Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  väga kummaline tähelepanek märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
trigger
HV kasutaja
trigger

sõnum 20.09.2006 15:41:18 väga kummaline tähelepanek vasta tsitaadiga

Olukord siis järgmine: enda kasutuses kaks arvutit, ühes komplektis koosluses Eizo F56 molu + S3Savage4 (8MB) videokaart, teisel Samsung 753DFX + Radeon 9200SE. Eizo F56 pilt on alati väga terav ja hea 2D kvaliteediga olnud, Samsungi oma aga (vähemalt võrreldes Eizoga) suht udune. Aga see tundus mulle loogilisena, sest nimetatud Eizo molu oli oma kuldaegadel ikka tipptaseme kraam.
Siis aga tuli vajadus ühendada Eizo Radeoni videokaardi külge...ja imestus oli suur, kui nägin seal sama udust pilti kui Samsungi monitoril. Lihtsalt kontrolliks ühendasin Samsungi monitori S3Savage4 kaardi külge...ja üllatus üllatus - pilt terav ja selge.
Kas tõepoolest on S3Savage4 kaardi 2D kvaliteet tunduvalt parem kui Radeonil? Või ei oska ma Radeoni draivereid seadistada? Ehk oskab keegi midagi selle avastuse peale kosta.

ette tänades,
trigger

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
heikis
HV Guru

sõnum 20.09.2006 15:48:53 vasta tsitaadiga

kas mõlemad kaardid ühendad otse VGA pesasse? või äkki radeonil on DVI-VGA adapter vahel ja siis adapteri külge?
minul oli radeon x300 peal nii, et 2D ja ka 3D pilt oli võbelev kui ühendasin oma monitori VGA kauda. kui aga panin DVI külge läbi DVI-VGA adapteri sisi pilt oli puhas.
vb aitab ka uuem draiver ning kas hertsid on paigas?
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
trigger
HV kasutaja
trigger

sõnum 20.09.2006 15:53:48 vasta tsitaadiga

Adaptereid vahel polnud, mõlemad monitorid ühendasin otse VGA pessa.
Radeonil aja jooksul igasugu draivereid katsetatud, teravust ja selgust pole neist ükski mõjutanud.
Sama lugu on hertside ja resodega, teravust pole need mõjutanud.

Seda adapteri asja võin ma muidugi kunagi proovida, ehk muudab midagi.

heikis
HV Guru

sõnum 20.09.2006 16:03:11 vasta tsitaadiga

kui radeonil on DVI pesa olemas siis soovitaks sinna monitori ühendada läbi adapteri. nagu kirjutasin mul andis see palju juurde
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 20.09.2006 16:08:18 vasta tsitaadiga

heikis kirjutas:
kui radeonil on DVI pesa olemas siis soovitaks sinna monitori ühendada läbi adapteri. nagu kirjutasin mul andis see palju juurde

füüsiliselt jooksevad ju karvad samasse kohta, seega on see soovitus jabur. Sinu puhul võis olla probleem kehvas vga-pesas
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 20.09.2006 16:16:25 vasta tsitaadiga

kännuämmelg, mina ei tea. räägin enda kogemustest. samamoodi võib see temal pilti parandada- olgu veaks mistahes
tagasi üles
trigger
HV kasutaja
trigger

sõnum 02.11.2006 10:51:03 vasta tsitaadiga

Niih, sai siis adapter vahele lükitud (monitor saab signaali DVI pesast). Aga võta näpust...Samsung 753DFX-i pilt ikka udune (koosluses radeoni kaardiga).
Ehk oskab keegi veel mingi ratsionaalse seletuse välja pakkuda...ma tõesti ei taha uskuda et 2000 aasta low-end videokaart on parema 2D kvaliteediga kui R9200SE.
Kui asi tõesti nii, siis tuleb ATI-s tõsiselt pettuda ja Matroxi toodangu peale üle minna.

kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 02.11.2006 12:42:58 vasta tsitaadiga

mõtlesin tiba..
proovi muuta resolutsioone/sagedusi 800x600@85Hz peaks teoreetiliselt olema teravam. see s3 video eit tohiikski enamat 17" molu puhul eriti suuta 8) , seega, kui radeonil s3 sätetega sama peale sätid peaks pilt samuti sama olema
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
Surnu
HV kasutaja

sõnum 02.11.2006 12:51:17 vasta tsitaadiga

trigger kirjutas:
Niih, sai siis adapter vahele lükitud (monitor saab signaali DVI pesast). Aga võta näpust...Samsung 753DFX-i pilt ikka udune (koosluses radeoni kaardiga).
Ehk oskab keegi veel mingi ratsionaalse seletuse välja pakkuda...ma tõesti ei taha uskuda et 2000 aasta low-end videokaart on parema 2D kvaliteediga kui R9200SE.
Kui asi tõesti nii, siis tuleb ATI-s tõsiselt pettuda ja Matroxi toodangu peale üle minna.

Muidugi peab nüüd muigavalt ütlema et see R9200SE on nüüd küll kaart millega testida midagi, kuna tegeist on niigi low-low end kaardiga, kust hoitakse kõigepealt kokku siis pole loota ka mingit erilist pildi erksust ega ärksust. Võta ikka ette natuke mõistlikum kaart kasvõi 9500 või midagi sarnast, need eriti madalamate otsade SE'd ei ole nüüd küll mingid kaardid millega midagi ilusat vaadata. Lisaks kes selle radeoni tootja üldse on, üldjuhul ati enda toodetud kaarte siin naljalt ei leia.
Ning ma ei imestaks et korralikumalt ehitatud S3Savage paremat pilti näitab
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
trigger
HV kasutaja
trigger

sõnum 02.11.2006 14:19:58 vasta tsitaadiga

kännuämmelg, igasugu resolutsioonide kombinatsioonid on juba ammu mõlema "koosluse" puhul läbi proovitud, S3Savage4 näitab ikka teravamat pilti.
Ja mis puutub S3Savage suutlikkusse, siis 1280x960@85Hz pole mingi probleem (PowerStrip'i abiga).

Surnu, ega ma testigi selle radeoniga midagi, lihtsalt võrdlesin vanemaga. Ja see on siililegi selge et tegemist on low-end kaardiga...aga et ta nii low-end on, et S3-ga võrreldes korralikku pilti näidata ei suuda...vot see tuli mulle üllatusena.
Tootjaks on Connect3D

mux
HV vaatleja

sõnum 05.11.2006 15:12:58 vasta tsitaadiga

kas proovisid mõlemat monitori sama kaabliga? Asi võib vabalt olla ka kehvemas kaablis...
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.11.2006 19:23:16 vasta tsitaadiga

asi võib olla kaabelduses, kuid usun, et molusid vahetati ikkagi koos nende juurde kuuluvate vga-kaablitega?!
omal pole ühegi radeoni pilt küll kunagi otseselt udune olnud, kuigi midagi väga kiidetavat nüüd vast ka mitte. küll aga on justnimelt ühe eriti vana pci S3 pilt olnud ikka tõsiselt udu icon_biggrin.gif üldiselt, pakun, et viga on pigem konkreetses kaardis kui 9200Se kaardiseerias.

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
trigger
HV kasutaja
trigger

sõnum 05.11.2006 22:31:22 vasta tsitaadiga

jah, monitore proovisin koos nende juurde kuuluvate kaablitega (üks kolmas ka juhtus mõnikord komplekti).
Oh, ega see pilt nüüd nii meeletult udune ka pole...lihtsalt monitori potensiaalsest teravusest ei võta maksimumi välja. Väga peene kirja lugemisel ja mõningate täpsemate joonestustööde puhul alles märkab. Kuna enamiku ajast kasutan Eizo+S3 komplekti, siis elan selle üle. Tahtsingi lihtsalt teada, et kas ma ehk kuskil seadistustes mõnda apsakat pole teinud. Ju siis on kõik nii nagu peab.

aitüma vastajatele

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  väga kummaline tähelepanek
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.