Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Paypal & eBay üldteema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 705, 706, 707  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tupsu
HV Guru
Tupsu

sõnum 09.09.2006 02:19:03 vasta tsitaadiga

Brom kirjutas:
Noja, sakslastega endalgi üks väga kuradi vinge case olnud. Seega soovitaksin absoluutselt igal inimesel, eriti algajal saksa ebayd vältida, seda veel eriti, kui asja kirjeldus ja 99% komentaaridest on teiste sakslaste omad. Keeli nad ei oska, pole harjunud välismaale saatma ja kasutajaside on midagi nulli lähedast.

Täpsustav küsimus. Mitme ostu kohta see üldistus on tehtud ?
Pole endal erilisi probleeme olnud ja üle 140 ostu tehtud saksa ebayst.

Kui oksjoni kirjelduses ikka on saatmine ainult saksamaale, peab asi ka umbes täpselt paika. Kui pole kelle juurde saksamaal saata, pole ju vaja punnima hakata.

Kui aga asja saadetakse ka mujale euroopasse või üle maailma, siis võib küll julgelt pakkuda. See ei tähenda muidugi, et keelt ei peaks oskama icon_wink.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 11 :: 200
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Brom
HV kasutaja
Brom

sõnum 09.09.2006 11:53:27 vasta tsitaadiga

Tupsu, üks selline ost minu poolt mis vastab ka väljatoodud kriteeriumitele, samuti teiste nurin otsa arvestada.

Ja ebayd ei saa MITTE KUNAGI üldistada, kuna müüjad on kõik erinevad seega 140 ostu paarilt erinevalt müüjalt pole võrreldav 10 ostuga erinevatelt müüjatelt.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
pl1600
HV Guru

sõnum 09.09.2006 14:59:07 vasta tsitaadiga

personal account ei saa krediitkaardiga laetud raha vastu võtta, vastuvõtja peab tegema enda konto premieriks eelnevalt ja hakkama maksma suuremaid protsente raha vastuvõtmise eest icon_wink.gif
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
solution
HV Guru
solution

sõnum 09.09.2006 15:01:29 vasta tsitaadiga

Kui tavalisi makseid läbi paypal'i teha. Kas seda saab ka pärast tagasisuunata kui kaupa käes pole? (seda siis ilma ebay süsteemi sekkumiseta, otse maksmine paypal lehelt)
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 41
tagasi üles
pl1600
HV Guru

sõnum 09.09.2006 15:15:24 vasta tsitaadiga

Open a Dispute @ Resolution Center
solution
HV Guru
solution

sõnum 09.09.2006 15:40:57 vasta tsitaadiga

pl1600 kirjutas:
Open a Dispute @ Resolution Center

Et olen ikkagi kaitstud kui isegi ilma ebayta kellelegi raha kannan?
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 41
tagasi üles
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 10.09.2006 09:01:41 vasta tsitaadiga

minul on saksa ebayga ca 30 kogemust, neist 1 labane tüng. samas tõpraid on kõikjal. muude ebaydega sisuliselt kogemus puudub, vaid 1 ost inglismaalt. oma kogemuse põhjal julgen üldistades väita, et sakslastega kõlbab asja ajada. põhiline on reeglid selgeks teha ja lugeda läbi müüja tingimused. väita, et sakslased ei oska keeli - c'mon, palju ameeriklased keeli oskavad? pigem on probleem ostja poolel, kes keeli ei oska. (st oskab vaid inglise keelt.).
tagasi üles
Brom
HV kasutaja
Brom

sõnum 10.09.2006 11:11:55 vasta tsitaadiga

trebla kirjutas:
minul on saksa ebayga ca 30 kogemust, neist 1 labane tüng. samas tõpraid on kõikjal. muude ebaydega sisuliselt kogemus puudub, vaid 1 ost inglismaalt. oma kogemuse põhjal julgen üldistades väita, et sakslastega kõlbab asja ajada. põhiline on reeglid selgeks teha ja lugeda läbi müüja tingimused. väita, et sakslased ei oska keeli - c'mon, palju ameeriklased keeli oskavad? pigem on probleem ostja poolel, kes keeli ei oska. (st oskab vaid inglise keelt.).

Enamus eestlastest oskab väga edukalt oma asju ajada rahvusvahelises keeles, nimelt inglise keeles, mida Ameeriklased valdavad suurepäraselt.
tagasi üles
Hallvatt
Kreisi kasutaja

sõnum 11.09.2006 01:48:39 vasta tsitaadiga

Brom kirjutas:

Enamus eestlastest oskab väga edukalt oma asju ajada rahvusvahelises keeles, nimelt inglise keeles, mida Ameeriklased valdavad suurepäraselt.

Fui. Ma kohe ei viitsikski sellist juttu kommenteerida. Aga võiksid vaadata näiteks cia factbooki, mitmes inglise keel kõnelejate arvult on. Ja ei oska see "enamus" eestlastest ka inglise keelt nii väga midagi. Isegi eesti keelt ei vaevuta oskama.

Minul pole siiani ühegi keele oskus mööda külge maha voolanud. Ei inglise, saksa, soome, vene, rootsi ega ka muude keelte, millest mõne sõna oskan. Igal maal üritan purssida kas või paar sõna kohalikku keelt enne kui mõnele teisele keelele (ja mitte ainult inglise) üle lähen. Suhtumine on hoobilt teine, peab ütlema. Soojem.

Oskavad ka sakslased inglise keelt, eriti noorem rahvas. Olen üsna mitmega asju ajanud nii, et olen kirja saksa keeles sisse juhatanud, seletanud, et ma ei oska saksat eriti hästi ja küsinud, et ehk läheks inglise keelele üle. Keskeltläbi viiest sakslasest neli on seejärel inglise keeles nõus olnud asju ajama. Pöörduda peab oskama, muud miskit.

Ja üleüldse, mitme ebay kogemusega mees sa oled? Minul on u 60 äri tehtud, inglaste, ameeriklaste (või nagu sina kirjutad - Ameeriklaste), sakslaste ja teistega. Olen saanud tünga, paar korda, aga sellise mahu juures läheb ikka üks-kaks kaupa aia taha. Mis su kasutajanimi ebays on? Minu kasutaja on schlagbaumm - võid nime tagant kommentaare vaadata. On seal ka sakslastelt saadud inglisekeelseid kommentaare.

Minu jutu mõte on, et napi kogemusega ei tohiks siin julmalt üldistada ja soovitusi jagada.
Kommentaarid: 102 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 98
tagasi üles
Brom
HV kasutaja
Brom

sõnum 11.09.2006 07:33:33 vasta tsitaadiga

Ebays ei saagi midagi üldistada icon_smile.gif Seda ka 100 tehingu puhul.
tagasi üles
DreadDog
HV kasutaja

sõnum 11.09.2006 07:45:40 vasta tsitaadiga

Jutu mõte oli nagu ennastkiitev offtopic. Ei saagi eeldada, et rõõmsalt sinuga inglise keeles suheldakse, kui toimetab veebilehel, mis on üdini saksakeelne. Kuid üle paarisaja € äri puhul nad võiks vähemalt inglise keelest aru saada, on ju translaatorid jne... (ei olnud ju nii keeruline jutt, mis ma kirjutasin) Ja siis saksa keeles vastata. Aga nad ei tahtnud üldse suhelda.
BROM -iga ma olen nõus - ei saa üldistada. Mõni võib tõesti mitukümmend ostu/müüki teha probleemideta, kui teisel kuidagi ei õnnestu positiivselt asja korda saada.
Igal juhul. Kuna esimene kogemust sakslastega oli mäda, järgmine Hong Kong -is (UK veebilehel) positiivne ja kolmas UK -s positiivne, siis enesestmõistetavalt ma järgmine kord pigem maksan asja eest veidi rohkem ja ei võta saksa müüjalt... kuigi tema ei ole ju milleski süüdi.

tagasi üles
Hallvatt
Kreisi kasutaja

sõnum 11.09.2006 13:09:41 vasta tsitaadiga

DreadDog kirjutas:
Jutu mõte oli nagu ennastkiitev offtopic.

Muidugi olen ma tark, tubli ja hea ning aeg-ajalt peab ikka rahvale sellest ka rääkima - mõni ei pane ehk ise muidu tähele. 8)

Aga tegelikult on iga ebay äri kahepoolne - üks kutt tahab müüa, teine tahab osta. Põmst ei saa nii suhtuda, et kutt tahab hirmsasti kraamist lahti saada, mina olen kunn, kel on raha, võtku aga minu tingimused vastu - minu keelevalik, minu postitamine ükskõik kuhu jne. Tegelikult leiavad need saksa ebay müüjad ostjaid väga vabalt Saksamaalt, kus on kuttidega vähem suhtlusprobleeme ja vähem muret. Ses suhtes sinuga nõus, et meil ei ole mõtet saksa ebaysse minna oma reeglite ja harjumustega, pigem tasub ära õppida sealsed kombed. Võib ju loota, et 100+ müüki teinud kodanik šprehhib ka muud peale doitši, aga nõuda seda temalt ei saa. Ja kui ei räägi inglist, no siis ei räägi, tuleb ise saksa keel ära õppida. Kui müüdavat asja ikka väga vaja on. Minul on mõnda asja ikka nii väga vaja olnud, et olen hädaga keele ära õppinud - seda see mu enesekiitus tähendaski icon_wink.gif
tagasi üles
Plin500
HV piljardihai
Plin500

sõnum 11.09.2006 16:40:56 vasta tsitaadiga

nonii, USA'st tuli ka pakk ära, kokku läks 6 päeva, seega suht kiiresti. Ainuke asi, et toll tahab nüüd saada täpset maksumust ehk maksekviitungit/meili, kus on maksumus peal. Kas see käibemaks ning tollimaks arvestatakse asja maksumuse pealt või siis koos transpordi kuludega?
p2ep
HV veteran

sõnum 11.09.2006 17:19:43 vasta tsitaadiga

Koos transaga.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 28
tagasi üles
Hallvatt
Kreisi kasutaja

sõnum 11.09.2006 21:42:27 vasta tsitaadiga

6 päeva? wow. Fedex on teinud tõsiseid edusamme. Leiavad kohe esimese raksuga Estonia üles, mitte ei saada pakki kõigepealt Islandi ja siis Etioopiasse. Mul üks pakk käis sedakaudu - nii aastat 5 tagasi. Kokku läks mingi kaks kuud - nagu tavapostigagi. Aga ime, et pakk üldse Etioopiast siia jõudis icon_wink.gif

Toll läheb koos transpordikuludega jah. Oot, aga sul tuli siia ta kulleriga, onju? Kas kullerifirma ise seda lahti ei tolli?
tagasi üles
Plin500
HV piljardihai
Plin500

sõnum 11.09.2006 22:06:05 vasta tsitaadiga

Ei tea, kuidas see asi täpselt käib. Sõbra kaudu sai ostetud, täna helistati talle tollist ja taheti originaal meili saada, mis näitaks, palju kulud kokku läksid.
Alvaaro
HV Guru
Alvaaro

sõnum 11.09.2006 22:19:22 vasta tsitaadiga

Hmm mul tekkis selline küsimus,et kui ma oksjoni võidan seal ebays siis kas ma saan kindlalt selle asja endale?õi on seal kah mingi piirhind vms nagu osta.ee s?
Sest hinnad tunduvad küll oma 60% odavamad olema kohati icon_eek.gif
Kommentaarid: 216 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 3 :: 182
tagasi üles
pl1600
HV Guru

sõnum 11.09.2006 22:40:13 vasta tsitaadiga

suht kindlalt jah
osadel on tõesti piirhind (reserve not met)
kallimatel asjadel võivad maksud otsa tulla ja siis pole need hinnad nii meeldivad enam midagi
kuigi, jah on võimalik poole odavamalt või peaaegu muidu saada võrreldes eestiga osasid asju

voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 11.09.2006 22:50:24 vasta tsitaadiga

Alvaaro kirjutas:
Hmm mul tekkis selline küsimus,et kui ma oksjoni võidan seal ebays siis kas ma saan kindlalt selle asja endale?õi on seal kah mingi piirhind vms nagu osta.ee s?
Sest hinnad tunduvad küll oma 60% odavamad olema kohati icon_eek.gif

Piirhinna olemasolu kohta ei oska öelda.
Aga üldiselt on nii, et keskmine ebayer saadab sulle pakki alati ära.
Olenemata sellest, mis hinnaga ese võideti.

Samas ma ise eelistan ebay.com'i ebay.de'le.
Miski pärast jõuavad pakid USA'st kiiremeni kohale, kui Saksamaalt. icon_neutral.gif
Näiteks praegugi on mulle ~40EUR registreeritud ja kindlustatud saadetis
Saksamaalt lennupostiga kolmandat nädalat teel...
Hetkel kirjutangi müüjale märgukirja, milles oma probleemi käsitlen.
USA'st pole ükski pakk üle kahe nädala teel olnud.

Aga sakslaste puhul ei saa küll seda öelda, et nad mingid umbkeelsed oleks.
Reeglina võtavad sakslased minuga ikka esialgu inglise keeles ühendust.
Ja kui neile saksa keeles vastu kirjutada, siis lähevad nad igatahes pöördesse.

Ning veel üks oluline asi! HELP !!!
Ma võitsin 4 oksjonit ühe ja sama müüja juures.
Paraku aga ei pannud ma tähele, et ta aksepteerib PayPal'i makseid ainult USA kontodelt.
Oli ebameeldiv üllatus, kui PayPal'i süsteemis vastava errori viskas.
Nüüd siis küsingi, kas kellelgi on USA PayPal kontot, et minu eest raha ära maksta?
Summa on ainult $8 ja seetõttu ei taha mingite money orderite ja ülekannetega jamada.
Muidugi tähitud kirjaga sularaha saatmine on ka võimalus, aga alles viimane võimalus!
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
Alvaaro
HV Guru
Alvaaro

sõnum 11.09.2006 23:25:46 vasta tsitaadiga

Ise vaatasin rohkem seda UK eBayd seal nagu hinnad meeldivamad natuke ja inglise keeles kah icon_biggrin.gif
Palju muidu võiks ühtede mingite botaste saatmine eestisse maksta keskmiselt?
Kommentaarid: 216 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 3 :: 182
tagasi üles
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 12.09.2006 06:59:31 vasta tsitaadiga

Alvaaro kirjutas:
niipalju, kui müüja heaks arvab. küsi müüjalt, mitte meilt.
tagasi üles
mar6
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.09.2006 11:05:39 vasta tsitaadiga

Alvaaro kirjutas:
Ise vaatasin rohkem seda UK eBayd seal nagu hinnad meeldivamad natuke ja inglise keeles kah icon_biggrin.gif

Seda peab vaatama arvatavasti uk postiteenuste lehelt. Kuigi palju oleneb ka müüjast arvatavasti. Kes saadab ainult kindlustatud kujul ehk kallimalt jne.
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 95
tagasi üles
Tauri1
HV vaatleja

sõnum 12.09.2006 11:18:03 vasta tsitaadiga

Tellisin täna endale eBay-st Macbook pro... loodan, et jõuab ilusti kohale ja ikka ühes tükis:)
mar6
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.09.2006 11:25:06 vasta tsitaadiga

Tauri1 kirjutas:
Tellisin täna endale eBay-st Macbook pro... loodan, et jõuab ilusti kohale ja ikka ühes tükis:)

USA ebayst?
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 95
tagasi üles
Plin500
HV piljardihai
Plin500

sõnum 12.09.2006 12:40:10 vasta tsitaadiga

Veel üks küsimus, et kas toll võib määrata ise mingi hinna pakile, kui see nende arvates ei ühti selle numbriga, mis paki peale väärtuseks on müüja poolt pandud? Ning kas sel juhul pean mina ise sinna tolli minema seletust andma, kuigi see pole ju tegelikult minu teha, mis väärtus pakile müüja poolt peale pannakse.. icon_rolleyes.gif

Ja kui pakk läbib tolli, kust sel juhul saab asja üldse kätte?

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Paypal & eBay üldteema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 705, 706, 707  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.