Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
rallitaja
HV veteran
|
10.11.2006 14:40:38
|
|
|
mnjaa
|
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
10.11.2006 15:09:39
|
|
|
Muuseas, kui selle võimendi lahti lammutad, siis selle "rupskitest", eelkõige toitetrafost ja -lüütidest ning jahutusradiaatori(te)st, oleks ma üsnagi huvitatud
|
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
10.11.2006 16:50:34
|
|
|
vaatab, ma ootan suure huviga seda ressiiverit, inimene peaks täna soomest tulema
edit:
Kas kellelgi on ideid, kuidas teha lediga märguannet bootimisest, ala kui panen power nuppu, siis bootimise ajal põleb led ja windowsi valmisolekul kustub see ära.
Ärge hakake jahuma, et ära tee windowsi masinat, mul on tarvis
Ma ise mõtlesin serial pordi peale, aga pole varem kunagi midagi selle jaoks teinud (ala ostaks oomipoest takistid ja ledid ja uuriks vähe com pordi progemise kohta)
Aga kui keegi on selle teemaga vähe tuttavam, võiks öelda, kas see üldse võimalik on?
*kas serial port saab elektrit kohe arvuti käivitudes?
*mingit skeemi selle kohta?
ps. pole nii oluline, meenus, et oli plaan standby'd kasutada (kuid aegajalt on siiski ka täisbooti vaja teha, oleks ikkagi tore lisa)
_________________ Jogani pogani pooh |
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
10.11.2006 20:51:58
|
|
|
Tunduvalt lihtsam oleks lasta see esipaneel otsast lõpuni valmis teha korralikus metallitöökojas. Annad oma täpsed joonised ja nõudmised ette ning tulemus ei jää karvavõrdki alla selle receiveri esipaneeli kvaliteedile. Ikkagi puhtast täismetallitükist tehtud, mitte auke kinni lappides ja ülevärvides...
|
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
10.11.2006 21:17:07
|
|
|
palju taoline teenus maksab??
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
10.11.2006 22:22:53
|
|
|
R A T kirjutas: |
palju taoline teenus maksab?? |
oleneb kui hea diili siit saad, oli vist paarisaja krooniga saada vms
cnc pingi teenus muidu see, mis vaja, teed vektorgraafikas (CAD) joonise valmis ning siis ping vaid vurab korra üle metallplaadi ning ongi valmis
|
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
11.11.2006 11:52:27
|
|
|
ohoo, sajebiss
|
tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
11.11.2006 13:30:53
|
|
|
CNC pinkidega tegeles vist kasutaja riff, freesis siin radikaid ja veeplokke. Võibolla teeb sulle esipaneeligi ära, kes teab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
11.11.2006 14:45:01
|
|
|
Kas kellelgi on ideid, kuidas teha lediga märguannet bootimisest, ala kui panen power nuppu, siis bootimise ajal põleb led ja windowsi valmisolekul kustub see ära. |
kas "kõvaketta aktiivsuse led" ei sobi selleks?
kondekas lediga paralleeli ja tak ette. takisti väärtusest oleneb kui kiiresti põlema hakkab ja kondeka mahtuvusest oleneb see kui kui kiiresti led max valgusjõu saavutab ja kui kaua pärast edasi põleb/sujuvalt kustub
ja tulemus on, et ei vilgu vaid süttib ja kustub sujuvalt
aga põleb ka siis, kui windowsi all midagi intensiivsemalt kettalt loed, kuid see annab ka infot, et masin hõivatud ja ära näpi 8)
|
|
tagasi üles |
|
 |
Gants
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
11.11.2006 16:45:33
|
|
|
Gants, mulle tundus nii, et R A T, tahab ise teha, mitte osta. Muidu jääb isetegemise rõõm ära, ja ise tehes saab teha täpselt seda, mida tahad
|
|
tagasi üles |
|
 |
forest
HV kasutaja

|
11.11.2006 19:07:45
|
|
|
rallitaja kirjutas: |
Gants, mulle tundus nii, et R A T, tahab ise teha, mitte osta. Muidu jääb isetegemise rõõm ära, ja ise tehes saab teha täpselt seda, mida tahad |
See isetegemiserõõm on tegelikult ikka üks väga hea asi, eks olen seda vahel ka omal nahal tundnud ...
Aga mul on küll tõsiselt kahju sellest JVC ressiiverist Kui ta juhtumisi ka reaalsuses sellise hea välimusega (nagu pildil) ja 100% toimiva sisuga peaks olema , vääriks ta sel juhul ikka paremat saatust kui "ümberlõikamine"
_________________ Huntide elu on lihtne, kuid raske.
Inimeste elu seevastu kerge, ent keeruline. |
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
11.11.2006 19:29:12
|
|
|
eiei, kui on toimiv sisu, siis ostan sellele aga kõllid külge ja korpus tuleb muust videomakist vmt
|
tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
11.11.2006 21:56:53
|
|
|
virks kirjutas: |
Kas kellelgi on ideid, kuidas teha lediga märguannet bootimisest, ala kui panen power nuppu, siis bootimise ajal põleb led ja windowsi valmisolekul kustub see ära. |
kas "kõvaketta aktiivsuse led" ei sobi selleks?
kondekas lediga paralleeli ja tak ette. takisti väärtusest oleneb kui kiiresti põlema hakkab ja kondeka mahtuvusest oleneb see kui kui kiiresti led max valgusjõu saavutab ja kui kaua pärast edasi põleb/sujuvalt kustub
ja tulemus on, et ei vilgu vaid süttib ja kustub sujuvalt
aga põleb ka siis, kui windowsi all midagi intensiivsemalt kettalt loed, kuid see annab ka infot, et masin hõivatud ja ära näpi 8) |
Aitäh nõuande eest, virks!
Asi proovitud ja töötab. Enam see led ei häiri, kuna süttib ja kustub sujuvalt. Veelkord tänud!
|
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
13.11.2006 15:29:26
|
|
|
Tere taas, sain täna jupid kätte (va korpus )
Igatahes, prose vent on peal.
Nüüd vaja see panna 7v peal tööle, netis oli õpetus, et võta molexist:
Mul on 3 juhtmega emaplaadile minev vent.
Kuidas nüüd edasi tegutseda?
Ventikast tuleb kollane punane ja must.
1 neist peaks vist sensori oma olema, kas saan nii teha, et vent saab 7 ja sensor ikka töötaks edasi?
|
tagasi üles |
|
 |
time123
HV Guru

|
13.11.2006 15:58:34
|
|
|
Punase ja musta juhtme ühendad molexisse (vaata pildilt), kollase jätad emaplaadile.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
13.11.2006 16:30:00
|
|
|
Pöörete näitamiseks on mõnel emaplaadil vaj nii valget/kollast kui ka musta juhet. Nii et must juhe ka mobol on saab panna vaid 5v ja 12v. Seega 7 V saamiseks on vaja fanmatet vms jubinat, et nii must kui kollane/valge juhe mobol oleks. Aga kõik mobod ei taha musta juhet. Sel juhul piisab vaid kollasest (valgest).
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
13.11.2006 16:35:19
|
|
|
ei ole vaja fanmatet ka siis, kui emaplaat vajab groundi pöörete mõõtmiseks pistiku kaudu
vaja lihtsalt juhtmeid osata vedada
|
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
13.11.2006 17:01:49
|
|
|
ühendasin 12 ja 5 ventikale musta ja punasesse, ei hakand pöörlema, 7v liiga vähe selle jaoks... Kuskil oli õpetus 9v saamiseks, uurin edasi
ei leia kusagilt, mis takisti vahele peaks panema? ma oomi valemi järgi ei oska arvutada, tainas olen
|
tagasi üles |
|
 |
wishmeluck
HV vaatleja
|
13.11.2006 17:32:33
|
|
|
Ei soovita ventilaatorile takistit panna, kui see just keskmisest suurema võimsusläbilaskega ei ole.
Variant on ka selline et + ots läheb molexi 12v ja - otsa ühendad emaplaadile mineva oranzi juhtmega (3.3v).
Seljuhul läheb ventilaatorile 12-3.3=8.7 volti
|
|
tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
13.11.2006 18:45:23
|
|
|
ei pea just takki vahele panema. Pote on etem, saad kiirust reguleerida vastavalt kuni pöörlema hakkab ise. Ja siis hiljem pole vaja seda näppida. Sedasis saaks suure nupu esipaneelil selle pote nupuna ära kasutada ja DVD-rommi displei asemele tuua
|
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
13.11.2006 20:18:09
|
|
|
sain 7v peal tööle, olin + ja - segi ajand
|
tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
13.11.2006 20:41:10
|
|
|
Tagurpidi ei hakka vendid tööle jah.
Pöördeid näitab?
|
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
13.11.2006 22:38:06
|
|
|
ei näita, kolmandat juhet ei ühendanud, netist lugesin selle tööpõhimõtte kohta, madalamal pingel pidi valesti näitama ja tõenäoliselt andurile otsa tegema :/
rohkem ei jõudnud edasi infi otsida, tulin töölt ära
Väike pildikogu ehitatavast karbist:
(korpus on veel tavaline, praegu alles testisin kas jubinad töötavad ja panin jahutuse 7v peale)
Selline Molexi üleminek sai tehtud (vanalt emaplaadilt jootsin 3 pinise fani pesa maha )
Toiteplokk sai siis selline, paksuse võrdluseks panin mingi kõvaketta kõrvale Väga pisike toitekas!
Samsa combodrive ja usb, mis etteossa läheb (emaplaadil oli selle ühenduse 1 pin teistmoodi, sai väheke konnektorit ümber tehtud )
Kogu sisu hetkel siis selline, ajutine videokaart on sees...
btw: cpu jahutu sai suts liiga kõrge (proovin veel ülehomme, kuidas üldse ilma fanita toimib, sest heatsink on suuuuur ja prose aint 750mhz )
homme kahjuks tegeleda ei saa
ps. Tean, et hvs on LCD ekraanide jaoks oma topic, aga küsin ka siin, äkki on keegi teist lcdkatest ära eksinud siia, kas tevalo kõige odavam 16*2 lcd ekraan on kenasti arvuti külge ehitatav?
http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi?artnr=75-511-79
pps. jahutuseks tuli siiski whisperrock 5 mitte 4, nagu varem kirjutasin...
|
tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
13.11.2006 23:23:06
|
|
|
kolmandat juhet ei ühendanud, netist lugesin selle tööpõhimõtte kohta, madalamal pingel pidi valesti näitama ja tõenäoliselt andurile otsa tegema :/
|
bullshit ,kui vent ka madalama pinge peal jookseb, näitab pöördeid ikka õigesti! Zalmani vendiga sain kaasa mingi jupi, millega sai pöördeid alandada 3000 pealt 1700 peale. Pöördeid näitas 1700 ja nii oli ka karbil kirjas. See oli siis 5,5 volti mis sinna sisse läks, kui ma ei eksi. Samas- riistavarale see kahju ei tee. Mul öösiti prose vent 5v peal, kollane ja must emaplaadil ja punane molexis. Midagi pole juhtunud. Usun, et paljudel teistelgi on niiviisi asi tehtud.
Kui ei usu, siis mis teha. Aga mina jään enda juurde kindlaks.
EDIT: WR4 on madalam kui WR5. Soovitan sinna mingi normaalse vendi panna, see "ufo fan" või kuda iganes spire ise seda ka ei nimeta- võtab tohutult ruumi. HTPC jaoks ikka madalad komponendid.
EDIT2: kui korpuses õhk ikka mingit otsa pidi liigub, siis peaks isegi passiivis kudagi jooksma. Lased volti ka alla nioikaua kui veel stabiilne on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|