Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Videokaardi vent uriseb märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Muhe vend
HV vaatleja

sõnum 11.03.2003 12:45:17 Videokaardi vent uriseb vasta tsitaadiga

Videokaardi ventilaator uriseb käima panemisel (jälle ... see juba teine videokaart) ja 30s jääb vaiksemaks ja jääb tööle, kuid on oodata, et varsti jääb kinni nagu vanal videokaartil. Sama probleem on ka naabri arvutil ja ka paaril tuttaval meie kandis ... mingi anomaalia vist.
Seega kuidas kaitsta ventikat mustuse eest. Huvitav on ka se, et kaarti ventikas AGP pesas jääb allapoole (tower korpus), kuid kui masin on pikali siis ja ventikas vertikakaalselt siis sellist jama ei tule.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
@cer
HV kasutaja

sõnum 11.03.2003 17:33:34 vasta tsitaadiga

Kui mõtled mustuse all tolmu, siis mina küll ei tea kuidas arvutikomponente tolmu eest saaks kaitsta. Muide kui sa veel ei tea siis kõikidel korralikel kaartidel jääb ventikas alla poole. Ma tahaks oma silmaga näha sellist kaarti, millel ventikas üleval pool on. Mustuse vastu aitab ainult see kui korra kuus vähemalt arvuti lahti võtad ja tolmuimejaga üle käid. Vähemalt mina küll kord kuus hooldan oma arvutiparki niimoodi ja selliseid imelike hääli arvuti poolt pole ette tulnud.
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 11.03.2003 18:13:37 vasta tsitaadiga

Mul on sama jama...ainult ma pole viitsind veel kindlaks teha milline vent seda raginat teeb...(varsti peab vist tegema, eriti tore ei oleks vist avastada et prose vent ühel heal hetkel ei worka) icon_neutral.gif
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Muhe vend
HV vaatleja

sõnum 11.03.2003 18:39:12 vasta tsitaadiga

@cer kirjutas:
Kui mõtled mustuse all tolmu, siis mina küll ei tea kuidas arvutikomponente tolmu eest saaks kaitsta. Muide kui sa veel ei tea siis kõikidel korralikel kaartidel jääb ventikas alla poole. Ma tahaks oma silmaga näha sellist kaarti, millel ventikas üleval pool on. Mustuse vastu aitab ainult see kui korra kuus vähemalt arvuti lahti võtad ja tolmuimejaga üle käid. Vähemalt mina küll kord kuus hooldan oma arvutiparki niimoodi ja selliseid imelike hääli arvuti poolt pole ette tulnud.

Nojah kus nüüd tuli tarkpea ja kõige puhtamate trussikutega vennas välja. Oleks siis ükski asjalik sõnake siin icon_eek.gif .
See selleks ma loodan et, mõnel on lihtsalt kogemusi olnud ja probleemile lahenduse leidnud, ma ei saa iga kuu videokaartilt ventikat maha võtta ja puhastada kuna ta istub radiaatori sees ning on kinnitatud kahe plastmass jullaga milles ma ühe olen peaaegu juba ära lõhkunud proovides seda ventikat maha saada. Jah tore kui on kruvidega ventikas kinn ja istub otse radika peal mul pole.
Siis eelmises foorumis oli mainitud kuullaagritega ventikas, poes nagu küsisin, videokaartile küll ei ole nagu saada, kõik puksidel.
Tolmuimejaga puhastamine no jah eks sa mine tolmuimeja plastik toruga arvutile lähedale, kui se naks käib siis jääb üle vaid palvetada ja vigastused ei paista kohe väljagi.
tagasi üles
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 11.03.2003 19:28:17 vasta tsitaadiga

eee...miks ei tohiks tolmuimeja toruga minna arvuti kallale? pintsel kätte, tolmuimejavoolik üle õla ja puhastama icon_smile.gif
tagasi üles
yakusa
HV kasutaja

sõnum 11.03.2003 22:22:16 vasta tsitaadiga

-edited-

viimati muutis yakusa 04.08.2010 18:36:15, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 16
tagasi üles
Zooter
Kreisi kasutaja
Zooter

sõnum 11.03.2003 22:35:14 vasta tsitaadiga

Cobra[EST] kirjutas:
eriti tore ei oleks vist avastada et prose vent ühel heal hetkel ei worka) icon_neutral.gif

Ah pole see hullu midagi, kui mingi väga suur clock peal pole. Emaplaat jõuab vabalt reageerida temperatuuri tõusule.
Kommentaarid: 64 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 62
tagasi üles
traks
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.03.2003 22:41:32 Re: Videokaardi vent uriseb vasta tsitaadiga

Muhe vend kirjutas:
Huvitav on ka se, et kaarti ventikas AGP pesas jääb allapoole (tower korpus), kuid kui masin on pikali siis ja ventikas vertikakaalselt siis sellist jama ei tule.

tegemist on sleevebearing ventilaatoriga, mis ongi ettenähtud töötamaks vertikaalses asendis. muudel juhtudel esinevadki sellised nähud, nagu urisemine-põrisemine, oluline eluea vähenemine jm jama. miks neid kasutatakse? odavad.
Kommentaarid: 337 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 304
tagasi üles
hqs
HV Guru
hqs

sõnum 11.03.2003 22:48:13 vasta tsitaadiga

tsitaat:

tegemist on sleevebearing ventilaatoriga, mis ongi ettenähtud töötamaks vertikaalses asendis. muudel juhtudel esinevadki sellised nähud, nagu urisemine-põrisemine, oluline eluea vähenemine jm jama. miks neid kasutatakse? odavad.

krt, siis peab endal kah vendi ära vahetama videol...puhastand pole, kuid algul kah käima pannes uriseb naca icon_rolleyes.gif

suurpealik
HV Guru
suurpealik

sõnum 11.03.2003 22:59:45 vasta tsitaadiga

Aga ikkagi võiks kõigepealt proovida venti spetsiaalse rootori õliga õlitada, see on natuke parem kui mingi õmblusmasina oma ja tavaliselt annab ka oodatud tulemusi.
Kommentaarid: 227 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 195
tagasi üles
@cer
HV kasutaja

sõnum 11.03.2003 23:01:09 vasta tsitaadiga

Muhe vend kirjutas:
@cer kirjutas:

Nojah kus nüüd tuli tarkpea ja kõige puhtamate trussikutega vennas välja. Oleks siis ükski asjalik sõnake siin icon_eek.gif .
See selleks ma loodan et, mõnel on lihtsalt kogemusi olnud ja probleemile lahenduse leidnud, ma ei saa iga kuu videokaartilt ventikat maha võtta ja puhastada kuna ta istub radiaatori sees ning on kinnitatud kahe plastmass jullaga milles ma ühe olen peaaegu juba ära lõhkunud proovides seda ventikat maha saada. Jah tore kui on kruvidega ventikas kinn ja istub otse radika peal mul pole.
Siis eelmises foorumis oli mainitud kuullaagritega ventikas, poes nagu küsisin, videokaartile küll ei ole nagu saada, kõik puksidel.
Tolmuimejaga puhastamine no jah eks sa mine tolmuimeja plastik toruga arvutile lähedale, kui se naks käib siis jääb üle vaid palvetada ja vigastused ei paista kohe väljagi.

Loff, da!! Ma pole öelnud, et Sa nüüd arvuti kohe jupp haaval kildudeks võtad ja iga osa kohe tolmuimeja ja lapiga üle hakkad käima. Selleks kulub mailma aeg. Ma mõtlesin arvutit tervikuna, piisab täiesti kui kaas maha võtta ja korra tolmuimejaga üle käia, mitte seda, et arvuti juppideks võtta ja igat osa eraldi puhastada. Mingit pinstlit ka näpujälgede puhastamiseks pole vaja. Peaks kohe eraldi teema tegema teemal a`la kuidas Te oma arvutit puhastate või tolmust puhtana hoiate. Tolmuimeja on üks kõige lihtsam vahend selleks. Kui arvad, et mul pole kogemusi konkreetse asja puhul olnud, siis võin südame rahuga öelda, et arvuti tolmust puhastamine on tihti aidanud selliste juhtumite puhul kui arvuti on hakanud imelike urinaid tegema. Paranda mind kui ma eksin.

Karzum
HV veteran
Karzum

sõnum 12.03.2003 01:11:41 vasta tsitaadiga

@cer kirjutas:
Loff, da!! Ma pole öelnud, et Sa nüüd arvuti kohe jupp haaval kildudeks võtad ja iga osa kohe tolmuimeja ja lapiga üle hakkad käima. Selleks kulub mailma aeg. Ma mõtlesin arvutit tervikuna, piisab täiesti kui kaas maha võtta ja korra tolmuimejaga üle käia, mitte seda, et arvuti juppideks võtta ja igat osa eraldi puhastada. Mingit pinstlit ka näpujälgede puhastamiseks pole vaja. Peaks kohe eraldi teema tegema teemal a`la kuidas Te oma arvutit puhastate või tolmust puhtana hoiate. Tolmuimeja on üks kõige lihtsam vahend selleks. Kui arvad, et mul pole kogemusi konkreetse asja puhul olnud, siis võin südame rahuga öelda, et arvuti tolmust puhastamine on tihti aidanud selliste juhtumite puhul kui arvuti on hakanud imelike urinaid tegema. Paranda mind kui ma eksin.

Oled järsku kuulnud, et elektroonika kardab staatilist elektrit, mida just tolmuimeja ohtralt tekitab. Arvuti puhastamiseks on välja mõeldud suruõhk, mis annab konkurentsitult parima tulemuse.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 12.03.2003 01:16:51 vasta tsitaadiga

Kuid, mis on mugavam/odavam/kättesaadavam? Tolmuimeja või suruõhubaloon?
tagasi üles
Muhe vend
HV vaatleja

sõnum 12.03.2003 12:47:28 :idea: vasta tsitaadiga

Cobra[EST] kirjutas:
Kuid, mis on mugavam/odavam/kättesaadavam? Tolmuimeja või suruõhubaloon?

Kõige odavam on hingeõhk kui kopsud treenitud on icon_biggrin.gif

Sorisin oma fantaasia kofrikeses jälle ja leidsin selalt ühe vana P3 radiaatori seega küsimus kui ma selle orika radika nahui saadan sealt koos ventilaatoriga ja selle P3 radika ilma ventikata sinna istutan kas on võimalus et, asi ikka maha ei kärssa icon_confused.gif on keegi proovind icon_question.gif
Ruumi ju nagu on kuigi ülemist PCI slotti ei saa siis kasutada.
tagasi üles
Rastafari
HV Guru
Rastafari

sõnum 12.03.2003 14:33:53 vasta tsitaadiga

Võta arvuti näppu ja tanklasse, enamustes päris korralik suruõhk olemas.
Ei lähe 1 min. ja tolmust pole enam haisugi.
thumbs_up.gif
Kommentaarid: 511 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 432
tagasi üles
Dumb(_;_)
HV veteran

sõnum 12.03.2003 16:54:38 Re: :idea: vasta tsitaadiga

Muhe vend kirjutas:
Sorisin oma fantaasia kofrikeses jälle ja leidsin selalt ühe vana P3 radiaatori seega küsimus kui ma selle orika radika nahui saadan sealt koos ventilaatoriga ja selle P3 radika ilma ventikata sinna istutan kas on võimalus et, asi ikka maha ei kärssa icon_confused.gif on keegi proovind icon_question.gif

Pane mõni 7 voldi peal ventilaator küljelt juurde puhuma 8)

Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 14.03.2003 20:44:22 vasta tsitaadiga

minul kiunus ka video vent väheke valjusti, lahendasin siis asja niimoodi,et kiskusin vana kiunuva vendi maha (radikas jäi paika), otsisin sahtlipõhjast vana juba õhtule läinud ISA kaardi, sellele lasin korraliku augu sisse ja kruvidega 92x92 vent kaardi peale (jälgides, et vent ikka ilusti vidokaardi kiibi ja mäludega ilusti kohakuti jääks)...
siis see kupatus video alla (mitte kuhugi auku, vaid ISA kaart jääb ilusti toetama PCI pesa serva peale, midagi vägistada pole vaja), 7V peal tööle ja vóila,väga vaikne ja väga hästi jahutav süsteem valmis (92x92 selle pärast, et siis on ilusti nii kiip kui mälud kõik kaetud, mul nimelt kõik mälud ühel pool kaarti).... thumbs_up.gif
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Videokaardi vent uriseb
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.