Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Leadtek FX 5800 - fxi fännid eestis märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mutabor
HV veteran
mutabor

sõnum 10.03.2003 15:01:27 vasta tsitaadiga

samal lehel ka öeldud et nvidia lärm on 52 mitte 70 db...
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 22
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
LordVader
Lõuapoolik
Lõuapoolik
LordVader

sõnum 10.03.2003 20:59:10 vasta tsitaadiga

mutabor kirjutas:

Aga milleks yldse soojendada mingit pooritavat parasiiti videokaardi kyljes - normaalse
lahenemise asjale pakub hoopis Zalmantech oma 0 db cooleritega. Mingi vent yldse ei koti.
Ja veel eriti endast lugupidavad tegelased panevad vesijahutuse, nagu ikka natuke korgem
tehnoloogia voi kuidas.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 6 :: 11
tagasi üles
marko
HV Guru
marko

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.03.2003 01:14:02 vasta tsitaadiga

mutabor kirjutas:

njah, võib ju olla, ega ma ise mõõtnud ple. icon_biggrin.gif

aga siiski on ati kaardid hulga vaiksemad, ja mina eelistaksin vaikust lärmile. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 176 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 159
tagasi üles
sektor1
Kreisi kasutaja

sõnum 11.03.2003 07:00:31 vasta tsitaadiga

Vaikust lärmile... Oh jah.. pihuarvuti on see mis ei häälitse iga Rock ja Tt lärmab mis kole..
Aga asus on nõrgemale vennikesele midagi sellist ehitanud
http://www.asus.com/products/vga/v9280vs/overview.htm#

phleg
HV kasutaja
phleg

sõnum 11.03.2003 08:32:42 vasta tsitaadiga

Kuidagi imelik on lugeda, et mõne_prossaline jõudluse vahe teeb GFFX-st "täieliku saasta"

see et nvidia läks alt (ajastus, jõudlus) on selge; aga öelda, et asi on "saast" oleks lihtsalt lapsik
on 2 asja mille kallal saab närida
1. hind
2. kui vähe asi on parem 9700pro-st

ja yldse olege õnnelikud, et on olemas nii Ati kui ka Nvidia

FSAA-st on momendil ka suht poogen - uuemad pelid võtavad normaalse reso juures kaardid põlvili ja online (FPS) on igasugune eyecandy kahjulik
BTW ise oleks väga rahul kui omaks GFFX-i
Kommentaarid: 52 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 48
tagasi üles
SvP
HV vaatleja

sõnum 11.03.2003 10:22:04 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Kuidagi imelik on lugeda, et mõne_prossaline jõudluse vahe teeb GFFX-st "täieliku saasta"

Täieliku saasta ei tee "mõneprotsendine" kiirusevahe, vaid see, et
1) ükski tootja polnud nõus kaarte tegema, seepärast kirjutati projekt korstnasse
2) NVidia ise tegi kaarte ainult niipalju, kui hädapärast tarvis
3) needki valmistatud kaardid ei suuda spetsifitseeritud sagedustel pidevalt töötada

Mina närin selle kallal, et justnagu pangi kogu rõhk tulevikku uhkete shaderite toega jne. Samas tehti eraldi tugi 16-bit ja 32-bit arvutuste jaoks. Jama. Lisaks jäeti rauda alles "fixed function T&L" - võtab ruumi, tõstab hinda. Jama, ei liha ega kala.

Kui vaadata, mida see kaart pakub tänastele mängudele - suurt halligi. FSAA on sama, AA on kiirem, aga kehvem. Lubatakse kvaliteedi paranemist, aga lubati ka igasugu asju. NV35 lubatakse enne suve icon_lol.gif hea mees, kes lubab.

Ma olen väga õnnelik, et on konkureerivad firmad on olemas, aga kurvaks teeb mu meele, et konkurentsi ei ole - hinnad ju ei alane praegu icon_cry.gif

veljo
HV kasutaja

sõnum 11.03.2003 10:26:30 vasta tsitaadiga

Ega ma eriti sellistel teemadel ei taha sõna võtta, aga minu mäletamist mööda oli paar aastat tagasi olukord vastupidine, kõik kirusid ATI kaarte nende viletsa 3D jõudluse pärast, sest üsna mitu kaarti ei vastanud ootustele, lisaks oli veel probleeme draiveritega. Olen raudselt kindel, et Nvidia praegune(loe: ajutine) ebaedu on stardipakuks järgmise põlvkonna parematele kaartidele, mis tänu FX praegusele läbikukkumisele(tinglikult öeldes), tulevad turuosa suurendamise/tagasivõitmise eesmärgil paremad ja odavamad.
Samuti tundub selles suurepärane/saast võrdlus natuke naljakas. Oh, vaadake kuidas ATI nüüd pani - Radeoni uute kaartide edu GF kaartide ees seisneb suuresti ka selles, et R9700 oli läbimurreja üllatus, 9800 on edasiarendus, mis toetub 9700 poolt võidetud poolehoiule, FX puhul aga olid kõigi ootused tohutult üles kruvitud ja tulemuseks on loomulikult pettumus sest kaart ei vasta ootustele.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
ZHarp
Kreisi kasutaja

sõnum 11.03.2003 19:33:07 vasta tsitaadiga

SvP ...kust sa sellepeale tulid et nVidia kaarte ise tootma hakkab? Chipid tulevad loomulikutl nVidia poolt, aga kaardid toodavad videokaardi valmistajad (Leadtek, Chaintech, ASUS ...jne) ikkagi ise. Projekti korstnasse kirjutatud ei ole, tõenäoliselt väljastatkase GeForce FX 5800 Ultra'id piiratud koguses vaid sellepärast et juba õige varsti ilmuvad NV35'd mis peaksid olema NV30 täiustatud variandid. Need jõuavad tõenäoliselt ka laiematesse massidesse!

nVidia tulevikuplaanidest veel natuke - NV35 peaks tõepoolest välja kuulutatama 2 kvartalis. DDR2, 256 bit mälusiin ja parandatud draiverid kõlavad päris hästi. Näib et nVidia näeb kõvasti vaeva kiirusliidri koha tagasivõitmisega. Ja loomulikult pole enam mägede taga R400 ...nii et konkurents kahe suurfirma vahel tuleb kõva. Kui kõva täpselt saame veel näha icon_confused.gif
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 56
tagasi üles
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 11.03.2003 19:37:20 vasta tsitaadiga

TNT2-l läks väljakuulutamisest turule tulemiseni midagi aasta paiku icon_wink.gif
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
KosMa
Kreisi kasutaja

sõnum 11.03.2003 19:45:17 vasta tsitaadiga

Cobra[EST] kirjutas:
TNT2-l läks väljakuulutamisest turule tulemiseni midagi aasta paiku icon_wink.gif

... nojah, aga siis olid natuke teistsugused turutingimused ka = siis toimus ka üldine areng palju aeglasemalt võrreldes praegusega - praegusel ajal midagi sellist ei saaks endale ükski tugev firma lubada, kuna kõrbeks siis juba sõna otseses mõttes täiega põhja

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SvP
HV vaatleja

sõnum 12.03.2003 00:14:10 vasta tsitaadiga

ZHarp kirjutas:
SvP ...kust sa sellepeale tulid et nVidia kaarte ise tootma hakkab?

Nvidia is said to have decided to handle all the design and production of new GeForce FX (NV30) graphics cards to ensure product stability and quality. According to industry sources, Nvidia will only release the more simplified NV31 and NV34 chips to card makers for product design.
http://www.digitimes.com/NewsShow/Article.asp?datePublish=2003/01/13&pages=01&seq=2

tsitaat:
Projekti korstnasse kirjutatud ei ole, tõenäoliselt väljastatkase GeForce FX 5800 Ultra'id piiratud koguses vaid sellepärast et juba õige varsti ilmuvad NV35'd mis peaksid olema NV30 täiustatud variandid.

NVidia fännid ootavad juba alates eelmise aasta augustist, et õige varsti tuleb NVidia uus kaart, mis ATI omadele pika puuga ära paneb. icon_lol.gif Eks oodata võib ju alati.

Piiratud koguses väljastatakse neid seepärast, et kaardil puudub arvestatav turuväärtus. Kollekstsionäärid jms. tegelased on sellest ehk tõesti huvitatud...

tsitaat:
Need jõuavad tõenäoliselt ka laiematesse massidesse!

Loodame!

tsitaat:
parandatud draiverid kõlavad päris hästi

See parandatud draiverite jutt kõlab hästi jah, aga mina isiklikult selle sisse ei usu mitte üks põrm. Piisab, kui "parandataks" draiverid sel tasemel, et need hakkaks tööle vastavalt spetsifikatsioonile, mitte ei jätaks pooli asju renderdamata. Minule isiklikult selline algne "lõhkumine" ja pärast "parandamine" ei meeldi.

stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 12.03.2003 00:28:28 vasta tsitaadiga

SvP kirjutas:
ZHarp kirjutas:
SvP ...kust sa sellepeale tulid et nVidia kaarte ise tootma hakkab?

Nvidia is said to have decided to handle all the design and production of new GeForce FX (NV30) graphics cards to ensure product stability and quality. According to industry sources, Nvidia will only release the more simplified NV31 and NV34 chips to card makers for product design.
http://www.digitimes.com/NewsShow/Article.asp?datePublish=2003/01/13&pages=01&seq=2

BTW. NVidial ei ole endal kaartide tootmisvahendeid (kiipide ka mitte btw :) ). Tootmise osas tehti allhange MSI'le.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
Robot
Bännitud

sõnum 12.03.2003 00:49:11 vasta tsitaadiga

SvP kirjutas:

Ma olen väga õnnelik, et on konkureerivad firmad on olemas,

Ei pea konkurentsi heaks:
1) Kiirustamisega langeb kvaliteet - naiteks hoitakse radikatega kokku, pildikvaliteet jne.
2) 3D joudluse voidujooks on ainult negatiivne nahtus - soodustab mangutegijaid ressursinoudlikemaid mange tegema ja seetottu koorib klientide rahakotti. Ega siis
laiatarbekaardid ei naitagi mingit tehnoloogilist saavutust vaid ainult seda kuidas
odavamalt toota.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 12.03.2003 01:15:53 vasta tsitaadiga

robot, sa oled vist kommunist ka?

Väga tagurlike vaadetega igaljuhul.

Mina vähemalt olen kiire arengu üle õnnelik. Eriti kuna pikk tee on veel ees.
tagasi üles
Robot
Bännitud

sõnum 12.03.2003 01:24:26 vasta tsitaadiga

stepzter kirjutas:
robot, sa oled vist kommunist ka?

Mis selles siis viga,parem ikka kui burzuj? icon_smile.gif
stepzter kirjutas:

Mina vähemalt olen kiire arengu üle õnnelik. Eriti kuna pikk tee on veel ees.

Aga kuidas siis 3DLabsi suhtuda, arengut peaks ju hoopis sealt jalgima...voi?
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 12.03.2003 01:37:10 vasta tsitaadiga

Kust seda arengut peaks jälgima?

3DLabsi suund iseenesest on huvitav ja üsna praktiline, ülejäänud 3d graafika suunduvad ka sarnasesse stiili.
3D kiipidest võib oodata suhteliselt odavaid väga võimsaid üldprotsessoreid koprotsessoreid, mida võiks liigitada stream processori nime alla. Juba praegu saab 3D kiipe kasutada osade probleemide vääga kiireks lahendamiseks. Näiteks voolamise dünaamika või see, et DX9 klassi riistvaraga saab päris korralikult raytracemist teha. GPU'des on kümnetes kuni sadades kordades rohkem arvutusvõimsust kui CPU'des.
tagasi üles
mutabor
HV veteran
mutabor

sõnum 12.03.2003 10:33:25 vasta tsitaadiga

Robot kirjutas:
SvP kirjutas:

Ma olen väga õnnelik, et on konkureerivad firmad on olemas,

Ei pea konkurentsi heaks:
1) Kiirustamisega langeb kvaliteet - naiteks hoitakse radikatega kokku, pildikvaliteet jne.
2) 3D joudluse voidujooks on ainult negatiivne nahtus - soodustab mangutegijaid ressursinoudlikemaid mange tegema ja seetottu koorib klientide rahakotti. Ega siis
laiatarbekaardid ei naitagi mingit tehnoloogilist saavutust vaid ainult seda kuidas
odavamalt toota.

1) eluaeg konkurentsi tulemusena teiste heade asjade hulgas peetud kvaliteedi ja hinna paranemine. ei tea kust sinul selline mõtlemine tulnud on.
2) ressursinõudlikumad mängud ja applikatsioonid tähendavad suuremaid võimalusi ja paremaid mänguelamusi. mänguvalmistajad ei mõtle sellele et teha võimalikult resurssenõudlikum mäng, vaid sellele et teha võimalikult graafiliselt atraktiivsemaks ja samal ajal ka piisavalt paindlikumaks et seda saaks jooksutada võimalikult suurema ringi arvutitel. kui laiatarbekaardid ei näita mingit tehnoloogilist saavutust siis mina ei oska midagi öelda, et kas siis ei olegi saavutusi tehtud ütleme viimase 5-6 aasta jooksul?
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 22
tagasi üles
ZHarp
Kreisi kasutaja

sõnum 12.03.2003 14:07:45 vasta tsitaadiga

[quote="SvP"]
ZHarp kirjutas:

tsitaat:
parandatud draiverid kõlavad päris hästi

See parandatud draiverite jutt kõlab hästi jah, aga mina isiklikult selle sisse ei usu mitte üks põrm. Piisab, kui "parandataks" draiverid sel tasemel, et need hakkaks tööle vastavalt spetsifikatsioonile, mitte ei jätaks pooli asju renderdamata. Minule isiklikult selline algne "lõhkumine" ja pärast "parandamine" ei meeldi.

Ise ootan suuremat jõudluse kasvu just parandatud mälu kontrollerist ja 256 bit mälusiinist. Seda 20% jõudluse kasvu juttu uute draiveritega võivad nad oma vanaemale rääkida ...mis ei tähenda muidugi et see võimatu oleks.

Mis GeForce FX 5800 valmistamisse puutub siis lugesin ka ise seda uudist, kus väideti et nVidia (MSI) toodab kaardid ise. Paar päeva hiljem lükati asi siiski ümber. Sry kui eksin, täpset linki praegu ei leidnud. icon_confused.gif
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 56
tagasi üles
SvP
HV vaatleja

sõnum 12.03.2003 14:28:51 vasta tsitaadiga

tsitaat:
GPU'des on kümnetes kuni sadades kordades rohkem arvutusvõimsust kui CPU'des.

Mitte ainult kümnetes, vaid lausa kümnetes tuhandetes kordades rohkem võimsust, kui vastav olukord otsida. icon_smile.gif

Näiteks 3DMark03 GameTest4 ühe kaadri tavalise protsessoriga renderdamine võtab aega umbes 8 tundi
http://www.beyond3d.com/forum/viewtopic.php?t=4791&start=63

stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 14.03.2003 17:37:21 vasta tsitaadiga

See ei ole võrreldav. Ma rääkisin arvutusvõimsusest, mitte sellest kui optimiseeritud algoritmiga ühe või teise asja peal renderdatakse.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Leadtek FX 5800 - fxi fännid eestis mine lehele eelmine  1, 2, 3
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.