Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
puna
HV Guru

|
26.05.2006 08:00:13
|
|
|
Ise ei hakand Wimaxit panema vaid kasutan saada olevat wifit mis on ilmseltaeglasem, aga tasuta
|
|
Kommentaarid: 361 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
ärihai
HV Guru

|
27.05.2006 12:50:20
|
|
|
Pole veel proovinud, sest seadmed suht kallid aga Paides on juba see olemas. nii vähemalt räägitakse
_________________ Ütle siis mõtle  |
|
Kommentaarid: 138 loe/lisa |
   |
0 :: |
132 |
|
tagasi üles |
|
 |
käits
Kreisi kasutaja

|
30.05.2006 09:26:52
|
|
|
Huvitav kuidas osad inimesed .. vaevumata süübida asja olemusse.. teavad täpselt, et üks või teine lahendus on halb, lihtsalt kuulujutt, järjekordne osav marketingi trikk!?!
kui härrasmehed oleks vaevunud eelpool toodud WIMAX forum'i lehte lugema. Siis oleks nad leidnud sellise lõigu:
What is WiMAX technology?
WiMAX is a standards-based technology enabling the delivery of last mile wireless broadband access as an alternative to cable and DSL. WiMAX will provide fixed, nomadic, portable, and, eventually, mobile wireless broadband connectivity without the need for direct line-of-sight to a base station. In a typical cell radius deployment of three to 10 kilometers, WiMAX Forum Certified systems can be expected to deliver capacity of up to 40 Mbps per channel, for fixed and portable access applications. This is enough bandwidth to simultaneously support hundreds of businesses with T-1 speed connectivity and thousands of residences with DSL speed connectivity. Mobile network deployments are expected to provide up to 15 Mbps of capacity within a typical cell radius deployment of up to three kilometers. It is expected that WiMAX technology will be incorporated in notebook computers and PDAs by 2007, allowing for urban areas and cities to become metro zones for portable outdoor broadband wireless access.
Lühidalt...
Wifi ja Wimax ei hakka ilmselt kunagi konkureerima. Kuivõrd Wifi on siiski inseneride poolt välja nuputatud kohtvõrgu juhtmeta lahendus. Ja Wimaxit on siiski mõeldud rohkem ISP kasutusse. Ehk siis MAN võrkude tarvis. Ühesõnaga.. nagu siga ja kägu
|
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
2 :: |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
capricorn
Kreisi kasutaja
|
19.07.2006 22:16:09
|
|
|
On siin keegi kes ka elioni megast wimaxi kasutab??? mis ruuter antakse? ja kuidas ühendus on, stabiilne?
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
vedru
HV kasutaja
|
19.07.2006 22:49:09
|
|
|
Nurm teenus.
Tea mis arvatasse et saab WiMax ise mässata kuis Wiffusega?
ei saa mette, teenus on kindla kiirusega litsenseeritud sagedusalas ja Sa ei saa meskit muuta.
WiMax on es Eesti Energia 220V, kui maksad ses saad. raha pole ses ei saa meskit ...
NB. konkreetse teenusepakkuja seadmega vaid!
egas tuu pole meski WiFF, et ise mässad kuis soov on.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
capricorn
Kreisi kasutaja
|
23.07.2006 08:56:49
|
|
|
aga ikkagi, järgmine nädal oleks plaan leping teha aga kas tasub ära, või on jamasi nagu Norbyga pidi olema, et ühendus on katkendlik ja ebastabiilne.
capricorn kirjutas: |
On siin keegi kes ka elioni megast wimaxi kasutab??? mis ruuter antakse? ja kuidas ühendus on, stabiilne? |
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
puna
HV Guru

|
27.07.2006 20:44:50
|
|
|
Olen leviala suht piiri pealne ja naaber kasutab ja pole rahul.
Pidi katkendlik olema.
|
|
Kommentaarid: 361 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
capricorn
Kreisi kasutaja
|
03.08.2006 20:51:55
|
|
|
no Elion imeb igatahes oma wimaxiga, mis ma olen, mingu 4-5 km emt mastist kus on saatja ja vahepeale jäävad mõned majad ja natuke metsa ja ei pidanud minuni jõudma signaal, ametliku vastust pole veel saanud, pidi postis olema, aga midagi et puud on ees. Sammas väga imelik, selline tunne et tyyp ise siin ei käinud, põhiliselt oli alati keegi kodus ja keegi ei näinud kedagi. Ei tea kas elionilt spetsiaalselt ei sa tehnikut kutsuda levi mõõtma nii et ise olen ka kodus ja saan mehega natuke rääkida ja uurida.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
03.08.2006 20:57:04
|
|
|
no Elion imeb igatahes oma wimaxiga, mis ma olen, mingu 4-5 km emt mastist kus on saatja ja vahepeale jäävad mõned majad ja natuke metsa ja ei pidanud minuni jõudma signaal, ametliku vastust pole veel saanud, pidi postis olema, aga midagi et puud on ees. Sammas väga imelik, selline tunne et tyyp ise siin ei käinud, põhiliselt oli alati keegi kodus ja keegi ei näinud kedagi. Ei tea kas elionilt spetsiaalselt ei sa tehnikut kutsuda levi mõõtma nii et ise olen ka kodus ja saan mehega natuke rääkida ja uurida. |
Aga miks sa arvad, et sa selle Wi-Max saatja levialas asud? Ehk on nende antenn kuhugi mujale suunatud?
_________________ Folding@home
FAH foorum |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
capricorn
Kreisi kasutaja
|
03.08.2006 23:27:27
|
|
|
ma tean et elan, ma elan veel kahe masti vahel, tabasalu mastist olen 4-5 km kaugusel ja suurupi mastist olen mingi 6-7km.
Mõlemas mastis peaks olema Elionil saatja üleval, tabasalus kindlasti. Pealegi veel iseteeninduses kontrollides näitas et asi on olemas
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
04.08.2006 00:49:02
|
|
|
ma tean et elan, ma elan veel kahe masti vahel, tabasalu mastist olen 4-5 km kaugusel ja suurupi mastist olen mingi 6-7km.
Mõlemas mastis peaks olema Elionil saatja üleval, tabasalus kindlasti. Pealegi veel iseteeninduses kontrollides näitas et asi on olemas |
Antenni suund on ikka ka oluline - mastides on sektorantennid, mis ei kiirga 360 kraadi, vaid kordi vähem (näituseks 60,90,120).
_________________ Folding@home
FAH foorum |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
veix
HV kasutaja

|
04.08.2006 09:54:05
|
|
|
Mõlemas mastis peaks olema Elionil saatja üleval, tabasalus kindlasti. Pealegi veel iseteeninduses kontrollides näitas et asi on olemas |
sa ajad vast elioni segi norbiga? suurupis elionil on küll saatja olemas, aga tabasalus minuteada veel mitte
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mooses
HV vaatleja
|
04.08.2006 18:21:37
|
|
|
Minul oli juhuslikult pereliige kodus kui Elion signaali tugevust mõõtmas käis. Roniti maja katusele, aeti oma mast püsti ja mõõdeti. Levi oli olematu, mastini 6 km. Tehnikul oli ka kahju.
Siin Elioni leviala kaart:
http://elion.ee/wwwmain?screenId=html.citizen-profile.32712&componentId=&actionId=&actionParam=&menuId=&locale=et&
Viimases sektsioonis "Vaata Traadita interneti levialade jaotust üle Eesti."
Laulasmaalt Tabasaluni 3 masti, mereäär üsna hästi kaetud.
Tavaliselt keeratakse masti ja mere vaheline sektori signaal lahjemaks, seal vähe kliente. Mina jään sellisesse sektorisse ja tänu sellele jätkuvalt netita.
Elioniga seotud ainult RAS lauatelefoni kaudu. Ja ei vingu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
capricorn
Kreisi kasutaja
|
04.08.2006 19:45:46
|
|
|
mul ka RAS ja kiirus 19.6 aga vaikselt hakkab ära tüütama, maksad mingi 325 kuus ja saad sellise ühenduse õhtul 7-st hommikul 7-ni. Täna helistati ka ja seletati ära et jah puud jäävad signaalile ette ja soovitati proovida oktoobris uuesti. Noh nüüd siis 2 kuud ootamist ja kui vahepeal midagi paremat tulnud ei ole siis uuele ringile.
Seal kaardil on ainult rdsl punktid minuteada, ja wimax saatja peaks tabasalus ikka olema, siin mõnda elioni meest ei käi kes asja täpsemini teaks?
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
veix
HV kasutaja

|
04.08.2006 22:02:47
|
|
|
võimalik et nad siis 2 kuu pärast topivad samasuguse kola tabasalusse yles nagu norbilgi seal hetkel ripub... sellest siis ka see soovitus ootamiseks
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
07.11.2006 13:06:17
|
|
|
ega keegi ei oska öelda, kas 22km kaugusel tartust see wimax ka kohale jõuda võiks ja teien küsimus, kui palju oleks nende seadmete rent, kui tahaks näiteks üheks päevaks katsetada?
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
raunop
HV kasutaja
|
07.11.2006 16:44:52
|
|
|
ranel kirjutas: |
ega keegi ei oska öelda, kas 22km kaugusel tartust see wimax ka kohale jõuda võiks ja teien küsimus, kui palju oleks nende seadmete rent, kui tahaks näiteks üheks päevaks katsetada? |
Kus Sa täpsemalt seal 22km kaugusel asud?
Katsetamiseks ei rendi neid seadmeid küll keegi välja.
_________________ Hoiatus! Marek Säinas (3830305xxxx), Slot Di Perla MTÜ - tegemist petturiga! |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
07.11.2006 16:49:50
|
|
|
tartu-põlvamaa piiri ääres, lähedal tartu-võru maanteele
palju need seadmed siis maksavad, kui neid rentida pole?
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
raunop
HV kasutaja
|
07.11.2006 17:00:13
|
|
|
22 km on üsna piiri peal... et nii kaugel levi oleks, peaks kindlasti olema otsenähtavus saatjaga (Tartu telemastis). Ehk et vaata õhtul pimedas, kas Tartu poolt telemasti vilkuvaid tulukesi näed, kui näed, siis võin tulla ja ära mõõta.
Seadmed maksavad hetkel 6990.- (koos paigaldusega)
_________________ Hoiatus! Marek Säinas (3830305xxxx), Slot Di Perla MTÜ - tegemist petturiga! |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
07.11.2006 17:43:32
|
|
|
tartu tulukesi telemastis niisama küll ei näe, see-eest aga tartu kuma õhus
|
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
ussimuna
HV kasutaja
|
08.11.2006 15:35:03
|
|
|
No siis teiselt poolt Valgjärve
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
wifi.ee
Kreisi kasutaja
|
13.11.2006 13:49:17
Wimax võrumaal |
|
|
Järgnevad mobiilimastid Võru maakonnas asuvad viimaks Internetti edastama.
1. EMT Misso
2. EMT Varstu
3. EMT Antsla
4. EMT Sõmerpalu
Lähem teave toimetusest.
5. EMT Lasva
6. EMT Piipsemäe
7. EMT Sänna
8. Elisa Saru
9. EMT Ahijärve
_________________ WiFi/WiMax.ee traadita Interneti levialad
WiFi oskusteave: http://wiki.wifi.ee/index.php/Esileht
Roosikrantsi 9. Tallinn EMail: veljo(at)wifi.ee |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
puuto
HV kasutaja

|
17.11.2006 18:30:28
|
|
|
raunop kirjutas: |
22 km on üsna piiri peal... et nii kaugel levi oleks, peaks kindlasti olema otsenähtavus saatjaga (Tartu telemastis). Ehk et vaata õhtul pimedas, kas Tartu poolt telemasti vilkuvaid tulukesi näed, kui näed, siis võin tulla ja ära mõõta.
Seadmed maksavad hetkel 6990.- (koos paigaldusega) |
haiged hinnad sul...
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
ussimuna
HV kasutaja
|
17.11.2006 22:08:43
|
|
|
Jah, kui miski parema hinnaga leiad anna mulle ka teada
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.11.2006 12:17:09
|
|
|
capricorn: Kui puud on, ees siis ei päästa Sind ei püssi- ega muu rohi. Ei Elion ega teised kuulsad või vähemkuulsad pakkujad ei hakka Sulle üle puude ulatuvat masti püsti panema Tean maakonda, kus suure reklaamiga reklaamiti, et kohe tuleb Wi-Max ja kõigil on olemas 8) Kõik kukkusid kohe liitumisavaldusi lauale laduma ja siis teatati vaikselt ja ümbernurga, et ikka kui puud on kõrged ja jäävad levile ette, et siis ikka ei saa küll.
Aga see on sama füüsikaseadus, et mida paksem mets ees on, seda kehvema telekapildi kätte saad, kui üldse saad. Ja hea pildi saamiseks pead antenni taevasse tõstma
Ning lähiajal - seoses Digi-TV-le üleminekuga ootab väga paljusid ees selline tore ettevõtmine nagu TV-antenni "üle puude upitamine", et Digi-Tv pilti kätte saada
Seega minu soovitus: Üks mast sellise lahendusega, et selle külge saab pann nii Wi-Fi seadmed, kui ka "tulevikus" Digi-TV seadmed
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|