Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Pentax K100D vs EOS400D märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Pentium9
HV kasutaja
Pentium9

sõnum 01.11.2006 10:31:12 Pentax K100D vs EOS400D vasta tsitaadiga

Niisiis. Tahan soetada endale peegelfotoka.. Praegune Lumix FZ10 on ka hea fotokas, aga väga mürane.. Momendil on valikusse jäänud Pentax K100D ja EOS400D. Ehk oskab keegi targem kommenteerida, milline oleks targem valik.. Võib ka midagi veel muud soovitada. Rahaga on nagu see lugu, et esialgu eriti üle 12 tuhhi ei tahaks kulutada.. Eks ajapikku jõuab välke ja objektiive juurde ka osta.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 01.11.2006 10:48:07 vasta tsitaadiga

Nikon D50, Canon EOS 400D, Pentax K100D, Olympus E-500 - kõik nad on üsna võrdsed ning erinevad mingite pisiasjade võrra. Olympusel saad hea tele-otsa odavamalt, Pentaxil on stabikas kohe keres sees ehk siis saad pimedamate teletorudega(70-300mm 4,0-5,6 maksab miski 3 raha vaid nii Sigmal kui Tamronil) paremini pilte teha, Canonil on palju torusid Eestis liikvel ning kasutajaid on kõige rohkem, Nikon...eks on ka seal mingeid häid omadusi(kuna pole ise näppinud siis ei oska sõna võtta). Lisaks istuvad nad sul erinevalt kätte veel, mõned kasutavad AA akusid ehk siis peavad sitaks kaua vastu.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
Pentium9
HV kasutaja
Pentium9

sõnum 01.11.2006 10:51:52 vasta tsitaadiga

No E-500 ma tahaks välistada mürasuse tõttu. Väidetavalt on pentaxil iso 1600 juures sama müra, mis E-500'l 800 juures?
Aga pentaxist, kas sellele ei saa mitte ette keerata suht suures valikus objektiive. Või kaalub siiski eos 400D 10 mpix asja (stabika ja AA akud) üle?
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 01.11.2006 11:02:27 vasta tsitaadiga

No palju sa ikka ISO800 ja 1600ga pildistad? St muidugi - kui palju hämaras pildistad ning pimeda toruga siis teine asi aga...kõrgetel ISOdel kaotad värvidünaamikas ka niiet ma väga sellele punktile ei panustaks. Rääkimata sensori ehituse eripärast, mis tahest-tahtmata toob soojusmüra pildile. Ise ei pildista üle ISO800 kunagi.

Ning Pentaxile saab jah keerata isegi kuni 30 aastat vanasid torusid ette. Välismaa järelturul liigub kõigile brandidele torusid, Eestis on Canon tugevas ülekaalus.

Mis mille üles kaalub on juba sinu otsustada. Milleks sa üldse pildistad, milline on su piltide väljund? 10x15 pilte saad ka digikompaktiga kenasti teha, veebiga sama lugu. Ise lasin ühe Panasonix FZ7ga tehtud pildi A4jale välja, väga korralik tuli. Mida rohkem megapiksleid seda rohkem on sul croppimiseruumi, samas kusagilt peavad need megapikslid ka tulema. Kui sensor jääb sama suureks aga megapikslite arv tõuseb siis ma ise pakun, et megapiksli kvaliteet ei ole tõusnud, ennemini langenud. Millalgi proovin vist ühe enda pildi(K100Dga tehtud) lasta A3 või suuremale paberile välja, saab näha, milline tulemus on.
tagasi üles
Juhan88
HV Guru

sõnum 01.11.2006 11:10:41 vasta tsitaadiga

Nii palju kui mina kuulnud olen, siis on pentaxile väga raske leida korralikku teleobjet...
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 01.11.2006 11:18:22 vasta tsitaadiga

Juhan88 kirjutas:
Nii palju kui mina kuulnud olen, siis on pentaxile väga raske leida korralikku teleobjet...

Seda juttu olen isegi kuulnud, samas Tamroni 70-300mm koos kerestabikaga peaks täitsa korraliku ja terava joonise andma. Varsti peaksid Pentaxilt uued teletorud ka tulema ning vähemalt ette kiidetakse neid küll :). Saab näha, mida tulevik toob.

"Hea" ja "halb" on muidugi sellised mõisted, mis meie, amatööride, mõttes vast tähendust ei oma. Samas tasub alati tulevikule mõtelda kui paistab, et fotograafia võib tõsist huvi pakkuda. Siis võib osutuda, et tahad hoopis midagi muud niiet praegu kohe ma ei soovitaks hakata endale pika-ajalist kerede-torude süsteemi looma. Canon ja Nikon on muidu elukutseliste seas enim levinud, samas on seal ka pentaxiste, olympusiste, Konica-Minolta(nüüd Sony) kasutajaid jne.
tagasi üles
zbx
Piiratud kasutaja
zbx

sõnum 01.11.2006 11:24:57 vasta tsitaadiga

nii paratamatu, kui see ka pole, on känonile alati suur valik odavaid, kasutatud ja uusi lisasid (objed, välgud jms.)
samuti on hiljem kordades lihtsam seda kama maha müüa...kuna nõudlusest puudu ei tule.
Kommentaarid: 367 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 300
tagasi üles
Pentium9
HV kasutaja
Pentium9

sõnum 01.11.2006 11:25:10 vasta tsitaadiga

Tegelikult ma nii mõtelsingi alguses, et pentaxile on torusid rohkemgi saada. Ülimalt raske valik. Eos400D ei paista olevat seda väikest lcd infotablood.. Aga mida arvata nikon D50, st - see on ka momendil üsna odavalt saada.
tagasi üles
p2t3r1
HV kasutaja
p2t3r1

sõnum 01.11.2006 11:32:48 vasta tsitaadiga

nendel pole mingit vahet. selles hinnaklassis on kõik täiesti võrdsed. mina valiks hetkel, mina olen oma E-500'ga täiesti rahul (homme peaks 50mm macro kätte saama icon_smile.gif), hetkel kui peaks uuesti ostma, võtaks ma D80'e ja pentax oleks üldse viimane valik korralike teleobjektiivide puuduse pärast.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Juhan88
HV Guru

sõnum 01.11.2006 11:56:03 vasta tsitaadiga

Pentium9 kirjutas:
Tegelikult ma nii mõtelsingi alguses, et pentaxile on torusid rohkemgi saada. Ülimalt raske valik. Eos400D ei paista olevat seda väikest lcd infotablood.. Aga mida arvata nikon D50, st - see on ka momendil üsna odavalt saada.

Mina kiidan 8)

fanatic
HV vaatleja

sõnum 01.11.2006 15:08:44 vasta tsitaadiga

Pentaxile pole vähe valgemat ja paremat tele(kuni3-400mm) praktiliselt üldse saada. Uus väljatulev tele on kuni 250mm. Aga kui slliseid telesid plaanis pole ja on Pentaxi soov siis soovitaks see kuu müüki jõudev K10D ära oodata, pritsmekindlus, tolmueemaldus ja stabilisaator on head argumendid.
Samas kui eelarve piiratud, siis osta odavam kere ja parem-kallim klaas, nii on suure tõenäölisusega lõpptulemus parem.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
kedambarai
HV kasutaja
kedambarai

sõnum 01.11.2006 15:30:50 vasta tsitaadiga

K10D kere pidada üle 12K maksma, uue K100D saaks alla 10K koos kit objega icon_confused.gif

kui pappi palju ei liigu siis pentax vast kõige askeetlikum, sellele saab jah põmselt ükskõik mida ette kruttida, isegi zeniidi nänni ülemineku abil. ise kasutan ka K100D - tundub, et ostmise hetkel oli näiteks canon 350D ca 1K kallim ja nüüd selle raha eest saan näiteks statiivi poole pisema raha eest osta icon_biggrin.gif AA aku toidab kaa pikemal väljasviibimisel hästi thumbs_up.gif ja pildistabikas ja...

viimati muutis kedambarai 01.11.2006 15:33:30, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Pentium9
HV kasutaja
Pentium9

sõnum 01.11.2006 15:31:28 vasta tsitaadiga

eelarve piiratud jah, arvatavsti lähev valik siiski pentax K100D peale
tagasi üles
P2
HV vaatleja

sõnum 01.11.2006 15:45:17 vasta tsitaadiga

Kui nende kahe (K100D ja 400D) vahel valida siis on valik lihtne => 400D
Vaadates reviuusid ja näinud ka Pentaksiga tehtud pilte(kit objega), siis ma ütleks et pentaks on jama ja oma odavat hinda igati väärt. võiks veelgi odavam olla.
tagasi üles
fanatic
HV vaatleja

sõnum 01.11.2006 15:51:10 vasta tsitaadiga

Võta poes mõlemad kätte ja vaata mida sisetunne ütleb, 400D kere müüakse juba 10.3K
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
DeCoder
HV kasutaja
DeCoder

sõnum 01.11.2006 16:04:45 vasta tsitaadiga

Kui nüüd näidispilte võrrelda, siis pildikvaliteedi vahe K100D ja 350/400D vahel on ikka mägedekõrgune, eriti kõrgemate ISO-de juures icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
kedambarai
HV kasutaja
kedambarai

sõnum 01.11.2006 16:27:23 vasta tsitaadiga

P2 kirjutas:
Kui nende kahe (K100D ja 400D) vahel valida siis on valik lihtne => 400D
Vaadates reviuusid ja näinud ka Pentaksiga tehtud pilte(kit objega), siis ma ütleks et pentaks on jama ja oma odavat hinda igati väärt. võiks veelgi odavam olla.

tõesti, palju asju võiks olla veelgi odavam. aga 9,6K ja (10,3k + kõige odavam kit obje) ca 11K teeb pea 1500 eeki vahet, mis nii suure (fotograafia mõõtes väikese) summa juures on peaaegu ühe keskpärase kasutatud välgu hind.

kit obje on niikuinaa jama, canoni 18-55mm pidi veel eriti jama olema. ja mina ülepühapäeva piltnikuna võin öelda, et üle 800 isoga ei pildistagi nii palju, 400 juures on pilt täitsa talutav (seebi kõrval isegi rohkem kui tahetud).

aparaat sellisel juhul sõltub ikka vist vajadusest ja meeldimisest, kujutan ette, et minu fotosilm ei suudaks pentaxiga ja canoniga tehtud korralikul fotol öelda, kas see on nüüd pentaksi või canoniga tehtud. aga mulle loeb väga palju see, kui seade on kvaliteetselt kokku pandud, seda on mugav kasutada ja sellel on (võrreldes 350-ga küll) suurem-valgem pildiotsija.

Pentium9
HV kasutaja
Pentium9

sõnum 01.11.2006 16:28:01 vasta tsitaadiga

et siis nagu canon oleks müravabam?
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 01.11.2006 16:40:36 vasta tsitaadiga

Pentium9 kirjutas:
et siis nagu canon oleks müravabam?

Jah. Osalt on see Canoni sensorist(CMOS, mida teistel pole, teistel on CCD iirc) ning teisalt on Canoni müraeemaldusmehhanism agressiivsem. Mis ei pruugi ilmtingimata hea olla, täitsa mürapedeks pole vaja ka minna :). Tähtis on ikka pilt, emotsioon, stoori. See, kas pildil on ka müra, ei pääse IMHO top3''e.

viimati muutis Dirty Harry 01.11.2006 16:43:04, muudetud 1 kord
tagasi üles
Pentium9
HV kasutaja
Pentium9

sõnum 01.11.2006 16:41:50 vasta tsitaadiga

Ehk et ongi nii, et vaatan milline poes rohkem meeldib.. nõme valik sedasi.
tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.11.2006 16:46:25 Re: Pentax K100D vs EOS400D vasta tsitaadiga

Pentium9 kirjutas:
Niisiis. Tahan soetada endale peegelfotoka.. Ehk oskab keegi targem kommenteerida, milline oleks targem valik.. Võib ka midagi veel muud soovitada. esialgu eriti üle 12 tuhhi ei tahaks kulutada.. Eks ajapikku jõuab välke ja objektiive juurde ka osta.

Piiratud eelarve puhul on kõige targem valik objektiivile panustada. Keredel pildikvaliteet enam-vähem sama. Miks mitte võtta mõni vanem ja odavam kere , ja selle võrra parem objektiiv?

Müralisusest: Nii Nikoni kui Canoniga võid rahulikult ISO800ga pildistada, täitsa talutava tulemuse saab. See on minu arvamus muidugi. icon_smile.gif
Olympus: võta üks ja viska teist. Väike viewfinder ja sensor ei anna just mugavaimat ega parimat tulemust. Pentaxiga kokkupuude puudub.

kedambarai
HV kasutaja
kedambarai

sõnum 01.11.2006 16:49:07 vasta tsitaadiga

nojah aga see, kui sa tead, et dpreview-s või mõnes muus masinaga tehtud katses oli canonil iso 1600 juures 200 säriga pilt siledam kui pentaxil, kah palju tuju paremaks ei tee. pealegi kui pole näiteks statiivi või teises kohas lisavälku, mis rahapuudusel ostmata jäi.... või aku metsas tühjaks saab aga taskulambi oma kestab icon_confused.gif

ja veel: pimeda objega suurt iso kasutades tulevadki jamad mürased pildid imho

Pentium9
HV kasutaja
Pentium9

sõnum 01.11.2006 16:54:12 vasta tsitaadiga

Eks ma ikka kõigepealt proovi kuu aega kit objega jõudu, ju siis jõuab ka mõne parema soetada.. Samas jah, see AA akude variant on teinekord olulisemgi. Ja mingi universaalvälk on mul olemas (pööratava peaga), kuid selle asemele tuleb vast jah mingi ttl asi soetada kunagi.
tagasi üles
kedambarai
HV kasutaja
kedambarai

sõnum 01.11.2006 17:00:51 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Piiratud eelarve puhul on kõige targem valik objektiivile panustada. Keredel pildikvaliteet enam-vähem sama. Miks mitte võtta mõni vanem ja odavam kere , ja selle võrra parem objektiiv?

Ühinen siinkohal arvamusega, mulle tundub enda puhul veel ka seda, et minu pildistamise juures hakkab selle klassi aparaatide müra või lisapiksel lugema alles ma ei tea millal, hea obje, hind ja kasutamismugavus on praegu tähtsamad.

ihvike
HV Guru

sõnum 01.11.2006 19:44:04 vasta tsitaadiga

fanatic kirjutas:
Pentaxile pole vähe valgemat ja paremat tele(kuni3-400mm) praktiliselt üldse saada. Uus väljatulev tele on kuni 250mm. Aga kui slliseid telesid plaanis pole ja on Pentaxi soov siis soovitaks see kuu müüki jõudev K10D ära oodata, pritsmekindlus, tolmueemaldus ja stabilisaator on head argumendid.
Samas kui eelarve piiratud, siis osta odavam kere ja parem-kallim klaas, nii on suure tõenäölisusega lõpptulemus parem.
Tia, palju neid algajaid odavate peegelkerede ostjaid on, kes kerega võrreldes pikale objektiivile 3-5kordsete väljaminekutega arvestavad? Pikad valgusjõulised teleobjed on nii kuradi kallis kraam, et seda endale lubada saavad need, kes teavad, mis nad teevad ja selle eest ka raha saavad. Või siis on lihtsalt rikkad. Aga Pentaxile on mujal maailmas järelturul rahulikult kõike võtta, ning kolmandad tootjad toodavad kah mühinal - http://www.photopoint.ee/toode.php?id=1058 , http://www.photopoint.ee/toode.php?id=1060 jne. Niisama klõpsimiseks (ja saab ka väga häid pilte teha) käib mingi 70-300 zoom kah, 4 tonni eest. Mingisuguste netis nähtud piltide järgi ei tasu küll otsustada, mis kaamera on hea ja mis mitte. Alustajale soovitaks võibolla tõesti Canonit, aga kindlasti mitte koos kitobjega. Kui kitobjega, siis kindlasti Pentax.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Pentax K100D vs EOS400D mine lehele 1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.