Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Autorikaitsjad sulgesid filmisubtiitreid pakkuva netilehe märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 16, 17, 18  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
B6
HV Guru
B6

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.11.2006 06:38:58 vasta tsitaadiga

djstallion kirjutas:
B6 kirjutas:
eks kasutaja Priido tahab lihtsalt siin meid natuke harida ja seadusekuulekamaks muuta beer_yum.gif
see on ju nii tore, et leiab aega oma originaal DVD-de vaatamise vahel niivõrd tänuväärset missiooni täita.
Paranda mind, kui see nii ei ole, aga ma loen sellest postitusest välja mõnevõrra õigustatud sarkasmi icon_wink.gif

eks ta sihuke sarkasmimaiguline ole jah, kuid kindlasti mitte õigustatud ja kindlasti mitte suunatud konkreetselt kellelegi

suht tihti, kui tuleb juttu filmidest-muusikast lendab kohale kaader, kes kõike legaalselt ostab ja naudib ainult kõige kvaliteetsemat thumbs_up.gif
mulle on siiani jäänud selgusetuks kuidas nad selle kvaliteetse ära tabavad icon_rolleyes.gif
mingi kaasasündinud omadus või kuidas?
kui nad usuvad autoriteete, siis kuidas nad nende autoriteetsuses nii veendunud on.
ikka jääb mind vaevama mõte, et need inimesed pidid enne kvaliteetse asja äratabamiseks ka nö sitas tuustima 8)
ja kui nad ei hakanud filme vaatama alles peale töölkäimist on üsna väike võimalus, et vanemad pidevalt ostsid lapsele legaalset rämpsu icon_confused.gif

mina käisin lapsepõlves truult kinos, 5-20 kopikut film ja vahtisin oma maakolkas nädalas 2x2 filmi raudselt ära.
suviti tlnas tädi juures elades ma kinode ja muuseumite vaheliselt trajektoorilt välja ei saanudki.
nüüd ma muidugi tean, et paljud filmid olid levis ilma igasuguse autorikaitseta.
sama lugu oli ka raamatutega raamatukogus. piraadina põlen ma põrgus icon_redface.gif icon_cry.gif

eks ma siis nüüd elan igaveses häbis ja vaatan alt üles nende poole, kes on alati oma raha
eest ostnud ainult kvaliteetset kraami ja hoidnud ennast rämpsu eest.
Kommentaarid: 183 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 5 :: 156
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
alliance
The Transporter

sõnum 13.11.2006 06:47:01 vasta tsitaadiga

ma käin kinos siis kui film on seda väärt.enamik siiski pole.
B6
HV Guru
B6

sõnum 13.11.2006 07:33:08 vasta tsitaadiga

vahest pohmakaga astun kinno.
keegi ei märka mu rohekat nägu ja grimasse icon_lol.gif
Kommentaarid: 183 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 5 :: 156
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 13.11.2006 13:00:17 vasta tsitaadiga

8 kirjutas:
Näiteks rootslaste Piraadilaht püsib ju vapralt üleval vaatamata kõigele.
Püsib, aga minu teada mitte enam oma kodumaal.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
wapper
HV kasutaja
wapper

sõnum 13.11.2006 16:52:47 vasta tsitaadiga

Minu viis kopikat.

Siin rahvab murrab piike, kas subclub on piraatide pesa või mitte, ajades ühte hunnikusse piraatfilme ja ilma loata tõlgitud tiitreid.
Omatõlgitud subtiitrite näol ei ole kohe kindlasti tegemist autoriteose ehk originaalfilmi osaga, vaid see on puhtal kujul tuletatud teos (http://en.wikipedia.org/wiki/Derivative_work), mille autoriks on tõlkija, ja mis põhineb originaalfilmil.
Probleem on ainult selles, et selliste teoste loomine on tavaliselt keelatud originaalteose autoriõiguste omaniku poolt. Eks ikka selleks, et oma maist vara parimal võimalikul viisil kaitsta ja tulu tõsta.
Seega, tõlkides tiitreid, pannakse toime autoriõiguste rikkumine, kuid piraatluseks seda nimetada ei saa, kuna selle sõna all mõeldakse tavaliselt teose enda kopeerimist ja levitamist.

Kui nüüd siit edasi minna, võib jäädagi lõpmatult rääkima autoriõigusest kui sellisest ja miks tänapäeval kiputakse kõik autoriõigused võimalikult tihedalt kinni keerama, jõudes tihti absurdini. Mina pooldan seisukohta, et riigivõim peab kaitsma oma kodanikke liiga agaraks läinud õiguste omanike eest. Täpselt samamoodi nagu igaühel on õigus jalutada mereäärsel ribal, isegi kui see on kellegi krundi osa, täpselt nii peab ka olema õigus teoseid mõistlikes piirides (veelkord: mõistlikes piirides) kasutada ja muuta ka ilma autori loata. Sest teos, mida autor on ühiskonnale avaldanud, tavaliselt kasu saamise eesmärgil, ei ole enam ainult autorile kuuluv "pime omand", vaid muutub ühiskonna elu osaks.

BTW, kellel on veel lugemata Free Culture propageeriv loeng, on viimane aeg seda teha, tegemist on ülipõneva materjaliga
http://www.eff.org/IP/freeculture/free.html

Wapper
Kommentaarid: 86 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 84
tagasi üles
Donut
HV vaatleja
Donut

sõnum 13.11.2006 19:10:33 vasta tsitaadiga

Piratebay püsib tänu Rootslaste "liberaalsemale" suhtumisele ja Piratebay on üks rootsi suurimaid saite ja maailma suurimaid torrentipakkujaid, kui Piratebay kukuks siis ma kujutan ette mis kära tõstetaks küberruumis. PirateBay suhtumine juba neisse firmadesse kes ähvardama kukuvad on väga hea ja üheseltmõistetav http://thepiratebay.org/legal icon_lol.gif
Muide, kas Subclubil mingit annetusarveid või reklaame ka üleval rippus, mille pealt raha teha, et suurte Hollywoodi bosside vastu võidelda?
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
meybo
Kreisi kasutaja
meybo

sõnum 13.11.2006 19:51:49 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
8 kirjutas:
Näiteks rootslaste Piraadilaht püsib ju vapralt üleval vaatamata kõigele.
Püsib, aga minu teada mitte enam oma kodumaal.
Kuid vastupidiselt sinu arvamusele, pesitseb www.thepiratebay.org siiski Rootsi serveris icon_wink.gif Kui IP-d jälitada, saab see kiirelt selgeks. Leht koliti vaid ajutiselt välisserverisse, kuid peale kohtuotsust, mis oli Piratebay kasuks, koliti tagasi kodumaisesse serverisse. Lehelt võib blogide alt ka vastava info leida.

Donut, reklaami Subclub ei müü/müünud ja annetusarvet minu teada ka pole. Eestvedajad maksavad serveri renti oma taskust, see on kõik. Piratebay meeskonna suhtumine igasuguste firmade ähvardustesse on tõepoolest kiiduväärt, selle kohta on lausa statistikat tehtud icon_biggrin.gif Ma usun, et kui Subclubi omanikeringil oleks tagataskust võtta piisavalt palju raha, et maksta kinni tasemel advokaadid ja algatada kohtuasi EAKO vastu, tegutseks Subclub peagi segamatult kodumaises serveris edasi, nagu teeb seda praegu Piratebay. Siinkohal ei teki ka küsimust, kumb tegelikult rohkem piraatlusega otseselt seotud on, kas Subclub, või Piratebay icon_wink.gif

eix666
HV veteran
eix666

sõnum 14.11.2006 00:35:51 vasta tsitaadiga

djstallion kirjutas:
Siinkohal ei teki ka küsimust, kumb tegelikult rohkem piraatlusega otseselt seotud on, kas Subclub, või Piratebay icon_wink.gif

kuigi ma pole jurist, siis mulle tundub, et juriidiliselt on palju rohkem seadusevastane hoopiski SubClub, st kui seal on üleval tuletatud teose alla kuuluvasse kategooriasse kuuluvad autoriõiguseid rikkuvad teosed (st subtiitri ehk tuletatud teose loomiseks vajalik autori nõusolek tema loomingut kasutada puudub)...nende puhul peaks advokaadid hakkama tõestama et subtiitrite näol pole tegemist tuletatud teosega vaid millegi muuga, mille jaoks autori nõusolekut vaja pole ja see ei pruugi üldse lihtne olla (kui mitte võimatu)...

Piratebay puhul oli asi märksa lihtsam, kogu torrentisüsteem kasutab ära praeguse hetke seaduseauku, mis keelab jagada autoriõiguseid rikkuvaid faile. Torrentfailid aga ise-enesest autoriõiguseid ei riku, vaid ainult juhivad tegelikke faile. Seega jagades (serveris üleval hoides) torrentfaile polnud vähemalt rootsi praeguse hetke seadusandluse põhjal politseil ja autorikaitsjatel kuskilt otsast kinni hakata, korralik advokaat tegi kohtus sotid selgeks.

st juriidiline ja loogiline ei pruugi alati üheselt mõistetav olla.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
meybo
Kreisi kasutaja
meybo

sõnum 14.11.2006 00:49:36 vasta tsitaadiga

eix666, kui järele mõelda, siis sul võib isegi õigus olla...
8
HV Guru

sõnum 14.11.2006 02:09:56 vasta tsitaadiga

Aga kui püstitame sellise teoreetilise pahapoisi hüpoteesi:
Oletame, et meie SubClub'i tiitrite failid tehakse torrentiks ja see riputatakse rootslaste piratebay'sse üles?
Mis siis juhtuks?
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
mTim
HV Guru
mTim

sõnum 14.11.2006 02:24:12 vasta tsitaadiga

no aga keegi peab sis seedema neid faile koguaeg icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 40
tagasi üles
millivatt
Kreisi kasutaja
millivatt

sõnum 14.11.2006 02:59:58 vasta tsitaadiga

Poes müüdavad DVD plaadid on sageli väga kehvalt eesti keelde tõlgitud(Väide põhineb minu omanduses olevatel inglisekeelsetel plaatidel, muid keeli piisavalt ei valda et nii väita), näib nagu oleks tõlkijad mitmete meelemürkide mõju all. Ehk siis internetis levivad subtiitrid on sageli parema kvaliteediga.
Ise ma käin kõvasti kinos, mõnikord saan tasuta, mõnikord maksan, ostan vahel DVD plaate, laenutan ja tõmban internetist(eriti just vanemaid ja siinkandis vähe liikuvaid).
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 27
tagasi üles
O
Kreisi kasutaja
O

sõnum 16.11.2006 17:06:15 vasta tsitaadiga

8 kirjutas:
Aga kui püstitame sellise teoreetilise pahapoisi hüpoteesi:
Oletame, et meie SubClub'i tiitrite failid tehakse torrentiks ja see riputatakse rootslaste piratebay'sse üles?
Mis siis juhtuks?

mida on juba tehtud...(170mb kogu baas siis ilmselt icon_rolleyes.gif )

vabandan, kui sellest juba juttu on olnud või su "hüpotees" oligi vihjeks!

Reaper
Kreisi kasutaja
Reaper

sõnum 16.11.2006 18:20:32 vasta tsitaadiga

Üldiselt, keegi võiks eestis ka selle piraadipartei ära teha. Hääletaks kohe kahe käeg poolt...
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 27
tagasi üles
mTim
HV Guru
mTim

sõnum 16.11.2006 18:22:21 vasta tsitaadiga

Reaper, enamik kes selle poolt hääletaksid pole ilmselt hääleõiguslikud veel...
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 40
tagasi üles
Alan B'Stard
Kreisi kasutaja
Alan B'Stard

sõnum 16.11.2006 18:56:03 vasta tsitaadiga

mTim kirjutas:
Reaper, enamik kes selle poolt hääletaksid pole ilmselt hääleõiguslikud veel...

Seda, et autoriõigused praegusel kujul oma aja ära on elanud ja loomist ja innovatsiooni pigem takistavad kui toetavad tajub ilmselt suur osa ühiskonnast, aga enamiku, sh minu jaoks on lihtsalt palju teravamaid küsimusi.

Ja vaadates mis poliitikas toimub, pole niikuinii suurt vahet, mida mõni partei lubab, midagi lubatut tegema niikuinii ei hakata.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
Reaper
Kreisi kasutaja
Reaper

sõnum 17.11.2006 10:22:19 vasta tsitaadiga

No siis võib kõne alla tulla lubada valida alates 16. eluaastast. Nagu mõnel pool... ma ei tea, kas ka läbi on läinud, aga selliseid plaane on mitmes riigis...

Ma mitmeid aastaid hääleõiguslik, aga pole enam kellegi poolt hääletada, tavaparteid on kõik oma margi täis teinud.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 27
tagasi üles
noxton
HV Guru
noxton

sõnum 17.11.2006 13:55:54 vasta tsitaadiga

tegu kadedusega, mitte seaduse rikkumisega icon_lol.gif tahavad raha saada, mida ikka muud icon_wink.gif
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 169
tagasi üles
CnZ
HV veteran

sõnum 18.11.2006 14:11:46 vasta tsitaadiga

ma ei tea kas siin on juba mainitud, kuid EAKO on ju maksuvõlglane 41200 eekuga - ehk nüüd siis seda uuesti tehes said mingit sorti preemia kelleltki (mpaa?), et oma võlg tasuda icon_lol.gif (raisapead).
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
zpeedy
Kreisi kasutaja

sõnum 18.11.2006 14:18:45 vasta tsitaadiga

Suht kaka värk, et kinni pandi. Ise ka natuke tõlgitud filme ja sarju. Nüüd kui leht maas(ainult foorum on jäänud), siis tõlkimis isu ka eriti pole. Tõlgiks küll paar filmi ära, aga kui Subclubi uppin, siis ikka kindel värk, et keegi vähemalt vaatab koos nendega ja parandab kui vaja.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
CnZ
HV veteran

sõnum 18.11.2006 14:33:38 vasta tsitaadiga

muide, salusoft pani ka üles portsu subbe:
http://subs.salusoft.us
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
alliance
The Transporter

sõnum 18.11.2006 14:41:33 vasta tsitaadiga

kes või mis on salusoft
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 18.11.2006 14:43:19 vasta tsitaadiga

ot:
alliance kirjutas:
kes või mis on salusoft

trorufoorumist üks tuntud tegelane
Kommentaarid: 54 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 51
tagasi üles
alliance
The Transporter

sõnum 18.11.2006 15:44:03 vasta tsitaadiga

sain juba jah infi.pole eriti toda foorumit kylastanud.huvitav,kus tal see leht yleval on.verekoerad on varsti platsis
Motiv8
Kreisi kasutaja
Motiv8

sõnum 18.11.2006 16:31:40 vasta tsitaadiga

CnZ kirjutas:
muide, salusoft pani ka üles portsu subbe:
http://subs.salusoft.us

ümberjutustused... icon_lol.gif
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 13
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Autorikaitsjad sulgesid filmisubtiitreid pakkuva netilehe mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 16, 17, 18  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.