Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
KulleS
HV veteran
|
07.10.2006 00:45:57
|
|
|
Ehh matu04, tee endale elementaarne võrgu ülesehitus selgeks
Teeme puust ja punaseks. Nii lihtsalt kui oskan, keerulisi termineid nimetamata...
Selleks, et arvuti võrku saaks, on tal vaja IP aadressi.
Starman annab sulle 1 IP aadressi.
Enne, kui sul töötas 2 arvutit, oli nii, et suur kast võttis Starmani IP aadressi endale. Kui nüüd läpakaga tahtsid netti saada, siis suur kast tegi alamvõrgu. Siis andis läpakale IP aadressi suur kast.
Nüüd, kui ma õieti aru saan, tahad sa mõlema arvutiga endiselt netti saada, aga alati ei viitsi suurt arvutit tööle panna?
Selleks on sul vaja mingit seadet, mis võtaks Starmani IP endale ja teeks teistele arvutitele oma alamvõrgu. Siiamaani oli sul selleks suur arvuti. Aga mõistlik oleks panna ruuter. Ruuter on väike kastike, kus on sees vastav tarkvara, et 1 IP aadress mitmeks jagada.
Switch on nagu elektripikendusjuhe. Mitme auguga. Ühest otsast tuleb vool sisse, saad mitu seadet järgi panna. Mingit tarkvara seal sees ei ole.
Paljudele ruuteritle on juba switch sisse ehitatud (tavaliselt 4-5 pesa), aga juhul kui ei ole, siis on switch vajalik.
Siis pead ühendama juhtmed nii: Starmani kaabel Ruuterisse sisse, sealt kaabel edasi switci, sealt edasi siis juhtmed arvutitesse.
Lihtsamalt ma enam ei oska
Edu!
|
|
Kommentaarid: 132 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
matu04
HV vaatleja

|
07.10.2006 00:50:39
|
|
|
KulleS kirjutas: |
Ehh matu04, tee endale elementaarne võrgu ülesehitus selgeks
Teeme puust ja punaseks. Nii lihtsalt kui oskan, keerulisi termineid nimetamata...
Selleks, et arvuti võrku saaks, on tal vaja IP aadressi.
Starman annab sulle 1 IP aadressi.
Enne, kui sul töötas 2 arvutit, oli nii, et suur kast võttis Starmani IP aadressi endale. Kui nüüd läpakaga tahtsid netti saada, siis suur kast tegi alamvõrgu. Siis andis läpakale IP aadressi suur kast.
Nüüd, kui ma õieti aru saan, tahad sa mõlema arvutiga endiselt netti saada, aga alati ei viitsi suurt arvutit tööle panna?
Selleks on sul vaja mingit seadet, mis võtaks Starmani IP endale ja teeks teistele arvutitele oma alamvõrgu. Siiamaani oli sul selleks suur arvuti. Aga mõistlik oleks panna ruuter. Ruuter on väike kastike, kus on sees vastav tarkvara, et 1 IP aadress mitmeks jagada.
Switch on nagu elektripikendusjuhe. Mitme auguga. Ühest otsast tuleb vool sisse, saad mitu seadet järgi panna. Mingit tarkvara seal sees ei ole.
Paljudele ruuteritle on juba switch sisse ehitatud (tavaliselt 4-5 pesa), aga juhul kui ei ole, siis on switch vajalik.
Siis pead ühendama juhtmed nii: Starmani kaabel Ruuterisse sisse, sealt kaabel edasi switci, sealt edasi siis juhtmed arvutitesse.
Lihtsamalt ma enam ei oska
Edu!
 |
Thnx, saan aru, aga praegu selle netiteema unustasime ära ja nüüd tahaks niisama nii, et PC <> switch <> Laptop kasvõi, et saaks nende vahel ühenduse, aga isegi seda ei saa.
_________________ Whatever... |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
airm
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
matu04
HV vaatleja

|
07.10.2006 20:38:38
|
|
|
Vaatasin üle, kõik peaks OK olema.
Lihtsalt kaabli arvutite vahele pannes töötab kõik OK, seega settingud on ka OK, aga switchiga ei tööta.
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
pealuu
HV veteran

|
08.10.2006 16:27:15
|
|
|
kaabel kahe arvuti vahel oli crossover. kui praegu ka sedasama kasutad, siis üks võimalus, et su switch ei oma auto mdi/mdix featuuri ja sellest ka tõrge...
|
|
Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
168 |
|
tagasi üles |
|
 |
matu04
HV vaatleja

|
08.10.2006 18:35:43
|
|
|
pealuu kirjutas: |
kaabel kahe arvuti vahel oli crossover. kui praegu ka sedasama kasutad, siis üks võimalus, et su switch ei oma auto mdi/mdix featuuri ja sellest ka tõrge... |
Proovisin nii tavaliste kaablite kui ka ühe tavalise ja ühe crossoveriga. Muidu jõuab switchist nett kohale mõlemaga.
Praegu panin crossoveri tagasi arvutite vahele ja network olemas ning saab shareda ja nett ka olemas mõlemal, kuid switciga ei saa mingeid tulemusi
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
airm
HV Guru
|
08.10.2006 18:56:49
|
|
|
Miks mina ei näe "ipconfig /all" väljundit?
Mõlema arvuti oma paluks.
|
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
matu04
HV vaatleja

|
08.10.2006 22:32:49
|
|
|
PC:
Lapatop:
Via rhine siis netijuhe realtekist välja pööratud juhe lapaka 3com...'i.
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
airm
HV Guru
|
08.10.2006 22:58:01
|
|
|
Kas masin ipaadressiga 192.168.0.168 pingib 192.168.0.1?
ja vastupidi?
Üldiselt peaks selle pildi järgi ka läpakas netti saama.
Kui läpakas pingib PC -d, siis järgmine etapp kontrollis on pingida neid aadresse, mida näed pc pildi peal.
Milliseid pingitakse ja milliseid ei pingita?
|
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
matu04
HV vaatleja

|
08.10.2006 23:05:46
|
|
|
airm kirjutas: |
Kas masin ipaadressiga 192.168.0.168 pingib 192.168.0.1?
ja vastupidi?
Üldiselt peaks selle pildi järgi ka läpakas netti saama.
Kui läpakas pingib PC -d, siis järgmine etapp kontrollis on pingida neid aadresse, mida näed pc pildi peal.
Milliseid pingitakse ja milliseid ei pingita? |
192.168.0.168 ja 192.168.0.1 on üks ja seesama lapakas, see pilt on lapakast.
Masinad pingivad üksteist kõik töötab võrk töötab nett töötab (sest praegu kaabliga lihtsalt ühendatud). Aga kui panna switchiga siis ei tööta midagi ei võrk ega nett (välja arvatud ainult ühes arvutis).
Tahaks switchiga ka võrku tööle saada.
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
pealuu
HV veteran

|
09.10.2006 09:14:51
|
|
|
matu04 kirjutas: |
192.168.0.168 ja 192.168.0.1 on üks ja seesama lapakas, see pilt on lapakast. |
oled sa selles ikka surmkindel? pildi pealt on näha, et 192.168.0.168 (integr. 3com) on masin nimega PENNASTE ja 192.168.0.1 (rtl8139) on masin nimega MARTIN.
a muidu kui kõik on nii kuis kirjutad (juhtmega töötab, switchiga mitte midagi muutes ei tööta), siis peaks olema kas switch katkine või siis vähemalt üks port neist, mida kasutad.
|
|
Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
168 |
|
tagasi üles |
|
 |
matu04
HV vaatleja

|
09.10.2006 15:55:43
|
|
|
Aa jah, sorry, aga nüüd tegin pingi ja kõik packetid (4) tulid mõlemal tagasi 0ms
Switchi auke olen erinevaid proovinud, aga eks võtan müüjaga ühendust.
jama siis.
OK tänud kõigile, sorry kui tüütu olin
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
assu2
Kreisi kasutaja

|
03.06.2010 17:36:32
SUUR ABI OLI, AITÄH |
|
|
Mul oli 99 % täpselt sama probleem käsil ning ei jaganud ma switchi tööpõhimõtet. Ainult, et Lapaka asemel oli teine tavaline PC.
Igatahes sain nüüd aru mis on switchi tööpõhimõte ning mul on vägaheameel selle üle. Probleem oli täpselt sama - starmani nett ja 2 PC'd omavahel.
Kusjuures ma ostsin ka switchi arvates, et see jagab internetti - tegelt ainult ju mõeldud võrku ühendamiseks.
Suurimad tänud veelkord teemaalgatajale ja neile kes aitasid. Ma tean, et mitu aastat möödas - loodan sellepeale, et ei warnita mind.
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
77 |
|
tagasi üles |
|