Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
R0mm
HV kasutaja

|
03.08.2006 20:36:29
paar mõttetera videokaartidest |
|
|
võibolla vales teemas, aga sobivamat ka pold.
Igatahes ma mõtlesin, et milleks kõik need videokaardid ja jamad. GPU on juba nii tähtsaks arvuti osaks muutunud, et selle asemel, et teda eraldi kaardile tinutada võiks ju emaplaadile teha CPU soketi kõrvale panna ka GPU soketi. Ja selle asemel, et pidevalt uusi vga kaarte osta, võiks ju osta ainult GPU ja selle siis vastavasse pesasse panna. Sama asi videomäluga.
Teine variant oleks see, et on küll videokaardid, aga aint selle vahega, et GPU on vahetatav ja mälu analoogne süsteemimälule, mida saab vajadusel lisada. Siis poleks vaja ju alati kohe uut kaarti hakata ostma kui väikest upgrade teha tahaks.
No vot selline mõte tiirutas mul peas ja oli vaja seda teie kõigiga ka jagada. Ärge siis näkku lööge.
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.08.2006 20:43:58
|
|
|
Kõige suurem problem on videomäluga. Prosed kasutavad 128bit mäluühendust, videokaardid 256bit. Kui tahaks emaplaadil kasutada 256bit mälukanaliga GPU'd siis läheks mobo tootmine sigakalliks. Samuti on minu teada eemaldatava mälu kiirus veidi nigelam kui kinni tinutatud mälu oma.
Teine jama on et GPU tehnoloogiad arenevad kordades kiiremini kui muud asjad. Tänane tipptaseme socket ei pruugi enam paari GPU põlvkonna pärast sobida.
Muidugi low-endi jaoks oleks asjal isegi jumet. AMD süsteemides näeb sarnaseid asju tõenäoliselt juba aasta pärast või varemgi.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tbit
HV Guru
|
03.08.2006 20:50:50
|
|
|
aga siis ju peaks alati ostma uue emaplaadi kui uue generatsiooni videokaardid tulevad. emaplaatitel ei leiaks vast odava lahendustega küll ruumi, et sinna midagi nii suurt aretada. emaplaadi keskmine temp tõuseks komponentidele ohtlikult kõrgeks kui tal on kaks võimast küttekeha pardal. jne, ei viitsi isegi mõtlema hakata neid kõige suuremaid argumente.
edit: hiljaks jäin arghh
_________________ DVD is da 4483MB :-/)
|OSTAN|-> T43 pikk jahutus |
|
Kommentaarid: 264 loe/lisa |
   |
3 :: |
229 |
|
tagasi üles |
|
 |
R0mm
HV kasutaja

|
03.08.2006 21:10:53
|
|
|
Teine variant oli see, et on siiski eraldi videokaart nagu praegugi, ainult et selle vahega, et GPU oleks vahetatav. Näiteks nii, et mul on praegu mingi GF 7300GS näiteks, aga kangesti tahaks 7900GT, siis ma ei peaks ostma mitte uut kaarti vaid lihtsalt lähen ostan GPU. Muidugi oleks asjal mõtet ainult siis kui GPU oleks odavam osta kui uus kaart. Mäluprobleem oleks siis ka, aga küll see ka kuidagi lahendatud saaks.
See emaplaadi variant polekski tegelt nii hea. Integreeritud videoga mobosid teame me ju kõik, kuid siiamaani pole vist ühtegi korraliku integreeritud videoga emmet nähtud.
|
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.08.2006 21:22:00
|
|
|
R0mm kirjutas: |
Mäluprobleem oleks siis ka, aga küll see ka kuidagi lahendatud saaks. |
Ega sa siis mälu ribalaiust juurde osta ei saa
Kui tehtaks kohe suure läbilaskega videokaardi toorikud siis oleks nende hind koos korraliku GPU'ga oluliselt kõrgem kui praegustel korralikel videokaartidel.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
reimers66
HV Guru

|
03.08.2006 21:34:21
|
|
|
ja samas sellega vist suureneks ka vigade rikkiminekute põhjus arvutil kuna siis oleks kõik asjad ühel plaadil aga jah eks kuumemaks läheks emaplaat siis kohe kõvasti kuna osad GPUd on ikka päris kuumad ja samas tõesti ega emaplaatidel vaba ruumi küll üle ei ole! ja tglt las ta olla ikka eraldi kaardina juna suurt vahet ju ei ole
ja need all in one asjad on alati pea et kaheldava väärtusega
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
pronto
Kreisi kasutaja

|
04.08.2006 16:08:19
|
|
|
Aga vaatame seda asja. 2008 aasta lubab meile AM3 socketit AMD laagrist ja see näeb ette ka koprotsessori pesa. Mõlgutades nüüd mõtteid teemal, et ATi ja AMD panid leivad ühte kotti, siis poleks GPU kasutamine koprotsessorina sugugi võimatu väljavaade. Lisaks mõtlemiseks veel see, et AM3 lubab kasutada DDR3 mälu ja pealegi tõepoolest on odavam vahetada ühte küpsist kui tervet kaarti (koos selle küpsisega).
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
04.08.2006 16:12:02
|
|
|
pronto, AM3 peaks olema juba 2007 väljas
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
pronto
Kreisi kasutaja

|
04.08.2006 16:23:24
|
|
|
heikis kirjutas: |
pronto, AM3 peaks olema juba 2007 väljas  |
Jah, umbes 31. detsembril, 2007. Ja ma sain aru, et esialgu vaid protsessorite tasemel (am3 protsessorid istuvad ka am2 pesadesse, samas kui vastupidine ei ole võimalik)
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
04.08.2006 18:42:47
|
|
|
pronto kirjutas: |
Jah, umbes 31. detsembril, 2007. Ja ma sain aru, et esialgu vaid protsessorite tasemel (am3 protsessorid istuvad ka am2 pesadesse, samas kui vastupidine ei ole võimalik) |
olen lugenud et 2007 keskel. kust su andmed pärinevad?
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
pronto
Kreisi kasutaja

|
04.08.2006 19:15:29
|
|
|
Jah, umbes 31. detsembril, 2007. Ja ma sain aru, et esialgu vaid protsessorite tasemel (am3 protsessorid istuvad ka am2 pesadesse, samas kui vastupidine ei ole võimalik) |
olen lugenud et 2007 keskel. kust su andmed pärinevad? |
Sa tõenäoliselt pead silmas Greyhound protsessoreid. Kuid need ei puutu antud juhul asjasse, kuna AM3 prosed ühilduvad ka AM2 emaplaatidega. AM3 emaplaate aga vaevalt enne järgmise aasta lõppu näha saab -- kui siiski. Põhiline põhjus hakata AM3 emaplaate tootma on siiski DDR3 mälude levik, mida praegusel hetkel on ikka üsna raske ette prognoosida, kuna AMD alles äsja lisas DDR2 mälude toetuse ja siin on mänguruumi veel küll ja küll.
Kuna AM3 protsessorid on ka mälu suhtes tagurpidi ühilduvad, on see tegelikult upgrademise jaoks jube hea -- kõigepealt vahetad välja protsessori, siis emaplaadi ja siis mälud.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tbit
HV Guru
|
|
   |
229 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
17.08.2006 11:36:14
|
|
|
Tbit kirjutas: |
wellHo Ho, nagu sa ütlesid, nii ka praegused kuulujutud räägivad |
Heh, tõepoolest
Tegelikult küll pidasin ma seal silmas toda 4x4 platformi kus ühte CPU socketisse oleks läinud GPU, teise CPU. Selline kahe socketiga asi vist küll eriti low-endiks ei kvalifitseeru, just hinna mõttes.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
pronto
Kreisi kasutaja

|
18.08.2006 16:50:05
|
|
|
See uudis räägib tegelikult AMD Geode protsessoritest. Geode on n.ö. embedded seadmete cpu ja sinna gpu lisamine on tõeliselt hea mõte. Desktop masinate puhul aga ma sellist arengut küll lähitulevikus reaalseks ei peaks.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
18.08.2006 17:03:03
|
|
|
Desktop masinate puhul aga ma sellist arengut küll lähitulevikus reaalseks ei peaks. |
Samas läpakatel oleks see üsna tervitatav nähtus
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
pronto
Kreisi kasutaja

|
19.08.2006 21:08:33
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Desktop masinate puhul aga ma sellist arengut küll lähitulevikus reaalseks ei peaks. |
Samas läpakatel oleks see üsna tervitatav nähtus  |
Oleks, kuid paraku tähendaks see sülearvutite hinnatõusu. Kuna toojatelt kaob võimalus oma riistvara ise komplekteerida, siis peab AMD hakkama hoidma käigus oluliselt rohkem erinevaid tooteid, mis tõstaks üksiku prose hinda.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tbit
HV Guru
|
|
   |
229 |
|
tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
30.09.2006 08:30:11
|
|
|
Ei no see asi võib päris toredaks kätte ära minna. Kuid mis juhtub hindadega? need tõusevad ju lakke. Kuid samas arvan et AMD võib oma liidripositsiooni tagasi saada, aga arvata on et intel ka niisama passima ei jää. Mina isiklikult loodan et AMD tulevikusüsteemid mingid kõrgsoojusahjud ei ole.
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
R0mm
HV kasutaja

|
30.09.2006 10:25:07
|
|
|
Paha ei teeks kui talvel saaks arvutiga tuba kütta. CPU pidi ju effektiivseim küttekeha olema, seega saaks küttekulusid kokku hoida
|
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
01.10.2006 23:22:26
|
|
|
rallitaja kirjutas: |
Kuid samas arvan et AMD võib oma liidripositsiooni tagasi saada |
Liider as in perf per takt/maksimaalselt võimsaim prose by default? Tõenäoliselt enne K8L'i see ei juhtu. Samuti see eeldab et K8L saavutab vähemalt sama takti mis C2D. Samas Intel väitis vahepeal et 45nm peal on lekkevoole vähendatud kuni 5x, seega mine tea mis taktil nad võivad oma uued 45nm versioonid tööle panna
Videokaartide koha pealt ei oska kahjuks suurt midagi huvitavat öelda kuna ma pole kuulnud mida AMD lähitulevikus kavateseb tegema hakata. Tõenäoliselt on eesmärgiks nii NV'l kui ATI/AMD saada järgmiseks suveks 65nm peale.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |