|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
londiste
HV Guru

|
29.09.2006 15:12:57
|
|
|
| DigeBeni kirjutas: |
| ... paljudele ei lähe rohkemat tarviski või neile ei tule pähegi, et midagi paremat võiks olla/tahta ... |
mis on ka ilus põhjus, miks kasutajad ühelt brauserilt teisele hüppamist millekski ei pea. põhilised kasutatavad asjad on samad ja advanced võimalusi tavakasutaja anyway ei kasuta.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
29.09.2006 15:29:20
|
|
|
| londiste kirjutas: |
| DigeBeni kirjutas: |
| ... paljudele ei lähe rohkemat tarviski või neile ei tule pähegi, et midagi paremat võiks olla/tahta ... |
mis on ka ilus põhjus, miks kasutajad ühelt brauserilt teisele hüppamist millekski ei pea. põhilised kasutatavad asjad on samad ja advanced võimalusi tavakasutaja anyway ei kasuta. |
... kui veel juurde lisada see, et see vaba(d) alternatiiv(id) pole kah päris puudusteta... (lugege kasvõi kõrvalt FF teema lõppu ja see pole sugugi kõik!)
|
|
| tagasi üles |
|
 |
MMX-Power
HV kasutaja

|
29.09.2006 15:33:33
|
|
|
kusjuures mina läksin FF'ilt IE7'me peale üle ja ei saa öelda, et tunnen ennast halvasti nüüd vms, IE7 on minu arust täitsa korralik brauser. kindlasti on ju mõned probleemid, aga mis brauseril probleeme ei oleks? see monopoli jutt on ka paras bs minu arust. kui kasutaja tahab osta tarkavara, siis ta ka teeb seda. ei tohi süüdistada MSi, et nad tahavad midagi asjalikku teha(võrreldes eelmistega) ja EL ei tohiks oma nina üldse sinna toppida.
nüüd kujutame ette, et ei ole neid security lisasid Vistas. kuidas see peaks nüüd siis XP'st erinema? Vistas on ju kõik lisad ja appid tehtud ühtseks tervikuks, miks peaks keegi seda nüüd jälle tükeldama hakkama ja pmst sundima kasutajat otsima alternatiivseid lahendusi või ostma mingit programmi, mis võib olla täielik bs ja ei pruugi kaitsta arvutit rohkem, kui seda teeks näiteks microsofti enda toode.
aga see on siiski minu isiklik arvamus, mis nagunii ei loe mitte essugi.
_________________ Minu Blogi |
|
| tagasi üles |
|
 |
ärihai
HV Guru

|
29.09.2006 15:34:36
|
|
|
nu minu meelest on IE parem, kui firefox.
tänu firefoxile tuli arvutisse ükskord sellist pagna, et ei jäänud muud üle, kui uus win.
uus IE on ka kiirem, kui firefox.
kui korralikult kasutada siis pole IE-l äda mitte midagi.
_________________ Ütle siis mõtle  |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
29.09.2006 15:39:10
|
|
|
| MMX-Power kirjutas: |
| see monopoli jutt on ka paras bs minu arust. kui kasutaja tahab osta tarkavara, siis ta ka teeb seda. ei tohi süüdistada MSi, et nad tahavad midagi asjalikku teha(võrreldes eelmistega) ja EL ei tohiks oma nina üldse sinna toppida. |
no päris nii see asi ka nüüd ei ole. aga nad lähevad lihtsalt imo liiale oma tahtmistega. ma ei viitsi otsida, kuidas windows xp n, või misiganes selle euro variandi nimi oli, müüginumbrid on.
| MMX-Power kirjutas: |
| nüüd kujutame ette, et ei ole neid security lisasid Vistas. kuidas see peaks nüüd siis XP'st erinema? Vistas on ju kõik lisad ja appid tehtud ühtseks tervikuks, miks peaks keegi seda nüüd jälle tükeldama hakkama ja pmst sundima kasutajat otsima alternatiivseid lahendusi või ostma mingit programmi, mis võib olla täielik bs ja ei pruugi kaitsta arvutit rohkem, kui seda teeks näiteks microsofti enda toode. |
ei ole need nii ühtseks tervikuks midagi. ja viirusetõrjet vistas ei ole
defender on tegelikult eraldi asi, viirusetõrje on tasulisena windows live onecare koosseisus, backup jms live onecare nänn on sealse paketi koosseisus, ülejäänu on vist juba brauseripoolne käma, ehk siis ie7 ka päh ja vaidlus hakkab otsast peale?
ahjaa, tulemüür raip on täitsa windowsis sees.. kurat, vaesed tulemüüritootjad.
|
| tagasi üles |
|
 |
mks
HV veteran
|
29.09.2006 16:39:09
|
|
|
ie7 igaljuhul krdi mõnus asi ja FireFucksi mälukasutus (http://kb.mozillazine.org/Memory_Leak) on üks hullemaid komaare, mida ma näinud olen, kirjutajad, selle asemel, et midagi ette võtta, väidavad rõõmsalt, et "it's not a bug, it's a feature"... mina igaljuhul naudin enda Vista versiooni ja ilmselt jään ameeriklastele mõeldud versiooni nautima ka peale seda, kui Vista välja tuleb (tänu MSDN AA programmile enda koolis )...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
29.09.2006 17:09:54
|
|
|
Huvitav kas tõesti mitte keegi ei suuda enam mõttega lugeda ja kukuvad esimesel võimalusel suvaliselt OT'd lahmima
FF'i tõin ainult näiteks et tõepoolest eksisteerib inimesi kelle jaoks default asjad pole kõige paremad ning on siiani neid kasutanud ainult seetõttu et pole vaevunud ise alternatiive otsima. Iga inimese isiklikud brauseri eelistused ei ole sellega kõige vähimaski seoses ning selle teemalised vaidlused käivad võitlustandrisse.
Mina võrdleks seda softi kaasa panekut sellega kui näiteks riik hakkaks ilma igasugu küsimusi esitamata ja hankeid korraldamata ainult teatud üksikute eraettevõtete teenuseid tarbima. Kui nii võtta siis softi koha pealt see asi on juba pikemat aega sedasi olnud ning siiani pole eriti kurtmist olnud. Samas kui riik otsustab mingil X põhjusel valida näiteks mõne konkreetse ehitus või kinnisvara ettevõtte kellega äri teha siis on kohe rahva seas kisa lahti et miks eelistatakse üht teistele ning enamasti pole seal tegemist monopolidega.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
29.09.2006 17:24:22
|
|
|
Mina näen siiski EU keelus bürokraatide nürimeelset linnukese kirjapanekut ilma reaalse kasuta neile eneselegi!
| XYZ kirjutas: |
| Sellise tobeda keelamise asemel, millele MS tõenäoliselt lõpuks vastab nuditud versiooniga mida mitte keegi ei osta (kuna hind on sama), tuleks pigem sundida MS-i andma alternatiivse tarkvara loojatele juhendeid, kuidas nende tarkvara uue opsüsteemi jaoks kohendada, töökõlbulikuks saada. |
Tagada on vaja reaalne konkurents aga mitte keelata-käskida.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
29.09.2006 17:29:22
|
|
|
| Tagada on vaja reaalne konkurents |
Nõustun 100%. On sul mõnd head ideed antud teemal?
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
29.09.2006 17:32:34
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| FF'i tõin ainult näiteks et tõepoolest eksisteerib inimesi kelle jaoks default asjad pole kõige paremad ning on siiani neid kasutanud ainult seetõttu et pole vaevunud ise alternatiive otsima. Iga inimese isiklikud brauseri eelistused ei ole sellega kõige vähimaski seoses ning selle teemalised vaidlused käivad võitlustandrisse. |
ma kasutan antud juhul ff lihtsalt kui lühikest ja mugavat viitamisviisi alternatiivsetele brauseritele. ff, opera, ee... noh, mõned veel kõnealusel platvormil. ja Ho ho, ma väidan siiski, et see default asjad pole kõige paremad jutt makes sense ainult suhteliselt väikesele osale kasutajaskonnast. ja ma ei arva nii mitte ainult brauserite osas.
samas on vist vähe paremaks näiteks cd-kirjutamise soft. windows xpl on see sisse ehitet. ja viimasel ajal avastan, et kipun seda üha rohkem kasutama. lihtne, intuitiivne ja väheste võimalustega jupstükk. vistal on dvd-kirjutamise soft küljes. miks ahead ei karju? roxio? miks jumala pärast brauser alati selline teema on, ka sina tõid just brauseri valupunktina üles. või lihtsalt näitena, nagu sa väidad. aga miks brauser? läbitud etapp? tasuta anyway?
| Mina võrdleks seda softi kaasa panekut sellega kui näiteks riik hakkaks ilma igasugu küsimusi esitamata ja hankeid korraldamata ainult teatud üksikute eraettevõtete teenuseid tarbima. Kui nii võtta siis softi koha pealt see asi on juba pikemat aega sedasi olnud ning siiani pole eriti kurtmist olnud. Samas kui riik otsustab mingil X põhjusel valida näiteks mõne konkreetse ehitus või kinnisvara ettevõtte kellega äri teha siis on kohe rahva seas kisa lahti et miks eelistatakse üht teistele ning enamasti pole seal tegemist monopolidega. |
ka meie riigi osas on asi tegelikul mõnel pool üsna niimoodi, nii et pole just kõige parem näide
mis täpselt takistab konkurentsi? et pole ff windowsiga kaasa pandud? või opera? kujutad sa seda reaalselt ette?
mis takistab sind vabatahtlikult ff kasutamast. või operat? see, et ie on default?
edit: ja ma küsin way liiga palju lolle küsimusi
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
29.09.2006 17:50:29
|
|
|
| Tagada on vaja reaalne konkurents |
Nõustun 100%. On sul mõnd head ideed antud teemal? |
Ega eriti juba eespool topelt mainitud surve avaldamisele, et MS teisi lausa ei takistaks, lisada ole. Liialt palju tegureid mängus, eri osapooli, kellest see siiski kõik sõltub. Edasine sõltub, kui tõkked on maas, juba neist tegijatest endist - kui nad suudavad MS-st oluliselt parema toote pakkuda, siis võid isegi arvata, et too saab olema edukas.
Üks pealtnäha ilus variant oleks luua EU oma arenduskeskus lausa konkureerivat takvara välja arendama. Aga see on ilmselt "roosa unistus", mida ei tule. (EU oma peaks ta olema mitmel põhjusel: finantsid, turu suurus, ajupotentsiaal jms. peaks olema midagi sellist mis oleks USA tasemega konkureerivat. Vastasel korral on karta pelgalt väikese niitoote teket).
|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
29.09.2006 17:52:35
|
|
|
eu oma arenduskeskus? opensource tarkvara näol sel juhul ilmselt?
muide, mismoodi ms vistas konkurente täpselt takistab? except windowsi muutunud siseelu? siiani pole midagi pädevat välja küll imbunud peale tavalise ila teemal et päh ms.
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
29.09.2006 18:02:32
|
|
|
muide, mismoodi ms vistas konkurente täpselt takistab? except windowsi muutunud siseelu? siiani pole midagi pädevat välja küll imbunud peale tavalise ila teemal et päh ms. |
MS ei jaga teavet kerneli kohta ja see takistab tulemüüride ja viirustõrjete tegijatel oma tarkvara täies võimsuses tööle panemast ja osadel ka installimist segamas.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
eXacTy
Kreisi kasutaja
|
29.09.2006 19:37:21
|
|
|
| eXacTy kirjutas: |
Samas ühel sõbral kui programme alt+tab vahetab siis tõmmab ekraani tumedaks ja aknad liiguvad nagu taustal ja näed mida valid. Aga mul on tavaline väike aken ees nagu XP-l :S Tegin clean installi ei upgradenud XP-st. Et siis kuidas sellise asja käima saab? |
seda oskab keegi peale panna teha vms?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
29.09.2006 20:11:45
|
|
|
muide, mismoodi ms vistas konkurente täpselt takistab? except windowsi muutunud siseelu? siiani pole midagi pädevat välja küll imbunud peale tavalise ila teemal et päh ms. |
MS ei jaga teavet kerneli kohta ja see takistab tulemüüride ja viirustõrjete tegijatel oma tarkvara täies võimsuses tööle panemast ja osadel ka installimist segamas. |
info pärineb kustkohast?
afaik ei tööta msi enda tõrjed samuti kerneli tasandil.
|
| tagasi üles |
|
 |
remi
Kreisi kasutaja
|
29.09.2006 22:49:33
|
|
|
Ma parem mõtleks teisest otsast.
Et kui näiteks aastal 2012 on Ubuntu saavutanud 80% turuosa ja seega ka monopoli.
Kas siis hakkab Euroopa Komisjon näpuga vehkima, et lisapakke ei tohi kaasa panna ja kasutaja saab standardinstalliga ainult kerneli?
Ei imestaks ausalt öeldes.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
29.09.2006 22:53:35
|
|
|
hakkab. paariaastase viitega.
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
29.09.2006 23:05:31
|
|
|
| remi kirjutas: |
Et kui näiteks aastal 2012 on Ubuntu saavutanud 80% turuosa ja seega ka monopoli.
|
selleks ajaks on ubuntust juba kümme eri forki tekkinud mis omavahel turuosa pärast kaklevad
_________________ -logod, firmaidentiteet, küljendamine, flash-
-portfolio- |
|
| tagasi üles |
|
 |
mks
HV veteran
|
29.09.2006 23:35:49
|
|
|
| see ubuntu tekst tundus pigem teooria... hetkel valmiva Vista arengut vaadates tundub, et ka MS on võtnud suuna usability suunal,siiski on enamikku administratiivseid tegevusi (kas või tcp/ip võrgusätete määramine) hetkel veel minul, kui XPga harjunul veidike raske leida, sest need on lihtsalt nii ära peidetud ja kogu süsteem on mõeldud lollile tavakasutajale... hakkab juba vaikselt macosx'i meenutama, eriti alt-tab ja muud sellised lahedad vidinad...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
29.09.2006 23:43:36
|
|
|
alt - tab on juba igiammusest ajast olemas olnud
-portfolio- |
|
| tagasi üles |
|
 |
ärihai
HV Guru

|
30.09.2006 00:06:50
|
|
|
njh ma ei saa aru kust ma saaksin tulemüüri sellel settida huvitav, kui palju viiruseid vistale on äkki poleg praegu mõtet viiruse tõrjet kasutada
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
30.09.2006 00:16:00
|
|
|
vistale on niisamapalju viirusied kui on ka xp-le
-portfolio- |
|
| tagasi üles |
|
 |
ärihai
HV Guru

|
30.09.2006 00:19:26
|
|
|
| Herr Kurm kirjutas: |
| vistale on niisamapalju viirusied kui on ka xp-le |
hmm siis ta ju xp põhjale ehitatud
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
30.09.2006 09:20:04
|
|
|
| ärihai kirjutas: |
| Herr Kurm kirjutas: |
| vistale on niisamapalju viirusied kui on ka xp-le |
hmm siis ta ju xp põhjale ehitatud  |
Väidetavalt kavatseb MS praktiliselt kogu koodi(põhja) uuesti kirjutada.Seda siis Windows Vienna-s aastal 2012 või mis see launch oligi ,Vahepeal mingi 2009 peals veel tulema Fiji(ebatõenäoline minu meelest ).
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
30.09.2006 09:33:51
|
|
|