Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
purexpure
HV veteran
|
01.11.2006 19:29:16
|
|
|
Kõik on korras....
|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
1 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
01.11.2006 20:07:29
|
|
|
TanElof, see ei olnud ainult vanasti nii, ka täna võivad kaartide peal olla erineva kiirusega mälukivid...ja see ei ole kindlasti asi, mida minule selgitada tuleks, kuigi üldise infona võibolla mõnele lugejale tõesti midagi uut
aga nagu ma olen juba vist vähemalt 2 korda rõhutanud, rõhutan siis veel- mälu kiirus ja mälu maht on KAKS ERINEVAT ASJA!!! kui me räägime konkreetselt ühest, siis ei saa tuua kuskilt kõrvalt sisse teist ning jõuda välja selleni, et mingil imelisel väel võiks väiksem mälumaht lõppkokkuvõttes ikkagi paremaks osutuda. on ju tõesti ilmselge, et väiksem mälumaht EI OLE see, mis võib sinu poolt kirjeldatud juhul anda eelise, selle eelise annab justnimelt mälu kiirus.
kas sa ei mõista, et mingi kahe konkreetse asja adekvaatse võrdlemise eelduseks on, et kõik muud tingimused oleksid samad?! antud juhul ongi eeldus see, et mälu kiirus on ühesugune...nagunii oleks pea võimatu anda ühest vastust, kui seda eedlust teha ei saa. üks asi annab eelise ühes rakenduses, teine teises...kuidas sa aga ütled, mis siis kokkuvõttes parem on?
muidugi võib jälle hakata mõttetut spekulatsiooni aretama ja asja jubedalt pikaks venitama selle teemaga, et mis siis ikkagi parem, kas poole suurem mälu kogus või hoopis sada, paarsada megahertzu kiirust...aga fakt on see, et selline teema kunagi mingi lõpliku tulemuseni jõuda ei saa! põhjust ma juba selgitasin...
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
01.11.2006 20:35:02
|
|
|
No kes oleks nii loll ja üritaks väita, et mida vähem mälu, seda parem?
Teadjamad kipuvad ikka seletama niipidi, et 'alati suurem mälumaht'!='parem jõdlus'. Sellist seletust, et 'väiksem mälumaht'='parem jõudlus alati' pole ausaltöeldes veel kohanudki vist. Seega on imelik näha kuidas üritad seda väidet ümber lükata
Tihti on teada, millise kiirusega mälud ühe kaardi 256MB versioonil ning millised 512MB versioonil. Kui juhtub keegi siis väitma, et 256MB mäluga kaart on parem, ei täheda see ju seda, et ta vähest mälu eelistab või mis?
Üldiselt sõnastuse asi.
tsitaat: |
üks asi annab eelise ühes rakenduses, teine teises...kuidas sa aga ütled, mis siis kokkuvõttes parem on? |
Väga vähe on mänge, kus 256MB videomälust puudust tuleb. Seega eelistaks ikka kiirust mahule.
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
2 :: |
0 :: |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
01.11.2006 21:59:00
|
|
|
vot ei teagi, kes nii loll oleks, tahaks loota, et mitte keegi!
ilmselt saad kuidagi või kuskilt otsast valesti aru, mida ma olen püüdnud siin selgitada kui arvad, et üritan mingit väidet ümber lükata oma jutuga. õigepoolest, ma ei taba praegu ära, millise väite ümber lükkamise katses sa mind praegu üleüldse süüdistad...
sellega olen nõus jah, et tihtipeale on vägagi palju nö. sõnastuse asi, sellepärast tulebki pöörata tähelepanu õigele sõnastusele ja üritada rääkida asjast enesest, mitte kõigest sellega seonduvast!
Selle, milline kaart parasjagu parem on, panevad tavaliselt paika kõikvõimalikud testid, enamasti erinevate hardware saitide poolt läbi viidud ja netti riputatud. Ja tõepoolest, pole mingi suur ime kui väiksema mälumahuga kaart on kohati kiirem, või isegi 100% kõigis erinevates testides kiirem mõnest suurema mahuga kaardist. Õige eelistus oleks loomulikult väiksema mahuga kaart kui see on kiirem, ja seejuures veel ka odavam. Aga luba küsida, mida me sel juhul TEGELIKULT võrdleme, kas erinevus tuleb mälumahust? või pigem ikkagi mälukiirusest?
sinu viimane väide on muidugi väga kavalalt sõnastatud, nii et jah...mis ma ikka oskan öelda, well done! sina ütled, et väga vähe, mina ütleks pigem, et hetkel suht vähe, kuid kindlasti tekib juurde kuid ütleks veel midagi omalt poolt, ei ole selliseid mänge, kus 512mb (võrreldes siis antud juhul 256'ga kui tahad just konkreetsetest numbritest rääkida) oleks ülearu suur kogus videomälu, et performance't kuidagi pidurdada!
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
01.11.2006 22:11:00
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
kuid ütleks veel midagi omalt poolt, ei ole selliseid mänge, kus 512mb (võrreldes siis antud juhul 256'ga kui tahad just konkreetsetest numbritest rääkida) oleks ülearu suur kogus videomälu, et performance't kuidagi pidurdada!  |
Lisaks sellele väitele, et ei ole liiga hea jõudlusega videokaarte. Ning reeglina parem jõudlus on etem. Ning väiksem voolutarve on videokaartide ja ka laiemas plaanis arvutustehnika puhul plussiks. Ja must on must ja valge on valge.
Sellistele asjadele ma üldiselt ei üritagi vastu vaielda.
no väga meeldiv näha, et lõpuks minu jutule pihta said TanElof... |
Egas' ma saa jah millestki aru muidu kui sel teemal mõnda 'novelli' läbi pole lugenud
viimati muutis Elof 02.11.2006 16:50:57, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
02.11.2006 11:55:57
|
|
|
Lisaks ka oma tagashoidliku arvamuse: need ajad, kus mainstream-performance kaartidele pandi suuremate mälumahtude korral aeglasem mälu, on möödas. Näited: X1900XT (512MB ja 256MB), GF 7900GS (512MB ja 256MB), GF 7950 GT (512MB ja 256MB), GF 6800 GS (256MB ja 512MB).
Loomulikult, kui jutt käib mingile GF 6600-le, GF 7600 GS-ile, GF 7300-le 512MB mälu sokutamisest, on see loomulikult aeglasem kui 256MB versiooni puhul. Aga seda peaks ka ette aimama, kui tegu on low-end säästukaardiga.
Ise ma üldiselt eelistan olematu-väikese kiirusevahe puhul siiski suuremat mäluhulka. Kunagi omasin X700 PRO-d, 256MB mäluga (350MHz vs originaali 432MHz. Loomulikult kellasin ma selle mälu omal käel 452MHz peale ) . Sõbral oli jälle 6600 GT 128MB. See on selge, et 6600 GT on kiirem kaart, aga kui Oblivion ükskord maandus, sain mina suurema videomälu arvelt ühe resolutsiooniastme võrra kõrgemal mängida kui tema, koos parema graafikaga.
2 nädalat peale Oblivioni esmanäppimist otsustasin muidugi "vanakese" 7600GT vastu välja vahetada, aga see on juba teine lugu.
|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
02.11.2006 16:08:14
|
|
|
no väga meeldiv näha, et lõpuks minu jutule pihta said TanElof, tõepoolest antud küsimuses ongi asi just sama lihtne ja konkreetne nagu "must on must ja valge on valge!" ja minumeelest pole ka eriti mõtet ilmselgetele asjadele vastu vaielda...
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
02.11.2006 17:52:37
|
|
|
Wiltz, sa kunagi rääkisid, et nvidiat saab julmalt kellata ja kasutegur hullult hea, huvipärast küsikski,
et kuhu need lubatud skoorid siis jäänud on? või vmodid ja 800mhz gpu ja 1000mhz mem kellad?
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
02.11.2006 20:04:10
|
|
|
rääkisin jah...skoorid on jäänud sinna, et pole leidnud veel piisavalt aega jahutust korralikult ümber teha! tegelikult olin algselt täiesti kindel, et jätan originaalradika oma kaardile (GTX jahutus põmst siis), kuid nüüd ikkagi mõtlesin ringi ja otsustasin volcano vasekäraka istutada asi vaikselt areneb, nö. projekt on valmis, kuid nüüd tuleb veel kerge meisterdamise osa. samas, kuhu mul ikka nii erilist kiiret, ilmad ka alles hakkavad õieti külmaks minema
täna näiteks ostsin puurid ära, 1.5mm et teha volcano põhja sisse 2mm keerme jaoks augud nvidia raisk kasutab ikka imeväikseid kruve oma radikatel
aga üldiselt ära muretse, tulemata need skoorid ei jää, olgu nad siis millised tahes...
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
02.11.2006 20:33:40
|
|
|
varste loodetavasti külmad tulemas ja hää OC ima hakata
ainult kui heatpipe torudega jahutus siis nendega pidi häda olema. külmuvad kinni vms keegi rääkis
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
02.11.2006 20:57:12
|
|
|
angel kirjutas: |
külmuvad kinni vms keegi rääkis  |
ma ise rääkisin eelmine aasta -30c-ga klokkides
|
|
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
02.11.2006 23:13:34
|
|
|
oot, räägi lähemalt...mis teema nende piipudega siis oli -30'ga? kaotavad oma efektiivsuse? olen ise ka seda mõelnud, et huvitav kuidas alla nulli tempid kõikvõimalikele heatpipe'dele mõjuvad ja mis jääb järgi sellest super juhtivusest...
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
02.11.2006 23:28:48
|
|
|
oot, räägi lähemalt...mis teema nende piipudega siis oli -30'ga? kaotavad oma efektiivsuse? olen ise ka seda mõelnud, et huvitav kuidas alla nulli tempid kõikvõimalikele heatpipe'dele mõjuvad ja mis jääb järgi sellest super juhtivusest... |
Kas mitte mõnede heatpipe jahutite(Mõtlen eriti CPU) nende heatpipe-de sees pole mingi vedelik ,vaevalt,et seda nüüd seal nii palju on aga kui on siis eriti hea antifreeze see pole kui -30c külmub.Enamus on küllab full heatpide-d,aga olen kuulnud et mõned tootjad pidavat ka mingi vedeliku sinna sisse toppima.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smoking
HV Guru

|
02.11.2006 23:29:41
|
|
|
tomorrow kirjutas: |
oot, räägi lähemalt...mis teema nende piipudega siis oli -30'ga? kaotavad oma efektiivsuse? olen ise ka seda mõelnud, et huvitav kuidas alla nulli tempid kõikvõimalikele heatpipe'dele mõjuvad ja mis jääb järgi sellest super juhtivusest... |
Kas mitte mõnede heatpipe jahutite(Mõtlen eriti CPU) nende heatpipe-de sees pole mingi vedelik ,vaevalt,et seda nüüd seal nii palju on aga kui on siis eriti hea antifreeze see pole kui -30c külmub.Enamus on küllab full heatpide-d,aga olen kuulnud et mõned tootjad pidavat ka mingi vedeliku sinna sisse toppima. |
Vast ikka mingisugune gaasiline aine.
|
|
Kommentaarid: 360 loe/lisa |
   |
298 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
02.11.2006 23:33:32
|
|
|
Smoking kirjutas: |
Kas mitte mõnede heatpipe jahutite(Mõtlen eriti CPU) nende heatpipe-de sees pole mingi vedelik ,vaevalt,et seda nüüd seal nii palju on aga kui on siis eriti hea antifreeze see pole kui -30c külmub.Enamus on küllab full heatpide-d,aga olen kuulnud et mõned tootjad pidavat ka mingi vedeliku sinna sisse toppima. |
Vast ikka mingisugune gaasiline aine.  |
Justnimelt ,polnud täpselt meeles kas vedelik või mingi gaasiline aine,kuna pole selle asjaga nii hästi kursis aga huvitab ennastki tegelt
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
vambola
HV veteran
|
02.11.2006 23:40:32
|
|
|
polnud täpselt meeles kas vedelik või mingi gaasiline aine,kuna pole selle asjaga nii hästi kursis aga huvitab ennastki tegelt  |
Kõik gaasid on madalal temperatuuril vedelikud ju, küsimus on temperatuuris.
|
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
G80
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 256 loe/lisa |
   |
210 |
|
tagasi üles |
|
 |
vambola
HV veteran
|
03.11.2006 00:58:47
|
|
|
Tiba OT, aga heatpipe tööpõhimõte seisnebki madala keemistemperatuuriga aine aurustumisel. Ühes otsas vedelik aurustub ja neelab energiat (jahutab), teises otsas annab soojuse ära (radikale), jahtub ning muutub taas vedelaks.
|
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rutz
HV Guru
|
03.11.2006 01:01:24
|
|
|
vambola kirjutas: |
Tiba OT, aga heatpipe tööpõhimõte seisnebki madala keemistemperatuuriga aine aurustumisel. Ühes otsas vedelik aurustub ja neelab energiat (jahutab), teises otsas annab soojuse ära (radikale), jahtub ning muutub taas vedelaks. |
http://en.wikipedia.org/wiki/Heat_Pipe
   |
344 |
|
tagasi üles |
|
 |
ossa
HV kasutaja

|
03.11.2006 08:59:10
|
|
|
Ma imestan, et siiamaani ei ole tehtud imeväikest kompressorit, millega
kogu seda arvuti kaadervärki jahutada
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
03.11.2006 10:42:33
|
|
|
ot: |
kasutasin Dothan 780-i ja Freezer 4 koos Volcano 12 Extreme faniga.
väljas oli ~30c külma, vent oli max rpm, hakkasin klokkima.
masin tegi koguaeg enne wini jõudmist restardi, proovisin igasugu asju ja aina sama jama..
katsusin radikat, see oli jääkülm, vaatasin igaks juhuks biosi ja cpu temp oli 120c
ühesõnaga heatpiped jäätusid ära, soojaks läks ainult see radika tald, edasi soojus ei kandunud.
hea, et prose maha ei põlenud ja mobo ülekuumenemise kaitse töötas |
|
|
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taav0
HV vaatleja
|
03.11.2006 14:37:38
|
|
|
Kas on 7600GS AGP 256MB on hea kaart ?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ajuNolk
HV veteran

|
03.11.2006 14:48:16
|
|
|
On küll hea kaart, võib osta...
|
|
Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
121 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
03.11.2006 15:32:28
|
|
|
Ww, assa kurat ma ei oleks osanud arvata, et see asi nii hull võib olla...teoorias peaks nagu see prose peal olev tald (ehk siis piibu aurustav osa) siiski altpoolt niipalju soojendama, et piibud päris jäässe ei läheks. kuid jah, teooria ja praktika ei pruugi ilmselt alati kokku langeda nüüd siis tean, et talviste extreme clocking sessionite jaoks ei ole heatpipe radikad just kõige parem lahendus
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.11.2006 15:42:52
|
|
|
Alt võivad ju soojendada aga sel ajal kui too asi üles jõuab ja vedeldub siis ta sinna üles ka tahkes olekus pidama jääb
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |