega on?
juhtumisi sattusin sellise koduka peale: http://www.lynnemusic.com/surround.html
ac3 enkoodinguga 5.1 muss, korralik kvaliteet ja jumalamuidu
-portfolio- |
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
28.11.2006 15:55:14
|
|
|
Auron, jumala eest, loll jutt suhu tagasi.
Päris masendav teema see siin tegelikult, nüri järjekindlusega korrutatakse ühtesid ja samu argumente ühelt ja teiselt poolelt, ja nii juba 4ndat aasta jutti. Kui autoriõguseid saad 1:1 võrrelda autode, rahakottide jms materiaalsega, siis milleks kuradi pärast selle kohta üldse eraldi seadused olemas on? Sellest kõigest on siin teemas juba miljon korda kirjutatud ja vägagi pädevalt asjad ära seletatud. Ei, ikka tuleb keegi ja hakkab jälle autodest ja bensiinist ja tont teab millest jahuma.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
28.11.2006 16:38:46
|
|
|
namstoop loll jutt aja ise endale suhu tagasi. 1:1'le saab võrrelda selles suhtes, et mõlemad on seaduserikkumised
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
28.11.2006 16:41:52
|
|
|
| Auron kirjutas: |
namstoop loll jutt aja ise endale suhu tagasi. 1:1'le saab võrrelda selles suhtes, et mõlemad on seaduserikkumised  |
Lubatust kiiremini sõitmine on samuti seaduserikkumine, kuid ega kihutamine pole seepärast veel vargus.
|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
28.11.2006 16:50:38
|
|
|
| Draax point polegi selles. Point on hoopis selles, et keegi ei ürita väita, et kuna kihutamisega vähelejäämise võimalus on väike siis nagu see ei olekski seaduserikkumine. See on aga just asi mida enamus piraatluse viljelejad seletavad, et "nende arust" pole tegu millegi valesti tegemisega kui nad kraami tirivad niikuis jaksavad. Üritatakse väita,et ei võta ju konkreetselt kellegilt midagi ära. See on samalaadne nagu siin teemas kunagi jutuks oli, et valeraha tegemine pole kahh siis ju vale kuna kahh ju kellegilt otseselt midagi ära ei võta.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
28.11.2006 16:54:17
|
|
|
| Auron kirjutas: |
| Draax point polegi selles. Point on hoopis selles, et keegi ei ürita väita, et kuna kihutamisega vähelejäämise võimalus on väike siis nagu see ei olekski seaduserikkumine. See on aga just asi mida enamus piraatluse viljelejad seletavad, et "nende arust" pole tegu millegi valesti tegemisega kui nad kraami tirivad niikuis jaksavad. Üritatakse väita,et ei võta ju konkreetselt kellegilt midagi ära. See on samalaadne nagu siin teemas kunagi jutuks oli, et valeraha tegemine pole kahh siis ju vale kuna kahh ju kellegilt otseselt midagi ära ei võta. |
Sa hüppad ühelt väitelt teisele.
Sekund tagasi oli arutelu all, kas piraatlus on vargus.
Nüüd räägid jälle sellest, et piraatlus on seadusevastane ja vale.
Viimasele väitele ma pole kunagi vastu vaielnudki, lihtsalt tõstatasin küsimuse, kas piraatlust saab üks-ühele vargusega samastada. Ja tõin kohe analoogiliseks näiteks selle "leitud rahakoti", mille järgi piraatluse puhul on küll kahjukannataja, aga päris vargus see ka nagu poleks.
Nii et kui sobib, siis väitleme sel teemal nüüd edasi. Seaduslikkuse üle on mõttetu vaielda, sest seadused on lakoonilised ja konkreetsed ja seal on kõik vajalik kirjas ning arusaadav.
|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
purexpure
HV veteran
|
28.11.2006 16:58:02
|
|
|
Auron, Ütleme, et keegi ületab tunduvalt kiirust ja näiteks ta üritab Sinust mööda sõitu teha, siis see võib ohustab Sind. Kuidas piraatlus Sind otseselt ohustab? Pole eriti lugenud neid poste siin....Lihtsalt tõin näite
Tean, et piraatlus on paha paha....Ei püüagi seda õigustada aga kuidas see Sind segab ?
|
|
| Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
4 :: |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
28.11.2006 17:01:57
|
|
|
| purexpure kirjutas: |
Auron, Ütleme, et keegi ületab tunduvalt kiirust ja näiteks ta üritab Sinust mööda sõitu teha, siis see võib ohustab Sind. Kuidas piraatlus Sind otseselt ohustab? Pole eriti lugenud neid poste siin....Lihtsalt tõin näite
Tean, et piraatlus on paha paha....Ei püüagi seda õigustada aga kuidas see Sind segab ? |
Ma vastan Auroni eest, kui tohib. Võib öelda küll, et piraatlus segab teist inimest. Mind näiteks segab pronkssõdur Tõnismäel. Mismoodi? Väga lihtsalt.
Ta lihtsalt riivab mu õiglustunnet.
Ja ma usun, et piraatlus riivab ka paljude õiglustunnet, kes ise tegelevad programmeerimise või autorlusega või kes on ausalt omale legaalse tarkvara ostnud ja teavad, kuidas naaber samal ajal sikutab kõik programmid tasuta netist.
|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|