Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kui suureks hindad piraattarkvara osakaalu oma arvutis |
0% (piraattarkvara puudub) |
|
6% |
[ 118 ] |
kuni 25% (mõned üksikud väikesed programmid) |
|
10% |
[ 192 ] |
kuni 50% (suuremad rakendusprogrammid, mida pidevalt kasutatakse) |
|
11% |
[ 208 ] |
kuni 75% (enamus, mõned üksikud legaalsed programmid) |
|
36% |
[ 660 ] |
100% (veendunud piraat, legaalne tarkvara praktiliselt puudub) |
|
33% |
[ 606 ] |
|
hääli kokku : 1784 |
|
autor |
|
Sonar
HV vaatleja
|
30.06.2006 22:00:23
|
|
|
Kreisiraadio uuel dvd'l on teema kõigile selgelt ja lihtsalt kokkuvõetud, karbil ja plaadil on nimelt järgmine kiri: OSTA PLAAT JA ÄRA MÖLISE.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
AMD
HV veteran

|
30.06.2006 22:09:00
|
|
|
tsitaat: |
AMD kirjutas: |
Miks ma peaks kusagilt ms lehelt toote tingimusi otsima? |
Aga miks ei peaks? Kas autot ostes on kirjas passis, et vähemalt vajad asja kasutamiseks B kategooria luba?
|
Auto tootjafirma ei tee ettekirjutusi, mis kategooria load peavad autoga sõitmiseks olema.(vähemalt ma arvan nii )
_________________ From now on, the forum is owned by AMD.That means that you are NO LONGER allowed to talk about, or even mention *ntel. |
|
Kommentaarid: 335 loe/lisa |
   |
145 :: |
3 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
cityboy
HV kasutaja
|
01.07.2006 00:25:45
|
|
|
Auron kirjutas: |
ei võrdlenfki otseselt füüsilise asja vargust ja wini piramist 1:1 vaid seda ideoloogiat nagu üks oleks ikkagi lubatud kuigi seadus ütleb teisiti. |
Ega siin ideoloogid ei väidagi, et seadust võib rikkuda. Ideoloogid väidavad, et tuleks seadust muuda
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
01.07.2006 00:38:21
|
|
|
ma sain teie "geeniuste" jutust aru sis et ei saagi sellisel juhul aktiveerida
_________________ "I have never followed a rule. That is my rule. Do you follow? I don't." The Joker
Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum
M: E36 varuosad |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
01.07.2006 11:41:49
|
|
|
mTim kirjutas: |
ma sain teie "geeniuste" jutust aru sis et ei saagi sellisel juhul aktiveerida  |
Kui ei ole elektrit; vett; netiühendust; telefoni ning elad 10km sügavusel maa all siis võib aktiveerimine tõesti olla komplitseeritud. Samas on üllatav, et sellises paigas arvutit tarvis kasutada.
Aga räägi - kuidas kujutad ette sellist situatsiooni, et inimene on suutnud endale soetada uue OS'i, ent ei suuda leida 30 päeva jooksul telefoniliini? Peaks olema mingi beduiin Sahara kõrbes, kes rändkaupmehelt oma läpparile Win'i soetas, et liivatormide aegu Solitair'i taguda?
Ulme
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
2 :: |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
deeper
HV vaatleja
|
01.07.2006 18:56:02
|
|
|
TanElofJ kirjutas: |
..10km sügavusel maa all.. |
Seal võib temp olla juba 70 kraadi ringis, vaevalt arvuti kuu aega vastu peab.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
1 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
01.07.2006 23:06:18
|
|
|
no teil jah ei pruugi kuu aja jooksul midagi teha olla aga mõningatel on suht kiire elu ikkagi 8)
_________________ "I have never followed a rule. That is my rule. Do you follow? I don't." The Joker
M: E36 varuosad |
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
s4nder
Kreisi kasutaja
|
02.07.2006 00:44:33
|
|
|
Mängudest kaks kolmandikku on originaalid (ainult kuus mängu ongi samas). Praegune Windows XP on piraat, aga Vista kavatsen originaali osta. Üldiselt nii palju, kui rahakott lubab, ostan ikka originaale.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
02.07.2006 01:41:45
|
|
|
no teil jah ei pruugi kuu aja jooksul midagi teha olla aga mõningatel on suht kiire elu ikkagi 8) |
Mõnel Win'il elab aktiveerimine "kiirema elutempoga" ?
Minu teada pärast OEM/retail WinXP esimest installimist töötab ka ilma aktiveerimiseta kuukese
deeper kirjutas: |
..10km sügavusel maa all.. |
Seal võib temp olla juba 70 kraadi ringis, vaevalt arvuti kuu aega vastu peab.  |
Mõtlesin enne, kas jätsin kogemata "ilma kütteta" sinna loetelusse lisamata, ent tuli jah meelde, et nii sügavale võiks mõne sauna juba ehitada soojatundlikematele inimestele.
|
|
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
02.07.2006 01:45:19
|
|
|
Minu teada pärast OEM/retail WinXP esimest installimist töötab ka ilma aktiveerimiseta kuukese  |
Seda ma ei teadnudki
aktiveerimise mööda lased sis saab selle 1+1 kuu jooksul kah veel seda teha?
EDIT: et midagi sellist, et 1 kuu on nö. see "ametlik" aeg kuna saab aktiveerida aga peale selle möödumist hakkab jooksma veel üks kuu (+1) mille ajal saaks kaa veel aktiveerida.
see nagu kõnakaartidel vist oli, 6 kuud saad olla raha peale laadimata, sis pannakse väljahelistamine kinni ja 1 kuu jooksul saad veel seda kaarti "päästa" ehk 6+1 ja selle kah maha magad sis pannakse lõplikult kaart kinni.
M: E36 varuosad
viimati muutis mTim 02.07.2006 01:52:56, muudetud 1 kord |
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
02.07.2006 01:46:38
|
|
|
1 kuu on jah aega peale installimist, toodet aktiveerida.
1+1? ... ei saand vist aru
|
|
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
02.07.2006 13:19:47
|
|
|
no teil jah ei pruugi kuu aja jooksul midagi teha olla aga mõningatel on suht kiire elu ikkagi 8) |
Niikiire elu on ja muid "lahedaid" asju niipalju teha on siis mis seda arvutit siis üldse soetad? Kui selletaga aega molutada siis on aega ka aktiveerida win'i.
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
02.07.2006 13:34:56
|
|
|
nt ei taha mingit aktiveerimist, 2k samuti, xp corp key samamoodi
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Naljatilk
HV kasutaja

|
02.07.2006 14:51:01
|
|
|
winXP home nõudis aktiveerimist, xp pro aga küsis key'd installi ajal ja siis kui install läbi said valida, kas aktiveerid kohe või otsid millalgi, kui aega ja viitsimist on selle üles. siiani pole "aega ja viitsimist" olnud st mul on Windows XP professional SP2 Pirated Edition!
_________________ Vaata pilti |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
02.07.2006 16:16:05
|
|
|
See mitte aktiveerinmin ei muuda vist muud midagi kui ei lase lihtsalt win'i enda update'i teha.
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ernits
HV veteran

|
02.07.2006 17:24:28
|
|
|
Naljatilk, kui install saab läbi, küsib kas tahad registreerida. Võibolla on sul aktiveerimine kah. Mul ei olnud
|
|
Kommentaarid: 99 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
02.07.2006 19:40:12
|
|
|
Frankie666 kirjutas: |
Naljatilk, kui install saab läbi, küsib kas tahad registreerida. Võibolla on sul aktiveerimine kah. Mul ei olnud  |
OEM tuleb aktiveerida Corporate' (reeglina pira) ei tule.
Registreeruda mõlema OEM'i ja Corp.'ga.
|
|
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
bezdomn6i
HV kasutaja
|
03.07.2006 15:20:16
|
|
|
bezdomn6i, minu point on see, et ei maksa ajada juttu nagu mingil põhjusel oleks seaduse rikkumine nagu lubatud ja teisel mitte. ei võrdlenfki otseselt füüsilise asja vargust ja wini piramist 1:1 vaid seda ideoloogiat nagu üks oleks ikkagi lubatud kuigi seadus ütleb teisiti. Kui kellelgi on mingi omand siis tal on täielik õigus seda raha eest kasutada lastes seada tingimused selle kasutamiseks. Sellest saad ikka aru? Kui siis keegi nö.rendib asja siis ta nõustub nende tingimustega ja seega ka ka kannab vastutust kui neid tingimusi rikub. |
kui sa said niimoodi aru, et kiidan heaks seaduserikkumisi, siis ilmselt väljendasin end pisut ebaselgelt. ma ei kiida heaks seaduserikkumist ei eraisiku poolt ega korporatsiooni poolt. küll on mul kergem seedida väikse mutrikese sigatsemist kui suure masinavärgi sigatsemist.
softi tootjate ja turustajate käitumine on minu meelest väga silmakirjalik. loomulikult saab omanik oma asja kasutamiseks piiranguid seada, aga kas need piirangud ei peaks olema ENNE lepingu sõlmimist ja tasumist teada? kas ei oleks normaalne, et tingimustega tutvutakse oma emakeeles ja nii, et ka aru saadakse? minu meelest tegeletakse softi müügi sildi alla sisuliselt pettusega, kus toote müügi asemel saadakse väga piiratud õigustega luba toodet kasutada (kusjuures piirangute teadasaamise hinnaks on toote tagastamise võimaluse kaotamine).
Draax, tingimusi asja kasutamise kohta saab alati küsida edasimüüja käest või neid ise enne uurida (mikropehme lehel eula olemas) ja ma ei usu, et näiteks ordis küsimusele "kas selle windõusiga ka mingid kohustused või mida tohib mida mitte kaasnevad" müüja ütlb "ei" või "ei tea". |
mõned kuud tagasi oli eestikeelsel m$ lehel vaid viited ingliskeelsele eula-le. kas see leping, millele reaalselt alla pead kirjutama ikka on sama või mitte selgub hiljem. ning ma pole sugugi kindel , et müüjapoolne kommentaar oleks kuigi pädev. ma julgeks koguni arvata, et müüja ei pruugi ära tabada sedagi mida ta õigupoolest müüb ja vaevalt see kommentaargi eula kohta kuigi pädev on (kindlasti on müüjate hulgas ka juriste, aga tõenäosus sellise otsa sattuda on vist kaunikesti väike).
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
tsihh
HV veteran
|
03.07.2006 22:26:05
|
|
|
See mitte aktiveerinmin ei muuda vist muud midagi kui ei lase lihtsalt win'i enda update'i teha. |
Automaatne update toimib ka ilma aktiveerimata, käsitsi windows update lehelt ei toimi.
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
04.07.2006 13:32:31
|
|
|
bezdomn6i kirjutas: |
loomulikult saab omanik oma asja kasutamiseks piiranguid seada, aga kas need piirangud ei peaks olema ENNE lepingu sõlmimist ja tasumist teada? kas ei oleks normaalne, et tingimustega tutvutakse oma emakeeles ja nii, et ka aru saadakse? minu meelest tegeletakse softi müügi sildi alla sisuliselt pettusega, kus toote müügi asemel saadakse väga piiratud õigustega luba toodet kasutada (kusjuures piirangute teadasaamise hinnaks on toote tagastamise võimaluse kaotamine). |
Kui tingimused ei meeldi või ei ole sa suuteline neid sellisena omandama nagu nad on siis keegi ei sunni seda toodet ostma ega kasutama. Võimalus on alati müüja käest küsida. Ega win ole ainuke toode mis tuleb ennem lahti kakkuda kui seda reaalselt kasutada saab.
kas see leping, millele reaalselt alla pead kirjutama ikka on sama või mitte selgub hiljem. ning ma pole sugugi kindel , et müüjapoolne kommentaar oleks kuigi pädev. ma julgeks koguni arvata, et müüja ei pruugi ära tabada sedagi mida ta õigupoolest müüb ja vaevalt see kommentaargi eula kohta kuigi pädev on |
Mhmh. Järsku pole ka see CD pladipealt EULA täitsa see mis siis välja kougitakse kui jama on ja üleüldse mingid eeldamised ja arvamised pole juriidiliselt pädevad argumendid. Niipalju oskab iga müüja sulle öelda, et selle cd-key'ga tohib korraga installitud olla vaid üks windows ühes arvutis ning sõbrale laenamine, kopeerimine on keelatud. Ainuke luba teha koopiat on igaks juhuks endale sahtlipõhja seisma kui on hirm, et originaalplaadiga midagi juhtub.
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
bezdomn6i
HV kasutaja
|
04.07.2006 15:14:55
|
|
|
Kui tingimused ei meeldi või ei ole sa suuteline neid sellisena omandama nagu nad on siis keegi ei sunni seda toodet ostma ega kasutama. Võimalus on alati müüja käest küsida. Ega win ole ainuke toode mis tuleb enne lahti kakkuda kui seda reaalselt kasutada saab. |
njaa. see on vist üks piraatluse konksudest, et tahetakse kasutada, aga erinevatel põhjustel ei olda küsitava hinnaga nõus. meelekindlad ja ausad inimesed nagu meie sinuga, kas ostame või ei kasuta taolisi produkte. vähemalt bsa hinnangu järgi on meiesuguseid siiski vähemus. aga eks aja jooksul arene kommertstarkvaratootjate konkurendid ning ka rahvas saab rikkamaks ja pakutava toote hind ja saadavate hüvede suhe loksu selliseks, et selles vallas seaduskuulekate inimeste osakaal suureneb. wini sai mainitud ainult selle pärast, et sa selle eulale viitasid ja ma sellega laias laastus kursis olen.
kas see leping, millele reaalselt alla pead kirjutama ikka on sama või mitte selgub hiljem. ning ma pole sugugi kindel , et müüjapoolne kommentaar oleks kuigi pädev. ma julgeks koguni arvata, et müüja ei pruugi ära tabada sedagi mida ta õigupoolest müüb ja vaevalt see kommentaargi eula kohta kuigi pädev on |
Mhmh. Järsku pole ka see CD pladipealt EULA täitsa see mis siis välja kougitakse kui jama on ja üleüldse mingid eeldamised ja arvamised pole juriidiliselt pädevad argumendid. Niipalju oskab iga müüja sulle öelda, et selle cd-key'ga tohib korraga installitud olla vaid üks windows ühes arvutis ning sõbrale laenamine, kopeerimine on keelatud. Ainuke luba teha koopiat on igaks juhuks endale sahtlipõhja seisma kui on hirm, et originaalplaadiga midagi juhtub. |
ei seda saa jah enne teada kui vastavate asjapulkadega kohut hakkad käima
aga oskad ehk põhjendada, miks ei võiks see info olla kirjas nii nagu sina ütled selle asemel, et 10 lehekülge mingit ümbernurga kägu ajada? pole ju tegu (tavakasutaja softi silmas pidades) üle mõistuse kallite asjadega ja kahju, mis sellega on võimalik tekitada on ka suht väike...
eks sel teemal ole igal ühel oma veendumus, ja kuna kõik on kangesti kõvad vennad ja oma arvamusi ei muudeta, siis esitataksegi ühtesid ja samu argumente erinevas kastmes üha uuesti ja jutt muudkui venib...
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
04.07.2006 20:37:09
|
|
|
bezdomn6i Sellest saad ju tegelt ise ka aru ju, et tegelt pole küsimus sugugi selles EULAS ja selles, et vaesed ja rumalad inimesed ei tea mida tohib või mida mitte vaid lihtsalt ollakse nahaalsed. Kui EULA oleks eesti keeles siis nö.seda lugeda ikka enne ei saa kui asi ostetud. Kui saaks ennem lugeda tingimusi kasvõi sellisel lihtsal kujul nagu mainisin kas arvad, et siis märkimisväärselt väheneks piramine kuna paljud inimesed saaks valgustatud ja tunneks "süümekaid" piramise pärast ning jookseks orikat ostma? Kuna opsys on piisavalt keeruline asjandus üldiselt siis rumal ettekääne leitaks alati, et "ei saa nagu sellest, tollest, kolmandast aru ja selletõttu piran". Siin tegelikult üldine tõlgendus on ju hirmus lihtne - kas rikuksid seadust juhul kui sulle sellest tekiks kasu aga vahele ei jääks? Enamus loomulikult rikuks ja siin pole mingite keelte ja EULA'de ja arusaamistega midagi pistmist vaid ainult inimese enda suhtumisega ja südametunnistusega. Mind nö.piramise suhtes südametunnistuse pool jätab külmaks aga just suhtumise pool on see, et kui ma tõesti kasutan ja edukalt ja olen rahul mingi asjaga siis miks mitte seda osta? Mul sellist robinhuudlikku suhtumist pole, et ahh rikastelt võib ära vinnata kuna neil ju küll. Mul jumala pohh kas "Pahal Billil" on raha 10 000$, 100 miljardit$ või 10 triljonit$, kui ta suudab pakkuda midagi sellist millest on kasu ja tänu millele ma saan mingitmoodi omi asju hästi ajada/raha teenida siis minul kahju pole sellise asja eest seda tegelikult kopikat maksta.
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
bezdomn6i
HV kasutaja
|
05.07.2006 09:50:29
|
|
|
tegelikult arvan mina ja arvad sina. minu meelest on olukord selle küla ja koera vanasõna järgi ehk kui softitootja sigatseb , soovib päris kenake hulk inimesi vastu sigatseda. lihtsalt üks sigatseb seaduslikult, teine mitte. kusjuures see seadus on nõme (de facto seda ei järgita sest see oleks softitootjale kahjulik) ja ilmselgelt ühe huvigrupi poole kiiva.
softitootja rikkus ei puutu asjasse. loeb softi hind ja kui see on õige pole probleemi. sinu jaoks on olnud sulle vajaliku softi hind õige, minu jaoks samuti. piraadi joks ilmselt mitte. ma ei ürita piraati kuidagiviisi õilistada vaid mõista.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
05.07.2006 10:35:24
|
|
|
loeb softi hind ja kui see on õige pole probleemi
|
Kusjuures softi mida võimalik osta, maailmas sigapalju.
Kes ütleb milline on õige hind?
OS WinXP Pro (OEM) hind (~2000.-) ons meeletult kallis?
|
|
   |
175 |
|
tagasi üles |
|